Ställer krav

Från och med igår, eller egentligen från sista Issa träningen, har Mirre börjat ställa mer krav på Elke. 

Igår var vi ned till lilla ridhuset, så hon kunde rida på bra underlag. De jobbade den förvända galoppen genom att fatta förvänd och bibehålla galoppen genom kortsida och långsida. Detta gjorde Elke bra, även om det saknas styrka och bärighet ännu. 

Därefter gjorde hon "läxan" de fick av Issa. Att först rida på en stor volt och sedan på en liten och gärna samla galoppen lite då. Här är det noga att Mirre  bestämmer storleken på volten och vägen. Elke vill gärna, om hon får bestämma, sticka ut en bog eller ett bakben här och där. 😊

När Mirre fick henne på plats blev det jätte jobbigt. Då vänder hon ut och in på sig själv. Gårdagens pass blev en genomkörare för idag, för idag var hon mkt bättre. 

Detta är en liten tröskel att komma över nu. Elke måste vara "inom ramen" och börja att bära mera vikt på bakbenen.  Mirre kommer att fokusera på detta och den förvända galoppen nu, ett par dagar i veckan. Varvat med hoppning och annat. 

Idag har Mirre även klippt henne för andra gången i Elkes liv. Hon har proppar i öronen och huva och då står hon som ett ljus! Smälls häst! 

(null)

Nu är hon fin inför Jeanna träning nästa helg. Jeanna som kom två i Dressage Power, både igår och idag. Dessutom vann hon med fina Astoria. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Din e-mail: (publiceras ej)

Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0