Valborg

Idag är det Valborgsmässoafton, men det blir inget firande för oss. Vi ska vara i Ånge på tävling, hela helgen. 

Så här ser det ut:
Fred: Mirre tävlar Pumba, även 2: a lag omg.

Lörd: Mirre tävlar Sune, LA:3 och Msv C:2

Sönd.: Mirre tävlar Sune, Msv C:1. Jag tävlar Pumba, i samma klass! :)Dessutom ska jag skriva i de klasser vi inte rider, så det blir med andra ord hel dagar. 

I morgon åker vi upp på morgonen. Jag ska skriva i LCn. Sen åker vi hem och hämtar Pumba, så han hinner vara ute i hagen ett tag. 

Jobbigt

Igår skulle min älskade mamma fyllt 66 år! Det är ju ingen ålder, känns så jävla orättvist och hemskt att hon inte finns längre! 
Mamma och Miranda

Jag var ner och tände ett ljus i minneslunden och så hade jag köpt blommor som jag satte där. Det är alltid lika jobbigt, men samtidigt skönt att få lätta lite på trycket. Det känns som jag kommer så nära mamma där nere. 


Saknar dig så fruktansvärt mycket mamma! <3

Härlig dag och 70-års kalas

Idag har det varit ganska fint väder, ingen blåst! 

Började morgonen med en uteritt på Pumba. Red dressyr efter vägen och han kändes jätte fin. Framför allt galoppen! :) Övade både öppnor, slutor och skänkelvikningar. Ska träna mer så här med honom. 


Mitt på dagen kom hovslagaren och tog alla fyra hästarna. Sommarskor på Sune och Pumba och verkning på de andra två. Därefter var det Sunes tur. Ett lösgörande pass, där jag var noga att han var rund och loss, men ändå med takt och schvung. Ett bra grundarbete helt enkelt. 

Senare ska vi till pappa och fira honom. Han fyller 70 idag! Hurra, hurra! 
Program ridning

I kväll har jag och Mirre varit upp till Ånge och ridit igenom programmen, inför helgen. 

Mirre började på Sune och alla program flöt på väldigt jämnt och fint. Även jag red igenom Msv C:1 på Pumba. Det gick väl helt O.K, men jag har inga större krav inför helgen. Blir bara roligt att få tävla honom. Han har ju aldrig startat den klassen förut, så vi får väl se hur det går. 

I morgon rider jag ut Pumba och joggar Sune lite lätt. De två ska även skos om på eftermiddagen. Äntligen ryker vinterbrodden! :)

Tävlings vecka

Kommande vecka är tävlingsvecka. Det är tävlingar i Ånge fre- sönd. Våran vecka ser ut så här ( är det tänkt): 

Månd.: åker till Ånge med Sune och Pumba, rider igenom program.

Tisd: jogga Sune. Rida ut Pumba. 

Onsd: Sune vilar. Mirre rider Pumba.

Tors: Mirre joggar båda hästarna.

Fred: tävling Pumba, LB:1. Sune vilar.

Lörd: tävling Sune, LA:3, Msv C:2. 
Pumba vilar.

Sönd.: tävling Sune och Pumba , Msv C:1. 

En hektisk vecka väntar, men rolig! 

Dessutom fyller pappa 70 på tisdag och mamma skulle ha fyllt 66 på onsdag! <3

Smulan blir tre veckor i morgon, måndag! 
Söndag

Idag har hästarna vilat, i stället har vi: 

-hämtat spån.
-mockat.
-säckat balplast
- tittat på fina travhästar! 
- gått igenom saker som ska säljas på loppis.
- pluggat program
- planerat kommande vecka

....ja, en hel del har vi hunnit med! 

Alla sätt är bra....Byte av häst

Igår lördag, bytte jag och Mirre hästar. Eller hon red hela passet på Sune och jag red hela på Pumba.

Mirre red först, så att jag kunde hjälpa henne lite. De red igenom olika programdelar ur Msv C och allt flöt på väldigt enkelt! De fick även testa att lägga ett byte på mitten av kortsidan och det var inga problem. Nu hoppas vi att de sätter andra kvalet till Msv B till helgen, så kan de börja träna mer på byten sen. 


Efteråt red jag Pumba. Han var jätte mjuk och fin redan när jag värmde. Det tog emot lite mer när jag började med öppnor och slutor, men fick ändå till det helt O.K. Lite mer träning så! Jag längtar tills på söndag när jag ska tävla honom! 
Jogging pass

Idag joggade jag igång Sune igen, efter några dagars vila. Han kändes väldigt mjuk och följsam. Inga spår av träningsvärk eller stelhet där inte. 


