Våren är på G

Det har varit några härliga dagar nu och det känns som våren är på G! Hästarna har fått vara utan täcken i flera dagar. Det tycker de om! 

(null)


Ridbanan är inte så bra just nu, men den tinar sakta men säkert. Vi har därför ridit på ängen i stället. Där är det fortfarande endel snö, men det går iaf att rida i alla gångarter där. 

Hästarna känns pigga och fina, även om Mirre tycker det är svårt att rida lösgörande med Janne på ängen, han får åtminstone röra på sig. 

Elke kändes fantastiskt fin idag. Igår red jag ut på henne. Hon var pigg men är alltid snäll. Fantastiska ponny! 
(null)


”Baby Steps”

Idag var det Elkes tur att tävla, en LB och en LA. Det är ngt hon gör enkelt hemma...

...men när vi kommer på tävling spänner hon sig på ngt vis och vill inte riktigt gå fram. Hon kickar i galoppen och går med handbromsen i. 

I första klassen var traven ganska bra, men i galoppen kickade hon och vill inte gå fram...

Till LAn tog Mirre ett spö och taggade till henne ordentligt och visade även att det är inte O.K att hon kickar i galoppen. Hon blev då bättre, även om det blev mkt missar så tyckte Mirre att känslan var bättre...baby steps! 

Procenten är ju inget att hänga i julgranen, men det går ändå sakta framåt. Nu har vi en ny strategi till nästa tävling och fram till dess ska vi rida henne ännu känsligare hemma. 

Jag har anmält mig med henne på två storhäst tävlingar. Det ska bli riktigt roligt och jag ser fram emot att få tävla igen. 😁

Jag är så stolt och imponerad över Mirre, som kämpar på med en otrolig ödmjukhet och vilja. Många andra skulle ha gett upp för länge sen, men inte Mirre. Hon vet ju så klart vad hon kan hemma och att om Elke bara släpper på handbromsen, då jäklar! 

Det är ändå roligt att få så många fina kommentarer om vilken fin ponny hon är....för det är hon. 

(null)


4:e placering i debuten

Idag har Mirre och Janeiro gjort tävlingsdebut tsm, efter endast ca 3 månader ihop. Dessutom var det debut över huvudtaget för Janeiro. Han är aldrig tävlad tidigare. 

Lite nervöst var det hur han skulle reagera på allt på en tävlingsplats; Framridning, mkt hästar, dressyrstaket, domarbord, läktare....
Jag hade inte behövt oroa mig. Han har skött sig så himla bra! Han tittade lite på staketet direkt när han kom in på banan, men efter att Mirre travat runt några varv, så var det inte mer med det. 😁 

Han är så positiv och glad denna häst. Mirre ville bara ge honom en bra upplevelse, så hon styrde bara runt honom, krävde inte så mkt. Det finns massor mer att hämta. Han behöver fortfarande bli starkare och de behöver träna inridningar, halter och ryggning. 😂 Det blev ändå en 4:e placering i LBn på 65% och dryga 61% i LAn.

(null) (null)

Nu blir det fokus på träning ett tag. Det är vad han behöver. 

I morgon är det Elkes tur igen, hon behöver träna på att tävla! Tävlingsdebut närmar sig

På lördag är det dax för Janne att göra sin tävlingsdebut. Ska bli otroligt spännande! Han ska starta en LB och en LA. 

Igår kväll var vi därför upp till ridhuset, så Mirre kunde trimma ordentligt och rida igenom programmen. Det gick riktigt bra! Lite vingligt emellanåt, men han gör allt ganska lydigt....utom en sak, som han inte kan och förstår...att rygga! Det får bli som det blir säger Mirre, även om det blir en 0:a där. 😂 

(null)

(null)

(null)

Det blir en hektisk helg, eftersom Mirre ska tävla Elke också på söndag. 😊 Med henne är nu tanken att träna på att tävla, så lossnar det nog snart. Hemma är hon som sagt, super fin! 

Årsdebuten avklarad

Den gick väl inte som vi tänkt....

Elke är ju superfin hemma nu, men när hon kommer på tävling spänner hon sig och blir lite svår att påverka. Det enda sättet att träna på detta är att tävla! 

Mirre kämpade verkligen väl med henne och bitvis visar hon ju den fina ponny hon faktiskt är. Elke har inte gjort så många starter, så nu ska hon ut så mkt det går. Även jag ska nog tävla henne bland storhästar. 

