Mirre och Elke

Elke vilade fyra dagar när vi var i Umeå. I går blev hon därför endast longerad och idag red Mirre henne. Det blev ett lugnt joggingpass i skritt och trav, eftersom Mirre hade ont i magen ( men skulle rida ändå). 

Elke var jätte fin! För varje gång hon vilar går hon flera steg framåt. I morgon blir det lite mera galoppjobb ( då hoppas jag Mirre är bättre i magen). Se filmklipp på Insta:@lizettepadellaro

Vi har även bokat en tid nästa fredag på kliniken, för att kolla upp knölen hon har kvar efter såret/ smällen på bakbenet. Det märks inget på henne, hon ömmar inte när man trycker där och hon har ju inte varit halt på hela tiden! Känns ändå bäst att kolla, för säkerhets skull. 

Sune han vilar t.o.m i morgon, efter helgens tävling. Sedan ska han trimmas på till bl.a. Jeanna träningen och det är även någon tävling senare i höst. 


3:e placering idag

I dag tog Mirre en 3: e placering i MSV C på 65,5% med missar. Hon red så himla bra och Sune var super fin! De var väl värd en placering.

Tyvärr hade vi inte läst på TR ordentligt och det visade sig att MSV B som Mirre red igår inte är en kval klass till MSV A, tyvärr. MEN de har ändå tagit kvalet för att rida nationell MSV B och har därmed möjlighet att kvala till junior SM!

Vi har haft en jätte rolig helg, med trevliga tävlingar ( trots storm på lörd.) och trevligt sällskap av fam. Bergqvist. Nu får Sune vila några dagar.


Msv A kval i blåsten

Gud vad det har blåst idag! Det har åtminstone inte regnat och det är skönt. 

Mirre red, ett för henne nytt program idag, Msv B för juniorer. Trots några missar fick de ihop 62,9% och satte första kvalet till Msv A. Dessutom får de nu starta nationell Msv B och kan därmed kvala till junior SM. 


Jag tycker det är en bedrift att bara starta i det väder som var idag. 

I morgon rider de en Msv C och sen bär det av hemåt igen. 


Blåsten tar på krafterna! :)

God morgon lördag

Då var det dax för tävling igen, men den här gången åkte vi norrut till Umeå och den här gången är det Mirres tur. 

Vi kom upp strax för kl 20.00 igår och regnet öste ner! Innan vi var klar med allt och Mirre hade ridit, så tror jag klockan var över 22.00. Då var vi ganska blöt! :)

Tyvärr har de hotat med regn idag med, men just nu ser det lite bättre ut, vi får väl se. Nu ska vi i allafall gå och äta frukost! 

Mirre och SuneBåde igår och idag har Mirre ridit Sune. Igår var det lite trevande och det " lätta" blev det svåra och tvärtom. Det blev ändå bra mot slutet. Inte så konstigt att Mirre tappar lite teknik, med tanke på att det var ett tag sedan hon red Sune. 

Idag däremot, satt allting klockrent. De red igenom Msv B programmet ( för juniorer) som de ska tävla till helgen. Ett nytt program för dem, men jag tror det kan passa de bra. Mirre är så duktig att rida, så hon hittar snabbt tekniken igen även om det var länge sedan hon red Sune! Det blir ju helt annat att rida och utbilda en ungponny! 

I morgon rider hon Elke och Sune vilar. Dessutom ska Sune tvättas och allt ska packas inför fredagen då vi åker till Umeå. 

Ridning på Elke

Idag har Mirre börjat skolan, 9:an! Helt otroligt vad tiden går...

Jag är ju ledig en dag i veckan och då brukar jag hjälpa Mirre med hennes ponny. Bra för mig att rida henne, för att kunna hjälpa Mirre vidare på bästa sätt. 

Började jobba Elke på linan med snodden på. Det blev endel galopp och trav-galopp övergångar. Valde sedan att fortsätta ha snodden på, eftersom hon kan vara lite ofokuserad från början. Jag vet inte om den hade så stor verkan för hon jobbar på så fint, så den hängde mest löst. 

