Finaste Elke!

(null)

I kväll har jag ridit denna fina ponny, då Mirre jobbar kväll. 

Elke har vilat lörd-sönd, men kändes ändå fin. Inte riktigt så kvick för skänkeln som jag ville ha henne, från början, men sen blev hon bättre. 

Jobbade lösgjordhet och spårning. Det blev även mkt förvänd galopp idag, där hon bara blir starkare och starkare. Växlar med att lägga in ett enkelt byte emellanåt. De börjar hon förstå allt mer. 

Avslutade med öppnor och diagonalslutor, där jag tog spöt och petade lite x-tra på henne. Superfina skolor, där höger öppna avslöjades när jag red den innanför spåret. Sååå nyttigt att rida utan " väggar".  

När jag red höger öppna innanför, ville hon slinka ut åt alla håll. Så jag började med att bara rida rakt fram innanför spåret och sedan ställde jag lite inåt. Efter några försök blev det bättre, men detta behöver vi jobba vidare med. Bort från spåret!!! 

Rolig tävlingshelg

I helgen har Mirre och Sune tävlat igen, i Sundsvall. Mirre åkte ner på fredagen och har bott med vänner på hotell hela helgen. Jag och Marco åkte ner med Sune på lördag och på söndag åkte jag ner själv med honom. 

På lördagen var det DM och Mirre hade höga målsättningar, som vanligt 😜 De startade senior DM även i år, men i år gick det iaf i Msv B:2 ( hon red senior DM i fjol med, men då gick det i Msv c). Mirre var inte helt nöjd med ritten, men fick ändå drygt 65% och det räckte till en 3:e plats i årets DM! 😁 

Andra klassen var en Msv a, en klass de endast ridit tre gånger tidigare och en betydligt svårare klass ( frack klass).  Målet där var att rida på 62% och kvala nationellt ( det var tre domare). 

Mirre satte mkt mera tryck i Sune inför denna klass och satsade allt. Sune som är piggare, fräschare och känsligare än ngn sin tidigare, var ( är) jätte fin! Tyvärr blev det endel kommunikationsmissar, då Mirre inte riktigt är van vid att han är så känslig! 😊 Det blev några galoppinslag där det skulle vara trav och ngt x-tra byte. Dessutom en fel ridning ( 6 poäng). Trots dessa missar fick de 60% !!! Mirre var ändå nöjd med detta och är nu taggad på att träna och tävla mer. 

(null)

På söndagen red de en Msv B:5 och där blev de 2:a på 64,8%. Den som vann hade 65%! Ngn miss även här och travdelen behöver bli lite jämnare. När de går till det, då jäklar blir de farliga!!!

Sune har skött sig super även denna helg och han är som "pånytt  född". Fått många fina kommentarer om vad fin han är och framförallt, vad fina de är som ekipage Mirre och Sune! 

Mirre har utvecklats enormt i sin ridning, men även som människa. Hon är en otrolig tävlingsmänniska och är sällan nöjd med sig själv. ( Sune är hon nöjd med). Hon kan bli fruktansvärt besviken, men knyter nu näven och kommer igen. Jag får ofta påminna henne om att blicka tillbaka och se vad mkt hon utvecklats. Ibland behöver hon klappa sig själv på axeln och stanna upp lite och se vad hon faktiskt har gjort. Hon har ju verkligen höjt sin lägsta nivå.  Mirre har ett otroligt " jävlar anamma" och vill hela tiden framåt. Det är även detta som gjort att hon tagit sig så långt. Hon har hela tiden strävan att bli bättre.  Nu har hon nya mål i sikte, som hon själv får berätta om. 😊

(null)

Jag är så otroligt stolt över Mirre ( eller vi är det). Inte bara för hur duktig hon är att rida, utan hur hon är som person! Älskade unge! ❤️

Hosta från h-vete

Jobbade måndag och tisdag den här veckan, sedan har jag varit hemma och försöker kurera mig från hosta och förkylning. Det är en envis hosta, men jag hoppas den ger sig snart! 

Till helgen är det tävlungsdax för Mirre och Sune igen. De rider DM för seniorer och Msv A på lördag, samt en Msv B:5 på söndag. 

Mirre åker ner redan i morgon fredag och blir kvar hela helgen tillsammans med våra vänner från Östersund. Jag och Marco åker emellan med Sune. 

