Elke hemma och Sune pensionerad

I lördags kom Elke hit till oss. Hon ska stå här i träning över sommaren. Så roligt att träffa henne igen. De andra hästarna kände igen henne och hon dem också. Hon fick gå i en egen hage i två timmar, sedan släppte vi i lag dem. 😝 Elke gick raka vägen in och sa: här bestämmer jag! Sen va det inte mer med det. 

(null)

(null)
 
Idag har jag tömkört henne, ett lättare joggingpass. 

Sune har jag nu bestämt mig för att pensionera. Den enda skillnaden är att det blir inga fler tävlingar eller träningar. I övrigt kommer han att hållas igång här hemma. 

Igår när jag red honom var han jättepigg! Vet inte om han känner sig ung på nytt, sedan Elke kom, eller om det är all mat eller så vill han inte vara pensionär😜😝

(null)


Issa träning

Även om det är tråkigt det här med Sune, så måste jag berätta om Mirre och Jannes träning för Issa igår. 

(null)

De tränar nu varannan vecka och det händer saker för varje träning. I går jobbade de lite med bytena och det gick jätte bra. Då har de inte tränat dessa sedan i höstas! Det var lite svårare med bytet från vänster till höger, men även det fick de till. 

Traven han visade på slutet var bitvis så fin. Han orkar ju så klart inte ligga kvar där hela tiden ännu, men stegen blir fler och fler. De är ett så fint ekipage tillsammans. 

Dåliga tänder

Idag har jag varit på kliniken med Sune för att kolla tänderna. 

Sune har, under senare delen av vintern, tappat i hull och muskler. Han har verkligen blivit gammal i kroppen. Inte roligt att se, när han har varit som ett muskelpaket och var fin i kroppen i höstas. 

Det visade sig idag att hans tänder är sämre än vad jag kunde ana. Att framtänderna är slitna visste jag ( han är ju krubbbitare), men att övriga tänder var så nerslitna, trodde jag inte. Veterinären kunde endast raspa lite på en tand där det var en liten hake. 

Nu ska jag ösa på honom med blötlagt foder och olja, dessutom får han så mkt hö han kan äta på kvällen. Det blir återbesök om två månader och då bör han har lagt på sig. 

Jag blir så ledsen när jag ser hur han ser ut nu. 😔 Jag hoppas verkligen att detta hjälper, men frågan är ju hur länge han har tänder att tugga med...

Han är ju fortfarande fin att rida, visst är han lite segare och stelare men det är inte så konstigt. Tyvärr kan man ju inte göra ngt om tänderna blir dålig...jag vet ju det, men fy så jobbigt att bara tänka tanken😢

Nu ska jag göra allt jag kan! ❤️
(null)
Så här fin var han i augusti i fjol. Det är han inte nu kan jag säga.

7 byten i varje!

(null)
 Idag klarade jag att göra 7 byten i varje på Sune! 😁 Har tidigare bara lyckats med 4-5 st. Jag har så svårt med timingen och är alldeles för långsam i hjälpgivningen. 

Vi fortsätter att träna på, så får vi se hur många jag kan lyckas göra. 😁 Sune känns fin att rida, så vi håller igång. Tråkigt att det inte blir några tävlingar, då jag ev hade tänkt gjort ngn start med honom i år. Får väl se hur det blir i höst...Nästa år är han ju 22 år och jag vet ju inte hur han är då, vi får väl se. Är glad för varje dag han känns pigg och fräsch! ❤️

Påsken

Då är påsken slut och det är vardag igen, men en kort vecka då jag är ledig på fred.😁

Vi har varit ute hela påsken och stökat på gården. Jag har jobbat med hästarna, eftersom Mirre jobbat mkt. 

Onsdagen innan påsk var vi ut på Alnö igen, för Issa träning. Janne går verkligen från klarhet till klarhet varje träning nu. Det är så roligt att se! Det verkar som att nu har han styrkan för att börja utveckla sin gångarter.... och det finns mkt att utveckla! 

Då det inte är några tävlingar blir det fler träningar nu ist och det gör ju inget. Mirre och Janne kan nu träna varannan vecka för Issa. Det kommer bli så bra, det ser vi redan. 😊

Nämnde ju att det pågår digitala tävlingar just nu. Man filmar sitt program och skickar in, i full tävlingsmundering. Det var vi upp till Ånge och gjorde i torsdags...men det är svårt när man är perfektionist och kan ta om programmet man ska rida. 😜Mirre var inte nöjd ( med Janne var hon nöjd) och ville inte skicka in ngt den här gången. Det blev en bra programträning iaf och det var nyttigt då hon inte tränat just nå program alls med Janne. Det man ändå kunde se, var att Janne blivit så mkt starkare i flera rörelser och att programmet inte var för svårt. De behöver träna lite på timingen bara. 

(null)

(null)


Digitala tävlingar

Ett jätte roligt och bra initiativ nu i Corona tider, är digitala tävlingar. 

 Dressage Challange och Dressage Power är två tävlingar som pågår nu och där man kan skicka in sitt bidrag. I Dressage Power är det tre kval och en final dessutom. Kvalen "live sänds", vilket också är jätte kul. Utrustning är enligt TR, så det blir väldigt tävlingslikt. 😁

(null)


RSS 2.0