Elke vill gärna tappa ut ytterbogen och ytterbak, så jag jobbade med att rida volter och svänga henne ganska rak. Försökte även att ställa henne utåt efter långsidan och flytta lite för ytterskänkeln (det tyckte hon var jobbigt), men hon försöker i allafall! Det är någonting vi måste jobba vidare med. Hon är så rolig att rida! 
Tävlingsvecka- Mirre och Sune

Sune har vilat nästan en vecka efter lag SM. Han har endast gått ett lätt longeringspass och igår joggade Mirre honom. Idag var det min tur och han kändes jätte fin! Kvick för skänkeln och mjuk och fin. Red igenom Msv B rörelserna som Mirre ska rida till helgen och det kändes bara bra. Nu blir det Mirre som får trimma lite, för till helgen åker vi till Umeå på tävling. Då är det Mirres och Sunes tur. Så här blir veckan...

Sönd ( igår): Mirre joggar lite lätt i låg och rund form.
Månd: Jag rider, känner på lite programdelar i tävlingsform.
Tisd: Mirre rider programdelar
Onsd: Mirre rider programdelar/ program
Torsd: Sune vilar
Fred: träning på banan i Umeå
Lörd: Mirre tävlar Msv B
Sönd: Mirre tävlar Msv C
Miranda 15 år!

I dag fyller världens bästa Mirre 15 år!!! Var tog tiden vägen! 

Mirre ville åka till Ånge idag och rida i ridhuset i Ånge och då passade det ju bra att hon fick ett nytt träns till Elke. ( hon blev jätte fin i det.) Elke som bara blir bättre och bättre för varje pass, var inte sämre idag. Mycket fokus på galoppen idag och det gick verkligen jätte bra! Fattningarna börjar sitta och hon hittar framåtbjudningen mer och mer. Man kan inte tro att hon för två månader sedan inte kunde fatta höger galopp! Vi jobbar även med att få henne att bjuda fram i skritten, vilket hon tycker är lite jobbigt men som var riktigt bra i slutet idag. 

Så fina tillsammans <3


Dressyrsadel till salu!

Dressyr sadel Claridgehouse , stl 15,5 i nyskick! Använd endast ett fåtal ggr. Lädersadel med syntetbom. Utbytbara koppjärn, grön följer med.
Nypris: 2699kr
Säljes nu för: 1500kr
Köparen står för frakten. 


Vid intresse, kontakta Lizette:
Mobil: 070-3413286
Mail: malimi670@hotmail.se

Elke

Elke har vilat i 8 dagar. Dels pga att hon var svullen i benet, men också för att vi varit på lag SM. Svullnaden har nästan helt gått ner. Endast lite kvar där hon hade såret. Hon har inte varit halt på hela tiden, så vi sätter nu igång henne igen, men håller koll naturligtvis. 

I går blev det ett kortare longeringspass och idag red Mirre henne. Unghästar är så roliga att jobba med. Efter lite vila så trillar poletten ner lite till och allt går ännu bättre. Elke är ett väldigt bra exempel på detta! 

Det var krut under hovarna idag, men Mirre lotsar henne så bra. Mycket volter, serpentiner och övergångar för att få henne med sig, utan att rida med handbromsen i. 

Följ Mirre på: http://nouw.com/mirandapadellaro

Galoppen som varit så jobbig ( hon kunde knappt fatta höger) fungerade i dag hela tiden, varje fattning! De jobbade lite övergångar trav-galopp, men fortsatte även lite rakt fram. 

Avslutade med skrittarbete och att flytta för skänkeln. Skritten har Elke ännu så länge lite svårt att hitta bjudningen i, men idag var hon riktigt duktig. Det är enklast att jobba den på slutet, för från början är hon så ofokuserad, så då är det bättre att börja med traven ganska direkt. 

Sune, han har en välförtjänt vila nu, efter lag SM. Tänkte jogga igång honom på fredag. Nästa tävling för honom blir i Umeå 27-28 augusti. Då är det Mirres tur att tävla honom igen. Han går även då, endast en klass/ dag. 

