För ett tag sedan

Ute på en promenad. Såg ett rådjur också, Mirre fotade (kolla hennes blogg).


Lyx

Kolla in de här sporrarna och sporremmarna! Lyxigt va!? Kostar endast 998 kr! Finns på den här adressen: http://www.littleworldequestrian.com/LWE/Welcome.html


Program träning

I dag red jag igenom Msv A och Georg programmen. Jösses, vad jobbigt det va! Märks att det var ett tag sedan man red program. Dessutom har jag tappat lite av tekniken i bytesserierna, men det är bara en träningssak. Har inte ridit så mkt serier på sistone, men nu ska vi jobba på det.
 
För övrigt gick det faktiskt helt O.K, för att vara första gången sedan i höstas. Jag red med sporrar idag och vilken skillnad det blev! Nu var han inte alls seg, utan jätte fin! :)
 
 
 
Fina prinsen! (nu börjar pälsfällningen också)

Aj då, Cocco!

Som vanligt när jag är ledig, rider jag Cocco åt Miranda. Hon var jätte duktig idag och gör framsteg för varje gång. MEN hon fick ett litet sår i kinden idag. Jag tror det är för att bettet inte ligger still, har ju tagit bort "snokremmen". Det skulle jag nog inte ha gjort! Ja, ja nu får hon vara utan bett några dagar, så blir det nog bra. Tur hästar har bra läk-kött i munnen.
 
I allafall så jobbade vi i dag med:
  • övergångar
  • skänkelvikningar (på spåret och diagonalen)
  • fattningar från skritt
  • lite samling i galoppen
  • förvänd galopp
Eftersom Miranda har som mål att starta LA i sommar, så är det dax att börja jobba med den förvända galoppen. Höger galopp gick riktigt bra, men vänster är lite svårare eftersom hon inte är lika stark i vänster bak. Vi behöver även jobba med samlingen i galoppen, hon ska ju kunna gå 10- meters volter i galopp! Det är bara att träna på! :)

Skönt...

Äntligen utan täcken!


Men kolla!

Vilket väder! Äntligen är det varmare ute, känns som det varit -20 i flera veckor nu!

Mirre är hemma från skolan idag, har sån hosta. Ska nog longera Princessan när Marco kommer hem i e. m. De andra har vilodag idag.


Look a like?!

 
 
 
 
 
 
 
 

 

Programdelar dag 2

I dag fortsatte vi att träna programdelar. Tanken var att vi skulle ta travdelarna, men Sune behövde längre uppvärmning idag och var inte riktigt framme för skänkeln från start, så det blev mkt galoppjobb i början (fram och tillbaka). Han blir lätt seg i sin reaktion, så det får vi fortsätta jobba med.
 
Efter ett tag var han mycket bättre och då flyter skolorna mycket lättare. Red dem som de ligger i både Msv A och Georgen. Gick riktigt bra! Tyvärr inga bilder idag heller....
 
I morgon är det vilodag!
 

Royal Dream

Royal Dream heter hästen som vann storloppet Prix d Amerique. Ready Cash, som alla trodde skulle vinna var "bara" två. Värt att notera är att Royal Dream är väldigt sparsamt tagen och gjorde sin första start i livet på hösten som 4- åring! I dag är han 8 år! Så än lever hoppet om "startnummer 19". ;)
 

Värmning av nr 19! ;)

Nu har Marco varit ute och kört Princessan, 5 intervaller i bra tempo. Så nu är hon redo för dagens start. :)
 
 
Efteråt fick hon på sig en ny huva! :)
 
 
 
Den är inte snygg, men den fyller sin funktion! Någon som kan gissa vad vi gjort den av? De andra hästarna blev något brydd när hon kom ut i hagen.
 
 

Dagens skratt

 
 
 
Kan någon gissa vad detta är? Ser ganska roligt ut, eller hur?!  Kolla in här

I morgon smäller det!

