Elke- 1:a advent

I går söndag, på 1:a advent, var jag och Mirre och hälsade på Elke. Vi möttes upp i ett ridhus, där jag fick rida henne😊 Hon känns fin och framför allt är hon så lugn och harmonisk nu och då trivs hon. 

Efteråt följde vi med tillbaka till stallet där hon står uppstallad. Hon har det jätte bra och många kompisar runt omkring henne. 

(null)

(null)

Jag och Mirre är så glad att det blev just den familjen som köpte Elke. De gör verkligen ALLT för att det ska bli så bra som möjligt och de frågar oss direkt om de undrar över ngt. 

Issa träning

I lördags var det äntligen dax för Issa träning igen, i Ånge. 😁Skönt att ha så nära! 

Det var ett tag sedan Mirre och Janne tränade. När det va tänkt för ett tag sedan, då blev Mirre sjuk.

Det blev mkt fokus på lösgjordhet och det är ngt man alltid måste hålla efter med Janne, även om man rider rörelser. Som vanligt, vet att jag sagt det förr, men Issa hittar alltid precis rätt! Nu har Mirre ridit för Issa så länge, så de har precis den relationen med varandra som alla skulle ha egentligen, som elev och tränare. 

Skärmdump
(null)

De avslutade med lite byten, som de inte gjort sedan i våras. Janne förstod direkt vad det handlade om och även om han byter lite x-tra bak ibland, så gjorde han flera rena byten på olika linjer. 😁👏

Nu hoppas vi på fler träningar i Ånge! 

Tandkoll Janne

Idag va jag in på kliniken  med Janne för årlig tandkoll. Det kom lite snöblandat regn i morse, men väglaget var bra ändå. 

Det var lite småfix på Janne. Hakar både uppe och nere som togs bort. Han hade även vissa tänder som var större än andra, så de jämnades till. Koll igen Om ca 6 månader. 

När vi for hem klarnade det upp och blev lite kallare, så lite vitt är det på backen fortfarande. 

(null)


Har även gjort lite julfint i stallet idag. 😁
(null)


9 grader varmt...i november!!

I går och idag har det varit hela 9 grader varmt och vi är inne på halva november. Helt otroligt! 

Jag tycker bara det är skönt och dessutom är ridbanan bra. Tyvärr ser det ut som det ska bli regn framöver, men vi får väl se. Även ngn minusgrad på nätterna och då finns risk att banan fryser. 

Mirre tänkte hålla igång Janne ett tag till. Hon ska nämligen flytta efter nyår 😔, till Fränsta och då får nog Janne lite vila under flytten. Skämt å sido, jag är glad för Mirres skull, men det blir tomt. Janne ska stå kvar här, så hon kommer ju vara här mkt ändå😁

Marco gillar ju inte mörkret, så idag har han satt upp en stor tomte som lyser😂

(null)

På lördag ska Mirre och Janne träna för Issa igen, i Ånge 😁

Fredagen den 13:e

Nästan halva november har gått och vi kan fortfarande rida på ridbanan. Helt fantastiskt! 

Idag har jag lånat Janne igen. Sååå himla roligt att rida denna ambitiösa häst. 

Jag försöker rida mkt innanför spåret och varierar mellan skänkelvikning och rakt fram. Detta gör jag i alla gångarter. Rider även sluta på volt i skritt och trav, för att sedan göra det i galopp. Janne är så duktig och ambitiös, så man får vara försiktig så det inte blir för mkt. 

(null)

(null)
Janne avslutar passet med ett tur ut i skogen. 


(null)

Red även ett kort pass på Sune idag. 

Varm november

Helt fantastiskt vilket väder vi har, i november. Härom dagen var det 14 grader varmt! Det är plusgrader och verkar så ska vara minst en vecka till, även om det är ngn minusgrad i bland på natten. Majsan visar t.o.m tecken på brunst!!??

(null)

Jag har dess värre lyckats ( eller misslyckats) med att få en spricka i ett revben. Blev klämde mellan Janne och väggen förra lördagen. Han blev rädd och jag stod i vägen. Inget att göra ngt åt, men det känns ändå lite bättre nu. 


Lånat Janne!

Mirre har varit sjuk några dagar, så fred och lörd passade jag på att låna hennes fina Janne. 

Såå roligt att få rida lite "riktigt" och jag kan säga att jag hade träningsvärk på lördagen. 😫

Det blev ett ganska tufft pass på fredagen, med mkt skänkelvikningar i alla gångarter. Tycker att dessa är ganska "avslöjande" om man har koll på bogarna och om hästen svarar för sidförande.  I Jannes fall så är det just nu vänster bog som vill sticka i väg och då kommer inte riktigt höger bak med som jag vill åt sidan. Han behöver dessutom fortfarande bli ännu starkare i hela bakpartiet, men det har ändå blivit så mkt bättre. I traven var han magiskt fin och jag kunde t.o.m sitta ner😜 Stor skillnad med Mirres nya sadel men han har även blivit starkare i ryggen. 

På lördag kände jag på lite förvänd galopp och skänkelvikningar igen. Nu var han mkt bättre. 😁Han är så rolig att jobba med och försöker sitt bästa hela tiden. 

Älskar att det är fortsatt varmt så inte ridbana och hage fryser på. Idag red jag Sune och även om det är kravlöst så gör han det jag ber om❤️

Janne
(null)


RSS 2.0