Härlig ledig dag

Plusgrader och växlande med sol och moln, känns helt O.K på en ledig dag. 

Har ridit Janne idag igen, alltid lika roligt. 

Jag jobbade ganska mkt med galoppen idag. Red öppnor och slutor, samt mkt tempoväxlingar och övergångar till skritt innanför spåret. Här ville han bli lite stark emellanåt och trycka upp nacken, så jag fick jobba lite med det. Han kämpar på så bra och gör sitt bästa hela tiden. 

Avslutade med lite trav, där jag växlade mellan långsam trav och fram i mellantrav där jag petade på honom med spöt i övergången framåt. Lite slingrigt blev det men han var duktig och jag fick några steg där han längde och inte bara sprang fortare. 

Efteråt fick han gå ut utan täcke. Det tyckte han om för det kliar mkt i pälsen nu. 

(null)

På lördag ska Mirre träna med honom för Issa igen. Blir kul att se! 😊

Roligt att rida

Jag har ju sådan tur, att jag får låna Janne av Mirre i bland. Det är såå roligt att jobba med den hästen! Han försöker alltid sitt bästa och är så positiv. 

(null)

(null)

Vi jobbar på med öppnor, slutor mkt innanför spåret. 

Äntligen varmare

I helgen har det varit några grader kallt, helt perfekt! Såå skönt med mildare väder. 

Ridbanan är skottad nu, så äntligen kan Mirre rida "riktigt" igen. Nu kan de rida lite mer rörelser, i både lösgörande och stärkande syfte. 

(null)
Så fin den här hästen❤️

Återbesöket!

I tisdags var jag ner på kliniken för återbesök med Sune. 

Hovslagaren blev faktiskt lite förvånad över hur fort och bra det läkt. 😁 Nu är Sune skodd med en hel sula, samt gips under sulan. Det bästa av allt...han fick gå ut i hagen igen. Gissa om han va lycklig!!! Även Janne blev glad! 

(null)

Nu ska Sune ha sulan och gipset i ca två veckor, sen ska vi ta av den och kolla hur det ser ut. 

Det funkade!

Vet inte vad som varit fel, men jag har inte kunnat publicera inläggen. Nu verkar det funka! 😁

Vad har hänt sedan sist då?
Ja, Mirre tränar på med Janne. Issa kommer till Ånge nu, en gång imånaden, sådet är ju toppen. 

Vi väntar på att hovslagaren ska sko om Janne ( han har tappat två skor), men det har varit så kallt så vi har fått skjuta på det. Hoppas till veckan.... hatar kyla!! Sen ska vi skotta ridbanan så att det går att rida ordentligt där. 

Sune då? Ja, ni som följer mig på Instagram har säkert sett vad som hänt. Sune blev halt i söndags och vi trodde på hovböld eller i värsta fall en fraktur i hoven.  Som tur va, så satt det en liten pinne ca 1,5-2 cm i strålen ( spetsen). ❤️Tack och lov! 

På kliniken skar hovslagaren upp så att han kunde se hela ingången och allt var kom ut. Vi tog även en röntgen bild, inget skadat! Ordentlig rengöring och gipsad hov blev resultatet. 

(null)

(null)

Nu är det boxvila som gäller och återbesök på tisdag. Kunde ta en månad sa hovslagaren tills det va läkt! Hoppas nu han klarar så länge på box. Är mest orolig för kolikrisken, men det kan gå bra också! Det är så klart jätte viktigt att inga bakterier kommer in nu i hoven! 

Sune är inte så jätte nöjd. Jag hör hur han står och skrapar med hoven, men förhoppningsvis ger han sig. Det är ju första dagen. 😊 
Janne är frustrerad över att Sune står inne och springer i hagen. Stackars Majsan blir jagad ibland. Han ger sig väl också till slut. Han springer ju inte hela tiden, men får nå tokryck ibland. 😂

Nu hoppas jag att publiceringen funkar framöver. Denna blogg är ju som en dagbok också för mig. Så kul att kunna gå tillbaka och läsa. 

Går ej att uppdatera!

Har under en längre tid inte kunnat uppdatera bloggen. Gör att försök nu! 

RSS 2.0