Fin höstdag

(null)

Så här såg det ut i morse när jag skjutsat Mirre till bussen. Fin morgon och det blev en fin dag också😊


Flisan höll mig sällskap vid stallet idag.
(null)

Har ridit både Janne och Sune idag. Idag var det fokus på trav med Janne. Jobbade mkt med skänkelvikningar och öppnor, slutor. 

Får hela tiden tänka " in med höger bog och vänster bak", för att rakrikta. Det blir då jobbigare med vänster öppna och höger sluta också. Han kämpar ändå på jättebra och försöker hela tiden. 

Jag ska även boka tid för att kolla tänderna på honom. Detta var ngt  "Multihorse " tyckte också och vi tror också det kan vara ngt i munnen på honom. 

I morgon blir det bommar för båda😁👍

Härliga semester dagar

Förra veckan, ons-fred hade jag och Marco semester och vi gjorde " höst" här hemma. härliga dagar och tur med vädret. 

Hästarna fortsätter att jobba på. Vi tänker att det är lika bra att hålla igång tills det blir hårt i backen. Då blir det skritt en period. 

Janne är igång med sin vinterträning redan och vi har gjort ett veckoschema med olika pass, som vi följer.  Det är ett ganska varierat schema. 

Han biter fast lite och lägger ibland huvudet på sned. Kan så klart vara en styrkesak, men vi ska även kolla tänderna ganska snart på honom. 

Sune hålls bara igång nu. Inga krav utan han hålls mjuk och smidig. Han är såå lurvig nu. 😊

(null)
Säsongsavslut

I helgen var vi i Sundsvall på tävling med Sune, säsongens sista. Vi lyxade till det och sov kvar fred-sönd tillsammans med kompisar och hade det jätte trevligt! 

Tävlingsmässigt blev det inte som Mirre tänkt. Vi vet att Sune blir lite grinig den här tiden på året pga pälssättningen . Veckan innan tävlingen var dessutom ridbanan vattenfylld, så det har varit svårt att rida riktigt. Det hade de behövt. 

På lördag startade de först en Msv b. Där blev det några missar och en felridning, men ändå dryga 64%. Mirre själv var inte nöjd med sin egen ridning. De kom precis utanför placering. 

I andra klassen red Mirre bra, men Sune var inte riktigt på humör och det blev alldeles för mkt missar. Emellanåt åt var han riktigt fin, men det blev tyvärr inte alls det avslut på säsongen Mirre ville ha. För att slippa bråka med Sune, då vi vet varför han är som han är nu, så valde hon att stryka sig på söndagen. Ett klokt beslut tycker jag. 

Sune är ändå 20 år och då har man rätt att vara lite grinig i bland😜 Denna tävling är bara att glömma och istället komma i håg känslan från ö-vik när det gick så bra. Eller egentligen alla starter han har gjort i år, förutom nu i helgen. 

Vi hoppas att Sune får vara lika pigg och fräsch nästa år. Då tänker Mirre göra ngn mer start med honom, men på sommaren. Han ska få helt rätt förutsättningar! 

(null)

Vi är tacksam för varje tävling han kan göra och Mirre är så glad för allt hon lär sig på denna häst❤️

RSS 2.0