Lag SM- bilder, del 2

Lite mer bilder...


Lag SM-bilder del 1

Lite bilder från helgens tävling. Det är Miranda som fotat. Visst är han fin Sune?!


9:a på Lag SM

Vi har haft en fantastisk helg nere på Hammarö och Lag SM. Det har varit jätte roligt och jag är så nöjd med både Sune och mig själv faktiskt. Mitt lag, som bestod av mig, Annika Norrbom ( Näset) och Åsa Enkvist ( Näset) gjorde alla jätte bra ritter och det räckte faktiskt till en 9: onde plats av 17 lag. Inte illa! Det gick verkligen över förväntan kan jag säga. Vi har stöttat och hejat på varandra, umgåtts, skrattat och haft så roligt tillsammans. Detta har varit en upplevelse och ett minne för livet!

Vi åkte hem igår och var hemma runt 22.30 tiden. Sune var överlycklig att få komma ut i hagen i morse och jag tror de andra hästarna var glada att han är hemma igen.


Snabb uppdatering

Min fantastiska häst och jag fick ihop 64,9% idagens lag klass, som var en Msv A, Elit! Så himla glad och nöjd! Vi hade ngn lite miss även idag och ändå fick vi så bra procent. Nu har vi gjort vårat för den här helgen. Nu ska vi bara heja på lag kamraterna! 

Bilder kommer! 

Lag SM, dag 1

Idag red vi en nationell Msv A, som uppvärmning. Jag tog fram Sune 40 min. innan och skrittade först fram för hand och sedan uppsuttet i ca 15 min innan jag började med traven och galoppen. Framridningen var inte så stor och det var mycket hästar där, men Sune skötte sig super! Han kändes fin idag med, men lite mattare än igår. Vi gjorde ett ganska jämnt program, men jag red fel!! Gahh, men bättre idag än i morgon. Vi missade även sista bytet i serien och första öppnan var lite vinglig. Jag är jätte nöjd med min häst! Vi fick 61,8% i sten hård konkurrens.

Vi har även sprungit igenom veterinärbesiktningen inför morgondagen, utan problem. I morgon startar jag först, kl 8.30. Då är det lag klass som gäller. Ska bli så roligt! Det är även hopptävlingar i morgon, så det finns mkt att titta på. :)

Nu är det sängen som gäller, för i morgon blir det upp tidigt! 

Bilder kommer...

En lång dag

Resan ner gick bra, förutom att vi körde lite fel...ca 3 mil! Ja ja, det var bara att vända..

Sune var lite trött mot slutet, men piggnade till när vi kom fram och han fick röra lite på sig. Medans vi packade upp allt, visade pass och kollade runt lite, så han Sune både vila, äta och dricka. 


Gjorde sedan i ordning honom för att rida ett pass på banan. Sune var ganska avspänd från början och blev ännu bättre till slut. Han kändes riktigt fin! Red tillsammans med Johanna Bergqvist och hennes fina Danny.


Det blev ganska sent innan vi var färdiga i stallet, så det blev en sen middag på Mc Donalds ( med Bergqvists). 

Nu har vi stupat i säng på hotellet. Vi har fixat fordring till Sune i morgonbitti, så jag hoppas man kan sova en liten stund i allafall. I morgon startar jag kl. 13.00!
På väg

Nu är vi på väg till Hammarö och lag SM! Vi har åkt i ca 4 timmar, så nu är det lunch paus. Allt går bra! 
Packning

Idag har vi hämtat hästbilen och sedan har jag och Mirre packat...och packat.


Nu är det bara att lasta in Sune i morgon bitti. Tänkte försöka komma i väg kl 7.00. Sune har även duschat idag, så nu är han både ren och luktar gott. :)

Elke ser lite bättre ut i benet nu. Har lagt omslag i går och idag. Hon är fortfarande svullen över kotan där såret är. Dock inte halt! Marco håller ett öga på henne om det skulle bli sämre. Nu får hon vila ytterligare några dagar så får vi se sen hur det ser ut. 

