Duktig tjej

Elke gör framsteg för varje hoppträning nu. Nu börjar hon förstå vad det handlar om och hon tycker det är jätte roligt.

Idag fick hon använda skallen också, då det var endel att titta på. Hon skötte det galant, även om hon kollade endel. 😃

Hon hoppar jätte fint och är väldigt försiktig och kvick i benen.

Nästa träning blir på onsdag! 😊


Skitpass

Idag vet jag inte vad det va med Sune. Han var ofokuserad och såg spöken på ridbanan!? Jag försökte rida vidare som vanligt, fast han var lite spänd. Bytena fungerade bra, även byt-byt, som han nu verkligen börjar förstå.

När jag sedan skulle jobba lite med arbetspiruetterna, så tyckte jag ingenting fungerade!!! Till höger gick det väl hyfsat, men till vänster tyckte jag inte han tog vänsterskänkeln riktigt. Inget spö hade jag att förstärka hjälpen med heller!!! Jag bad då Mirre, som red Pumba att bryta en kvist åt mig. Hon ställde Pumba mitt på ridbanan och gick och bröt av en kvist, men när Pumba såg vad hon gjorde, då började han gå iväg...ut från ridbanan! Som tur är har han aldrig särskilt bråttom och dessutom fanns det ju gröngräs att äta. Mirre kunde då ta honom och leda tillbaka honom in på banan. 😂

Med ett spö kunde jag hjälpa till att förstärka vänster skänkeln och då blev det annat! Vi avslutade med lite trav där han kändes riktigt fin faktiskt.

Sune blev JÄTTE svettig, men han har mkt päls också. I morgon blir det nog en promenad för att smälta helgens pass. Sen kör vi på igen! 😊 Tänkte passa på att träna nu när underlaget är bra. Tids nog kommer det en period när det nara går att skritta. Dessutom har ju Sune redan haft en återhämtningsperiod på två veckor.

Senare i kväll är det dax för Elke att hoppa igen. Blir roligt att se, som vanligt.


Linnea träning

Idag lastade jag och Mirre Elke och for ut på Alnö, för träning för Linnea Lidholm.

Vi höll till på Alnö Ridklubbs utebana. Elke, som tidigare bara varit i Ånge, skötte sig hur bra som helst! Hon var stencool redan från början och brydde sig inte ett dugg!

Mirre fick jätte bra hjälp av Linnea, som alltid och har nu nya verktyg att jobba vidare med hemma. Elke såg jätte fin ut! Även galoppen var bra idag och där fick de verkligen bra hjälp. 😊

Elke har verkligen plockat många " vuxenpoäng" idag och vi är så glad och stolt över henne.

Filmklipp finns på Insta: @lizettepadellaro


Dålig uppdatering-redan torsdag

Oj, vad dagarna går. Vad har hänt sedan sist då, ja inte så mycket...

I söndags var vi upp till Ånge igen för hoppning. Det var andra gången Elvira hoppade henne och de hoppade nu några hinder i följd. Elvira är super duktig. Hon rider mjukt och följsamt. Elke var lite vinglig, men Elvira lotsade henne runt jätte bra och Elke tyckte det var jätte kul! 😊 Det var alltså stora framsteg redan andra gången. På söndag är det dax igen.

I övrigt fortsätter Mirre jobba henne hemma, varierat så klart. De jobbar övergångar, rakriktningen och skänkelvikningar. Har även provat galoppen uppsuttet nu ( har jobbat den i tömkörningen) och det gick riktigt bra, men hon är lite vinglig och blir lite okontrollerat i bland, så jag funderar på att sätta dit en graman bara i galoppen. Då får hon lite mera stöd och Mirre får lite mer kontroll.

Sune har den här veckan fått komma igång mer och mer. Han känns mjuk och fin. I går tränade vi på "byt-byt" och det börjar gå riktigt bra! 😊 Vi ska nog lära oss byten i varje i vinter!

Sadelkammaren som vi gjorde i ordning i lördags, blev jätte bra. Mera plats och bättre ordning.

Idag vilar båda hästarna. I morgon åker vi ner till S-vall och Mirre tränar för Linnea, med Elke. All träning är bra för henne. Blir både miljöträning och träning i ett. Sune rider jag hemma före.


