Tjurskalle!

Ja, som jag redan berättat så har vi inte gett upp med Princessan ännu. Det är en fantastisk häst på många sätt. Hon är otroligt snäll, social, travsäker, vacker...men också otroligt tjurskallig! Hon har en enorm egen vilja!
 
Nu har vi bestämt att hon ska få gå tungt igen, men inte så fort i stället. Idag körde vi med rockarden, som vi kan sitta två i. Dessutom körde vi en väg som hon inte gått tidigare. Vi tänkte utmana henne ordentligt....
 
Jag kan säga att vi kom verkligen åt problemet, det blev en del stopp efter vägen, men vi fick henne att gå själv. Å ena sidan är hon inte rädd för själva f-n (traktorer, gräsklippare, kor) , å andra är hon väldigt fjantig för små saker som hon inte sett tidigare. 
 
Det blev ett bra pass för henne idag på ca 1,5 mil. Hon fick använda både kropp och knopp!
 
 

Kommentarer
Postat av: Anna Bäckström

Hej!
Du som är så duktig att rida borde rida lite dressyr på henne så bogarna kommer loss och muskulaturen blir mjukare :) vi gjorde det med våran travare som inte sprang en meter rent i höstas springer nu 16 och har placeringar varenda start :) men det är endast ett tips :) du kanske till och med gör det redan lycka till och hoppas ni kommer ut till start!

Svar: Tack, men problemet är inte att hon inte kan trava (tyvärr kanske man ska säga i det här fallet). Tvärtom hon är väldigt travsäker och det finns även fart i henne i mellanåt! Utan problemet är att hon kan stanna rätt var det är, när hon går själv. Går man på henne då med spö eller töm, blir hon bara ännu tjurigare/istadigare! Jag rider lite dressyr på henne, men kanske jag skulle rida henne mer?! Har du inga tips vad man gör med ett tjurigt sto? ;)
lizettepadellaro.blogg.se

2013-07-14 @ 09:29:47
Postat av: Anna Bäckström

Rid mer tror att om
Du varierar träningen med ridning tömkörning och för vagn så kanske hon tycker det är roligt att springa för vagn när det inte händer så ofta :) Våran lägger också gärna av när vi kör själv då kör nästan alltid i lag med någon :) jag rider våran 4 dagar i veckan sen går hon intervaller 2 ggr i veckan :) hoppas det löser sig!

2013-07-20 @ 13:12:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Din e-mail: (publiceras ej)

Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0