Hovböld

Är det inte typiskt! Idag när jag tänkte sätta igång Sune igen, då är han halt. Och då menar jag jätte halt ! Han gick på tå med vänster bak, en hovböld tänkte jag direkt.

Som tur är har vi världens bästa hovslagare, som kommer direkt och tar av skon. Han känner dessutom igenom hoven, men han ömmar på så stort ställe och för att undvika att skära upp för mkt så väntar vi tills i morgon. Vi la omslag med jodopax och hoppas att det ska dra ut lite tills i morgon.

Tycker så synd om Sune, han har sååå ont! Tur ändå att det "bara" är en hovböld.


Målning

Idag och igår har jag målat och gjort fint i stallet. Allt är inte klart, för Marco måste laga lite i Sunes och Majsans box. :)


Debut i Intermediere I - film (nu ska den gå att se)

Nu kommer filmen från debuten, igen. Hoppas den går att se nu!?
 
Som ni ser finns det endel att jobba vidare med....
 
 

Debut i Intermediere I - film

Nu kommer äntligen filmen från debuten i Int I. Som ni ser är det mkt att jobba på! Jag ställde inga som helst krav på honom, utan bara red igenom programmet.
 
 
 
 
 
 
 

Kiropraktor besöket

Igår var vi alltså till en kiropraktor på Bergsåkers travet, med Cocco.
 
Hon klämde och kände igenom hela kroppen....och hittade inget fel på henne! :) MEN det hon märkte var, att hon har trånga luftvägar! Så när det blir för jobbigt, behöver hon köra upp huvudet för att få luft helt enkelt. Det stämmer in på hennes beteende när vi var i Östjämten. 
 
Nu går hon ganska länge innan det blir så, men det gäller att ta hänsyn till detta när Mirre tränar och tävlar. Då ska det nog gå bra! ;)
 
Ganska fantastiskt tycker jag, att det inte var ngn låsning eller något på henne. Bra jobbat Mirre! Ja, just ja, hon var liiite stum i ländryggen, men det var absolut inge mycket. Hon visade oss hur vi kunde massera och stretscha henne där. 

Dålig uppdatering

Vet att det är dålig uppdatering nu, men det blir så när Sune vilar. Dessutom har vi varit på semester några dagar.

Har inte bestämmt ännu när jag ska köra igång med Sune. Ev får han vila ngn dag till.

Idag ska vi till en kiropraktor med Cocco, blir spännande att höra...

Apropå Cocco, hennes förra ägare var och hälsade på oss i går. De tyckte Cocco blivit så fin! Jätte trevliga och lättsamma människor! Vi fortsätter att hålla kontakten.


Vila och vaccination

Idag har vi vaccinerat Sune och Cocco. Passar väldigt bra nu när Sune ska vila minst en vecka.

Jag svävar fortfarande på moln efter debuten i Int. och är så stolt över Sune! Det finns mkt kvar att jobba på, men det är ju bra det för då blir det ännu bättre. :)

Tänkte ladda upp bilder och film från helgen, men det får bli senare. Nu ska bi ha semester.
Ett litet smakprov....


YES!

Jag är super nöjd med debuten i Intermediere idag! Vi fick drygt 63% och var bara en dryg procent i från en andra placering!

Med tanke på hur dåligt det gick i går, hade jag faktiskt funderingar på vad jag hade i Int klassen att göra!? Jag tycker inte alls vi gjorde bort oss idag, tvärtom. De övriga som red klassen har ridit den tidigare.

Idag hade jag inga krav på Sune, utan tänkte bara på att rida prydligt och styra runt. Vi hade lite små missar, orent sista byte i saxen, stora piruetter bl.a.

Mer bilder och ev film kommer nog i morgon. Är så trött nu....


Klar för start!

Nu är Sune promenerad och putsad, så nu är han redo för start 15.15!


Skit!

Ja, det kan man säga om dagens ritt!

Sune kändes super på frambjudningen, men blev spänd när vi kom in på banan. :( . Detta ledde tyvärr till alldeles för många missar och resultatet blev bara drygt 57%.

Det är bara att bryta ihop och komma igen. Vi går ut stenhårt i morgon med debut i Int 1. Jag har ju inget att förlora!

Jag tycker i allafall att min prins är bäst och jag vet vad han kan.


Bra natt

Sune har haft en bra natt, legat och sovit.

