Skoning Elke

I dag har Lisa varit här och skodd Elke. Elke ska ju ha varit skodd förut, men det är nog inte många gånger. 

Vi märkte ju  förra veckan att hon blev väldigt hovöm och sulan var tunn och Lisa hade nästan ingenting att spika i. Lägg då till en ovan Elke som inte höll hoven still när hon skulle spika fast skon, där det var millimeter precision för att inte sömsticka henne...ja, jag är så imponerad över Lisas lugn och tålamod. Vi satte på henne en brems till slut och då stod hon stilla. 

Det kommer säkert gå bättre nästa gång, då hoven hunnit växa till sig lite så det finns mer att spika i. Det och att Lisa var så lugn gör att framtida skoningar bara kommer att gå bättre och bättre. Nu var ju inte Elke dum eller elak på ngt vis, utan lite "unghäst ovan". 

Vi håller nu tummarna att skorna sitter. Därför har hon även boots på sig bak och får ha på sig det nu ett tag framöver. 




Jag kan säga att hennes redan fina bakbensaktivitet, blev nu ännu bättre med bootsen där bak. :)

Longerade henne på ridbanan efter skoningen och hon såg redan mycket bättre ut. T.o.m höger galoppen gick mkt bättre. Hon fick även skritta och trava över bommar och det gjorde hon jätte bra. Bra träning för henne! På slutet travade hon lugnt och fint över med sänkt hals och höjd rygg. Även Sune fick trava över lite bommar idag. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Din e-mail: (publiceras ej)

Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0