Hästarna

Just nu vilar både Elke och Sune. Elke har vilat en vecka idag och ska vila två till. Får väl se vad hon tycker om det. 😉 Hon behöver det, för både kropp och knopp då det hänt så mycket med henne under våren. Hon har ju utvecklats i raketfart.


Sune har vilat sedan i måndags och ska även han vila i drygt en vecka till. 

Skönt för hästarna med lite vila, men tråkigt för en annan att inte kunna rida, men sommaren är lång så vi hinner nog. 

Snart är de igång och tränar igen. 😍


Letar SM kval

Nu när Mirre var sååå nära att sätta sitt första SM kval i helgen, så letar vi nu kval för fullt! 


Det är lättare sagt än gjort när man bor här uppe. Det är lättare att kvala som Young Rider, men är du junior så finns det inga kval chanser. Tycker det är orättvist att man som junior inte ens ska få chansen att kvala. Då måste man åka land och rike runt ( läs Stockholm, Skåne).

Sundsvalls Fältrittklubb ska ha en stor eloge som ordnade en kval klass för juniorer i helgen! Önskar fler  här uppe kunde göra det. Nu har jag mailat runt några klubbar och frågat om de inte kan ha en kval klass, så vi får väl se....Mirre vill så gärna rida junior SM nästa år! 😊


Vinst och DM silver

Vilken upphämtning Mirre gjorde idag! Hon slog till med en pangritt i Msv C på 69,54%. Vinst i klassen och silver i senior DM i dressyr. Så himla nära att vinna, men silver är kanon bra, med tanke på att de låg flera procent bakom de andra efter gårdagen. 


Det behövdes lite jävlar anamma, så rider hon så jäkla bra! Nu vet hon absolut att de kan, även om det skulle gå mindre bra i bland. 😜

Sune ser finare ut än någonsin och man kan inte tro att han är 18 år! Nu ska vi fortsätta göra allt för att hålla honom så här fin och fräsch, så därför får han nu två veckors vila innan vi tränar vidare igen ( eller vi, jag menar Mirre och Sune 😜). 

Lite roligt var, att två var juniorer och en Young rider, i SENIOR DM! 


Så nära på första försöket!

I dag har bi varit på tävling hela dagen! 


9.54 i morse startade Mirre en Msv B:2. Det gick inte så bra som Mirre ville och hon var grymt besviken, då fick de ändå drygt 62%. Hon vet ju vad de kan och vill sååå mkt mer. 

Efter lite omladdning och mat så var det dax för andra klassen , kl 14.53. Det var första gången de provade ett SM kval. Nu var det annan ridning och med lite hjälp och stöd från tränaren Issa, så går de in och gör ett jätte fint program. De missar kvalgränsen med mindre än en procent! De vinner i allafall klassen på dryga 64%. 

Med lite mer träning så kommer det att sitta, det är jag övertygad om! Så himla fina idag och Mirre är så otrolig som kan ladda om och komma igen, fast att jag vet vilka krav hon har på sig själv. 

I morgon startar de en Msv C, som ingår i DMet. Det blir en tidig morgon då de startar 9.16! Nu är det god natt! 😊


Skolavslutning och idag tävling

Dagarna springer iväg och vi har haft fullt upp! 

I torsdags gick Mirre ut 9:an. Hon fick stipendium ( igen), för bästa idrottsprestation. 

Idag är det dax för tävling, på SFRK. Det är DM och ett SM kval försök. 😊


Jag har även ridit Elke några dagar och nu ska hon få en välförtjänt vila i tre veckor. Får se vad hon tycker om det! 😜


Issa träning

 I eftermiddags var vi ner till Sundsvalls Fältrittklubb där Mirre och Sune tränade för Issa. Det var uppsatt dressyrbanor, inför helgens tävlingar, så Mirre kunde träna där. 


Som vanligt fick de super bra hjälp av Issa. Sune såg riktigt fin ut och Mirre hittar mer och mer rätt på honom. Nu när hon rider på kandaret, får hon ihop honom mer och idag var han riktigt fin i formen. Mirre red även igenom SM kval programmet för första gången och det gick bra. De slipade sedan på endel detaljer och det såg då ännu bättre ut. 😊


Blir spännande i helgen, att se hur det går. De rider ju både DM ( senior) och ett SM kval. 