Nu har Sune gått morgonpromenaden. Vi gick efter fälttävlans banan! :)

https://cdn1.cdnme.se/3936244/6-3/pic_51ea5fa3e087c311e108c03b.jpg" class="image">


Installerad

Nu är vi installerad och klar. Har ridit Sune och duschat honom. Det är en jätte fin anläggning, Bollnäs.


Packning....

....blir det en hel del av när man ska tävla en helg! Det är massor av utrustning, för både häst och ryttare, foder, hinkar, krubbor m.m

Jag känner mig laddad inför helgen och hoppas vi får visa våran bästa sida!:)

Jag är glad att jag har ett skåp....


Det kändes....

.... riktigt bra idag när jag red Sune!

Började med korta, kvicka steg för att sedan gå över till stora luftiga steg.

Red igenom öppnorna, slutorna, galoppseriena och... de kändes riktigt bra! 😄 Gjorde ngn uppridning innan jag travade av honom rund och låg.

Känns faktiskt bra inför helgen. Nu kan vi inte göra mer än att göra vårt bästa. Jag startar först, både lördag och söndag! Följ tävlingarna på Equipe online.


Veckans planering - Sune

Ja, så här är planen att Sunes vecka (som redan startat) ska se ut:
 
Mån: vila
Tisd: (som är idag) uteritt, kravlöst
Ons: lättare dressyrpass på ridbanan, några rörelser.
Tor: vila
Fre: åker till Bollnäs, lättare pass där.
Lör: PSG (Nat) Bollnäs
Sönd: Debut Intermediere 1. (Nat) Bollnäs
 
På fredag blir det dessutom till att packa allt som ska med när man ska tävla meeting. Ska bli jätte roligt!

Jag igen!

Ja hej hej nu är det jag Miranda här igen ;-) Nu är det så att jag tycker att ni ska kolla in på min blogg! Tryck här för att komma till den! Jag gör såna här smyg inlägg ibland ;-)
 

Fina!

 
Se fler bilder på Mirandas blogg.
 
 
 
 

Det blir inte bättre än så här

Idag red jag igenom Int. programmet två gånger och det hinner inte bli så mkt bättre än vad det är nu. Det är inget som är direkt dåligt, men allt kan ju alltid bli bättre. :)

Vi gör alla rörelser. Det som är svårigheten är att sätta ihop de i ett program, men vem har sagt att de ska vara lätt?!

Idag var öppnorna och slutorna bäst hittills. Det var serien i vartannat som blev lite hipp som happ. Sune blir lite laddad där. Dessutom blev han nog lite trött, för då är det enklare att galoppera än att trava med aktiva bakben.

Överlag är jag ändå nöjd. Vi har bara tränat på detta i drygt en månad, så jag kan inte kräva mer av Sune. Nu ska jag fundera lite hur jag ska lägga upp kommande vecka. Vi åker till Bollnäs på fredag. :)


Tjurskalle!

Ja, som jag redan berättat så har vi inte gett upp med Princessan ännu. Det är en fantastisk häst på många sätt. Hon är otroligt snäll, social, travsäker, vacker...men också otroligt tjurskallig! Hon har en enorm egen vilja!
 
Nu har vi bestämt att hon ska få gå tungt igen, men inte så fort i stället. Idag körde vi med rockarden, som vi kan sitta två i. Dessutom körde vi en väg som hon inte gått tidigare. Vi tänkte utmana henne ordentligt....
 
Jag kan säga att vi kom verkligen åt problemet, det blev en del stopp efter vägen, men vi fick henne att gå själv. Å ena sidan är hon inte rädd för själva f-n (traktorer, gräsklippare, kor) , å andra är hon väldigt fjantig för små saker som hon inte sett tidigare. 
 
Det blev ett bra pass för henne idag på ca 1,5 mil. Hon fick använda både kropp och knopp!
 
 

Ger inte upp!

Nej, Marco vill inte ge upp med Princessan. Det är beundransvärt och Jag är jätte glad för det! Den här gången var det ändå nära, kan jag säga. Nu ska vi testa nå nytt igen, så får vi se hur det går....


Vill ha

Jag har insett att orange är faktiskt jätte fint på en fux! Det skulle jag vilja ha!


Sune idag (kommer aldrig på ngn bra rubrik)!

