Equiefysioterapeut ( stavning?!)

Idag har vi varit med Janne till Jossan, Multihorse. Vi fick hålla till i Issa’s stall, i Timrå. Tack Issa! 

Jossan är alltså en fysioterapeut på häst, tror jag man kan säga. Hon är i allafall otroligt kunnig och kompetent. 

Vi va till henne med Janne för ca ett år sedan sist och då var Janne väldigt svag i bakpartiet. Det var endel att "åtgärda" då, men inget konstigt. 

Idag tror vi att hon kan ha hittat orsaken till hans svårighet att fatta höger galopp. Han har alltid haft svårare för den galoppen, men mkt har ju så klart handlat om styrka och oliksidighet, men vi tycker att nu ska det inte behöva vara så svårt för honom, men man måste verkligen lägga honom rätt för att han ska fatta rätt. 

Idag tyckte Jossan att han blivit mkt starkare ( mer fattas så klart) och det var egentligen inga stora grejer, men han hade en muskelbristning vänsterbak. Där han även var lite öm. Han hade låsningar uppe på korset, som hon lossade. Detta tillsammans kan vara det som gjort det svårare för honom med höger galoppfattning. 

Mirre har nu fått lite hemläxa som hon ska jobba med på Janne. Annars är det bara att fortsätta som de gör. 😁

Fick mkt beröm för hur otroligt snäll han va och att han är en jättefin häst! Janne njuter verkligen av Jossans behandling. 

Sune- tandläkarbesök

Idag har jag varit på kliniken med Sune igen för tandkoll. Sist vi var där var i april och då var han väldigt tunn. Jag öste då på med mera mat och han hämtade igen sig fint och har varit väldigt fin i sommar. 

För några veckor sedan hade han en släng av foderstrupsförstoppning, som släppte av sig själv, tack och lov. Jag var därför rädd att tänderna skulle ha försämrats ytterligare nu, men så var det inte. 😁

Han har dåliga tänder, tre stycken som är helt nersliten men dem sitter kvar. Han hade dessutom lite foderinpackningar och karies ( det hade han sist också).  Han hade några vassa hakar och kanter som filades ner, men det var inte sämre än sist. Han hade dessutom gått upp 35 kg sedan april. 

Vi ska nu bara fortsätta som vi gör och  hålla koll på hullet. Börjar han tappa, ja då kan vi inte göra mer....😔

Jag räknar med att han klarar vintern och att sommaren som kommer blir den sista. ❤️

(null)

Trött Sune efter lugnande. 😊❤️

Tävlingen

Förra helgen var vi i Sundsvall på tävling. Vi sov kvar med några kompisar och hade jätte trevligt, som vanligt! 

Mirre startade Janne LB, LA båda dagarna och hon är väldigt nöjd med hur han känns och framför allt hur han är att ha med sig på tävling. Det märks att Janne blivit starkare över ryggen, då han släpper ner  Mirre mkt bättre nu. Dessutom har hon en ny sadel som hon får bättre stöd i. 

Hur gick det då?Ja, tyvärr spökar det, som spökat hela säsongen. Höger galoppfattning. Han har alltid haft svårare för den,men hemma börjar den sitta nu. Man måste såklart vara väldigt noggrann och lägga honom perfekt, vilket kan vara svårt på tävling när man inte har samma tid på sig. Jag tror även att det satt sig lite i huvudet på Mirre, vilket inte är konstigt. Tyvärr kommer missarna i den fattningen och det förstör ju såklart helheten. 

I söndagens LA låg de på drygt 65% fram till första fattningen, som var höger. Mirre rättade den ändå snabbt, men sen blev det fel igen. Jag förstår Mirres frustration, att det hela tiden blir fel och hon aldrig får visa vad han kan. Det är hela tiden missarna i den fattningen som drar ner. Utan dessa då är de med i toppen. 

Det blir inga fler tävlingar i år, utan de börjar nu vinterträningen. Han behöver bli ännu starkare och han ska även kollas av en equieterapeut. Målet nästa år är att rida Msv c och det kommer de att göra. Han gör redan nu ganska bra skolor. Enkla bytena behöver mer styrka och han orkar inte visa så mkt längning ännu, men det kommer. 

Överlag tycker ändå Mirre att han blir bättre och bättre. Känslan inför LAn är den nästa Mirre har haft säger hon och när de får till det inne på banan, då blir de farlig! Förhoppningsvis blir nästa säsong mer normal och att de inte gör årsdebut i augusti. 😁

(null)

(null)


RSS 2.0