I morgon går Mirre ur 9:an, så då vilar Sune. Jag däremot, ska rida Elke.😊

Issa är snäll och hjälper Mirre på framridningen på lördag, inför SM kval klassen. Det blir jätte bra! 


Stolt och varm i hjärtat

....ja, det blir jag när jag ser och hör vad mycket Mirre tycker om Sune. 


Hon utvecklas hela tiden när hon rider honom och tycker verkligen SÅ mkt om honom. Det gör mig alldeles varm i hjärtat och så stolt över de båda två. ❤

Vi köpte Sune när han var två år och Mirre var endast ngn månad. De har växt upp samtidigt, även om det är sista åren Mirre ridit honom mer. I år är det nästan bara hon som rider honom. 

Till helgen är det tävling för de två igen. Då är det DM, Mirre kommer rida senior DM. Dessutom ska de rida en SM kval klass för första gången! 😊


Så här ser veckan ut för de två:

Månd: sune vilar
Tisd: lösgörande pass inför träning
Onsd: träning för Issa, på banan i Färsta.
Torsd: sune vilar. Mirre går ur 9:an! 
Fred: lösgörande pass 
Lörd: tävling Msv B , FEI junior program 
Sönd: Msv C 

Jag får äran att rida Elke denna vecka, fram t.o.m fred, sen ska hon vila i tre veckor. 


Bra på grundarbete

Jag har alltid tyckt om att trimma Mirres ponnysar. Helst när det är lite utmaningar. Jag har ju hållit på i mååånga år och samlat på mig endel erfarenhet och jag är nog ganska duktig när det gäller att jobba hästarna liksidig. Jag känner ganska lätt vad problemet är och har lättare att korrigera när jag sitter på själv. ( inte lika bra att förmedla till ngn annan😜). 

Som Elke till exempel, hon är ju inte helt liksidig ( är väl ingen häst helt och hållet), vilket inte är så konstigt då hon är bara 6 år och riden drygt ett år. Där får jag jobba mkt med vänster galopp ( märks mest där) Hon vill skjuta ut höger bog och vika in vänster bak. Jobbar mkt med att få höger bog på plats och tänka öppna, förvänd sluta. 


Elke tycker så klart det är lite jobbigt, men hon måste bli starkare här för att kunna gå vidare ett snäpp sedan i utbildningen. Tanken är ju att hon ska gå LA och kanske LA P:1 i höst. 

Jag tycker detta trimmande är så roligt, man ser så tydligt framsteg och vad mkt bättre det blir. 

Kommande vecka tror jag att det blir jag som rider henne, eftersom Mirre vill fokusera på Sune och tävlingen. Mirre red henne idag och kom verkligen åt och kunde påverka henne rätt, även om det inte är helt lätt. Hon har gjort ett fantastiskt jobb med henne och kommit sååå långt på så kort tid! 

I morgon rider vi ut på Elke och Pumba igen. 😊


Mirre och Sune

Idag har Mirre ridit ett pass på Sune igen. Nu börjar de verkligen hitta varandra och Mirre lan påverka Sune på ett helt annat sätt än tidigare. 

Idag gjorde de jättefina öppnor och slutor i takt och balans. I morgon blir det ett till pass, hon rider även Elke då. 


Elke har vilat i dag. Hon reds ut tillsammans med Pumba igår. 


Fina Elke

Idag har jag fått rida fina Elke. Hon ger en sån härlig känsla när hon är på plats, vilken ponny! 


Jobbade endel med vänster galoppen idag. Det är där det är jobbigast just nu. Hon behöver komma ut mer på yttertygeln och komma in med vänster bak under sig. Det var lite jobbigt från början, men efter en stund gick det jätte bra. 

Har även bytt bett på henne, till ett tredelat. Verkar funka bra. I morgon ska vi få låna Pumba och rida ut med Elke och han. Sune, rider jag eller Mirre. 