I morgon, söndag, går världens tuffaste travlopp: Prix de Amerique´.  4,5 miljoner koronor till vinnaren! Sverige har inte mindre än 4 hästar till start. Blir oerhört spännande att se om någon av de kan slå det Franska monstret, Ready Cash
 
Årets startlista:

Häst – Kusk – (Tränare)

1 Un Mec d'Heripre – Matthieu Abrivard (Fabrice Souloy)

2 Roxana de Barbray – Dominik Locqueneux (Roberto Donati)

3 Tiego d'Etang – Christian Bigeon

4 Raja Mirchi – Lutfi Kolgjini

5 Vanika du Ruel – Franck Anne

6 Reve de Beylev – David Thomain (Sebastien Guarato)

7 Punchy – Jean Boillereau

8 Royal Dream – Jean Philippe Dubois (Philippe Moulin)

9 Quoumba de Guez – Jean-Michel Bazire

10 Noras Bean – Stefan Söderkvist (Ulf Stenströmer)

11 The Best Madrik – Christophe Martens (Jean Etienne Dubois)

12 Quarcio du Chene – Björn Goop

13 Save The Quick – Pierre Vercruysse (Franck Leblanc)

14 Timoko – Richard Westerink

15 Main Wise As – Pierre Levesque (Mike Lenders)

16 Roxanne Griff – Eric Raffin ( Sebastien Guarato)

17 Maharajah – Örjan Kihlström (Stefan Hultman)

18 Ready Cash – Franck Nivard (Thierry Duvaldestin)

19 Wagtail Princess - Jorma Kontio ( Marco Padellaro)

 

I morgon kl. 15.15 på 7:an kan du se direkt.

(Bild från Trav 365) 

Princessan idag

Princessan fick gå ett lugnare pass idag, eftersom hon ska gå i morgon också (lite tuffare då). Marco tyckte hon kändes jätte fin!
 
 
 
 
 

Duktiga Cocco!

Red Cocco idag, eftersom Miranda varit dålig och haft feber.
 
Det var stor skillnad på henne idag, jämfört med i tisdags. Hade gramanen på även idag, men mest för galoppens skull. Det hon har lite svårt för, är att ta stöd på bägge tyglarna i höger varvet. Hon vill gärna släppa stödet där bitvis. Då gäller det att vara snabb och inte låta henne släppa stödet, samtidigt som hon måste gå fram.
 
 
Jobbade öppnor- slutor i skritt och trav, både efter långsidorna och på volt. När Cocco tycker att det blir jobbigt, då stannar hon och kör upp huvudet. ( inga större grejor med andra ord) Då vill jag bara få henne framåt, samtidigt som hon fortsätter att jobba i rätt form. Det var mindre stopp idag, än sist, så det går framåt!
 
 
Galoppen var klart förbättrad! Ivänster varv måste jag vara väldigt lätt på handen, men samtidigt stötta upp och leda ut henne på yttertygeln.
 
 
Höger galoppen var hon jätte fin i! :) Nu kan hon t.o.m ta en halvhalt i galoppen och samla sig, utan att stanna.
 
 
Avslutade i en låg form i trav.
 
 

Programdelar dag 1

Idag tittade Marco på mig när jag red igenom lite programdelar. Väldigt bra att ha ngn som kollar på en! 
 
Jag fick genast engagera galoppen mer och när jag gjorde det blev det bra. Red några galoppslutor, som de ligger i Msv A. Även här fick jag engagera galoppen mer. Efter slutorna jobbade vi med samlingen. Samlad galopp- piruettgalopp- samlad galopp. När den samlade galoppen är bra blir även piruettgaloppen bra!
 
Avslutade tidigt, då han gjort ett bra jobb. I morgon tar vi mera travdelar. Kanske det kan bli några bilder också då.

Nu är jag lite less...

... på att rida i -20 grader (ibland kallare) VARJE dag! Hoppas det blir någon ändring snart, men annars är det ju bara att gilla läget och pälsa på sig och rida ändå!
 
Eftersom det var vilodag igår, så blev det bara uppmjukning/ lösgörande idag. Jag tycker faktiskt att Sune blivit känsligare för skänkeln nu, även om jag får påminna honom ibland. Försöker hela tiden att vara konsekvent med att han ska svara direkt och att inte klämma med skänkeln.
 

