Lördag

Longering idag, med Sune. Därefter blev det Sundsvall, Njurunda. Där har Mirre och hennes lag spelat match. De vann med 3-1! Bra spelat!

När vi kom hem, for vi direkt på Myggvallen, där det varit " fotbollens dag" idag. Mirres lag hade i uppgift att städa på slutet. Det gick väldigt bra måste jag säga. Bra när många hjälps åt!

I morgon ska vi provrida ponnyn, ska bli jätte spännande.

Ja, det var lördagen det....


Piggare idag

Efter att ha legat sedan jag kom hem efter jobbet i onsdags, så är jag mkt piggare idag. Tänker ändå vila och ta det lugnt idag, så jag orkar rida i helgen.


Saknar...

Jag saknar Princessan och jag saknar Cocco! Jag vet att de båda har det jätte bra, men stallet är så tomt...
 
På söndag ska vi provrida en ponny igen. Vi har provat en redan, men den passade inte oss, tyvärr. Den vi ska prova nu är född -98 och har tävlat nat. FEI. Blir spännande...
 
Fina Princessan...
 
....och fina Cocco...
Cocco och Miranda till höger
 
 
 
 
 
 
 

Sjuk

Är sjuk idag. Kände redan när jag kom hem från jobbet igår, att jag inte var nå pigg.

Mirre red Sune åt mig ( tur man har) och dessutom mockade hon!


Lite tråkigt...

... nu när Mirre inte har ngn ponny. Hoppas vi hittar en snart!

Sune jobbar på bra i allafall. Jag försöker vara noga med att han ska vara riktigt eftergiven, i båda sidorna. Höger är ju lite svårare.

I förrgår fick vi faktiskt till ett "byt-byt" i galoppen, byte i varje alltså. :-) Jag har svårt med tekniken där, för man måste vara så snabb med hjälpgivningen. Men får vi träna lite så....

Igår vilade Sune, men idag ska vi ta ett pass igen.


Min beridare

I går red Miranda på Sune. Vilken beridare man har! Hon har inte ridit han så många gånger och det var ett tag sedan sist. Även om Sune är välutbildad, så är det inte så lätt att veta vart alla knappar sitter. Man måste ju ändå kunna rida!

Mirre hon bara sitter upp och rider byten, öppnor, slutor, piruetter, passage ! Vilken ryttare!

https://cdn3.cdnme.se/3936244/6-3/pic_52185a09ddf2b345d0a1b90a.jpg">https://cdn2.cdnme.se/3936244/6-3/pic_52185a09ddf2b345d0a1b90a.jpg" class="image">


Sune idag

Nej, jag har inte glömt Sune. Även fast det var ett tag sedan jag skrev om honom. Det har varit så mkt annat nu, men Sune är igång och känns fin!

Det vi gjort nu sista passen, är att jobba med att få honom mer ärligt eftergiven i högersidan. Vi har fuskat lite där, så nu har vi fått backat tillbaka lite.

Alla svårigheter hänger ihop med denna högersida; skolorna, rakheten i bytena, piruetterna ( speciellt höger) osv.

Idag jobbade jag med samlingen i galoppen, piruettgalopp. Han ska ta i och galoppera på fast jag samlar honom. Detta gjorde han riktigt bra!

Traven på slutet var riktigt fin, när jag håller efter högersidan. :) Men vi har svårt för att behålla schvungen och gunget, när vi gör mindre volter. Tänk att det kan vara så svårt att rida en liten volt!?


Tung vecka!

Det här har varit en tuff vecka! Först sålde och skickade vi iväg Cocco i tisdags. Idag har vi skickat iväg Princessan. Hon ska till Luleå. Mamma och pappa var snäll och for ner med henne till Bergsåker, så vi slapp den biten och kunde säga hej då hemma. Där lastades hon på en lastbil vidare till Luleå.

Det är aldrig roligt att behöva skiljas från en vän, men ibland är det ett beslut man måste ta och i Princessans fall var det de bästa för henne.

Det gick väldigt fort med båda hästarna och nu känns det väldigt tomt. Förhoppningsvis hittar vi snart en ny ponny till Mirre, så stallet fylls på igen.

Saknar både otroligt mycket....


Jobbigt!

Usch, det här var jobbigt! Nu har Cocco åkt till sina nya ägare i Ö-vik.

Tyvärr växte Miranda ur Cocco fortare än vad vi tänkt oss, men så kan det vara ibland. Det är otroligt vad man fäster sig vid hästarna, fast vi "bara" haft henne i 1,5 år. Jobbigast är det att se Miranda så ledsen.

Nu är det bara att leta en ny ponny....


Hurra för Mirre, 12 år idag!

Ja, idag bli Miranda 12 år! Tänk vad tiden går....

Kvällen har hon varit med Cocco. Kan vara sista kvällen, i morgon ska hon besiktas...


En 2:a placering igen!

