Hoppning

Suddig mobil bild, men kolla in frambenen ( som hon nästan slår i hakan😊).

Vi var alltså upp till Ånge igår kväll, för hoppning med Elke. Som vanligt tar hon sig an nya övningar som hon inte gjort annat och Elvira rider henne så bra.

Finns filmklipp på Insta: @lizettepadellaro

Nu får hon vila från hoppningen en vecka och smälta allt. Nästa hoppning blir nog på Lucia! 😊

Sune gjorde ett bra pass nu på morgonen. Det känns som han börjar komma igång igen.


Vilket skit väder

Natten till söndag blåste det näst intill storm! Igår snöade det först och sedan regnade det. Blir så less på detta! Svårt är det att rida också, när det är mest is överallt.

I söndags longerade jag båda hästarna, eftersom de vilat några dagar. Båda var pigga och glada.

Idag red jag ett tidigt morgonpass på ängen med Sune. Han känns pigg och fräsch, så jag rider hellre kort och effektivt. Blir mycket lösgörande arbete nu. Elke ska få hoppa i kväll igen. Alltid roligt att se! 😊


På väg hem

Sitter nu på tåget på väg hem från S-Holm. Idag såg vi finalen i Dressage Power, samt Top Stars. Kul att se Intermediere Kuren ! I Top Stars var Isabell Werth ganska överlägsen, men Patrik Kittel var en god 2:a. Så himla roligt och inspirerande att se dessa fantastiska ekipage!

Vi gick faktiskt ifrån tävlingarna lite tidigare idag, för att kolla lite på framridningen. Dessutom passade vi på att gå en sväng till på mässan när det var lite lugnare där. Lättare att se vad som finns då. Mirre passade på att shoppa lite till! 😜 Nu blir det skönt att komma hem!


SIHS och shopping

I går eftermiddag kom jag och Mirre till Stockholm. Vi tog tunnelbanan till Solna centrum där vårat hotell låg. In med väskorna och andas lite, sen gick vi till Friends Arena.

Torsdag kväll bjöd på rolig lag hoppning, stjärnhoppning och inomhusfältävlan. En jätte rolig kväll!

Fredag förmiddag började med dressyr. Många fina ekipage att titta på!

Efter dressyren gick vi i mässan några timmar!!! Mirre hittade nya tävlingsstövlar, som hon beställde. Lite annat smått och gott hittade vi också, men både jag och Mirre är lite besviken på mässan faktiskt. Vi tycker nog den var bättre på Globen...

Minna Telde på fina Isac.

Efter mässan gick vi rakt över till Mall of Scandinavia.... där framförallt Mirre shoppade. Jag vilade lite då jag fick så ont i fötterna!

Avslutar kvällen på hotellrummet med Idol. Imorgon blir det mer dressyr, innan vi tar tåget hem!


Imponerad

Igår kväll var vi upp till Ånge för hoppning med Elke. Alltså, denna ponny slutar aldrig förvåna mig. Jag är sååå imponerad över henne! Tror det var 6:e gången hon hoppade igår och hon hoppade bl.a. studs som om hon aldrig gjort annat. Det blev endel gymnastik/ styrke träning för henne igår, men hon gör allt så himla lätt. 😊

Tänk första gången, när hon inte galopperade efter hindren utan bara travade.... Nu tar hon själv galopp före hindret och galopperar runt en hel bana, i både höger och vänster galopp. Galoppen har ju varit lite svårare för henne, men jag tror mkt hänger på att den är så stor, så hon har inte riktigt orkat tidigare. Nu, däremot går den att jobba och då blir hon förhoppningsvis bara starkare och starkare.

Idag ska Mirre gå utmed henne, sedan ska hon få smälta allt några dagar när vi ska på Friends.


Hästig söndag

Ytterligare en dag där solen kikade fram, underbart!

Idag var det Mirres tur att rida Sune. De jobbade med samma som jag gjorde igår och avslutade med lite trav. Som de travade!!!

Filmklipp på Insta:@lizettepadellaro

Klockan 14.00 var det dax för ett hopp pass i Ånge med Elke. Till hjälp har vi ju Elvira och hennes syster Bella. Elvira rider Elke jätte bra och Bella gör roliga och bra övningar. Detta är ngt vi inte fixat själva. Är så nöjd att vi tog hjälp med detta. Idag var ett hinder uppe på 90cm och det seglade hon galant över. Jag tror Elke är en multitalang faktiskt. 😊 Nästa hoppning blir på tisdagkväll.

Varit och tänt ett ljus för mamma i kväll. Gud vad jag saknar henne! Tänk om hon fått vara med på allt vi gjort/ gör med hästarna nu...❤️


Solsken idag

Idag har solen tittat fram och temperaturen varit kring 0. Härligt väder!

Vi har ridit båda hästarna på ängen idag. Vi började med Elke. Longerade henne först och jobbar med att få igenom ställning i höger varv. Det tycker hon är lite jobbigt, men blir väldigt fin av detta arbete.

Mirre red henne sen och hon såg verkligen jätte fin ut. Elke har sån härlig energi och är väldigt ambitiös. De gjorde några fattningar också, där hon var riktigt fin även i höger. 😃 Vi har bytt bett på henne till ett Bauscher ( heter det så?!). Det verkar funka bra. Hon tog mera stöd i galoppen och Mirre kunde ha lite mera kontroll. Tanken är att vi ska ha detta nu tills hon blivit starkare och mera "ihop" i galoppen.

