Issa träning

Igår var det dax för Issa träning igen. Alltid lika roligt, även om jag bara tittar på. 😁

Efter sista träningen så blev det blankis på ridbanan och skare på ängen. Inte de bästa förutsättningarna direkt. Mirre försöker att göra det bästa av situationen och ändå hålla igång Janne med tömkörning.  Sista veckan nu innan träningen har hon ändå kunnat rida, men känslan har inte varit på topp. Inte så konstigt så klart. 

Janne har varit lite svår att få igenom eftergiften på höger sidan. Han har blivit stark i höger tygel. Även om Mirre vet att hon inte ska dra idén tygel han blir stark i, så är det lätt att det är just det man gör. När det egentligen är att han inte tar stöd på yttertygeln ( vänster) och att han inte ger efter i kroppen för höger skänkel. Alltså, innerskänkel-ytter tygel. Jätte enkelt! 😝

Med bra hjälp och guidning av Issa fick de till det riktigt bra och Mirre fick en mkt bättre känsla. 

Nu hoppas vi att ridbanan hemma fortsätter vara ridbar, så att de kan träna på. De har nu även lite övningar att jobba vidare med. 

Även om jag inte tränar själv så tycker jag det är så himla intressant och lärorikt att titta och lyssna när Mirre tränar. Jag tycker om att nörda ner mig i grundorsaken till eventuella svårigheter man har och Issa är lika dan. 

(null)
Dagen till ära Rockade de sockor ! 

Oj, vad tiden går

Nu har redan halva mars gått, härligt! 

Ridbanan blev isig efter senaste Issa träningen, dessutom blev det hård skare på ängen...men, det är bara att göra det bästa av situationen. Mirre har ändå hållit igång Janne, mkt tömkörning. Det är ju i och för sig inte helt fel. 

Sen några dagar har det varit O.K igen på ridbanan, så nu går det att vara där.  Till helgen är det Issa träning igen. 😁

Själv har jag varit hemma från jobbet sedan i torsdags. Ingen covid, men en jäkla hosta. 😫

Nu vill jag ha riktig vår!!! En tinad ridbana och slippa den här jä—a hostan! 

(null)

Mirre har köpt ny grimma till Janne🥰

Is

Sedan några dagar tillbaka är våran ridbana en isbana. 

(null)


Från början gick det bra att vara på ängen, men nu är det ganska hård skare. Hann ju göra upp ett voltspår innan, men det är ändå inte riktigt bra. Skit! 

Har pratat med han som grusar och skottar hos oss och han skulle fixa nå grus med salt i och köra på ridbanan. Då kanske det går att vara där iallafall. 

Härligt väder idag! 

Issa träning

I lördags var det dax igen, för Issa träning! 😁

Mirre och Janne red först, 8.30. Det märktes direkt när Mirrevärmde upp, att bjudningen var mkt bättre. 

Under träningen blev det fokus på grunder, att få alla bitar på plats. Det är inte helt enkelt på Janne, men OJ så duktiga de var, han och Mirre. De fick med flera bra övningar att fortsätta jobba vidare med. De gjorde även ett byte åt båda håll och de var rena👍

Tyvärr är det nu is på ridbanan, men fortsätter det här vädret så kanske den tinar snart. Idag tömkörde jag på ängen och då blev det snöpulsning. Gäller att passa på medans det finns snö kvar. 

(null)
Rätt fin i kroppen nu.

RSS 2.0