Häst x 3 idag

Idag,sedan hovslagaren varit här, började jag med att rida Cocco. Eftersom hon har svårt att korta sig i höger sidan började jag med att böja igenom henne ordentligt, till höger, men även vänster. Var då väldigt lätt i ytterhanden och tog mer stöd efter hand. När hon tyckte det var jobbigt ville hon gärna räta ut sig och länga sig på höger sida, men då fortsatte jag bara att böja henne och efter ett tag var hon jätte fin i traven. 
 
För galoppens skull, hade jag idag satt på en graman. DET tyckte hon var jobbigt, men kämpade på bra. Hon blir så fin när man får ihop henne i galoppen! Även här är det höger sidan som vill bli lång, något jag även får tänka på i vänster varv. Där får jag rida henne lite utåt ställd i bland, så hon blir lite kortare i höger sidan. Bra jobbat Cocco!
 
Andra hästen för dagen var Sune. Eftersom det blev ett lösgörande pass igår, blev det mera samling idag. Mycket variation i galoppen, eller mycket variation över huvud taget. Jobbar med att det lätt ska gå att påverka honom i olika rörelser. Han var riktigt duktig!
 
Tredje och sista hästen idag, var Princessan. Longerade henne med inspänning. Hon var faktiskt riktigt lugn idag. höll sig på backen! :)
 
Ja, det var min dag det!
 

Vill ha sommar nu!

- 24 grader kallt igen nu till morgon! Nu vill jag ha sommar!!!!!

Men det är väl bara att gilla läget. Idag kommer hovslagaren för att sko Sune och Cocco, sen tänkte jag rida båda två. ( Är ledig i dag).

Ha en bra dag, vi hörs sen!


Uteritt idag

I dag red jag och Mirre ut i det fina vädret, härligt!
 
 
 

Ridning på Princessan

Har ridit Princessan idag. tycker hon är jätte duktig, med tanke på vad lite jag ridit henne. Det är 2:a gången nu på kanske två veckor och innan det var det minst ett halv år sedan jag red.
 
 

Anmält

v10 2013-03-09 (2) Favorite_false Sundsvalls Ridklubb Sundsvalls Ridklubb
Regional tävling i Dressyr ridhäst
Proposition ÖPPEN
 
Nu har jag anmält mig och Sune till årets första tävling! (se ovan) Har aldrig startat så tidigt på året ngn gång, ska bli kul. Vi startar en Msv A på lördagen och en Georg på söndagen. Tyvärr var det ingen nationell tävling, som det var tänkt från början, men det blir ändå bra att få en tidig start.
 
Den här gången var jag snabb att anmäla och var beredd när de öppnade kl 18.00. Nu när klockan är 19.30 är snart båda klasserna full!

Lördag

I dag har jag kört Princessan igen , var ett tag sedan sist. Oj, vilken skillnad det var på henne! Nu håller hon farten hela intervallen. Jätte roligt att köra henne!

Efter det red jag och Mirre på banan. Efter uppvärmning jobbade jag med samlingen i galoppen och att Sune ska svara kvickt för skänkeln, han blir lite seg i bland. Red bl.a. Små volter i piruettgalopp. Han har blivit så mkt starkare nu. Innan jag avslutade red jag några trav-öppnor, där jag red framåt. Han svarar riktigt bra på det nu. :) Ett bra pass idag igen. I morgon rider vi ut!


Är det bara vi?

Är det bara vi som rider och kör när det är -22 grader kallt ute? Eller är hästfolk ett säreget släkte?

Ja, Marco körde i allafall Princessan idag och hon var jätte pigg! Typiskt att det ska vara så kallt, så man inte kan köra det man vill. Hon fick i allafall röra på sig.

Efter det red jag Sune. Fortsatte med jobbet att kunna påverka honom i skolorna, gick riktigt bra! Red inte så länge, men jag blev faktiskt svettig!! I morgon får de vila, sen hoppas vi på lämplig temperatur i helgen, annars rider vi och kör ändå!


