Inställda tävlingar

I helgen kom beslutet att alla tävlingar ställs in t.o.m 31 maj. Jätte tråkigt så klart, men hälsa är viktigast. Alla måste hjälpas åt att ta sitt ansvar för att förhindra spridningen av detta Corona virus. 

Nu blir det mer tid för träning och det gör ju bara att Mirre och Janne kan komma ut på tävling framöver ännu mer förberedda😁👍 När det blir är ju så klart svårt att säga, men vi hoppas senare i sommar el i höst. 

(null)
Bild från Jannes första och enda meeting, så här långt. Tanken var ju att hans andra meeting skulle bli i Hudiksvall i maj, men så blir det inte nu.

Issa träning

Igår kväll for jag och Mirre med Janne, ut på Alnö för Issa träning. Vi hört till på fam Cristmanssons fina gård. 

Det var länge sedan Mirre tränade för Issa ( förutom en digital träning för flera veckor sedan), så det var spännande att se och höra. Dessutom har ju Mirre inte kunnat rida så mkt förren nu sista två veckorna, då vi började rida på banan här hemma. Janne har ändå rört sig regelbundet med mkt tömkörning, så han har ändå känts fin när Mirre har ridit. Jag tycker faktiskt att han lagt på sig lite muskler också. 😊
Träningen gick jätte bra! Jag har nog aldrig sett Janne trava så fint! I galoppen var han också jätte bra. Issa var mkt nöjd och sa att det finns så mkt kvaliteer i denna häst! 😊 Med tanke på vad lite de tränat i vinter men ändå gjort det bästa av situationen, så blir jag alldeles varm i hjärtat när jag ser de två tillsammans . 

(null)
Bild från före jul

Målet är att starta Msv c i maj ( om det blir ngt) och Mirre har varit lite tveksam om han är färdig för det, men efter igår är hon inte det. Tanken är att göra årsdebut i slutet av april i ngn lättare klass, så ska de nog vara redo för Msv c sen i maj. 

Tyvärr har jag varken bild eller film från träningen, då jag alltid glömmer bort det. Jag filmade dock med Mirres telefon, så på hennes Insta: @mpdressage finns det klipp. 

Corona tider

Jag hade aldrig kunna tro att det här Corona viruset skulle kunna ställa till det så här mkt! 

Mirres gymnasium är stängt och hon studerar nu hemifrån via datorn. Vi vet inte hur länge det blir så här, men skolan sköter det väldigt bra.  Det blir inget högskoleprov, inställda studiebesök på Universitet och hur blir det med studenten....?

Samhället blir otroligt påverkat. Man får inte gå på jobbet om man har minsta förkylningssymtom och samma gäller för barnen. Fr.o.m måndag får 15 och 20 timmars barnen inte komma på fsk. Vad blir det härnäst...?

Hur blir det med vårens och sommarens dressyrtävlingar? Endel har ju kört tävlingar nu, men med strikta restriktioner. Ja, vi får väl se. Det är bara att göra det bästa av det och träna på. 

Mirre jobbar på med Janne och han börjar se riktigt fin ut. Det blir mkt basic men det behöver han. Det som blir lite lidande är att han inte blir riktigt framme och känslig för skänkeln, när inte Mirre kan rida hemma och så ofta hon vill. Det blir fortfarande mkt åkande till ridhus, men snart hoppas vi kunna rida på banan här hemma! 😁 

(null)

(null)

Sune släpper fruktansvärt med hår nu. De är ofta utan täcke och det tycker de är skönt. 

Våfflan är helt som vanligt nu! Så himla skönt! 😁

Hoppas det vänder nu

Efter att inte ätit och druckit själv på nästan en vecka, så började Våfflan sent igår äta och dricka lite , självmant😁😁😁😁Nu hoppas vi att det vänder och att hon inte blir dålig igen! ❤️

(null)


Våfflan är sjuk

Torsdag morgon förra veckan märkte vi att Våfflan var hängig. Hon ville inte äta och dricka och var allmänt låg. 

När det inte hänt ngt på fredag morg, ringde jag distrikts veterinären , som ville att vi skulle komma in med henne. Tyvärr kunde de inte göra så mkt där, då de inte hade ngn röntgen. Vi blev då skickade till stan istället. 

(null)

Vi åkte till Evidensia djursjukhuset. De satte nål i tassen och gav dropp ( hon var ganska uttorkad) och tog blodprover, samt röntgen. Blodproverna visade inget och röntgen visade bara att hon var lite irriterad i tarmarna, men annars inget speciellt. Vi fick åka hem efter att hon fått ordentligt med vätska och medicin mot illamående. 

(null)

Vi avvaktade lördagen hemma, men inget hände så söndag for vi ner igen. Mera dropp och en tablett som ökar aptiten och brukar göra att de flesta katter kommer igång att äta. De tog även en ny röntgen och den här gången låg Våfflan lite annorlunda, så nu såg veterinären ngn ting. Då fick hon kontrastvätska och sedan en ny röntgen igen. Nu såg de ngt i magsäcken, men kan inte säga vad...

Veterinären vill att vi ska komma ner igen på måndag ( idag) för ett ultraljud. Till saken hör att Våfflan inte är försäkrad ( dumt jag vet. Vi har lärt oss det och har nu försäkrat "Fisen"). Vi är nu uppe i kostnader på närmare 10 000kr! Vi har inte möjligheter att göra mer...

Det känns jätte hemskt, men vi kan inte åka till S-vall var och varannan dag för att ge dropp och medicin. Veterinären var väldigt förstående och hon sa att de misstänker att det kan vara en tumör, men kan så klart inte säga säkert. De tycker att hon borde kommit igång med att äta själv nu och att hon inte gör det tyder på ngt allvarligare. 😢

Vi provar nu som sista utväg, att tvångsmata henne, så får vi se om det kan göra att hon kommer igång. Annars måste vi låta henne somna in❤️ Älskade katt! 
(null)


Ridning i lilla ridhuset

Idag har Mirre ridit Janne första gången i lilla ridhuset. Tidigare har vi bara tömkört honom där. Det är inte så stort, men underlaget är bra. 

(null)

Hon kunde rida i alla gångarter, även om det blir lite svårt att jobba galoppen. Men hon kunde iallafall galoppera och fokuserade på rakriktning och lösgjordhet. I traven blev det mkt övergångar och halter och i skritten, att han ska bjuda framåt utan att spänna till och "passa". 

Bra att träna på sådant de kanske inte fokuserar på när de rider i större ridhus. I torsdags var vi upp till Ånge och där blir det skolor  och enkla byten. Även här jobbade de på att han ska bli kvickare för skänkeln. Detta blir lite lidande när Mirre inte kan rida flera dagar i veckan, men det kommer mer och mer. Han är hela tiden väldigt mjuk och fin.  😁👍

Idag när vi for ner till ridhuset, fick Mirre testa att lasta helt själv. Det var inga problem! Nu ska hon bara lära sig att köra transporten också, men hon vill träna med tomt släp först och på bra underlag. Nu kommer det ju massa snö helt plötsligt, onödigt! 😡


RSS 2.0