Tävlingen

Förra helgen var vi i Sundsvall på tävling. Vi sov kvar med några kompisar och hade jätte trevligt, som vanligt! 

Mirre startade Janne LB, LA båda dagarna och hon är väldigt nöjd med hur han känns och framför allt hur han är att ha med sig på tävling. Det märks att Janne blivit starkare över ryggen, då han släpper ner  Mirre mkt bättre nu. Dessutom har hon en ny sadel som hon får bättre stöd i. 

Hur gick det då?Ja, tyvärr spökar det, som spökat hela säsongen. Höger galoppfattning. Han har alltid haft svårare för den,men hemma börjar den sitta nu. Man måste såklart vara väldigt noggrann och lägga honom perfekt, vilket kan vara svårt på tävling när man inte har samma tid på sig. Jag tror även att det satt sig lite i huvudet på Mirre, vilket inte är konstigt. Tyvärr kommer missarna i den fattningen och det förstör ju såklart helheten. 

I söndagens LA låg de på drygt 65% fram till första fattningen, som var höger. Mirre rättade den ändå snabbt, men sen blev det fel igen. Jag förstår Mirres frustration, att det hela tiden blir fel och hon aldrig får visa vad han kan. Det är hela tiden missarna i den fattningen som drar ner. Utan dessa då är de med i toppen. 

Det blir inga fler tävlingar i år, utan de börjar nu vinterträningen. Han behöver bli ännu starkare och han ska även kollas av en equieterapeut. Målet nästa år är att rida Msv c och det kommer de att göra. Han gör redan nu ganska bra skolor. Enkla bytena behöver mer styrka och han orkar inte visa så mkt längning ännu, men det kommer. 

Överlag tycker ändå Mirre att han blir bättre och bättre. Känslan inför LAn är den nästa Mirre har haft säger hon och när de får till det inne på banan, då blir de farlig! Förhoppningsvis blir nästa säsong mer normal och att de inte gör årsdebut i augusti. 😁

(null)

(null)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Din e-mail: (publiceras ej)

Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0