Bristande rutin och trotsålder

Idag har vi varit till Bräcke där Mirre och Elke startat en LB och en LA. 

Elke var jättefin på framridningen (som var ute, tävlingen inne). Mkt bättre bjudning än sist. Väl inne på banan gjorde hon ett helt O.K travprogram med många 7:or och ngn 8:a, men i galoppen tjurade hon till och kickade ngn gång. Mirre fortsatte ändå att rida och tog sig igenom programmet. Det blev en felridning eftersom Mirre valde att göra om ena galoppvolten och även flera andra missar. Procenten blev 62,6. 

Inför LAn provade Mirre först att rida utan sporrar, men tyckte inte riktigt hon fick fram henne då. Så sporrarna åkte på ändå. Samma sak igen, ett ganska bra travprogram, där ändå Mirre tyckte att hon kan SÅ mkt bättre.   Sen i galoppen blev det många missar, då Elke tjurar ihop, kickar och inte bjuder fram!!!! All heder till Mirre som fortsätter att rida för att "skola" Elke. 

Mirre blev såklart väldigt besviken, eftersom vi vet vad hon kan hemma. Men, efter lite funderande, så tror vi att Elke spänner till inomhus ( visar det genom att bli opåverkbar inne på banan). Hon är ju van att gå ute och är ju jättefin på framridningen ute. Hon är såklart orutinerad och behöver träna på att tävla. Vi tror även att hon är i ngn sorts " trotsålder". Hon är 7 år och har ju även visat mkt mera brunst i år än tidigare. 

Jag älskar Mirres " fighting spirit". Hon är först jäkligt besviken ( typ 10 minuter), sedan sitter hon och tittar på vilka tävlingar det finns. Elke behöver ju träna på att tävla, för att komma över detta. Sagt och gjort, nu är hon anmäld till tävling: tisd, torsd ( är reserv där) och lördag, samt lördagen efter det. Hon har även valt att bara rida LC och LB, tills det släpper. När det väl släpper blir inte LA några problem, för hon gör det super bra hemma. Dessutom är kommande tävlingar ute, blir spännande att se om det gör ngn skillnad ( jag tror det). 

Positivt är att vi fått många fina kommentarer om Elke, även från domaren. Vi vet ju att hon kan! Det är en väldigt fin och utvecklingsbar ponny! 

Nu får hon vila i morgon och så rider Mirre henne på måndag. 

Bilder från helgen kommer. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Din e-mail: (publiceras ej)

Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0