Hej då Elke

Idag har Elke åkt tillbaka till sina ägare.Jag är så glad och tacksam att vi fått träna henne under den här tiden. 

(null)

(null)

(null)

(null)

 Vi kommer att sakna henne, men hon är ju inte så långt borta❤️

Tävling i Härnösand

I helgen har vi varit på tävling i Härnösand. Vi har haft jätte trevlig och det har varit bra tävlingar. 

Mirre och Janne startade LB, LA på lörd och LA på sönd. Tyvärr blir det för mkt missar i programmen just nu. Det beror, tror jag, på att de är orutinerade som ekipage. Janne gjorde sina första starter i livet i fjol ( tre tävlingar) och i år var detta andra. 

Han är väldigt okomplicerad som tävlingshäst. Kan bli lite spänd från början inne på banan, men inte tittig, utan han går ändå förbi. Just nu lägger han i lite turboväxel inne på banan och tappar lite av lösgjordheten, men det kommer. 

Många fina kommentarer av domarna och andra. Mirre har verkligen en häst för framtiden och de passar så bra ihop. 
(null)



Mirre 19 år!

Herregud, vart tog tiden vägen??

Idag blir Mirre 19 år, snart vuxen. Eller ja, hon är väl vuxen nu!? Är så stolt över henne. Hon är en så snäll, generös, ödmjuk, ansvarstagande och självständig person. 

I går var det första gången hon tog med sig Janne själv och fort till Timrå och tränade för Issa. Det gick hur bra som helst. Hon vill så klart kunna åka och träna när hon vill och kan, utan att vara beroende av andra. Jag var lika dan själv i samma ålder. Tufft gjort ändå, då hon inte kört sånt med transport ännu, men man växer av att klara sig själv. 

Träningen gick jätte bra och nu är de laddade för tävling till helgen igen. 😁

(null)

(null)


Årsdebut i Strömsund

I helgen gjorde Mirre och Janne årsdebut, i Strömsund. En mysig tävlingsplats, där vi aldrig varit tidigare, men gärna åker tillbaka till. 😊

Janne har inte tävlat sedan maj i fjol. Han gjorde tre tävlingar i fjol, varav ett meeting. Det är allt han gjort i sitt liv, hittills. 

I helgen var det alltså årsdebut ( konstigt att göra så här sent). Vi for upp på fredagen och var framme 12.00. Han fick då vila ett tag innan det var dax för helgens första start på e.m., i en LA:3. 

Även om Janne var lite spänd, så sköter han sig såå bra och Mirre lotsar honom så bra runt banan. Trots missar så får de 63,5%, med två 0:or i protokollet!! Fina kommentarer av domaren, som även kom och pratade med oss senare. Hon tyckte Janne var jättefin och att det var rutinerat ridet av Mirre att lägga en volt ( ta en felridning och därav en av 0:orna). Alltid roligt att höra! 😁

Eftersom Mirre tyckte att Janne ändå kändes så ridbar på fredagen, så bestämde hon sig för att debutera Msv c:1 ändå på lördag,  även om han inte är riktigt färdig för det. Som träning och att ge honom rutin. 

De startade först en La:3 igen på lördag, som de vann på dryga 64% och då finns det massor att förbättra! Därefter var det dax för debuten i Msv c. Även här flera missar och en felridning, men ändå godkända %. Återigen är Mirre sååå nöjd med Janne. Han bara öser på med energi, piggare inne på banan än annars ( lyxproblem 😜). 

Söndagen var hon först osäker hur de skulle göra. Ännu ett helt nytt program, som de inte ens ridit igenom hemma, Msv c2. Efter övervägande med sig själv och tränaren, så valde hon ändå att starta. Vi var ju ändå där och det fanns ingen annan klass att byta till. Janne fortsätter med samma energi och de får nästan 62%, med massor att förbättra! 

(null)

Vilken häst han är! Hans andra meeting och han sköter sig som han inte gjort annat! Mirre och Janne passar så himla bra tillsammans! Det här kommer bli så bra! Janne behöver bli starkare och få mera rutin. 

Mirre kommer att starta honom igen om två veckor och då blir det LB, LA.  Det är även några tävlingar i sep, okt, så nu blir det mera träning och sen ev Msv c igen i oktober. 

Vi har haft en jätte trevlig helg. Fantastiskt väder och roligt sällskap och en jätte fin häst! 

Elke

Nu är vi på sista månaden med Elke. Hon ska hem i slutet av augusti.  Hon känns stark och fin nu och vi fokuserar mer på detaljer. 

Idag var hennes ägare här igen och red henne och det gick jätte bra!  De vill verkligen hennes bästa och att allt ska fortsätta gå bra. Härligt med människor som ser till hästens bästa och gör allt de kan för att det ska bli så bra som möjligt! 😁

Vi är inne på sista semesterveckan nu och njuter in i det sista. Håller även på att packa lite smått inför helgens tävlingar.  Konstigt att det blir årsdebut i augusti....och Janne gör sin första tävling sedan i maj i fjol! Inget är sig likt det här året. 

Ser framemot att åka på tävling och träffa våra hästvänner! Vi ska till Strömsund, har aldrig varit där faktiskt. 



Issa träning

Igår var det träning i Timrå igen för Mirre och Janne. 

Den här gången var vi inne i ridhuset. Det var ett tag sedan han var inomhus. Kanske var det anledningen till att han från början va lite spänd. 

Mirre värmde upp och tänkte sedan fokusera på Msv c programmen hon ska debutera till helgen, men Issa såg ganska snart att det var andra bitar att ta i tu med först. Issa ser verkligen allt och är super noga, vilket Mirre tycker är jätte bra! 

Det är inte lätt att utbilda en häst, men SÅ lärorikt. Man får inte glömma att det hänt massor med Janne på bara ett och ett halvt år. Just nu känns det som att de är på väg över en tröskel och när det händer, då blir allt lättare....ett tag igen. Det är grunder det handlar om, men dem är så viktiga för att kunna gå vidare. 

Efter ett tag blev Janne iaf bättre och de red igenom ena programmet helt O.K. Issa, som känner Mirre vid det här laget och vet vilken tävlingsmänniska hon är, pratade med Mirre om helgens starter. De gjorde upp en plan och sen får vi se hur det blir, om det blir debut nu i Msv c eller om det blir senare. 

Är så glad att Mirre hittat Issa som tränare och mentor. Issa är noga med grunder och lämnar inget åt slumpen. Hon är rak och ärlig, som en tränare ska vara tycker Mirre ( och jag).  Hon ser alltid till hästens och elevens bästa, var är dem för dagen! Tänk om jag haft en sådan tränare när jag var i Mirres ålder! 



RSS 2.0