Uteritt-klättring

Red ut på Gem idag, då Mirre varit i S-vall hela dagen. Det blev en skritt tur med klättring. 

Duktig tjejRidhustrimmning

Mirre har påsklov och jag ledigdag, så då passade vi på att åka upp och trimma lite i ridhuset. 

Mirre började med Sune. De fortsatte med programdelar och avslutade med att rida igenom Msv B:4, utan missar! 

Jag började på Gem. Hon var mjukare i sidorna idag och vi fortsatte jobbet med fattningarna. Det blir bättre och bättre, men hon tycker det är jobbigt. Testade även lite förvänd galopp idag och det gjorde hon riktigt bra. Det kommer bli jätte bra när våran ridbana hemma tinat upp riktigt ( är inte så mkt kvar nu). Då kan vi jobba ordentligt och mer regelbundet med Gems galopp, både förvänd och rättvänd. Dessutom slipper vi åka upp till Ånge hela tiden. 

Jag avslutade med att känna lite på Sune. Red lite delar ur Int I och det kändes riktigt bra, med tanke på att jag inte gjort det på så länge. Mirre kände lite på Gem som avslutning. 

Sune och Gem

Idag "packade" vi in hästarna i transporten och for upp till Ånge. De var båda på hugget och små gnabbades i transporten. 

Jag red Gem idag och Mirre red Sune. Testade en graman på Gem idag, som jag satte i sidorna och inte mellan frambenen. Tänkte hjälpa henne lite på vägen i fattningarna. Hon blev lite stressad av den och ville inte riktigt ta stöd i handen, så efter ett tag tog jag av den. Jag jobbade endel med att få henne riktigt eftergiven i vänstersidan och kunde sedan göra fina fattningar utan gramanen. Det är bara att nöta på så kommer det bli bra. Jag tänkte lite öppna efter långsidorna i både trav och galopp, för att få henne att släppa igenom. Testade även ngn skänkelvikning åt båda håll och de kommer hon att ha lätt för med lite mer träning. Jag hade tänkt testa förvänd också, men det glömde jag bort! Vi får ta det på tisdag. :) Hon ger verkligen en fantastisk känsla i traven emellanåt. 

Mirre red som sagt bara Sune idag. De gör årsdebut om tre veckor och tränade idag på program och programdelar. Sune såg jätte fin ut och Mirre rider honom så bra. De avslutade passet med superfina serier, en i vartannat bl.a. 

Som vanligt glömmer jag att knäppa nå kort! Ska försöka komma ihåg det när vi ska upp på tisdag igen. I morgon får hästarna vila. 

Vi har precis tittat på världscup finalen i dressyr, på TVn, så nu är inspirationen på topp. Rätt ekipage vann tycker jag och Tinne var välförtjänt tvåa. 

Påskafton

Glad påsk! Hoppas ni har en bra påskhelg!? 

Vi har det väldigt bra! Jag och Mirre har ridit igår och idag. Gem blir bara bättre och bättre. Vi har även bytt bett på henne, som vi ska prova några dagar. Mirre tyckte direkt att hon tog ett bättre stöd. Hon fortsätter jobba med fattningar, övergångar. 

Sune är igång igen. Han känns piggare nu, så han var nog lite påverkad av pälsfällningen helt enkelt. I morgon åker vi upp till Ånge och trimmar i ridhuset. Då ska Mirre rida Sune ( programträning) och jag ska rida Gem! :)

Hästarna har även fått vara utan täcke ett tag, nu när det varit så varmt. 
Fina Gem.... vi tycker om henne mer och mer. Hon verkar trivas här också, ibland är hon som en lycklig hundvalp i hagen! Så rolig att se! :)

Ha en fortsatt trevlig påsk helg. Snart kommer pappa hit och vi ska äta en god middag tillsammans. Saknar mamma....

Det blev vinter igen

I går ( på min lediga dag) , snöade det hela dagen. Vilket skit väder!  Jag vill ha vår nu! I dag var det lite bättre i allafall, men då jobbade man hela dagen.

Underlaget är inge vidare på ridbanan nu, det är is under snön. Därför var jag på ängen med båda hästarna igår. Sune är lite piggare igen, men jag tar ändå det lite lugnare med honom, så det blev ett longeringspass med mycket övergångar. Jag vill ge honom lite tid att komma igång igen. I påsk tänkte jag rida igång honom lite mer. Tänkte även åka upp till Ånge ngt. Mirre behöver rida igenom lite program med honom. De gör nämligen årsdebut 16-17 april! 

Gem fick också ett pass på linan med många trav-galopp övergångar. Hon var jätte duktig. Lyssnade fint och galopperade lungt och balanserat. Gem behöver stärkas i galoppen och då är ju övergångar jätte bra. I morgon ska Mirre rida henne. 
Ett och ett halvt år....