I morgon rider Mirre på Sune och jag Pumba. Lite bilder kommer nog. 

Prommis i blåsten

Det blåser och blåser.... och blåser, mest varenda dag känns det som. 

Sune har vilat i tre dagar och idag blev det en promenad, i blåsten. Vi gick en ganska rask promenad på drygt 30 minuter. Perfekt att få lite motion själv också! 


I morgon joggar vi igång motorerna igen och i helgen kommer Mirre rida honom. De ska ju tävla nästa helg. Själv hoppas jag att jag får rida Pumba lite, vi ska också tävla en klass. Ska bli jätte roligt! Vilken dag!

Kom hem från sjukhuset och akuten vid ca 19.00 i kväll. Har varit där med Marco sedan kl 13.00 idag....

Började dagen med att rida Pumba, som gick jätte bra. Gjorde därefter klart i stallet, innan jag skjutsade Marco till vårdcentralen. Han hade så ont i högersidan, så vi trodde att han fått lunginflammation . Läkaren skickade honom direkt ner till stan på lungröntgen. Där fick vi sedan vänta och vänta, göra ytterligare en röntgen och så vänta....

Det visade sig att Marco fått en liten propp i lungan! Eftersom han ändå var i ganska bra form, så fick han medicin ( waran) och kunde åka hem. Nu blir det medicinering och provtagning ett tag framöver.

Skönt ändå att det inte var ngt annat. En propp kan alla få och det kan bara komma sa läkaren. Nu vill vi bara att han ska bli pigg igen och slippa ha så ont. <3
Sju månader

....idag, sedan mamma somnade in. Saknar henne varje dag....om hon ändå vore här....

Sune vilar idag och i morgon. På onsdag och torsdag blir det en promenad, sedan joggar vi igång igen. I helgen ska Mirre rida honom. Hon ska ju tävla Sune om två veckor och jag Pumba! :)

Kattungarna är två veckor idag, så himla söta! 

Bättre idag

Dagens start var en Nationell PSG. Målet idag var att Sune skulle vara avspänd och ha en jämn bjudning. Det tycker jag att vi lyckades med, men tyvärr missade vi i båda piruetterna! Eftersom det är kofficient på dessa, så tappade vi ca 15-20 poäng. Det är ju några procent det. 

I övrigt var det ett jämnt program idag, men inte samma tryck i traven som på framridningen. Stundtals kändes han jätte fin och det tar vi med oss till nästa gång. Vi missade även i skrittpiruetterna. De måste jag tänka mer framåt i. Procenten idag blev blygsamma 59%.

Nu måste vi backa tillbaka i piruettarbetet och inte samla för mycket och göra de större. Det är bättre att få en 6: a och att den blir ngt stor, än 3 el 4 . 


Resultat mässigt var det ingen höjdar helg, men i övrigt har vi haft det jätte bra! Vi har bott hos bästa fam. Stolpe och även fått stå med Sune i deras stall. 

Bryta ihop och komma igen

Sune var fantastiskt fin på framridningen, men blev spänd för domarborden. Det blev massor med missar och ett orytmiskt travprogram, pga dålig bjudning. 

Nu har vi varit därinne en gång, så i morgon kan det inte gå sämre i af.


Vi har det så mysigt hos fam Stolpe! <3

Ridning och packning

Efter att ha jobbat i 12 timmar idag ( inklusive möte), så var jag hemma strax efter 18.00. Då var det bara att byta om och gå ut och mocka i h sedan rida Sune. Red ett väldigt lugnt lösgörande pass idag, låg och rund. Ingen press på honom, utan bara uppmjukning och få bort ev träningsvärk inför helgen. Han kändes väldigt mjuk och fin! :)

Därefter tog vi in övriga hästar och fodrade alla, innan jag packade in alla saker i skåpet och ställde iordning det som inte får plats där. Utrustningen hinner jag göra rent på lördag. Startar inte fören ca 15.00. 

Nu har jag ätit en sen middag och ska packa kläder och annat som ska med. Vi försöker komma iväg så fort vi kan efter jobbet i morgon e.m. Marco ska åka och låna en transport, eftersom vi var tvungna att lämna in våran på verkstad. Tur vi kunde låna en! 