Fina hästar och sadelkammarfix

Idag fick både Sune och Elke gå ett lättare pass, eftersom de fick massage i går. Båda kändes jätte fina, men störst skillnad var det på Elke! Hon gjorde jätte fina skänkelvikningar i trav. Den undan vänster skänkel som tidigare varit svårast, gick idag bäst! Dessutom, när Mirre travade av henne på slutet, så längde och sänkte hon formen på ett sätt hon inte gjort tidigare. I morgon blir det hoppning i Ånge igen, blir spännande att se.

Vi har även fixat och städat upp i sadelkammaren idag. De som hyr in Pumba hos oss har hjälpt oss och fixat hyllor. Det blev jättebra! Men oj, vad många benlindor vi har...😜 Nu kan vi faktiskt se vad mycket grejor vi har. Jag slängde t.o.m endel. Ska fortsätta att städa upp där i morgon. Roligt med lite mer ordning och reda!


Multihorse

Nu har Josefin Falk, Multihorse varit här och gått igenom Sune och Elke. Hon är otroligt intressant att lyssna och se på med sitt kunnande. 

Hon började med Sune, som hon tycker är otroligt fin i kroppen trots sina 17 år och att han tränas och tävlas på den nivån han gör. Det gör mig så glad och stolt att höra detta. Det innebär ju att jag tänker rätt i upplägget kring hans träning, tävling och återhämtning. Sune njöt verkligen när Josefin höll på med honom. 

Jag fick två övningar att göra innan ridning. En som förbättrar rörligheten bak ( höger bakknä och has, samt vänster höft). Den andra är att lyfta upp bogbladen ( mer rörlighet). 

Därefter var det Elkes tur. Hon var lite reserverad direkt från början, men med Josefins lugn så slappnade hon av allt mer eftersom och njöt även hon. 

Elke är ju inte riden så himla länge, men hon tyckte att hon var fin i kroppen och jämnt musklad. Det hon reagerade på var hennes manke. Hon misstänkte att det skulle kunna vara en gammal skada där, som är läkt. Eftersom Elke inte har några besvär av detta, så tycker hon det är inget vi behöver fundera över nu. 

Även på Elke fick vi några övningar, för att öka rörligheten vid bl.a. manke och bogbladen. 

Tur att man får uppskrivet vad man ska göra! 

Ingen av hästarna behöver ngt "återbesök", utan nu ska vi jobba på med dessa övningar och höra av oss om vi får några problem. 

Elke kunde bli lite trött av behandlingen , trodde hon, men skulle ändå röra på sig så det blir ett lättare pass i morgon och på söndag ska hon få hoppa lite igen. :)


Massage dag

Har precis varit ute och mockat och gjort klart i stallet. Idag ska nämligen Sune och Elke få massage av Josefine Falk, Multihorse. 

Hon har tittat på Sune tidigare, men det var ett tag sedan. Hon är super duktig! För Elke är det första gången. Ska bli så spännande att höra vad hon hittar på de. 

Sune har den här veckan haft en aktiv vilovecka. Dvs han har rört på sig men inte ngt ansträngande, promenerat, longering, lätt ridning. Efter idag hoppas jag att vi vet hur vi ska lägga upp vinterträningen! 

Tisdag

Då var det redan tisdag, snart helg igen...ja, nästan i allafall. 

Sune som vilade helt förra veckan, ska den här veckan röra sig lite. Tänker det fortfarande som en vilovecka ( aktiv vila). Jag longerade honom i går, för att han ska få komma igång igen. Från början var han lite stel tycker jag, men blev bättre efter ett tag. Idag gick vi en promenad och i morgon tänker jag rida ett lättare pass på ridbanan. 


På fredag kommer en massör och då får vi se om han är redo för mer träning eller om han behöver mer återhämtning. Elke ska också gås igenom. Henne har jag tömkört nu i kväll och hon var riktigt duktig! 

Framsteg med Elke

Det kanske verkar lite tjatigt, men Elke går verkligen framåt för varje pass just nu. Det är så himla roligt att hon kommit tillbaka dit hon va innan hon gjorde illa sig, eller hon är faktiskt ännu bättre nu. Hon är mkt mjukare och mer följsam nu. Vi har tagit det väldigt lungt med henne och vill att hon ska bli riktigt stark, så vi kräver inte mer än vad hon klarar av. Galoppen jobbas fortfarande bara i tömkörning och det har gjort stor skillnad. Nu har vi ju även hoppningen att ta hjälp av där.