Idag var planen att rida ett lugnare pass, med endast vissa rörelser från programmen jag ska rida. Jag kan ju inte rida igenom Int. varje gång jag rider ett dressyrpass.

Det blev ngn stor arbetspiruett i båda varven. I höger piruett vill han gärna räta ut sig lite och få för bråttom runt. Här var jag noga med att jag bestämde storleken hela tiden.

Satte även serierna, 4:or, 3:or och vartannat! Tjoho! :)Avslutade med några öppnor och slutor och försökte att sätta ett bra tryck i honom. De blir bättre och bättre. Vet att jag kanske tjatar om dessa skolor, MEN de är inte lätta!

Red inte så länge idag, vill inte nöta på för mycket. Efteråt skrittade och travade jag och Mirre ut en sväng. I morgon får Sune vila. I helgen ska jag nog rida igenom Int igen. Snart bara en vecka kvar.....

Förresten, idag var Cocco super fin när Mirre red! Tror aldrig jag sett henne så fin i traven ngn gång!


Våra hästar

 Janeiro JAZ 
Född: 2011 valack swb
E: Florencio I.        U: Jarrah - Martini
Miranda tog hem honom på lån 9/12 -18
Den 9/2 -19 köpte Mirre honom. Hennes första egna storhäst! 
En jättefin häst som ligger lite efter i utbildningen. Ligger nu på ca LA/ Msv c nivå. De har även börjat med byten.
——————————————————————————

 Keulse Hoeven's Elke

Född: 2011 sto   D - ponny

Holländsk Import

E: Coelenhages Patser   U: Mollenhofs Jordy

besiktades den 26/4 -16 och kom till oss 28/4 -16

Detta är Mirandas blivande stjärna!  En oerhört snäll och positiv ponny, som är lättlärd och rör sig Med fantastiska grundgångarter. 

 Såld till Njurunda 8/8 -19

 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lahinch Gem

Född: 2006   Sto       D-ponny

Irländsk Import

 

Gem, som hon kallas är en ponny vi har till försäljning. Gem är en hopp ponny som tävlat tom LB. Hon behöver stärkas i dressyrarbete och det är därför hon nu står hos oss. Det är en pigg och väldigt positiv ponny. Snäll och okomplicerad i all hantering, som gör framsteg för varje dag.

Ägare: Wilma Lundgren

 Åter till sin ägare i slutet av april, -15, pga att vi köpte ny ponny.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Daning Gold Card

2011-2016  R.I.P

Fina Dante som vi köpte sommaren -15. Tyvärr fick han somna in den 19/1 2016.

 
 

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 Excellent Launcher

Född: 2003

Färg : svart brun  Kön: val.   Ras: varmblodstravare

E: Gallant Baron  ( SA).     U: Exceptional I.T.

Uppfödare: Sture Johansson Åskloster

Ägare: Malimi HB & Hampsänke Teknik AB

 

Vi hämtade hem Xet, som vi kallar honom, i slutet av november -13. Han har sprungit in 517900, varav 4400 i våran ägo, hittills. ( 9/3-14).

Xet är en fantastiskt snäll häst, utan att vara mesig på ngt vis. Han är som en tiger att köra! Har även börjat att rida dressyr på honom.

 
     
Gjorde sin sista och 100:e start i början av feb. -15. Han ska nu inte tävla mer.
 
 
 såld som ridhäst 1/5 -15

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Pumba

Född: 1998

Färg: fux    Kön: val     ras: New Forest   Kat: D

E: Dart Light RNF 113       U: Corint  - Källstorps Curry RNF 6-S

Uppfödare: Br Paulsson i Motala

Ägare: Miranda Padellaro

Den 6/9 -13 köpte vi Pumba i Matfors! Vi letade en välutbildad D- ponny och hittade den i Matfors (Sörfors). Pumba har tidigare tävlat tom Nat FEI- dressyr. Han tränas nu för sin första start i oktober.

 
 
 
Såld juni -15 till norra Sverige. Åter tillbaka hos oss hösten -15. Nya ägare, men inhyrd hos oss.
 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  

C.G:s What a Man (Sune)

Född: 1999-05-29 

Färg: fux,bls   Kön: valack  Ras: Sv. halvblod

E: Warsteiner  946  U: Katja 23808 AB  - Utrillo  432

Uppfödare: Ulrika Hermansson

Uppväxt hos: CG Dressyr och Avel

Ägare: Malimi HB

 Sune, som han kallas, är min (Lizette) tävlingshäst i dressyr. Han är inköpt hos Cenneth och Gunilla (se länk ovan) utanför Sundsvall. Vi köpte honom på hösten som 2- åring och då var han sutten på ngn gång. Resten av inridning gjorde jag själv, utan några problem.