Många år kvar

Moyalie, som vi haft sedan hon var 7 månader är idag hela 29 år. Still going strong! Hon är lite gråare bara..
 
 
Än har hon många år kvar om hon ska bli lika gammal som Jim, en ponny som är hela 40 år!!! Fantastiskt!
 
 
Tingeling, eller "Svarta satan" som hon också kallas är bara 3 år, hoppas hon får bli lika gammal som Moyalie!
 
 
Ursäkta den dåliga bilden, men lägg märke till det vita mellan hennes läppar.... det är hennes tänder! Hon har världens underbett, så tänderna synns! :)

... och så var det Coccos tur

Efter träningen med Sune red jag på Cocconär jag kom hem. Hon kändes mjuk och fin från början.
 
I traven jobbade vi med öppnor och skänkelvikningar. I höger öppnan måste man stötta mkt på ytter tygeln och leda in framdelen. I bland ställde jag även över till vänster (förvänd sluta), för att få henne mer på ytter. I vänster varv går det mkt lättare. I skänkelvikningarna är det lättare undan för vänster skänkel. När man rider undan för höger, får man nästan bara tänka höger skänkeln, annars kommer bakdelen före. Red många övergångar skritt-trav, hon vill gärna gå ur form och slingra sig lite, men vi fick till det ganska bra.
 
Galoppen kändes bra från början, sedan tror jag hon blev lite trött. Gjorde några fattningar från skritt, där jag gjorde själva fattningen från en liten volt, samtidigt som jag flyttade undan henne ngt för inner skänkeln. Tror faktiskt jag ska sätta på en graman nästa gång, så att jag slipper bråka med henne i galoppen.
 
Mirre och jag har bestämt att eftersom jag är ledig på tisdagar och Mirre har långdag då, så ska jag rida Cocco. I morgon får Cocco vila och på onsdag ska Mirre rida henne.
Gammal bild

Vilken träning!

I dag var det äntligen dax att träna för Peter igen. Första träningen på det nya året och vilken träning det blev.
 
Sune var kanonfin och Peter tycker att han fått en större trav med mera gung i. Roligt att få ett kvitto på att det man jobbat med hemma är rätt.
 
Efter uppvärmning fick vi fick börja med att rida öppnor, där traven efter hand skulle växa framåt-uppåt ( i takt) och samma sak i slutorna. En bra övning, där man känner att man kan påverka skolorna när man väl är inne i dem. Sune har tidigare nästan tappat bjudning allteftersom jag ridit skolorna, men nu var han super fin! :)
 
I galoppen berättade jag för Peter att jag upplevt den som lite seg, när jag samlar den. Här fick jag rida på volten och samla- rida fram-samla o.s.v. MEN när jag samlade använde jag mestadelen spöt och "duttade" på bakdelen, så att han kom till samling. Inte så mkt hand alltså. Peter sa även att jag måste bli snabbare med mina hjälper, för att även Sune ska bli snabbare. Vi fick i allafall till det riktigt bra och det är bara att träna vidare på detta.
 
Så läxan till nästa gång blir att fortsätta jobba med dagens övningar. Det blev lite film på galoppen, när jag rider lite framåt...
 
 
Just ja, jag glömde berätta att jag fick prova Peters sadel, en Childeric. Super skön sadel, där man hamnade väldigt bra med skänkeln.

Nu Idrottsgalan

Tittar just nu på idrottsgalan och Sara Algotsson är kvar som kandidat för Jerringpriset....även om jag tror det blir svårt mot Zlatan i år !


Inför träningen...

 
... för Peter i morgon, har jag ridit lösgörande idag (fast de var -20). Fokuserade på att Sune skulle svara direkt för skänkeln och att han var loss och fin... och det var han, lite seg för skänkeln tycker jag, men jag hade inget spö och inga sporrar.

Ska bli så roligt att träna för Peter igen och höra vad han tycker om Sune! Mamma skulle med, så jag hoppas hon kan ta lite bilder! :)

Vi klickade hem...

... de här Bootsen igår kväll, från Filippas Hästsport. Ett par svarta till både Sune och Cocco! Snygga va!?
 
