Meeting i Bollnäs

I helgen har vi varit till Bollnäs på årets första meeting och dessutom Jannes första någonsin. Han har ju bara gjort två tävlingar i sitt liv tidigare. 

(null)

(null)


Vi var framme vid 17-tiden på fredagen. Efter att vi packat upp och installerat Janne, så gjorde vi i ordning honom för lite johging på banan. Det hade spöregnat hela dagen, så det blev mest ridning i ridhuset och endast lite skritt på banan ( underlaget var hemskt). Janne är så himla lättsam och inte tittig, så han tog det hela med ro. 

På lördag morgon startade Mirre sin första klass vid 9-tiden, en LB:1. Där fick de dryga 67%. Tyvärr inte så många starter, så ingen placering. Därefter debuterade han i LA:4. Ett program som de aldrig ridit igenom ens innan denna start. Här fick de drygt 62% med en felridning och lite missar.  Mirre var jätte nöjd med honom och framförallt hur han sköter sig. Otroligt nog hade de fått till underlaget jättebra! 👍

På söndagen blev det en lååång väntan, då Mirre inte startade förrän strax efter kl 15. Janne fick gå några promenader under dagen och var så nöjd med det så. Den här gången startade de i LA:4 först och målet var att få bättre % än dagen innan. De fick dryga 65%! Några missar som hänger mkt ihop med styrkan som fattas. Sedan avslutade vi meetinget med en LB:2 och här fick de med sig en 2:a placering på drygt 67%! 😁Det blev ngn miss även här, så det finns massa mer att hämta. 

(null)

(null)

Så roligt att de fick avsluta meetinget med en placering. Janne har varit så duktig och gjort fyra bra starter. Mirre rider honom så bra och de passar så bra tillsammans. 

(null)

Nu blir det fokus på träning ett tag framöver ( efter ngn dags vila). Janne behöver nu bli starkare för att kunna utvecklas ännu mer och få ännu bättre poäng. Mirre hoppas även att hon ska kunna starta en högre klass framöver augusti och då behövs mer styrka för att kunna göra det på ett bra sätt. Han behöver ju inte träna på att tävla, för han har skött sig som en stjärna i helgen, som om han har varit på meeting tidigare. 

Är så himla glad för Mirres skull att vi hittade den här hästen. Det kommer att bli såå bra och hon kommer att få så mkt roligt med honom. 


Packning pågår

Vi har haft fullt upp den här veckan, så igår gjorde vi klart det mesta av packningen inför Jannes första meeting, i Bollnäs. 

I kväll har vi lastat in i transporten och i morgon packar jag det sista och sedan lastar jag Janne och hämtar upp Mirre i Ånge. 

I morgon kväll blir det lite träning på banan och sedan blir det tävling lörd och sönd. Janne går två klasser om dagen, men han går bara LB, LA. 

Vi ska bo och umgås med hästvänner från Östersund, så det ska bli himla roligt! 😁👍
Nu hoppas vi på en bra tävlingshelg! 

Fint väder!

Igår och idag har det varit soligt och varmt igen, härligt! 

I går red jag Elke och hon känns fin, som vanligt. Har ökat kraven lite nu och jobbar mkt med registret i galoppen, enkla byten, öppnor och slutor i trav. 

Idag har jag fått äran att rida Mirres fina Janeiro, Janne. Det är ganska mkt häst att rida med mkt rörelser. Jag jobbade vidare med samma jobb som Issa gjorde i söndags. Högersidan var mkt lättare att få igenom nu, så jag kunde efter ett tag räta upp honom på ytter. Han går och bromsar lite i höger galopp, så där fick jag tänka framåt. I övergångarna vill han gärna räta ut sig, så det jobbade jag ganska mkt med. 

Det är en så fin häst och han kommer bli så fin med mer styrka och jämnhet. 😁

(null)


Issa träning

...för Janne och Mirre i Timrå. 