Sune är en otroligt snäll och charmig individ! Han är väldigt nyfiken, social.

Ridmässigt är han fantastisk! Han rör sig bra och har en otrolig ridbarhet och samarbetsvilja. En häst som bara gör allt jag begär av honom. En verklig pärla!! 

Vi har vinster och placeringar tom PSG. Debuterat Intermediere I på drygt 63% i juli -13.

Är nu även Mirandas junior häst. De har hittills startat tom MSV B (-15)

I augusti -19 vinner de sin första Msv A på dryga 64% . Startat Msv A och St Georg på dryga 65%

 --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 
 

My Thrust (Majsan)

Född : 2002-05-04

Färg:  Brun                           Kön:  Sto                                    Ras: Varmblodig travare

E: Turbo Thrust (US)                                         U:  Dancing Bird

Uppfödare: Aronsson Karl Göran, Kovland

Ägare: MALIMI HB, Jan Christer Berglund

Efter att kvalat 1 gång och startat 2 ggr, beslutade vi att låta "Majsan" gå som avelssto. Tyvärr tog det inte och hon fick bli pensionär på heltid.  "Majsan" är den snällaste häst man kan tänka sig. Vi kunde inte haft en bättre häst att lära oss trav på. 

My Thrust har sprungit in över 370 000 och gjort 6 starter på V 75! 

Ankomst till Rombäck: 17/4- 09.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Wagtail Princess (Princessan) 

Född: 2009-05-06

Färg: mörkbrun              Kön: sto                Ras: varmblodstravare

E:  Fill V (US)            U:  Yasmine Force

Uppfödare: Clay Simon & Sand Helen, SÅGMYRA

Ägare:  Marco Padellaro, Malimi HB.

 "Princessan", som vi kallar henne köptes under kriterieauktionen den 3/10- 10.

 Den 16/10 åkte vi till Sala och hämtade hem Princessan! Där hon stod i karantän i två veckor. Vi körde in henne själv hösten -10.

SÅLD till Erika i Luleå, augusti -13.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 Cocco

Född: 1999

Färg: Bork   Kön: Sto   Ras: Korsningsponny Kat.C

Härstamning: Okänd

Holländsk Import

Ägare:  Miranda Padellaro

 Den 14/4 2012 var vi till Bollnäs och köpte och hämtade hem Cocco. Mirandas första egna ponny! De har hittills startat tom LA:1 i dressyr. Placeringar tom. LB dressyr.

SÅLD i augusti -13, till Ö-vik.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 "Svarta Satan..."

Hon är ju för härlig denna häst...(ponny)! :)


Några bilder från Mirres senaste tävling

 
 
 

Tufft beslut!

Efter dagens jobb på banan med Princessan, har vi tagit ett tufft beslut....
(Berättar mer en annan dag)


Det kändes....

... helt O.K idag när jag red igenom Intermediere programmet! :)

För en vecka sedan började jag fundera vad jag gett mig in på, men nu börjar jag tro att det faktiskt kan gå vägen. Vi är ju inte färdig riktigt för det , men jag tror ändå vi kan genomföra programmet.

Vi satte alla svårigheter idag. Dessutom satte jag ordentligt tryck i honom bakifrån och då blev även öppnorna och slutorna bra. Det är nästan dessa vi har svårast för. Inte att utföra de rent tekniskt, men jag vill ju ha schvung, bärighet och lätthet i honom. Det är inte så lätt!

Våfflan vill oxå vara med!


Uteritt

Jag och Mirre red ut en sväng idag...
 
 
I morgon får de vila och på onsdag blir det ett dressyrpass igen.

Första gången

Idag har jag ridit igenom Intermediere programmet för första gången. Det var inte lätt, kan jag säga. Men det ska väl inte vara det heller.

Jag fick ta om vissa delar några gånger, bl.a. bytena i vartannat. Sune stressade upp sig lite där och förstod inte riktigt vad jag menade. Dessutom var min teknik inte riktigt bra heller vilket inte hjälpte honom direkt.

