Ledigdag

Idag är jag ledig och det betyder ( oftast) att jag får rida Janne, alltid lika roligt! 

Eftersom Mirre planerar att tävla i augusti, så jobbade jag lite rörelser ur programmen. Det märks verkligen att han blivit så mycket starkare sen i fjol. Jag fokuserade hela tiden på att han skulle vara eftergiven. Janne blir gärna lite bekväm. Inte så att han är seg framåt, utan det kan vara att han rätar ut sig lite i en övergång eller kryper upp med nacken. Idag ställde och böjde jag i alla övergångar. Lite jobbigt tyckte han det var, att vara kvar i böjningen till höger och samtidigt göra övergången från galopp till skritt. 

Det som är så roligt med den här hästen, är att han kämpar och försöker verkligen hela tiden. Han känns jättefin överlag och efter lite jobb med högersidan blev han ännu bättre. 

Man får inte glömma vilken utveckling han har gjort. Det tar tid att stärka och bygga upp en häst. Det gäller att ha tålamod och vara noggrann. 

(null)


Issa träning

(null)

Igår var det Issa träning för Mirre och Janne igen. 

Som vanligt ser Issa detaljerna som gör så stor skillnad. Mirre berättade om sina tankar inför årsdebuten, i augusti och de har nu en plan fram till dess. 

Förresten tycker jag Sune är ganska bra i hullet nu. Han har ju inte så mkt muskler längre, men om man bortser från det så. 

(null)


Sommar

Det har verkligen varit en härlig tid nu ett tag. Varmt och skönt! Vi gillar värmen! 

Hästarna har, sedan en dryg vecka tillbaka gått i sommarhagen. Vi tar ändå in dem på nätterna och dem är såå nöjd över det. Speciellt Sune, han vill gå in och dessutom behöver han vilan. Vill inte att han ska göra av med för mkt energi. Han ser riktigt fin ut i hullet nu. 

Det har även varit släpp på Nordanberg. Vi har hand om dessa hästar i år med. 10 hingstar och 6 ston.  De är så fina. Hade jag en 1-åring skulle den få gå där. Tänk vad de fostrar varandra. 

Tyvärr finns de de ibland som tror att om man lämnar en tunn 1-åring så äter den upp sig på betet. NEJ, dem äter inte upp sig på betet. Dem är 1 år och växer och rör sig dessutom rätt mkt. Det krävs så mkt mat om de verkligen ska lägga på sig och det får dem inte i sig. Naturligtvis är de flesta människorna kunniga och förstår att en 1-åring inte har så lätt att lägga på sig och det är ju bra! 

Mirre planerar att göra årsdebut i augusti! Vi åker nog till Strömsund då igen. Det är endel tävlingar i höst faktiskt, om det inte drar igång med pandemin igen då. 

Nu ska jag rida Janne, alltid lika roligt. 



RSS 2.0