Sista april

Gud vad veckorna går. Redan sista april! 

Den här veckan har det verkligen varit aprilväder. Det har varit sol, moln, blåst och lite snö. 

Janne har varit pigg och busig i tömkörningen i början på veckan, men igår och idag när jag ridit har han varit lugn. Jag har ridit i två dagar nu för i morgon ska jag göra en sak som jag inte gjort sedan 2016, inför Lag SM! 😝

(null)

Mer om det i morgon....

Vilken helg!

I helgen har temperaturen äntligen stigit endel och det har varit runt 15,16 grader varmt. 

Vi har varit ute hela helgen och Mirre har varit hos oss endel och dessutom ridit förstås. 

Janne är så fin i grundarbetet nu att Mirre testade att rida på kandaret för första gången. Stångentygeln slog vi en knut på bara. Han var jätte fin och då går det att göra endel rörelser också med honom. Han har lätt för det svåra. 😁 Hela ridbanan är nu ridbar, även om det är lite blött på ngt ställe. 

Sune har faktiskt tappat lite i vikt igen och han lämnar hö ute. Ibland för att vila och ibland för att krafsa i marken efter annat. Jag hoppas att det bara är våren och pälsfällning som gör detta. 

(null)
Jag tror han står på huvudet ibland😂

Senaste Issa träningen

I lördags var det träning för Issa igen för Mirre och Janne. 

Den här gången har dem kunnat rida ordentligt sedan sist och det gör så klart att de inte behöver börja från början, utan kan gå vidare från sist. 

Som jag sagt tidigare, så är grundridningen det viktigast på Janne. Varje pass består av rakriktning och lösgjordhet. Janne är en häst som egentligen inte har svårt för rörelser. Det svåra är rakriktning och att vara lösgjord, jobba med ryggen. Det har så klart hänt jätte mycket sedan vi köpte honom, men samtidigt är det något som alltid behöver hållas efter. 

Den här träningen var han fin redan från start. De fick därför nya verktyg att jobba med och komma vidare ytterligare ett snäpp. Issa är så bra på övningar/ rörelser som får hästen lösgjord och rakriktad. 

Denna gång var även första gången som de jobbade med kvalite i bytena. Janne har egentligen lätt för själva bytet, men som i allt annat så är det förberedelserna innan bytet som är viktigast. 

Nu när ridbanan bara blir bättre och bättre så är det så klart lättare att hålla igång bra ridning. 

(null)

Förutsättningarna är ju verkligen olika, framförallt på vintern.   Vi har nästan 4 mil till ridhus och på vardagarna är det ledigt efter 21.00. Då blir det väldigt sent om man ska åka dit på kvällarna. Därför är vi van att rida ute i alla väder på olika underlag. Vissa perioder blir det mkt tömkörning och mest motionsridning, MEN det funkar. Visst skulle allt vara enklare, lättare och gå fortare med tillgång till ridhus, men det är bara att gilla läget. Jag tycker att vi gjort det jäkligt bra hittills, både jag och Mirre. 

Kandar premiär

(null)

Två gånger nu har jag tömkört Janne med kandaret på. Det va premiär för hans del, men han verkar ta det med ro. Han tog fint stöd och var lugn i munnen. Jag måste skaffa en kortare bridong, men annars passar det bra. Är det så att han fortsätter att trivas med kandar på sig, så ska han få ett nytt tänkte jag. 😊

På lördag ska Mirre träna för Issa igen. Alltid lika roligt att se och höra på dessa träningar! 

Påsk

Endel av påskhelgen har redan gått och det är skönt att vara ledig några dagar. Vädret har väl inte varit på topp, men vi har ändå varit ute och grejat en hel del😊. 

Jag har haft förmånen att rida Janne både igår och idag. Det är sååå himla roligt att jobba med denna häst. I fredags tömkörde Mirre när det blåste ganska mkt och Janne hade verkligen vårfeeling då. Hej och hå vad glad han va! 😝 Nu när jag har ridit har han varit lugn, som tur är. 

Vi jobbar på att få honom lite kvickare och känsligare för sidförande skänkel, så att jag mer kan forma honom för inner skänkel samtidigt som jag har stöd på yttertygeln. Han börjar verkligen bli fin i det jobbet nu och då ger han efter så fint och bär sig själv. 

Jobbar mkt med rakriktningen, att kunna rida rakt fram och ställa, böja till höger och vänster. Inte helt lätt! 

Idag kändes han så fin att jag kunde vända några språng i en arbetspiruett. Han gör det så bra. Janne är en häst som har lätt för det svåra och tvärtom, men när grunderna sitter då blir inte rörelserna svår heller.  Idag gjorde han fina öppnor och slutor också. 

(null)

(null)


Sune är tuffsig i pälsen men hullet är iaf bra nu, även om han är omusklad. Snart ska vi kolla tänderna igen. 
(null)




RSS 2.0