Mirre började att värma upp honom, sedan satte Issa upp. Ngt vi hade bett henne att göra. 

Issa tyckte han var rolig att rida. Hon fick jobba igenom högersidan ordentligt, ngt jag även har sett har varit lite svårt för Mirre att få igenom. Janne blev riktigt fin till slut och Mirre fick sitta upp på slutet och känna hur hon ska jobba vidare hemma. Så himla bra när ens tränare kan sitta upp tycker jag. Det gör att hon kan hjälpa Mirre ännu mer. 

Nu är det bara att fortsätta med detta arbete, som är back to basic, men väldigt viktigt att få igenom. När han blir jämnare och starkare blir inte rörelser som öppnar, slutor ngt svårt. Även bytena kommer att bli lättare. Vi kan även börja att kräva lite mer nu av honom. 

I morgon ska faktiskt jag få rida Janne😁 Mirre rider honom onsd och torsd vilar han. Då ska vi packa och duscha honom, för på fredag åker vi på årets första meeting till Bollnäs. 😁

(null)


Sommarvärme igen

Vilken härlig fredag! Värmen är tillbaka och solen skiner....och jag är ledig😁

Har varit och vaccinerat Sune inne i Fränsta. Smidigt att åka dit och de vaccinerar i transporten. Sedan har jag ridit Elke på ängen. Hon känns så fin! Stark och smidig och pigg! 

(null)

Mirre rider Janne efter skolan. Hon börjar hitta mer och mer rätt på honom nu och han ser bara finare och finare ut. På söndag ska de träna för Issa😁

Tävling med Janeiro

I går morse kl 6.15 rullade vi mot Härnösand, med Janne. Han gjorde igår sin andra tävling, någonsin och dessutom första utomhustävlingen. 

Från det att vi lastade ur så gnäggade han i stort sett hela tiden, utom när Mirre red och när han hade hö. 😂 Vi hade uppstallning till honom, eftersom vi inte ville att han skulle stå i transporten hela dagen när han inte är van vid det än. 

Vi ledde runt honom ett tag innan Mirre skulle rida och han var lugn hela tiden ( förutom att han gnäggade😁). När Mirre började värma honom var han fokuserad och gnäggade bara när hon skrittade. 

Första starten var en LB. Direkt när han kom in på banan blev han lite rädd för domarkuren, men efter en lite stund gick han förbi utan problem. Programmet flöt på ganska bra, några missar och en felridning ( tror det ligger i släkten 😜) Några fina siffror och fina kommentarer. 

(null)

Resultatet blev 64,8 och strax utanför placering. 

Andra klassen var en LA. Ingen felridning här, men några missar. Här fick de 63,8%. Mirre lotsar honom runt så lugnt och fint och sätter ingen press alls på honom. 

Det finns så mkt att utveckla i denna häst! Han behöver bara bli starkare och stadigare. Det bästa med honom är, att han har så bra "skalle". Han är en jätte bra tävlingsindivid som inte bryr sig om vad som händer runt omkring. Han är väldigt lätt övertalad och trygg i sig själv. I LAn igår, var det tre ekipage som utgick då hästarna blev för spända pga av saker runt och omkring banan. 

Nu blir det träning i två veckor ( bla för Issa) och sedan åker Janne på sitt första meeting till Bollnäs. Ska bli så roligt och spännande att se hur han tar allting då. 

När vi for hem igår stannade vi på Hööks och Mirre var in och köpte ett finmaskigt hönät samt en slicksten. Vi tänkte att det kan vara bra att ha på tävling så håller han sig sysselsatt under en längre tid. 😁

Vinst!

I kväll har vi varit på kvällstävlingarna på Sundsvallsfältrittklubb, väldigt trevligt.  Det var Elke och jag som tävlade igen. 