 
 

Ponnyakuten

I kväll börjar Ponnyakuten igen. Jag och Mirre brukar titta på det. Spännande att se vilka som är med och vad de har för problem, kanske kan man lära sig ngt (även fast vi inte har ngt problem just nu). Brukar ni se Ponnyakuten?
 

Vi trotsade kylan!

- 20 grader kallt idag med, men idag trotsade vi kylan gav oss iväg ut med hästarna en sväng. Mirre red barbacka och jag gick med Sune (ett bra sätt att hålla sig varm).
 
 
 
 
 
Har hittat ett "nygammalt träns" till Sune, eftersom han råkat ha sönder sitt förra!
 
 
Princessan var mer i luften än på backen från början idag. Hon bockade, "sprätte" och stod rakt upp på bakbenen! Liite överskottsenergi från början, men hon lugnade sig snabbt och sedan jobbade hon på ett bra sätt.

Om man får önska...

... och det får man ju, då önskar jag mig det här just nu till Sune:
 
Vita dressyrboots från Catago.
 
Boots med "lurv" från Eskadron.
 
Silver boots från Catago
 
Dressyr skydd, från Catago

Mental träning

Mental träning är något väldigt intressant tycker jag. Marco säger alltid att jag ska tänka mer positivt, allt går bara man vill. Inte lägga massa onödig energi på sådant man ändå inte kan påverka! Allt det här vet jag ju, men jag behöver påminnas och jobba med det hela tiden. Läste en väldigt intressant och bra artikel på Hippsons hemsida, här kommer endel av den:


Stressreaktion
Våra tankar sätter igång mängder av processer i kroppen, så visst är det viktigt vad vi tänker! 
Tävling brukar sätta igång tankarna hos de flesta. Alla kan nog känna igen sig i tankar som "Åh nej, är hon här – nej då går det ju inte" eller "Vattengrav?! Då är det lika bra vi åker hem". Tankarna sätter igång negativa stressreaktioner, trots att man inte borde bli stressad – det ska ju vara kul att tävla!

Slösa inte energi
Man har en del att vinna genom att ändra sin attityd till nervositeten. 

- Konstatera neutralt att du är nervös och därmed förberedd på att prestera. Sen kan du koncentrera dig på andra saker, säger Susanne.
Det är väldigt vanligt att man lägger energi och fokus på saker man inte kan påverka, som vilka som sitter på läktaren, vem som kommer in, underlaget eller hur bra favorithästen går med kompisen.
- Slösa inte energi på det du inte kan påverka. Lägg 100 procent av din energi på tävling, säger Susanne.
Andra saker hon tycker att man ska strunta i är vädret – det är bara att gilla läget - eller vilket startnummer du får. 
- Turnummer finns inte. Tur får man när man tränar bra, säger Susanne.
Det spelar heller ingen roll vilka medtävlare som är där. Du tävlar mot dig själv, med din häst.
- Bestäm dig för din plan och rid efter den. Krångla inte till det för mycket. Fokusera på framridningen och det som är viktigt för dig och din häst.
Som ryttare kan man heller inte påverka hur domaren dömer och är det en domare som inte "gillar" hästen så får man sätta upp andra mål för den tävlingen.
- Åk dit och träna tävling. Man kan ha fler mål än bara att vinna. Det finns idrottare som går in och gör sin bästa prestation någonsin och så blir de sjua. Ibland vinner man men är ändå missnöjd. På elitnivå är de så fokuserade på sin prestation. Visst är det kul att vinna, men de vill helst vinna när det känns bra.

Träningstävla
För att lära sig att hantera sin nervositet räcker det inte alltid med att tävla ofta. Ibland kan man behöva träna stresshantering även på träning. Susanne har några tips:
* Videofilma när du rider.
* Träna med någon du inte känner.
* Åk till en främmande klubb och träna för en ny tränare.
* Be någon speciell person iaktta när du tränar. Susanne berättar att fotbollsspelare får dåndimpen när det sitter en proffsagent på läktaren. 
* Sätt upp mål för passet och berätta dem för din tränare och/eller dina träningskompisar.
* Ordna en träningstävling.

