Klinikbesöket med Elke

Idag har vi varit in på kliniken med Elke för att kolla upp hennes högra bakben, samt att hon varit så ovillig i vänster galoppen sista veckan. 

De började att ta en röntgenbild, då de trodde det kunde vara en griffelbensfraktur.... Det var det inte! Skönt att veta när vi ändå har ridit henne. Jag fick longera henne och hon böjdes, men visar ingen hälta. Dock välter hon inåt i vänster galopp och har svårare att hålla den galoppen. Efteråt stod hon även och vilade bakbenet. 

Vi gjorde även ett ultraljud för att vara säker på att ingen sena är skadad och allt såg bra ut, skönt! 

Veterinären kunde inte hitta ngt fel på henne nu, utan troligen är det så att Elke själv känner av högerbak ffa i vänstergalopp. Kan vara så att vi satte igång henne för snabbt efter smällen och därför känner hon nu av det lite. Hon vilade ju bara lite drygt en vecka direkt efter. 

Nu ska hon skrittas i 2-3 v, därefter sättas igång lugnt. Vi ska kyla benet och smörja med Voltaren gel. 

Vi trodde först att hon måste vara stenhård som inte visar ngt om griffelbenet är av, men det kanske är precis tvärt om att hon är väldigt känslig! Skönt ändå att det inte är ngt allvarligt och att inget var trasigt eller en senskada. Veterinären kunde heller inte se ngt annat fel på henne, så det känns ändå bra. Det blir nog bra att hon får skrittas ett tag och hämta igen sig i både kropp och knopp, vi tror hon vuxit också. 


En stor guld stjärna för uppförande får hon också! Hon har ju ingen erfarenhet av detta tidigare, men var super duktig. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Din e-mail: (publiceras ej)

Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0