Nästan det viktigaste att komma ihåg, passet! Så bra det kan bli

I kväll var det delar ur PSG, som stod på schemat. Vi red även igenom programmet två gånger. Nu har Sune och jag gjort det vi kan inför helgens tävlingar och jag känner att vi är väl förberedda. Det som inte funkar nu, funkar inte till helgen hellrer! Inte så att det är ngt som strular, men allt kan ju hela tiden bli bättre. 

Jag är jätte nöjd med dagens pass. Fick ta om travdelen en gång X-tra. Det gäller att jag verkligen har honom riktigt framme för skänkeln där. Detta är ngt jag måste vara noga med redan på framridningen. Annars flöt programmet på riktigt bra. 

I morgon blir det endast ett kort och lugnt joggingpass ( som en uppvärmning). På fredag får han vila. Då ska vi ju åka ganska långt också. Dessutom jobbar jag till ganska sent och sedan åker vi så fort vi kan. Tyvärr verkar det inte som man får beträda tävlingsbanan på fredag kväll. Det går nog bra ändå. Sune brukar inte vara så tittig. Skulle han bli spänd, gäller det att jag behåller lugnet och inte forcerar fram något. Då är det bättre att vi tar det lite lugnare ( mesigare) och så kan jag kanske i stället sätta mera tryck i honom på söndagen. 

Delar ur PSG från StallbackenTre hästar ridna

Idag har jag ridit tre hästar. Pumba, Sune och Xet. 

Började med Pumba, som var som vanligt idag igen. Skönt att det inte blev värre! Pumba var jätte fin i ridningen. Red lite delar ur Msv C:1 och det gick riktigt bra. Nu när bjudningen är bättre kan man rida med mer kvalité också. Nog för att jag hade lite längre sporrar idag ( inget spö), men jag behövde bara använda de ifrån början, sedan kunde skänkeln mest hänga. 


Därefter red jag Sune. Han kändes väldigt mjuk, fin och följsam på en gång idag. Värmde upp och red sedan lite delar ur Msv A, innan jag red igenom programmet. Jag tog om travdelen en gång, för jag tyckte inte han var riktigt framme för skänkeln. Oj, vilka öppnor och slutor han gjorde! Tänk om vi kan få till endel av hur han var idag, på tävlingen. Då skulle jag bli super nöjd! 


Till sist red jag Xet. Har alltid haft ngn som stått framför honom när jag hoppat upp förut ( han har haft lite svårt att stå still), men idag testade jag helt själv och det gick jätte bra. Han är så snäll! 
Red lite dressyr på ridbanan. Han blir bättre och bättre ( mjukare). Tyckte att han hade lättare att hitta sin egen balans idag och kunde då lättare hålla igång traven både på rakt och böjt spår. 


Jag hoppas verkligen att vi kan hitta ngn som vill lägga ner lite tid på ridningen på honom. Jag är övertygad om att han kan bli en jätte fin ridhäst! 

Pumba bättre

Det verkar som det var en enklare kolik känning denna gång. Pumba har bajsat en gång till och är mkt piggare, skönt! 

Nu ska vi prova med äppeljuicekoncentrat i vattnet, så att han dricker bättre. Vi ska även kolla om han har mask och funderar på att prova linfrökaka. Ngn som testat det?


Nu ska vi bara kolla till honom en gång till innan vi lägger oss. Inte igen

Idag när jag kom hem från jobbet såg jag direkt att inte Pumba var pigg. Han gick runt med mulen i backen och tillslut la han sig. Han rullade lite och så upp igen....

Tog direkt ut honom och gick en stund på ridbanan. Släppte ut honom igen, men han var fortfarande inte riktigt pigg. Tog då och longerade honom en stund. Då bajsade han en gång, blev lite piggare efter det. 

Mirre har nu longerat honom några gånger till och han verkar piggare, men har inte bajsat ngt mer. Vi fortsätter att hålla koll under kvällen och fortsätter röra på honom. Vill inte att det ska bli som sist! 


Det positiva nu är att han verkar inte vilja lägga sig och pulsen är normal. 

Regn och rusk

Vilket skit väder det varit idag! Spö regn och lite blåst. 

Mirre och jag mockade och sedan gick vi en promenad med Sune och Pumba. Inget de riktigt uppskattade, i regn och blåst. När vi kom tillbaka tog vi in alla hästarna och de ville verkligen gå in. Majsan var dessutom blöt igenom sitt regntäcke, så hon frös. (Måste impregnera det).

