Sätter igång igen-mot Gripen meeting

Sune har som sagt vilat i 11 dagar, men han har rört sig en hel del i hagen.   Nu börjar vi jogga igång honom lite lungt igen. Idag blev det longering. Han ser mjuk och fin ut i kroppen. 

(null)

Vi brukar ge Sune ca en vecka till att komma igång ordentligt, när han vilat lite längre. Därefter trappar vi upp träningen igen. Han kan ju sina saker, så det blir mest finlir och att han ska vara lösgjord och kvick för skänkeln. 

Nästa tävling för honom och Mirre blir Gripens meeting 10-12 augusti. Det ska bli jätte roligt, då vi hört så mkt bra om deras tävlingar. 

Mirre kommer att rida Msv A, St Georg, St Georg. Dessutom är hon då med i en cup, i och med dessa starter. Det blir debut i St Georg då också! 😁

Målet är att få minst 62% i ngn av klasserna, för att sedan kunna starta dessa klasser Nationellt. Sune har ju inga super gångarter, men är väldigt lydig och gör alla saker tekniskt rätt. Därför gör han sig nästan bättre i klasser där det är lite svårare saker, där kan han plocka poäng på tekniska utförandet. 

Nu på morgon har vi även ridit Elke och Non. Elke är såå rolig att jobba med nu. Hon har blivit mkt starkare och mer liksidig. Nu kan man börja använda sig av lite svårare övningar, för att stärka upp henne ytterligare. Jag har börjat jobba lite med svag sluta i en stor volt i galoppen, en början till en stor arbetspiruett. I traven jobbade jag endel öppnor och diagonalslutor. Dessa gör hon så bra, men i höger måste jag nästan bara tänka öppna, annars blir det för mkt åt alla håll. 😊

Mirre jobbar vidare med Non och det är stoor skillnad på bara några pass. På söndag ska vi nog göra en film och lägga ut henne på annons. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Din e-mail: (publiceras ej)

Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0