Dålig uppdatering

Tiden går så fort och det händer saker hela tiden. 


Vad har hänt sen sist då?
Ja, hästarna har kommit på Nordanberg, endel av dem. Mirre har hand om hästbetet där i år igen. Det är ännu så länge tre ston och två hingstar. Vi väntar ev två hingstar till och senare kommer även Bergsåkers travskola med ca 7 hästar. 

I måndags var Mirre och Sune och tränade för Issa. Jätte bra träning med fokus på lösgjordhet och teknik.  De red även på kandaret och det såg jätte fint ut! Hoppas på en till träning nästa vecka, innan tävlingarna på Färsta. 

Elke vilade i två dagar efter tävlingen och igår tömkörde jag henne och idag ska jag rida. 😊 Mirre fortsatte på samma spår med Sune, som de gjorde på träningen. 


Endel missar idag

Idag har vi varit i Matfors på tävling med Elke. I första klassen, som var en LC clear round, fick de dryga 63% med flera missar. Där skulle man ha minst 60% för att få em EM rosett. Det gick ju bra! 😊


Andra klassen var en LB och på framridningen där, så var Elke så jäkla fin. Elke är väldigt känslig för flugor och kusar, så väl inne på banan tyckte Mirre det kändes som ngt irriterade henne. Hon blev då lite sur och strulade lite. Mirre fick lägga en xtra volt( -2 poäng där) och det blev allt från 3:or till 7:or. Dock kunde de avsluta programmet på ett bra sätt och hon var SUPER fin i traven på slutet! När hon går så igenom hela programmet blir de livsfarliga! Elke har ju trots allt bara gjort 6 tävlingar, med idag, i hela sitt liv! Hon behöver så klart mera rutin. 

Nu blir det träning i två veckor till, sedan ska Elke få vila i tre veckor, det kan hon behöva, så mycket som har hänt med henne på så kort tid. 


Tävling i morgon

I morgon gör Elke sin sista start för vår/ försommar säsongen. 


Vi ska till Matfors där de startar en LC, clear round. Det innebär att alla som rider på minst 60% får en EM rosett! 😊Därefter startar de en LB:1.

Genrepet idag gick bra. Mirre värmde lite och red sedan igenom LBn, såg väldigt bra ut.  

Har även duschat Elke nu i kväll, så nu är hon redo för i morgon. 


Mirre har även ridit Sune idag, på kandaret. Det verkar som det är det rätta för dem. Idag red de lite delar ut junior SM kval programmet. I morgon vilar Sune och på måndag tränar de för Issa. 😊


Ridit Elke

Blåsten fortsätter men idag är det soligt i allafall, inte så varmt dock.


Idag har jag ridit Elke igen. Red ju henne en gång förra vecka också, då Mirre kände att hon behövde lite hjälp. 

Jag fortsatte med grundarbetet idag, att få bogarna på plats och att få henne ta stöd på yttertygeln och spåra. Elke tyckte det var lite jobbigt emellanåt, men när hon väl är på plats, ger hon en FANTASTIK ridkänsla! 😊 Hon kommer bli så himla fin ( är hon ju nu också) när hon blir starkare och kan bära sig mer. 

Jag tycker hon känns lite stum i handen ibland, så jag tror vi ska byta bett på henne, men det gör vi nog inte förrän efter helgens tävling. 

Tänkte höra med Mirre om jag inte kan få rida henne lite mer nu innan hon ska vila två veckor. Hon behöver ändå fokusera på Sune lite mer nu innan de ska tävla igen. 😜


Kandaret på igen

Idag har jag joggat på kandaret för första gången på flera år! Tanken är att Mirre ska börja rida honom på det nu. Det var inga problem utan kändes som vanligt. 

Mirre red Elke samtidigt och de fortsätter med grundarbete. Det såg riktigt bra ut. I morgon ska jag rida Elke och Mirre rider Sune, på kandaret. 


Tur vi har så snälla hästar. Det blåser halvstorm ute, men det är inga problem att rida de ändå på ängen. 😊


RSS 2.0