Janne- klinikbesök

Idag var jag alltså in med Janne på kliniken för att kolla upp hans mystiska hälta.

Det började med en ojämnhet efter en veckas vila ( när Mirre tog studenten). Han fick vila ytterligare en vecka, då vi på en gång misstänkte att han gjort sig ngt i hagen. Då Mirre testade att rida efter dessa två veckor var han riktigt halt! Jag ringde då kliniken och fick tid idag. Under veckan har han skotts om. Jag testade även att longera honom igår och hade då svårt att se om det var ngt, kanske lite....

I dag var jag in med honom och veterinären kunde efter skritt och trav på rakt och böjt spår, se ngt väldigt lite på höger fram. Han visade egentligen inget på böjning och han ömmade inget. Böjde högt och lågt på båda fram. Jag kunde bara hålla med och vi bestämde att skritta en vecka först, för att se om det blir sämre eller bättre. Är det bra, är det bara att öka på, annars får vi åka in igen. 

Känns som ett bra beslut, när han ändå var bra nu. Han har säkerligen farit fram i hagen och gjort sig ngt. 

(null)


Morgonpass

Före 07.00 satt jag på Elke i morse och det var varmt redan då! Tänkte att det ändå är bättre att rida på morgonen. Tror inte jag skulle va så pepp på att rida när man jobbat hela dagen till 17.30😝

Elke kändes väldigt pigg och fin. Hon har blivit så mkt starkare och är tillbaka på Msv c nivå nu tycker jag. Det fattas lite i de enkla bytena, men snart så...

(null)


Janne-inte bra

Som jag skrivit tidigare vilade Janne fem dagar under studentveckan. När Mirre skulle igång med honom igen var det ngt som inte kändes riktigt O.K. Han var inte halt i skritt och trav, men lite ojämn i övergången galopp-trav. Han fick vila ytterligare en vecka, då vi misstänkte att han gjort ngt i hagen ( detta kom ju efter vila). 

I går skulle Mirre känna på honom igen och nu är han riktigt halt i traven! Vi funderade, kanske en hovböld?! Av erfarenhet vet jag att dessa kan vara väldigt luriga. Till saken hör att han är fin i benen. Ingen värme, svullnad eller puls. 

Hovslagaren var här igår kväll och klämde igen alla hovarna och det var endast en liiiten reaktion på höger bak vid yttre trakten, men vi kunde inte se ngt. Jag tycker reaktionen var för liten med tanke på hur oren han var i trav. 

Mirre testade longera idag igen och han är väldigt ovillig och inte ren, så jag ringde kliniken och fick tid på fredag. Skönt att få kolla då det har blivit värre och han faktiskt har märkbart ont. 

Så himla tråkigt. Mirre som skulle igång och träna igen och dessutom är de anmäld till en tävling i början av augusti! Vi får väl se på fredag, hur det blir! 

(null)


Midsommar-kanonväder!

Helt fantastiskt väder denna midsommar helg. Tror aldrig jag varit med om liknade faktiskt. Vi njuter verkligen! 

Janne fick vila en vecka x-tra ( vilade studentveckan), då han verkar har sträckt sig eller liknande efter första viloveckan, typiskt! På måndag kollar vi hur han ser ut och är allt bra, så tränar de på igen. När han rör sig i hagen ser allt bra ut iaf. 

Sune börjar faktiskt se helt o.k ut i hullet. Han rör sig några dagar/ vecka och verkar nöjd med det. Han går numera oskadd bak. 

Elke börjar bli riktigt fin nu. Det har verkligen gått fort för henne att komma tillbaka till gammal fin form. Hon är så rolig att jobba med, så positiv. Dock tycker hon att det är väldigt jobbigt och irriterande med alla kusar! Hon har alltid varit känslig för det och man får preparera ordentligt innan man rider eller tömkör. 

(null)


Studenten

Vilken helg det varit! 

I fredags tog Mirre studenten. Trots rådande situation, blev det ett utspring ( inget flak) och en härlig fest här hemma. 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Mirre fick även ett stipendium, för sin kämpa insats. Från att nästa hoppat av i början av gymnasiet till att bli en duktig, ansvarstagande student, som är väl förbered för fortsatta studier😊❤️ Vädret har dessutom varit på topp hela helgen, sommaren är här på riktigt! 

Hästarna har haft en lugnare vecka, men har joggat lite idag. 

Fina Elke

Elke har varit här drygt en månad nu och hon känns redan starkare. Hon blir finare och finare för varje pass! 

Jag ställer nu mer krav på henne och har även börjat rida med sporrar, så jag lättare kommer åt henne på rätt sätt. I morse gjorde hon ett jätte bra pass på banan. Fokus är att hon ska vara rund i formen, så ryggen är med hela tiden. Hon vill gärna trycka upp nacken ibland, så detta jobbar vi på med. Vill även att hon ska vara kvar på tygeln i fattningarna från skritt, blir också bättre och bättre. 

Hon är så rolig att rida och hon blir bara piggare och piggare under passets gång. Ibland försöker hon gissa sig till vad hon ska göra😂 Vi jobbar på med skolor i trav, förvänd galopp och fattningar från skritt. 😁

(null)

Efter dagens pass skrittade vi ut en sväng i det fina vädret! 

Värmerekord

I går hade vi varmast i Sverige, 27,3 grader. Idag har det varit ännu varmare tror jag. Härligt med sol och värme. 

I helgen har vi släppt hästarna i sommarhagen. Det har vuxit så pass att de kan gå där några dagar iaf. Vi tar ju in de på nätterna också. 

Sune har fått vila när det är så här varmt. Han rör sig dessutom mer nu när han går i sommarhagen, så det får räcka för honom. 

Janne och Elke däremot, får jobba😊 Elke blir starkare och starkare, men samtidigt kräver jag mer av henne nu. Jobbar på att få henne rund i formen i alla lägen. Hon vill gärna krypa upp med nacken och släpper då ryggen, men hon kämpar på bra i värmen. 😁Dessutom är Elke väldigt känslig för alla insekter, hon tycker det är väldigt irriterande, stackarn. Det är flughuva och flugmedel som gäller😊

(null)


RSS 2.0