Mot Lag SM i dressyr

Idag har ryttarmedelandet och preliminära startlistor för torsdagens tävlingar kommit. Jag blir nervös bara av att läsa detta, men det ska bli fantastiskt roligt! En upplevelse! 


Detta är det största jag varit med om och bara vara på plats och se alla duktiga ryttare ska bli roligt. Det är ju även stora hopptävlingar samtidigt, på samma anläggning! 

Idag har jag ridit sista passet hemma med Sune. Fokuserade mest på traven idag och efter en stund kändes han jätte fin. Nu har vi gjort det vi kan och det känns så bra det kan kännas. Nästa pass blir på tävlingsbanorna på onsdag kväll. 

I morgon vilar Sune, han ska bara badas. Vi ska även hämta hästbilen och packa in allt i den. Ska försöka komma i väg kl 7.00 på onsdag....

De senaste dagarna

....har jag följt min plan med Sune. Idag red jag ett dressyrpass med fokus på galoppen. Jobbade igenom arbetspiruetter, slutor och byten. Sune jobbade på riktigt bra. Han känns mjukare och mer eftergiven nu, men jag måste så klart hålla efter det. Red på ganska mkt framåt i galoppen idag. I morgon tänkte jag fokusera mest på traven. 
Har även börjat packa. Det är en hel del som ska med när man ska vara bort några dagar, men det ska bli sååå roligt!

Mirre har hoppat lite med Elke. Det gick jätte bra.

Vi har även provat att duscha henne. Det tyckte hon jätte mycket om. Hon stod som ett ljus.Än så länge när Mirre rider ut, så går jag med. Men Elke är verkligen en snäll och trygg häst.

I dag var tanken att Mirre skulle rida Elke, men hon har fått ett litet sår på höger bak och var väldigt svullen. Antagligen är det såret som orsakar svullnaden, men hon är inte halt och verkar inte ha ont, så vi gick en promenad med henne i stället och sedan kylde vi benet. Vi får se hur det ser ut i morgon, men är hon fortfarande svullen blir det en promenad i morgon med. Vi vill inte riskera något.
Finaste Sune

I kväll passade jag på att åka upp till Ånge och rida igenom programmet, när Marco och Mirre ändå skulle upp på fotbollsträning. 

Värmde först upp honom och jag kände direkt att han var mkt mjukare och mera framme för skänkeln, än början av passet sist vi var upp. Efter lite skrittpaus red jag igenom Msv A:n och det gick jätte bra! Inga missar, jätte fina ökningar, bra flyt i skolorna, fin serie och piruetterna var helt O. K för att vara Sune. Det enda jag tog om en gång var höger galoppsluta. Jag ville ha honom liiite mer eftergiven där, för att vara petig.  Därefter nöjde jag mig och travade av honom. Hoppas nu att denna form håller i sig tills nästa vecka, för nu känns han fin! :)
Premiärturen

I går lastade vi Elke och for till Ånge med henne för första gången. Hon är för underbar denna ponny och sköter sig exemplariskt i allt. 

Första gången hon är i ridhus, vad vi vet. Hon tittade lite på plexiglasfönstren, som är in mot cafeterian, sen var det inte mer med det. Jag longerade henne lite först och sedan red Mirre. Hon var jätte duktig och travade som den drottning hon är på slutet. Se filmklipp på @mpdressage

Nästa gång ska vi fokusera mest på galoppen och jobba den mer. I går gjorde vi endast några fattningar åt båda hållen och nöjde oss med det. 


Sune då! Ja, vi var upp till Ånge i måndags och tränade på programmet. Det gick riktigt bra faktiskt. Mirre var med och tittade så att formen och tempot var bra. Piruetten till höger är bättre just nu, men det är bara att göra så gott vi kan. Vi åker upp i kväll igen och slipar lite till på programmet. Det börjar närma sig....

RSS 2.0