Både bra och dåligt

Ja, så kan man sammanfatta dagens besök hos Dante. 

För det första är vi så nöjda och glada att vi tog hjälp av Jan! Dante har det jätte bra på alla vis och han är hur lugn och cool som helst i all hantering och när han jobbas från marken....även med sadel på.

Det är ridningen som fortfarande inte riktigt funkar. Även om vi blev positivt överraskad idag, att det faktiskt gick att sitta upp på honom och rida. Nu var det ju i och för sig endast Jan som red och han är otroligt duktig! Med tanke på att han drog iväg även med Jan de första gångerna, så har det ju hänt endel. Men Jan fick jobba med honom och hela tiden och "passa" på honom, annars kunde han dra iväg. Det är framför allt i höger varv det är svårt. Han är stel och ovillig att ställa och böja igenom. Man ser att han spänner sig och kryper ihop. Det är nästan så han " knäar" ibland, som om det är ngt som "nyper" till och gör ont!? 

Jans magkänsla säger att det är något som stör honom. Kanske vid korset, höften... Efter mycket diskuterande kom vi fram till att jag ska ringa en veterinär i morgon och försöka att få en tid. Får vi tid där, så ska vi kolla upp honom ordentligt. 

En viktig sak de sa, var att troligtvis har Dante haft dessa problem liggande latent, hela tiden. Det var själva händelsen med kon som utlöste det hela. Hade det inte hänt nu, hade det nog visat sig senare ändå. 

Man kan ju spekulera hur mkt som helst om vad som är fel. Nu hoppas jag att vi får en tid hos denna veterinär, som ska vara väldigt duktig på ryggar, kors, rörelsestörningar osv. Vi vill ju åtminstone utesluta att han verkligen inte har ont någon stans!

Kommentarer
Postat av: Jenny

Men vilket strul!! 😯 hoppas verkligen det intr är nåt större fel med honom! Men jag hoppas ni får veta ni då vad som orsakar det beteende. Håller tummarna för de bästa! Kram

Svar: Ja, det kan man lugnt säga! Nu blir det Uppsala i stället och då hoppas vi få svar!!!!
lizettepadellaro.blogg.se

2015-11-09 @ 00:05:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Din e-mail: (publiceras ej)

Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0