Elke är ett sto som det gäller att hålla positiv och verkligen få med sig. Då menar jag inte att hon inte är positiv till arbete, för det är hon verkligen. Hon är ett sto helt enkelt, ibland visar hon det mer och ibland inte alls. ;-) Vi tycker om att hon visar lite humör ibland, men hon gör det bara när det helt enkelt blivit lite för mycket eller för svårt. Det kan vara en svår avvägning när man ibland behöver tänja lite på gränsen för att komma vidare, men man får inte passera ÖVER den. Vi har nu börjat lära känna henne så pass bra, att vi vet hur mycket vi kan kräva av henne INNAN det blir för mycket.

Idag bjöd hon på ett toppen pass! Jag började som vanligt att jobba henne i galoppen under tömkörning. Den har blivit SÅ mkt bättre nu, men vi tänker fortsätta på det här viset ett tag till.

Därefter red Mirre på henne. De jobbar övergångar, att kunna ställa både inåt och utåt, samt att när som helst kunna lägga en mindre volt i trav. Följsamheten har blivit mycket bättre. De tränade även på skänkelvikning i skritt. Flyttar några steg, sen rider de rakt mot kortsidan, flyttar igen osv. Det blir som en trappa. Det gör att de får koll på ytterbogen och att Elke tänker framåt i rörelsen. Vi jobbar ganska mycket under nedsittning i traven nu, så att det inte ska bli en "grej" när man sitter ner, eller att det bara ska förknippas med galopp. För att behålla bjudningen, så växlar vi även mellan lättridning-nedsittning. Som avslutning travade de över bommar.
Se klipp på Insta: @mpdressage
I morgon får hon en välförtjänt vilodag.


Lördag

Faktiskt skönt med en helg där vi bara är hemma, även om jag brinner för allt som har med hästarna att göra ( träning, tävling m.m). Det har varit mycket senaste tiden och det finns ju saker att göra hemma också.

Elke fortsätter att gå framåt för varje pass nu. Så roligt! Sune har snart vilat en vecka och nästa vecka ska han också få en lugn vecka, men ändå få röra på sig. Det är viktigt att de får tid för återhämtning, både yngre och äldre hästar. Sune är en sån häst som det går bra att låta honom vila helt ett tag.

Idag ska jag och Mirre skritta ut med Elke och en ponny vi har inhyrd här ( som vi får låna). Vi skulle också behöva räta upp lamporna på ridbanan, så man kan rida där med lysen. Ja, det finns endel "fix" att göra när man är hemma också. ;)

Trevlig helg!


Hoppning

I går eftermiddag var jag och Mirre upp till Ånge med Elke. Vi har bestämt oss för att ta hjälp med inhoppning och vidareutbildning i hoppning. Till våran hjälp har vi en jätte duktig tjej, som själv har en ungponny som var med på ungponny SM i år. Vi har även hjälp av hennes tränare ( och syster), Bella. Hon är jätte duktig på hoppning och unghästhoppning. 

Elvira red Elke jätte bra ( det förstod vi annars hade vi aldrig frågat) och det blev en jätte bra första träning. Både Elvira och Bella vill fortsätta hjälpa oss, så vi riktar in oss på en gång i veckan. 

Vi är så stolt över hur Elke uppförde sig. Hon har inte varit i ridhus så många gånger. Där var många hinder, samt att det kom in två hästar till. Hon var supercool och så duktig. Det här kommer bli så himla bra träning för Elke och det kommer hjälpa henne att stärka galoppen. Ser fram emot nästa gång. 

Bättre och bättre

Elke vilade igår och idag började jag att tömköra henne innan Mirre red. Vi fortsätter att jobba med galoppen i tömkörningen och det blir bättre och bättre.

Mirre red lite skritt och trav, övergångar och växlade mellan lättridning och nedsittning. Elke så riktigt fin ut och hon börjar sakta men säkert bli starkare och starkare.

I morgon händer det en rolig sak med Elke, som vi hoppas ska bli bra och återkommande. ;)


Drop in

Jag blir så trött på mig själv... 
Igår när vi for på tävling slog det mig, har vi vaccinerat Elke i år?! Nej, det hade vi inte. Efter räknande och en X-tra koll med förbundet, så har det idag gått de tillåtna 21 dagarna utöver de 365, så man ska slippa göra om grundvaccineringen. 

Som tur är har de "Drop in"på Kliniken och jag slutade tidigt idag, samt att Marco kunde följa med mig. Det vara bara att lasta in och åka ner och vaccinera.  Nu är det gjort! 

