Äntligen lite varmare

Nu har det äntligen blivit lite varmare och tydligen ska det bli riktigt varmt i början på nästa vecka😁Det är bra det så det växer mer. 

Veckorna rullar på och snart är det Mirres student. (12/6) Den blir lite annorlunda pga Corona , men det blir iaf en student. 

Sune går var 3:e dag nu och han känns pigg och fin. Så roligt att kunna rida alla " krumelurer" ändå. Jag tror även att han lagt på sig ngt. Det är svårt när man ser honom varje dag, men de som inte gör det tycker att han tagit sig ngt. 😁

Janne är tömkörd denna vecka, då han haft lite träningsvärk. I morgon ska Mirre rida honom. 

Elke fortsätter att jobba på bra och hon blir starkare hela tiden. Jag har nu börjat med lite mer rörelser i både trav och galopp. Hon är så rolig att rida! 

(null)


Janne börjar bli fin

(null)

Janne utvecklas så mkt just nu och han börjar bli fin i kroppen. Att bygga muskler tar tid, men nu börjar det synas. 

I ridningen jobbar Mirre med att utveckla traven, samt att träna på olika rörelser så att han blir bättre och starkare i dem. Dessutom tycker Mirre att det är roligt att tömköra och hon har verkligen utvecklats i detta. Träning ger färdighet! 

Elkes ägare var här och hälsade på igår och de tittade när jag red henne. De tyckte hon såg fin ut.😊 Till veckan ska jag börja jobba galoppen mer när jag rider👍

April väder

Det är mitten av maj , men vädret är som om det vore april. D.v.s sol, snö, blåst, hagel, sol...dessutom är det kallt, runt 7-8 grader. 

Det blev ingen träning via Ridesum hemma. Issa har mkt och Mirre med. Vi hoppas kunna åka ner till Alnö nästa vecka och träna istället. 

Sune vaccinerades i tisdags. Smidigt att kunna åka in till Fränsta och så vaccinerar de i transporten. Även om han är pensionerad, så rekommenderar de att man vaccinerar ändå, när man har andra hästar som åker iväg på träning/ tävling. 

Elke känns bättre och bättre för varje pass. Vi tömkör fortfarande mest, men kommer att blanda in mer ridning eftersom. 

(null)
Det är så roligt att få rida henne igen.

Fortfarande inga tävlingar i sikte. Hoppas på att de kan börja köra igång lite i augusti. Från 1/6 ska de som är t.o.m 18 få börja tävla, men Mirre blir ju 19 i år så hon är för gammal! 

Äntligen maj

Nu har vi äntligen gått in i maj månad. Fortfarande ingen riktig värme, men det kommer väl. 😊

Alla hästarna jobbar på bra, även om Sune inte alltid rids så rör han på sig 4-5 dagar/ vecka. I går gick jag en promenad med honom och Elke ( inte samtidigt). 

(null)

Janne ser väldigt fin ut nu. Tyvärr blir det ingen träning för Issa på Alnö denna vecka, men vi ska nog köra en via Ridesum istället. Transporten är nämligen på lagning, så då blir det träning hemma ist. 

RSS 2.0