I morgon får Sune vila, sen ser veckan ut så här ( tror jag):

Måndag: vila
Tisd: programdelar MSV A, ev rida igenom programmet.
Onsd: programdelar PSG, ev rida igenom programmet.
Torsd: jogging
Fred: resa till Högbo, promenad på tävlingsbanan
Lörd: tävla MSV A
Sönd: tävla PSG
ArkivbildSuperträning

Idag har jag och Sune tränat för Peter. Det var så himla roligt och det gick så bra! 

Efter lite uppvärmning började vi med galoppen. Jag fick rida samlad skritt- samlad galopp ( nästan piruettgalopp)- samlad skritt osv. Det gjorde att vi hittade rytmen i den samlade galoppen, så när vi sedan red vanlig samlad galopp och växlade mellan den och mer samlad så flöt det på mkt bättre. Fick fick vara noga med att han inte kröp upp i formen emellanåt. 

Efter detta jobb tog vi traven. Första stegen jag tog blev lite forcerad/ stressade. Peter sa då åt mig att låta Sune själv hitta takten från början, för att sedan allt eftersom sätta mera tryck i honom. Han var så himla fin redan på en gång! Vi red öppnor och slutor och allt bara flöt på. Tänk för ett år sedan fick vi kämpa för att kunna rida den här traven och nu är det nästan hans naturliga trav. 

På slutet red jag igenom PSG programmet och det gick riktigt bra. Jag tog om höger öppnan och höger slutan, för att få till en bra ingång i slutan. Bakdelen vill gärna komma lite före här. 

Tog även om piruetterna och fick då tänka på att lägga honom lite lägre innan och klappa med innerhanden innan jag vänder. Då blev det mkt bättre. Annars kryper han upp och häver sig runt. 

Sammanfattningsvis en riktigt bra träning! Sån himla härlig känsla att traven sitter redan i början av passet. Nu är jag riktigt taggad för nästa helg. Målet är fortfarande att kunna rida igenom hela programmet. Inte stressa så det blir springigt! 

Sune nöjd och glad efter dagens träning
Det har varit fantastiskt väder idag, ca 15 grader varmt. Blir det lika varmt i morgon får nog Sune vara utan täcke. I morgon tänkte jag och Mirre rida ut en sväng. 

Blåsigt, igen

Ja ha, naturligtvis började det blåsa igen i eftermiddags. Men, det har även varit varmt, ca 15 grader! :)

Longerade Sune lite lätt bara, inför morgondagens träning. Har även packat allt, så det är klart tills i morgonbitti. Tänkte åka vid 9-tiden, så Sune hinner inte gå ut ngt på morgonen.

Har även tömkört Xet idag. Han var jätte duktig! Han rör sig så himla lätt och fint. 
Ridning innan jobbet

Har sån tur att jag började kl 10.00 idag, så då hann jag rida Sune före jobbet. En underbar morgon, med solsken och ingen blåst. ( Nu har det däremot börjat blåsa igen).

Red först lite olika programdelar ur Msv A, innan jag red igenom hela programmet en gång. Här blev det direkt ganska tydligt att han inte riktigt var framme för skänkeln. Det märks mest i traven om han inte är det. Jag fick säga åt honom ordentligt några gånger, sedan gick det mkt bättre. 

Programmet flöt på helt O.K, inga stora missar, lite småsaker bara. Efter lite pust  red jag det en gång till. Då var känslan lite bättre. Jag tog bara om piruetterna när jag var klar. I den till höger sätter han sig lite för mkt, motför vad han orkar. Det blir att han tappar balansen lite ibland och då kan det komma ett omslag. Tänker jag bara på att rida fram honom lite mer för innerskänkeln, så blir det mkt bättre. I vänsterpiruetten däremot, måste jag våga centrera mer och samtidigt inte tappa galoppen. 

Var nöjd med dagens pass, men oj vad nyttigt det är att rida program! I morgon blir det bara ett väldigt lugnt joggingpass och på lördag är det träning för Peter! ( kl. 10.00)

Prinsen 
Fyra fina hästarVåfflans fina bebisar! <3Storm

Ja, stormbyar i allafall. Jag tycker inte om när det blåser! 

Hade ju tänkt rida idag, men det blåser faktiskt lite för mkt för det. Även om vi brukar kunna rida i alla väder, så blir det inget bra pass när det blåser så här mkt. Det blir att jag spänner mig och då blir Sune spänd. Då blir det inget givande pass ändå. Får lägga om planeringen och ta vilodagen idag i stället för i morgon. 

