Träning Peter Nordlander

Oj, vad tiden går. Det är redan snart mars! Veckorna är fulla med jobb och hästar, vilket är bra så det blir riktig vår snart. 

Appropå att tiden går...i måndags var vi till Alnö och Linnea Lidholms fina ridtält. Där var det träningar för Peter Nordlander som var hemma från USA och hälsade på. Tror det är runt 4-5 år sedan sist. Då var det jag som tränade Sune och Mirre tränade för honom på Pumba ngn gång. 

Nu var det lite ombytta roller. Mirre tränade med sin nya häst. Peter tyckte det var en jätte fin häst! 😁 De jobbade mkt med lösgjordheten och att hästen ska vara " loose in the neck", eller lös i halsen. 😂 Är hästen mjuk och loss i halsen är den också avspänd. De fick många verktyg med sig hem att jobba vidare med. 

Det var roligt att träffa Peter igen. Det är ju min gamla tränare och han har lärt mig och Sune massor. 

Om två veckor drar tävlingssäsongen igång lite smått. Ska bli roligt och spännande att se vad det blir av denna säsong. Det blir ju så klart lite andra mål nu när Mirre har ny häst, men hon har ett mål även med Sune. 😊 Även Elke ska tävlas och så småningom läggas ut på annons...😔

Fina Sune

(null)

Ridit Sune idag och han var lite stel från början, men efter jag jobbat med böjningen ett tag så släppte han till och blev jätte fin! Avslutade med att gå in och göra en super fin höger piruett. 😊

Efteråt passade jag på att frisera Sune lite. Han njuter verkligen då. Han ser mer ut som en mammut nu, men under all päls så finns det en jättefin dressyrhäst. 😜

Miljöträning/ polishästräning

Igår var jag och Mirre till Timrå för att titta och få tips på hur man miljötränar hästar. En ridande polis från Malmö var där och visade hur de tränar sina hästar. Otroligt inspirerande och nyttigt. 

Nu ska vi miljöträna Janne tänkte vi. Jag började redan idag att jobba lite från marken med honom innan Mirre skulle rida. Jag hade en bit plast från en spånbal som jag rörde vid honom på hela kroppen. Fiftade med den runt honom och det gick jätte bra. Tanken är att vi ska öka på detta och så småningom ska Mirre sitta på också, med allt runt i kring. 

Träning ger färdighet

I dag fick Elke en stor guldstjärna för sitt uppförande vid skoningen. Hon stod som ett ljus hela tiden. De två gångerna före denna har också varit bra, men idag var hon super! 

(null)

Elke har inte tyckt om när man sömmat henne och hon har varit allmänt besvärlig. Vi har haft luva, brems, slicksten m.m. 

Efter att ha tränat mkt på att lyfta på hovarna och hamrat på dem, så har hon nu blivit så snäll att sko. Vi har ju även en lugn och tålmodig hovslagare så klart, som insett att det inte varit ngn ide att bli arg på henne. Träning ger färdighet! 

Nakenfisar

Idag har det varit ca 7 grader varmt, så alla hästar fick vara nakenfis ett tag. 

Började att rida Sune idag. Han kändes lite seg, så jag tog ett spö och petade lite på honom och då vaknade han till. Har inte ridit med varken spö eller sporrar på hela vintern,men nu är det dax att vakna till. 😊

Janne, tömkörde jag över bommar. Fick honom att samla traven över bommarna, så han fick lite " häng" över dem. Han gjorde även fina övergångar från galopp till skritt. 

Även Elke red jag. Hon känns som vanligt fin. Fick jobba lite ned skänkelvikningarna idag, ffa undan höger skänkel. Här vill gärna bakdelen komma ngt före och då tappar hon takten i traven. Efter att jag tagit om det några gånger och när jag tänker försiktigt åt sidan och framåt, då gick det bra! 😊

Hästarna tyckte det var skönt att få vara utan täcke. 