Det blev en till 2:a placering i LB idag för Mirre och Cocco. Dryga 62% och nära vinst.

Tyvärr gick det inte så bra i LA, men det är bara att glömma. Mycket känslor denna helg. Som det ser ut blev det Mirandas sista tävling på Cocco...vi har en köpare!


Har glömt....

.... att berätta att Sune gjorde ett bra pass igår. Jag kom verkligen åt honom, dvs hans höger sida, som han gärna vill räta ut.

Satte även lite mer tryck i honom, både i traven och galoppen. Nu känns det som vi är på G igen och jag längtar till nästa träning för Peter!


2:à placering för Mirre!

Äntligen fick Mirre sin placering. Det är de sååå värda! Duktiga jänta!


Så trött!

Jag är sååå trött idag. Kan inte förstå varför!? Är nästa så jag mår illa.

Som tur är slipper jag mocka. Det gör Marco och Mirre. Rida orkar jag inte heller, det får bli i morgon.

Äh, det är väl bara att ta nya tag i morgon. Kanske blir bättre om man vilat en dag!


Nu är vi på G igen!

Idag har jag äntligen ridit Sune igen! Han kändes riktigt fin efter att ha vilat(ofrivilligt på slutet). Sune brukar va en sån häst som bara blir bättre efter vila, så även nu alltså.

Vi startar upp lite lugnt igen, för att så småningom vara tillbaka för fullt.


En skogstur igår

Jag har longerat Sune några dagar nu och igår såg han helt bra ut. Därför tog vi en skogspromenad med Mirre och Cocco.

Idag ska jag rida honom, äntligen!!! Det blir ett lugnt pass på banan bara. Spännande att känna hur han känns, nu när han vilat sedan tävlingarna i Bollnäs. Det blev ju lite längre vila än vad jag tänkt, men det gör nog inget.


Princessan!

Vi har haft Princessan utannonserad ett tag, då vi kände att vi inte hade tiden eller orken att fortsätta med henne längre. Det har gått trögt med henne och när hon stannade sist vi var inne på banan, då kände vi bara...Nä, nu skiter vi i det här!
 
I går var det en ung tjej från Luleå här och tittade och prov red henne. En jätte trevlig lugn tjej, som red väldigt mjukt och fint. Hon ska ha henne till Western ridning och jag tror att Princessan kan bli en jätte fin ridhäst!
 
Det känns väldigt "rätt" med den här tjejen och om allt går som det ska, hämtar de henne och ca två veckor. Det är såklart inte roligt att behöva sälja en familjemedlem, men vi kan inte spara alla hästar på hög. Princessan är ju så pass ung också, så hon förtjänar att bli uppmärksammad och uppassad.
 
Våran fina Princessa....

Sune bättre

Sune är mkt bättre, men ej helt bra. Han var ej helt ren när jag longerade honom idag. Det kan även bero på att han är ömfotad pga av att han är barfota bak.

I morgon kommer hovslagaren och ska känna på hoven och även sko om. Hoppas han blir bättre med skor på alla fötterna!

Idag har jag även ridit Princessan! Något jag inte gjort på drygt två månader! Hon kändes riktigt fin faktiskt, med tanke på vad lite riden hon är. Skulle nog kunna bli en fin ridhäst....


Mycket att fundera på nu...

Ja, som rubriken säger har det varit mkt att fundera på nu, när det gäller hästarna. Vi har tagit vissa beslut, som har ändrats... och sedan ändrats igen.

Hur det än blir i slutändan, så tror jag det blir bra.

Ni som följer Mirres blogg kanske har sett att vi beslutat oss för att lägga ut Cocco på annons. Ett tungt beslut, men så är det när man växer ut sin ponny (fortare än vad vi trott) . Vi hade först tänkt göra det nästa säsong, men vill inte vänta då vi vet hur svårt det kan vara idag att sälja häst.

Vi ska sedan leta en bra D-ponny till Mirre, som hon kan ha några år.

Vad som sedan händer med allt får vi se...


Paket omslag

Så här fin är Sune om hoven nu. Han är mkt bättre nu och det är inte säkert vi behöver skära ngt, får se vad/ om hovslagaren hittar ngt.

Tyvärr blir det ingen tävling i Ö-vik, för mig och Sune. Vi åker med bara Cocco i stället. Det blir fler tävlingar i höst!


Trolig hovböld

Ja, det positiva var att det inte var ngn fraktur i hoven. Det negativa var att de inte hittade ngn böld heller. Troligtvis är det ändå en hovböld. Nu ska Sune stå med våtvärmande omslag, så får vi se om det kommer fram ngn ting som går att skära upp nästa vecka. Hoppas det!

Nu blir det smärtstillande och sjukhage fram till dess.


Kliniken

Idag åker vi in på kliniken med Sune. Jonas varken kunde eller ville skära mer i hoven. Hoppas nu att det är en hovböld och inte nå annat....


RSS 2.0