Det blev en promenad idag och vila i morgon. På onsdag joggar vi igång lite mer och på torsdag ska vi göra en rolig sak som jag berättar mer om då....;)JA, där satt det!

Idag satte Mirre och Sune sitt andra kval till MSV A. De fick 63,6%.... med en 0:a där det var koefficient, samt en 2:a i protokollet. Inte dåligt! Det såg så jäkla fint ut. Jag är SÅ stolt över ryttare och häst.

De red även en MSV C, som uppvärmning och fick där drygt 66%. De hamnade precis utanför placering i båda klasserna.

Nu ska Sune få ta det lite lugnare ett tag, innan det är dax för vinterträningen. Har även bokat in massage för både honom och Elke. Det känns bra att ge honom det, efter en väl genomförd säsong ( även annars så klart).

Mirre är nu så klart taggad inför vinterträningen, där de ska träna in de svårare rörelserna. Blir perfekt med inspiration när vi ska på Friends. Dessutom ska en frack inhandlas. :)


Fina hästar idag

Idag red vi båda hästarna samtidigt. Mirre red Sune och kände på lite programdelar inför morgondagens start och jag red Elke. 

Jag började att tömköra Elke för att fortsätta stärka henne i galoppen. Hon har redan blivit bättre och idag var faktiskt bästa gången hittills. Galoppen var bra åt båda håll och även övergångarna var bättre. Där brukar hon " tappa" bakbenen, men idag var de med mkt bättre. Jag tömkörde inte så länge och sedan sadlade jag på och red lite. 

Hon var jätte fin även i ridningen. Det man får tänka på är att passa så att inte höger bak sladdar ut i vänster varv. Det gäller att verkligen få " med" sig henne i ridningen, så att hon inte blir sur. Samtidigt som man måste tänja på gränsen ibland...svårt det här med ridning. Framför allt ston! 

Igår löshoppade vi henne. Det tyckte hon var super kul! Finns klipp på våra Insta: @lizettepadellaro och @mpdressage

Nästa gång höjer vi mer, för hon hoppade bara bättre ju högre det blev. ( hoppade inte så högt igår). Det är endast tredje gången hon löshoppade och hon har riktigt fin teknik! 

Ganska fina bakbenTävlingsvecka, Mirre-Sune

På söndag är det dax för säsongens sista tävling. Det är Mirre och Sune som gör ett sista försök att ta det andra kvalet till Msv a. Skulle så klart vara skönt för de att ha det klart inför nästa säsong, men de har ju ändå ett klart! 

Veckan blir så här ( fast det är redan onsd): 

Månd: Sune vilar, Mirre promenad m Elke
Tisd: Sune och Elke vilar
Onsd: Mirre rider lösgörande på Sune. Jag tömkör och rider Elke.
Torsd: båda vilar
Fred: Mirre rider programdelar Sune. Jag tömkör/ rider Elke
Lörd: Mirre rider lättare pass på Sune, jag rider Elke
Sönd: Mirre tävlar Sune Msv C, Msv B . Elke vilar

Bitch igår, jätte fin idag

Igår red jag Elke. Tog hoppsadeln, men det var svårt att rida i den tycker jag. Elke började jätte fint, men när jag började kräva lite mer ( att hon skulle flytta sig för vänster skänkel), då blev hon skitsur. Hon har svårt med detta och kanske blev det lite för mycket att kräva att hon skulle flytta sig i trav också...Efter att vi haft lite olika åsikter ett tag, så kunde vi ändå avsluta på ett bra sätt. 

Idag tömkörde jag henne och då var hon superduktig! Vi har bestämt att stärka henne i galoppen under tömkörning ett tag och inte ta den uppsuttet ännu. Gjorde några fattningar-övergångar åt båda hållen och nöjde mig sedan, efter ett väldigt lätt pass. 

Hon är så fantastiskt fin och det kommer att bli så bra, även om hon har lite humör damen. ;-)
Se klipp på @mpdressage

Programträning

Idag har jag och Mirre hjälpt till på klubbens tävlingar. Efter avslutad tävling fanns det möjlighet att träna program, för domare. Mirre hade tänkt rida en Msv a, men bytte och red en Msv B:4 i stället. Det är ju i den klassen hon ska försöka ta det andra kvalet nästa helg. 

Jag tyckte det såg jätte fin ut, Mirre tyckte väl att det gick så där..., 65,65% blev det med en fel ridning. Inte dåligt! 
Se filmklipp på @mpdressage

RSS 2.0