(null)


Anmälda till tävling

Då är både Elke och Janne anmälda till årets första tävlingar. För Janne blir det dessutom tävlingsdebut! Han har aldrig tävlat förut, så det blir spännande! De kommer börja med en LB och en LA.  Elke går också dessa klasser från början. 

Längtar till våren och att det drar igång igen. 😁

Idag har det varit runt 5 grader varmt och blåsigt. Jag red Sune och när Mirre kom hem longerade och tömkörde vi Janne och Elke. 

Slutmätning

Idag har vi varit och slutmätt Elke. Hon är hela 144 cm. 😊 Om man då tänker att Mirre är 174 ( tror jag), så bär hon upp sin ryttare otroligt bra. 

Nu har vi även fått ridbanan skottad. Det gick inte att rida ordentligt längre, utan blev mest snöpulsning. Det har ju i och för sig varit bra träning, men nu är det dax att börja med lite rörelser. 

Mirre har ridit både Elke och Janne idag, då hon varit ledig från skolan. Båda börjar bli riktigt fina. För Janne fattas det fortfarande endel styrka, men det kommer med tiden. 

Underbart väder är det också, äntligen! 😁

Mirre äger Janeiro!

Igår var vi och besiktade Janeiro och gjorde klart köpet! Mirre äger nu en egen storhäst! 

(null)

Tanken var ju att vi skulle låna honom, men ägaren behövde sälja nu och ville även gärna att vi köpte honom. Som tur var kunde vi lösa det, så att vi kunde köpa honom. 😁

Det känns jätte bra och vi tror mkt på den här hästen. Dessutom är det ju bra att vi haft honom i två månader, så vi känner ju honom ganska bra vid det här laget. 

Nu har vi ju ingen super brådska att sälja Elke. Vi ska göra en riktig försäljningsfilm på henne först, sen ska vi annonsera. Hon är finare än någonsin nu, så det är ju ett bra läge att sälja henne så klart....även om det känns lite jobbigt. 

(null)


Gör så gott jag kan

Mirre har varit sjuk hela veckan, så jag gör så gott jag kan med att hålla igång tre hästar. Jag saknar Mirre i stallet...

Kallt har det varit också och det gör ju inte saken lättare precis. Nu ser det ut att bli varmare framöver iaf.

Spännande saker är på gång eventuellt...😜


Ännu bättre idag

(null)

Jag passade på att rida Janeiro idag också. Idag fick jag en bättre känsla direkt. Han var bättre i kontakten och jämnare på bägge tyglarna. Idag vågade jag rida mer framåt också 😊. Jobbade mkt galopp-skritt-galopp övergångar. Dels för att bygga styrka, men även för att renodla hjälperna inför bytena. Även om det var lite jobbigt så jobbade han på bra. 

Red Elke också idag. Alltså, denna ponny! Hon är så fin och enkel att rida nu. Ju mindre du stör henne desto bättre går hon. Man gör allt så enkelt på henne nu. 

Det har snöat och fortsätter att snöa. Nu räcker det!!!

Första passet på Janeiro

Stackars Mirre är sjuk igen. Hon var ju sjuk för tre veckor sedan också, men nu har hon feber igen! 😔

Det blev så klart ingen träning för Issa idag, så jag red Janeiro ist, för första gången. Lite ovant att rida en ny häst, innan man hittat alla knappar. Det var lite svårt med kontakten från början men efter ett tag blev det mkt bättre. Han är en jättefin häst som rör sig mkt mer och större än Sune. 😊 Kanske rider honom i morgon också....

(null)


Jag red även Sune idag. Har ridit lite byten i varje på honom nu och idag fick jag till fem stycken! Sune kan ju detta, men det är jag som har svårt att hitta tajmingen. Mirre har väl gjort 7-8 stycken i varje på honom. Det ser så enkelt ut när hon gör det. 😊 Det är roligt att få leka lite. 

RSS 2.0