Sune gick även han ett bra pass idag med mycket fokus på galoppen och framåtbjudningen. Red även övningen som vi såg på cliniken med Jan Brink ( som jag ridit för en tränare tidigare). Man rider i sluta på kvartslinjen, vänder runt på en halvvolt i sluta till andra kvartslinjen där man fortsätter i sluta framåt igen. Jag red på X tra framåt i slutorna rakt fram. I morgon ska Mirre rida honom. 😊


Spöregn!

Idag har jag longerat både Sune och Elke på ängen, i spöregn. Båda jobbade på bra. Elke tycker det är lite jobbigt att ställa igenom i höger sidan, hon blev ändå jätte fin i slutet.

I morgon rider vi på ängen. Hoppas underlaget håller sig hyfsat och inte blir bara is.

Även Majsan har nu fått på sig vinterskor. Det var välbehövligt då hon varit som " Bambi på hal is" senaste dagarna.


En vecka kvar

Nästa torsdag åker jag och Mirre till S-Holm och SIHS på Friends. Det ska bli så himla roligt. Detta har vi sett fram emot länge!

Vi ska se fälttävlan och stjärnhoppningen på torsdagkväll. Sedan ska vi se dressyren fredag och lördag.


Ishalka

Det blev ingen hoppning igår. Efter att det spöregnat hela dagen och sen kallgrader på det, så kändes det väldigt onödigt att ge sig iväg med bil och släp. Ev blir det hoppning på söndag ist.

Det blev en xtra vilodag igår så idag tänkte vi försöka röra på de. Väldigt onödigt att det här regnet skulle komma. Det var ju så bra underlag....Ja, ja det är väl bara att gilla läget.


Elke och Mirre-bilder

Dåligt med uppdateringen här, men jag har inte riktigt motivationen. Vill ändå har kvar bloggen för det är roligt att kunna gå tillbaka och titta. Det får blir som det blir helt enkelt...

Sune är iallafall pigg och fräsch. Har ridit honom på ängen i helgen och det tycker han om. Vi jobbar mest med att vara framme för skänkeln och rider mkt framåt. Inte så mkt rörelser just nu.

Elke utvecklas i raketfart i både hoppningen och dressyren just nu. Även Mirre har ridit henne på ängen och det tycker hon är roligt. Inga problem med framåtbjudningen där inte. Hon har mkt power den tjejen! Båda galopperna går nu bra även om hon behöver gå på mera fart i höger varv. Nu går de att jobba ordentligt i allafall.

Vi har satt på en snodd för att Mirre ska ha lite mera kontroll på galoppen.

I morgon vilar båda två och på tisdag ska Elke hoppas igen.


Hoppning i kväll

I kväll har vi varit i Ånge för hoppträning med Elke. Hon gör stora framsteg för varje gång och lär sig oerhört snabbt. Elke tycker verkligen att det är jätte roligt!

Dålig mobilbild men man ser ändå vad fint hon hoppar! Filmklipp finns på Insta; @lizettepadellaro


Sune piggelin

Idag tog jag ut Sune på ängen för att longera honom och kolla om han fortfarande såg halt ut. Sune var jätte pigg och gjorde världens bocksprång, gammel gubben. Han såg även helt fräsch ut, så det gick nog bra ändå.

De rör sig inte så mkt i hagen nu då det är ganska knaggligt. Skulle behövas mer snö. Antagligen därför Sune var så pigg också.

Mirre red Elke på ridbanan, men jag longerade även henne innan Mirre satt upp. Elke som aldrig gått på ridbanan med enbart lamporna på, skötte sig super bra som vanligt. Det blir ändå halvskumt på vissa delar och det var ju kolsvart runt i kring, samt att det blåste lite. Hon är så klok och förståndig denna ponny. Mirre jobbade skritt och trav. Mkt övergångar, spårning. I morgon kväll blir det hoppning igen. Alltid lika roligt att se!


Skit också!!!

Idag när jag tagit ut Sune från hagen, så blev han skrämd av ngn av katterna som smög i en brädhög bakom honom. Sune som inte hade ngn brodd ( tänkte skruva i traktbrodden idag), halkade i gräset och gick omkull. Direkt stod han på tre ben, höll upp höger bak. Efter en stund satte han ändå ner benet och gick som vanligt på det.

Jag skruvade i traktbrodden, som jag tänkt ( han har i GA vinterskor ännu) och tog honom på ängen för longering. Han markerade ngt, mer i höger varv.

Nu får han ta det lugnt ngn dag så får vi se hur det blir. I morgon var det ändå tänkt att han skulle vila. Jag och Mirre ska till Ö-vik på clinic, blir kul.


Segpropp

Sune är inne i en "Segpropp" -period just nu. Han kan lätt bli så när han tagit det lugnare en period, så nu går vi tillbaka till "basic", att vara framme för skänkeln!

Mirre red honom idag och vi jobbade lite med att vända ngt språng i galoppen. Det gick ganska bra, men vi insåg att det vi behöver jobba med just nu är att han ska svara för skänkeln.

Tyvärr börjar det nu att bli lite hårdare på ridbanan. Det går fortfarande att rida där, men ska det bli stenhårt nu så får det gärna komma snö.


Tidig morgon

Idag börjar jag jobba kl 10.00. När klockan var 9.00, då hade Mirre ridit, jag tömkört samt att vi gjort klart stallet. Känns skönt, dessutom ska det bli skitväder!

Det har verkligen lossnat med Elke. Galoppen gick jätte bra idag, åt båda hållen. Vi jobbar även med att få henne att ta stöd längre fram. Hon vill gärna bli kort i halsen.

Sune fick gå ut på promenad igår och idag tömkörde jag, ett lugnt pass. I morgon får han vila, vi ska till Ånge igen med Elke, hoppdax! 😊


RSS 2.0