Tur det inte blåser så här mkt! 
Bild från Google


Dax att göra en planering

Nu är det bara ca  en och enhalv vecka tills jag gör årsdebut med Sune. Sune har ju redan gjort sin årsdebut med Mirre och det gick ju bra! ;)

18-19 april är det tävlingar i Högbo. Vi åker redan på fredagen, för jag hoppas kunna rida lite på tävlingsbanan på kvällen. Jag startar en Msv A och en PSG ( nationell). Har aldrig varit i Högbo tidigare, så det ska bli jätte roligt. Dessutom ska vi få bo hos bästa familjen Stolpe. De har även fixat stallplats till Sune. :-)

Nu känner jag att jag behöver göra en lite noggrannare planering fram tills dess. Den blir ungefär så här:

Månd: vila
Tisd: tömkörning 
Onsd: dressyr, programdelar ev. rida igenom MSV A
Torsd: vila
Fred: lösgörande pass, programdelar
Lörd: ridhuset, rida igenom båda programmen
Sönd: skritta ut/ promenad

Månd: lösgörande jogg
Tisd: dressyr, programdelar, ev rida igenom ngt program
Onsd: skritta ut/ promenad
Torsd: vila
Fred: lösgörande jogg på tävlingsbanan? 
Lörd: tävla MSV A
Sönd: tävla PSG


Kattungar

Nu har Våfflan äntligen fått sina ungar! Hon fick 4 stycken, men den första var tyvärr död.

Hon började redan igår kväll och var orolig och ville vara intill oss. Vid 04.00 i morse fick hon den första, i Mirres säng. Mirre själv fick ligga på en madrass på golvet. Den första var ganska stor och hon hade svårt att få ut den. Det visade sig att den var redan död när hela kom ut. 

Vid 07.00 kom den andra, en pigg liten krabat! 

Vid 10.00 kom den tredje och mitt på dagen kom två till ganska tätt. Vid det laget var Våfflan ganska slut. Det blev en väldigt långdragen förlossning, med långt mellan värkarna. 
Våfflan är en fantastisk mamma och är så stolt över sina tre barn! 

Glad Påsk

I går red jag både Sune och Xet. Började med Sune och jag jobbade endel med piruetterna. Gick ganska bra, men vi måste fortsätta träna på de. Han är mkt känsligare för skänkeln nu och mera framme för skänkeln. Av slutade med lite travarbete och han var sååå himla fin! Första gången traven kändes riktigt enkel. Jag red öppnor och slutor och han bara flög fram. En härlig känsla! 

På Xet försöker jag bara hålla igång traven och växlar mellan stora volter och rakt spår. Han har lite svårt att hålla traven på volten ibland, men han jobbade på riktigt bra! 
Fina killen

Idag får hästarna vila och i morgon ska Sune och Pumba agera läromästare. Min bror med sambo och barn kommer och ska rida. 
Ha en fortsatt trevlig påskhelg!

Dagens tävling

Idag har vi alltså varit i Hudik på tävling. Mirre började med en LA:1, där Pumba tappade lite bjudning och därför inte så höga procent. 

I nästa klass red de en LA P:1, en klass Mirre inte ridit så många gånger. Här hade hon bättre bjudning på Pumba, men tappade lite i skolorna. Det var ändå flera bitar som var mkt positiv, så med lite mer träning så! 

Inför denna tävling har de inte tränat så mkt öppnor och slutor eller enkla byten, så nu blir det fokus på detta framöver .
Tävlingsdag

Idag åker jag och Mirre till Hudik för tävling igen. Mirre ska starta en LA:1 och en LA P:1 med Pumba. 

Just nu håller hon på att knoppa, själv sitter jag i solen och njuter....
Skärtorsdagen

Har precis varit och tänt ett ljus i minneslunden, för mamma. Det gör fortfarande lika ont, men jag vill ändå åka dit. I många år, ända sedan Mirre var lite hade vi som tradition, att ngn dag under påsken, åka till " Rumpnissarna". Det var mamma som kom på det och hon och Mirre levde sig in i detta. Vi åkte till en grillplats där vi grillade och bara myste. Mamma gömde alltid påskägg till Mirre. Ett fint minne, men även ett minne som gör att saknaden nu i påsk blir , om möjligt, ännu större! <3

Jag och Mirre har ridit också idag. Sune kändes jätte fin! Mirre red igenom programmen, så gott det gick på det dåliga underlaget. I morgon bär det av till Hudik för tävling! Mamma hade varit sååå himla stolt över Miranda, men det var hon förresten alltid! 
RSS 2.0