Aktiv vila

Sune har bara tagit det lugnt den här veckan, men idag blev det lite aktiv vila. Vi tog en promenad tillsammans med Miranda och Pumba.

Vi brukar aldrig ställa av våra hästar några längre perioder. I stället låter vi de få korta ( ca 5-7 dagar, i bland ngt längre) viloperioder under hela året. Tycker det är bättre att göra så än att släppa de på ex vis bete hela sommaren. Det är ju under sommarmånaderna man kan rida, träna och tävla!

Jag tror på hållbarare hästar om man gör så här. Det är ju under vilan hästen bygger muskler också och då behöver den korta vilo perioder under HELA året.

Tror att det är viktigt att man " lyssnar" på hästen och känner "av" när dessa perioder behöver läggas in. Det kan vara efter en tuff tränings- eller tävlingsperiod, vid pälssättning/ fällning osv.

Dessutom brukar det automatiskt bli en lugnare period när det blir hårt i backen. Då brukar vi passa på att skritta ut, göra ngn ting annat i träningen.

Vad tycker ni? Hur brukar ni göra med viloperioder?


Kommentarer
Postat av: JennyM

Håller helt och hållet med dig! Jag tror faktiskt inte att dagens tävlingshästar mår så bra av att vila flera månader (möjligtvis när dom är väldigt unga då) utan jag tycker dom flesta mår bäst när dom jobbas. Men lite vila ska dom ha ibland såklart, men några dagar till runt en vecka är perfekt! Man vill ju inte ställa av dom för länge för att låta dom tappa all styrka och muskulatur, det gör man ju trots allt ganska fort. Då kan man inte förvänta sig att dom ska vara bättre efter ha vilat eftersom dom måste börja om igen?! Ja, så jag håller med dig, flera kortare "pauser" och strunta i de längre perioderna.. och precis som du skriver - lyssna på hästen! :)

2013-09-29 @ 04:27:10
URL: http://jmdressyr.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Din e-mail: (publiceras ej)

Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0