Läs Mirres fina inlägg om bl.a. Sune här

Härlig helg-trots förkylning

Så typiskt, när jag varit ledig sedan torsdagen, så har jag varit jätte förkyld. Tycker ändå att det funkat bra ( med ngn Ipren). Vädret har varit jättefint! 😁

Vad har vi gjort då? 
Ja, Mirre red Elke i fredags och hon var  superfin! Själv red jag ett lätt pass på Sune ( orkade inte så mkt).  Igår red Mirre på Sune och han såg så fin ut. Elke vilade. Idag vilar Sune och Elke fick en promenad . 

Till veckan laddar Mirre och Sune inför helgens starter, DM och start i Msv A. De rider senior DM, eftersom junior DM går i Msv c och då kan hon inte rida ngn Msv A och det vill hon.  😊Nordanberg 2018

Vet inte om jag berättat att Mirre är ansvarig för unghästbetet på Nordanberg även i år. (Vi hjälper också till.)

Det är just nu 4 hingstar och 4 ston + en två årig valack. I morgon kommer ytterligare en häst, från Dorotea (!!). Tror det var ett sto. 

Roligt med lite blandade raser. Det är både halvblod, islänningar, blodingar och kallblod. Två hästar ridna

Så härligt att vara ledig även torsdag denna vecka. 

Har precis blivit klar med allt i stallet. Började rida Elke idag. Där fortsatte jag med gårdagens jobb, att hon ska vara riktigt lösgjord. Idag tog hon jobbet mkt snabbare och kändes riktigt fin😊
(null)

Sune är verkligen en fröjd att rida nu, mjuk och fin. 😊 Allt känns så enkelt på honom. 

(null)


Lösgörande och noggrannhet

Elke har vilat två dagar efter helgens träning och Sune har också tagit det lite lungt. Idag var det dax för ett riktigt lösgörande pass. Jag red Elke och Mirre red Sune. 

Jag började med att mjuka upp henne riktigt i sidorna. Tycker hon är mkt bättre i vänster varv nu än tidigare, ffa galoppen. I höger galopp fick jag jobba ett tag med ställning, böjning och efter ett tag blev det bättre. Jag vill ha mjukhet och att hon rundar dig i innersidan, utan att tappa ut ytterbogen. 

Den förvända galoppen funkade bra åt båda hållen. Här växlade jag med att fatta galoppen från skritt och det gör hon bra, men vill gärna köra upp huvudet och nu är det slut med det. Nu måste vi vara noggrann med detta! 

Avslutade med lite svag öppna i galopp åt båda hållen. Vänster gick jättebra! Höger var lite jobbigare, men jag blev ändå nöjd till slut. 

Sune kändes bra tyckte Mirre. De trappar mu upp eftersom mot nästa helg. Då är det tävling igen! 

I morgon rider jag båda, då Mirre inte hinner för hon har match. 

Jeanna träning

I helgen har det varit Jeanna träning på fina Björkbackegård. Det var Elke som fick följa med den här gången också. Sist hon var med blev hon ju superbrunstig och ville inte alls! 

Elke får nu NAF Magic. Om det är det som funkar eller om det var första brunstenens som var värst, det vet vi inte. Hon får iaf äta en flaska Magic till. 

Träningen då, ja om vi summerar den så  har det gått super bra. De har jobbat bl a med den förvända galoppen och enkla byten. I traven blev det skänkelvikningar och längningar. 

Idag fick Mirre x-tra bra hjälp, då de stötte på lite problem. I ungefär mitten av passet började Elke att krångla lite och Mirre tyckte ingenting fungerade. Jeanna hjälpte henne med långpisken för att verkligen få henne att bjuda framåt! Jäklar vad hon kan trava och galoppera! Hon blev så fin av detta och det är precis som proppen måste ur. Elke är egentligen ingen svårriden ponny, men hon är känslig och ibland låser det sig för henne. Om Mirre då går på henne uppifrån, så blir hon bara sur. Då är det bättre att hon får hjälp från marken och Mirre kan bara sitta still i stället. 

Det var bra att detta kom fram och att vi nu vet hur vi ska göra hemma för att ta oss ur det. Överlag så kommer vi kräva lite mer av Elke nu även när vi rider hemma. Hon är 7 år nu och är nästan i fas i utbildningen. Naturligtvis behöver hon bli starkare, men det kommer med tiden. 

(null)

 Jeanna var väldigt nöjd med Elke och tycker att hon rör sig riktigt bra! Det gäller bara att få fram det också! 😁 Kolla klippet på Mirres Insta: @mpdressage

För övrigt har vi en annan rolig nyhet som vi berättar mer om så småningom....😜
RSS 2.0