Årsdebut i Strömsund

I helgen gjorde Mirre och Janne årsdebut, i Strömsund. En mysig tävlingsplats, där vi aldrig varit tidigare, men gärna åker tillbaka till. 😊

Janne har inte tävlat sedan maj i fjol. Han gjorde tre tävlingar i fjol, varav ett meeting. Det är allt han gjort i sitt liv, hittills. 

I helgen var det alltså årsdebut ( konstigt att göra så här sent). Vi for upp på fredagen och var framme 12.00. Han fick då vila ett tag innan det var dax för helgens första start på e.m., i en LA:3. 

Även om Janne var lite spänd, så sköter han sig såå bra och Mirre lotsar honom så bra runt banan. Trots missar så får de 63,5%, med två 0:or i protokollet!! Fina kommentarer av domaren, som även kom och pratade med oss senare. Hon tyckte Janne var jättefin och att det var rutinerat ridet av Mirre att lägga en volt ( ta en felridning och därav en av 0:orna). Alltid roligt att höra! 😁

Eftersom Mirre tyckte att Janne ändå kändes så ridbar på fredagen, så bestämde hon sig för att debutera Msv c:1 ändå på lördag,  även om han inte är riktigt färdig för det. Som träning och att ge honom rutin. 

De startade först en La:3 igen på lördag, som de vann på dryga 64% och då finns det massor att förbättra! Därefter var det dax för debuten i Msv c. Även här flera missar och en felridning, men ändå godkända %. Återigen är Mirre sååå nöjd med Janne. Han bara öser på med energi, piggare inne på banan än annars ( lyxproblem 😜). 

Söndagen var hon först osäker hur de skulle göra. Ännu ett helt nytt program, som de inte ens ridit igenom hemma, Msv c2. Efter övervägande med sig själv och tränaren, så valde hon ändå att starta. Vi var ju ändå där och det fanns ingen annan klass att byta till. Janne fortsätter med samma energi och de får nästan 62%, med massor att förbättra! 

(null)

Vilken häst han är! Hans andra meeting och han sköter sig som han inte gjort annat! Mirre och Janne passar så himla bra tillsammans! Det här kommer bli så bra! Janne behöver bli starkare och få mera rutin. 

Mirre kommer att starta honom igen om två veckor och då blir det LB, LA.  Det är även några tävlingar i sep, okt, så nu blir det mera träning och sen ev Msv c igen i oktober. 

Vi har haft en jätte trevlig helg. Fantastiskt väder och roligt sällskap och en jätte fin häst! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Din e-mail: (publiceras ej)

Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0