Kolik

I går vid 12-tiden på dagen, började Pumba visa kolik symtom. Drygt 12 timmar senare började det äntligen att släppa! 

Vi började att gå med honom i omgångar, men det ville inte släppa, utan det blev bara värre och värre! När klockan var ca 16.30 ringde jag veterinären, som kom direkt. 

Hon rektal undersökte honom och där var fullt med bajs som han inte fick ut. Han fick dropp och blev även i slangad genom nosen med vätska och olja. Fick även kramplösande och smärtstillande då. 

När första vet. for trodde vi att det skulle ge sig. Det tog bara en dryg timme, så var han värre igen. Vi ringde och två danska vet. kom ( lite svårt med språket men duktiga). 

De gjorde om samma procedur, men han fick ännu mer vätska och dropp. De var klara vid 00.30 inatt, sen var det bara för oss att promenera med honom en gång i timmen, så att han kom i gång och bajsade. 

Under nattens promenader bajsade han två gånger och en gång i boxen, så nu tror vi det har vänt. Men vilken pärs! Stackars Pumba som hade ont så länge och har gått så mycket. Han är helt slut stackaren! 

Trodde ett tag att vi skulle måsta åka med honom till Uppsala, men tack och lov inte! Nu ska han fortsätta röras på, äta hö, lite men ofta. Själv ska jag försöka vila lite...

Detta var från början

Efter första omgången med dropp...


I natt efter veterinären varit här andra gången...

Kl 7 i morse, äntligen har det vänt! 





Kommentarer
Postat av: Jenny

Huga, stackarn! Inte kul när ens djur mår dåligt och dom inte kan berätta hur det känns :( Men tur det vände till slut! Usch. Dumma kolik!

Svar: Ja, man är så hjälplös! Tur det gick bra!
lizettepadellaro.blogg.se

2015-03-06 @ 18:03:23
URL: http://jen81.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Din e-mail: (publiceras ej)

Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0