Våran första klass var en debut i Msv c. Elke var lite spänd här, men skötte sig bra. Tyvärr endel missar pga detta. Jag vet att hon kan såå mkt bättre. Dock trodde jag att vi skulle få ännu sämre poäng, men vi fick faktiskt drygt 59%. Ändå helt O.K debut om man tänker på alla missar. Elke behöver lite mer rutin i den här klassen, men sen blir hon farlig. 😜

Andra klassen var en LA. Här var hon mer avspänd och kändes riktigt fin! Fick många fina siffror, men så rider jag fel...igen, på samma ställe! Vad är det för fel?!

Som tur var vann vi ändå den här gången. Drygt 64% med felridning och en fel fattning bla. Har ännu inte fått till en fullträff och det finns mer att träna och utveckla, men vilken ponny hon är! 

(null) (null)

(null)

Nu har inte jag någon fler tävling inplanerad med Elke just nu. Mirre ska tävla henne i början av juni. Jag fortsätter att träna henne hemma så får vi se hur det blir. 


Elke gör det igen!

Igår gjorde jag och Elke våran andra tävling tillsammans. 

Först startade vi en LB, som även var lagklass.  Elke blev lite spänd för domarborden när hon kom in på banan, men slappnade av mer och mer under ritten. Blev tyvärr lite missar pga spändhet, men jag är så nöjd och stolt över hur hon skötte sig, trots att hon var spänd. Vi fick ändå drygt 65% och hamnade precis utanför placering ( blev även bästa Matforsekipage i denna klass). 

I andra klassen, en LA , var hon mer avspänd. Blev lite småmissar här med men ändå dryga 65% och det räckte till en 2:a placering! Fantastiska ponny! 😁👍 

Har fått så många kommentarer om vad fin hon är! 

Eftersom det gick så bra igår, så byter jag klass på onsdag och vi debuterar då i Msv c! Vi rider även en LA. Ska bli väldigt spännande. Har egentligen inga speciella förväntningar eller krav mer än att vi tar oss runt. 😊

(null)

(null)

(null)


Alla hästar jobbad

Morgonen startade med soligt väder och ca 5 grader. Ganska skönt ändå i solen. 

Först ut idag var jag med att rida Elke. Hon var väldigt pigg och hade lite svårt med skritten idag😁 I övrigt känns hon jättefin nu och vi är redo för morgondagens tävling. Hoppas det går lika bra som sist! Vi är dessutom med i Matfors div 2 lag och det är första omgången i morgon. 

(null)

Har även longerat både Sune och Janne över bommar och de var riktigt duktiga. 

(null)

(null)
Han är bra söt Janne! 

Lagomgång

På söndag är det dax för mig och Elke att tävla igen, samma klasser som sist. 

Igår var jag och Mirre till Matfors. Där bjöd de storhästekipagen som tävlar på middag och vi pratade lite om tävlingar, lagomgångar, priser m.m Jag blev dessutom tillfrågad att rida i första lagomgången som går nu på söndag. Det vill jag så klart göra! 😁Även om det blir lite mera press att rida i lag, men jag sa som det var, att jag vet ju inte om Elke kommer att gå lika bra denna gång som sist?! Så klart hoppas jag det. 

Elke har vilat två x-tar dagar denna vecka, då hon slagit på sig på ena bak vid kronranden. Hon var öm direkt när det hänt, så därför fick hon vila och idag när jag red kändes hon jättefin och jätte pigg! I morgon vilar hon igen och på lördag rider jag lite lätt. 

Janne fick också en x-vilodag idag. Jag såg att han var lite svälld på utsidan av skenan bak i morse. Troligtvis efter ett slag/ smäll. I e.m syntes det ingenting och han är inte halt,men för att vara helt säker och inte riskera ngt så fick han vila. Mirre ska ju tävla honom nästa helg. Då rider hon i andra lagomgången. 

Så, idag red Mirre på Sune. Han är en sån pärla och kan ju allt. De ska bara rida ihop sig lite igen så blir det toppen. Mirre satsar ju på NM med honom i juni uppe i Umeå. 😁

RSS 2.0