Nästa helg är det dax igen. Det är nog bra att det är ganska tätt inpå. Då är det Elke ena dagen och Janne den andra. Janne gör ju tävlingsdebut då. 😊Leker lite

Jag tror det är få förunnat att ha en så fin 20- åring som vi har i Sune. Att han dessutom är ganska välutbildad gör ju inte saken sämre. 😜

Jag har hållit igång Sune hela vintern, men vi nöter inte på ngn ting. Det viktigaste är att han får röra på sig så att kroppen hålls igång. Rider aldrig länge på honom heller. Han kan redan sina saker. 

Vissa dagar kan jag " leka" lite med olika rörelser, bara för att han kan. 😁 Då gör vi byten ner till varje, ngn piruett o.s.v. 

Mirre kommer nog att göra ngn tävling på honom i år. Planen är att hon tar med honom på Norrlandsmästerskapen i Umeå. Innan det är dax för tävling kommer Mirre rida honom lite mer och kvicka till honom. Det brukar bara vara det som fattas. 

(null)
Bästa utsikten! 


Nu är annonsen ute

(null)

I går kväll lade Mirre ut annons på Elke, så nu är hon till salu " på riktigt". Känns lite sorgligt, men det är så klart det rätta. Hon ska vara hos en ung duktig ryttare, som kan fortsätta utveckla henne. Elke kommer att gå långt med rätt matchning! 

Se film här

(null)

(null)

På lördag är det även årsdebut för henne. Ska bli roligt och spännande! 

Filmning för annons

Igår kväll var vi upp till Ånge med Elke. Det har nu blivit dax att lägga ut en riktig annons på henne, så därför filmade vi igår. 

Hon är så fantastiskt fin nu! Gör allting t.o.m La P:1, men behöver bli lite starkare i enkla bytena. Se klipp på : @mpdressage

Vi tror även att vi hittat ett bra sätt att värma henne. Mirre testade igår och hon blev då väldigt avspänd. Det är viktigt att Elke kommer igång i kroppen och blir riktigt varm, innan man kräver mer. Iof sig inget konstigt. Det behöver ju alla hästar. 

Ska bli såå spännande med årsdebuten på lördag. Hon går då en LB och en LA. 

I fjol hade Elke lite jobbigt med brunsten, men har inte visat ngt sådant i år. Hon kunde även lätt spänna till på tävling och gå in i sin egen bubbla. Det beror ju så klart på orutin då hon inte gjort så många starter i sitt liv, men även att hon är en känslig ponny. Vi hoppas att hon kan spänna av i år och visa vad hon verkligen kan på banan. 

Jag och Mirre är övertygade om att Elke kan nå långt med rätt ryttare. Hon är ju bara åtta år också och har verkligen framtiden framför sig. 

(null)Ridhus trim

Redan fredag, igen. Veckorna går så fort! Tyvärr blev det värsta vintern igen, men det var väl väntat. Våren var nog lite för tidig för att vara här för att stanna. 

I tisdags var jag och Mirre upp till Ånges ridhus med Janne. Ridbanan här hemma blev lite isig när det tinade, så vi tordes inte galoppera riktigt. 

Naturligtvis hade han tappat en framsko, men vi bedömde att det skulle gå att rida honom ändå. 

Det blev det tredje nya ridhuset han är till och som vanligt sköter han sig såå bra! Han är väldigt lättövertalad om det är ngt han tittar på och han " fastnar" inte i ngt. 

Ridningen gick bra, även om han blev ngt öm i hoven utan sko. Mirre red igenom LBn och LAn och det gick bra, även om det blir lite vingligt ibland.😊 Hon avslutade med lite trav där hon hittade en bra bjudning och flyt. ( se Insta; @mpdressage)

Om två veckor är det tänkt att de ska göra tävlingsdebut tillsammans, blir spännande. Han har aldrig tävlat förr, så det är mkt att lära sig. 

Igår longerade jag honom i alla gångarter på ridbanan. Den är nu lite bättre efter snön som kommit. 
(null)


Klippt

Idag har jag klippt Elke, eller halvklippt. 

(null)

(null)

Våran maskin låter ganska mkt, så hon fick ha en huva på sig. Hon rörde inte en hov på hela tiden, fantastiska ponny! 

Tror hon tyckte det var skönt att få av sig lite päls. Det var en hel del, fast det bara var en halv klippning. 

I e.m ska jag rida henne och Mirre rider Janne. Idag skiner solen och det är ngn plusgrad. Skönt att det inte blåser, som det gjort senaste dagarna. 
Trevlig fredag på er! 

RSS 2.0