Nu är det bara att träna vidare. Om två veckor är det dax!


Vilken kämpe!

LA debuten blev inte som Mirre tänkt sig...

Efter halva travprogrammet , som var bra, kör Cocco bara upp huvudet och vill knappt gå fram! Miranda kämpar och fortsätter rida ändå. Skritten och galoppen gick bra, då släppte hon efter. Trots detta fick de nästan 54%, tycker jag va bra ändå.

Cocco har gjort så här ngn gång förut och det är inte likt henne, så vi ska kolla upp henne, så hon inte har ont ngn stans.

Vi är så stolta över Miranda, som kämpade otroligt bra och efter avslutad ritt klappade om sin ponny. Detta trots stor besvikelse och tårar, men hon blir aldrig arg på Cocco.


1/2 poäng...

... från en andra placering i LBn, för Mirre. Nu laddar de om för debut i LA!


LA debut!

I morgon åker vi till Östjämten och där ska Mirre och Cocco debutera LA. Första gången för båda två faktiskt. Blir spännande...

De ska även rida en LB. Nu hoppas jag att hon sänkt kraven på sig själv och bara kan slappna av och rida. :)

I kväll ska vi rida och putsa grejor. Uppdatering kommer i morgon.


Äntligen positivt!

Idag har vi alltså varit in på banan igen med Princessan. Hon har inte varit inne sedan 20/4!

Själv tycker vi att hon är förbättrad hemma, men man vet ju aldrig hur det går på banan. Tanken var att Marco skulle köra henne själv, men väl där stötte vi på Magnus Kårvall, så Marco frågade om han ville köra. Det ville han.

Det var väldigt nyttigt och intressant att få höra vad ngn annan tycker, om träning osv. Dessutom är han väldigt duktig på foder, så där fick vi också med oss en hel del matnyttigt(fyndigt va?).

Positivt var även att vi inte varit helt fel ute med träningen här hemma. Idag gick hon helt själv och hon gick faktiskt helt O.K. och då var han inte på henne någonting. :)

Nu blir det nog ett jobb nästa vecka igen. Då ska hon köras långt, men inte så fort.
"Mängd ger styrka och styrka ger fart!"


Banjobb


Härom dagen...

.... igår närmare bestämt, så tömkörde jag Cocco. Mirre gjorde illa låret på fotbollen i helgen och kunde inte rida. Det var ett tag sedan jag tömkörde henne, så det var på tiden.
 
Tycker tömkörning är ett jätte bra alternativ till dressyren, för man kommer verkligen åt hästarna. Dessutom är det väldigt nyttigt att få se hur de rör sig från sidan. Cocco fick sig ett ordentligt pass och blev jätte fin!
 
 
 
Cocco behöver jobba med sin grundform och det här är ju ett jätte bra sätt. Faktum är att när Miranda idag provade att rida så kändes hon jätte fin, sa hon. Tyvärr kunde hon inte rida nå länge, för det gjorde för ont i låret. :( 
Miranda ska prova i morgon igen och då ska jag tömköra henne innan.

Träning för Peter!

Idag har vi tränat för Peter, jag och Sune. Alltid lika roligt och det går faktiskt alltid bra när man tränar för honom. Känslan är så bra!
 
Jag började med uppvärmning, rund och låg.
 
 
Därefter började vi jobba traven. Peter hjälpte mig att få igång honom och hitta takten. Vi jobbade endel  med det i både öppnor och slutor. Det är ju där vi har svårt att behålla takt och schvung, så att det inte bara blir springigt. Jag fick väldigt bra hjälp, för jäklar vad han travade! Ett tag blev Sune lite nonchalant och tyckte det var lättare att galoppera än att trava, så där fick vi använda lite övertalningsförmåga och sen blev det mkt bättre.
 
 
På slutet red jag några öppnor och diagonalslutor och som hjälp använde jag spöt att dutta lätt med uppe på baken. Nu är Sune så pass stark, så nu måste jag öka kraven. Han måste ta i mer bakifrån. 
 
 
 
En jätte fin höger öppna...
 
höger sluta...
 
vänster sluta...
 
Avtravning (säger man så?) och stretching efter ett super pass. 
-Nu var han jätte fin, sa Peter!  Alltid lika roligt att höra när det kommer från honom....ja, andra också förståss, men ni förstår nog vad jag menar!?

RSS 2.0