...och jag saknar fortfarande mamma,  varje dag! Det känns fortfarande så overkligt att hon är borta. Jag har så mycket jag skulle vilja berätta för henne...jag vill ha henne här! 

Senare idag ska jag åka och tända ett ljus.
Bilder Gems första dressyrtävling

Här kommer några bilder från tävlingen. Tyvärr blev de flesta inte bra, pga att jag hade fel inställningar på kameran. För ovanlighetens skull var det jätte ljust i ridhuset! 

Från framridningen...

Gems första dressyrtävling

Idag har vi varit i Härnösand på årets första tävling och även Gems första dressyrtävling, någonsin. 

För det första....vilken fantastisk anläggning  Härnösands ridklubb har fått!!! Fantastiskt fint! 

Gem gjorde precis det vi kunde förvänta oss av henne. Vi är så nöjd och stolt över hennes prestation idag. Med tanke på att vi haft henne endast ca 1 1/2 månad och hon är inte dressyr riden innan, så var hon jätte duktig! I LCn fick de nästan 59%. Det blev lite missförstånd som beror på styrka och orutin. 

I LBn orkade hon inte hålla ihop galoppen, men fick ändå drygt 58%. Med mera styrka och rutin kommer det här bli jätte bra. Det var många fina bitar även idag och fina kommentarer av domaren.
I övrigt har Gem skött sig exemplariskt! Stog bra i transporten mellan klasserna. Sköter sig toppen på framridning och inne på tävlingsbanan, trots att hon aldrig gått innanför dressyrstaket! 

Nu tränar vi vidare inför nästa tävling som blir den 20/4, på Tunalid. 

Raka motsatsen

Gem är verkligen raka motsatsen till Pumba. Hon är känslig och full av energi! Lite ovant för Mirre att få rida en sådan ponny, men hon tycker det är jätte roligt. Dessutom är det väldigt nyttigt och lärorikt. 

Igår var vi till Ånge, så Mirre kunde trimma på bra underlag. Det stod massa hinder där inne och Gem trodde nog hon skulle hoppa. Hon var lite ofokuserad från början, men blev jätte fin efter ett tag. 

Idag tänkte Mirre bara jogga henne lite....men hon var jätte pigg! Kan ha varit för blåsten och hon red på ängen, men vilken energi alltså!! Hon ville helst bara ösa på och gärna med huvudet högt. Mirre fick trava på ordentligt och jobba med henne. De galopperade även endel, men underlaget är inte det bästa just nu. Hon blev i allafall bättre till slut. :) Jäklar vad hon travade fint ett tag, med tryck och schvung. Tänk när hon kan trava så på tävling....

Tävlingsdebuten börjar nu närma sig ( på lördag) och det ska bli så spännande. Det kan gå precis hur som helst. 


Sune känns lite seg i galoppen just nu, men traven är bra. Kan vara pälsfällningen som påverkar honom lite också. Vi tränar på i allafall. 

Idag har varit en sådan dag när jag saknar mamma X-tra mycket, saknar ju henne varje dag, men vissa dagar är jobbigare än andra. Det är väl så ibland...

Debut, i dubbel bemärkelse

På lördag är det dax för årsdebut för Mirre och livs debut för Gem. Hon gör nämligen sin första dressyrtävling då. Vi åker till Härnösand (ska bli spännande att se deras nya anläggning) och hon startar LC och LB. 

Det ska bli både roligt och spännande. Vi har egentligen inga krav och förväntningar på Gem, eftersom hon aldrig startat dressyr förut. Mirre har ridit igenom programmen ett par gånger och hon behöver så klart mer rutin där, men då är det ju bra att tävla. :) Dessutom har vi bara haft henne drygt en och en halv månad och det är så länge hon är dressyr riden också. Känns kul att säsongen drar igång! 
Linnea träning i kväll

I kväll har vi varit i Ånge på Linnea träning, med Gem. Det händer verkligen saker för varje träning. 

Dagens träning bestod av att hitta ett bra stöd och jobb med fattningarna. Just fattningarna tycker Gem är lite jobbiga, men det är bara att nöta på så kommer det bli bra. I övrigt var hon jätte fin idag och på slutet kunde Mirre rida lite större steg i traven. Hon kan verkligen trava stort den här ponnyn. När vi fått henne inom ramen och stadig i formen, då kommer vi kunna sätta mera tryck i henne och då ni.... :)

Lite bilder från i kväll...


Linneaträning med Gem och Mirre

Idag har Mirre haft friluftsdag och hon fick då tillåtelse att åka och träna med Gem i Sundsvall, för Linnea. Passade ju utmärkt när jag har ledig dag också. 

Gem har verkligen gjort stora framsteg på bara drygt en månad. Det som är lite jobbigt nu är fattningar från trav till galopp och avbrotten. Idag jobbade de med dessa övergångar. Det gäller att repetera, repetera och repetera! 

Ha ha, hon ser inte klok ut....:)

Fina Gem....RSS 2.0