Bråka inte med hästen
Det är jättevanligt att man börjar bråka med hästen när man blir spänd och det leder ingen vart.
- Andas. Prata med hästen och förmedla ett lugn i stället, säger Susanne.
Hon berättar att när man blir stressad så tappar man också en massa intelligens. När man är lugn kan man tänka som vanligt, vid en viss stressnivå får man ångest och går man ännu djupare så reagerar man bara på instinkt.
- Det här vet militären och de tränar sina gubbar för att kunna fungera på det som är intrimmat. Kent Härstedt, som överlevde Estonia, säger att han gjorde det tack vare sin militära träning. Bedöma läget – bestämma sig – genomföra.

Gå som en vinnare
Det är inte bara våra tankar som påverkar oss. Kroppspråket är också viktigt. 
- Ridning är en stolt sport. Använd er kropp! Om du känner dig liten så gå ändå som en vinnare och le, säger Susanne.
Kroppspråket påverkar dig själv, men även hästen och inte minst dina medtävlare. 
En ryttare får inte heller glömma bort att andas.
- Andningen är viktig, både för din prestation men också för din häst. Hästar har koll på varandras andning och när de blir rädda så använder de andningen och trumpetar. 
Något annat man bör komma ihåg är också vilka bilder man har i huvudet – hjälper eller stjälper de? Rid den perfekta ritten i huvudet, se inte problemen.

Hippson.se


Kallt idag!

I morse var det -23 grader kallt!!! Usch det är för kallt, men vi har ändå varit förskonade från kalla dagar hittills denna vinter. Hästarna fick vila i dag, gå ut i hagen och äta. Vi ger x- tra mycket hö när det är så här kallt ute. Dessutom får de varmt vatten att dricka, både inne och ute (de får de alltid).
 
Igår var det "bara" -15 grader, då tömkörde jag Sune och Mirre red barbacka på Cocco. Hoppas det blir lite bättre i morgon så vi kan rida ut och köra!
 
 
 

Årets travhäst

Sebastian K blev årets trav häst . Han vann med dryga 50% av rösterna. Sebastian K tränas av Åke Svanstedt.


Träningsinspiration

Gå in på youtube och sök på Horsemart dressage, då kommer det upp massor av bra träningsvideos! ( På engelska)

Har tittat på några, riktigt intressanta!


Sune igår

Igår fortsatte jag mitt pass på kandaret . Red lite mera samling , bl.a. sluta på en mindre volt. Sune jobbade på bra , men jag tycker att han blir lite seg i galoppen. Jag vill att han ska fortsätta att galoppera med energi, fast att jag samlar honom. Red även många övergångar från samlad galopp till piruettgalopp- mellan galopp osv . Det är ju också för att han ska komma igång och bli kvick.

Traven känns riktigt fin, blir lite långsam ibland, men den är lätt och luftig! :)

På tisdag ska vi äntligen träna för Peter igen, ska bli jätte roligt!


Det blev kandaret idag

Sune råkade fastna i boxdörren med tränset idag innan vi skulle rida och det gick naturligtvis sönder! :(  Skit också!  Så idag blev det till att rida på kandaret, bra i och för sig, för det är ju hög tid att börja träna på det igen. 
 
Det blev mest lösgörande idag. Började att kolla så att han var loss i sidorna i alla gångarter. Därefter gick jag över till att rida övergångar skritt-trav-skritt för att få honom kvickare för skänkeln. I galoppen jobbade jag öppnor längs långsidorna. Där var jag noga med att han var kvick i sina bakben och galopperade på in under sig. Jag ska även kunna lätta helt i handen och han ska bara gå kvar. Det gjorde han, efter ett tag.Efter skrittpaus fortsatte vi med galopparbetet och byten på rakt spår (innanför spåret). Ett bra sätt att få i gång galoppen riktigt. Avslutade med trav under lättridning, red några svaga öppnor där Sune var luftig och fin.
 

Tömkörning Princessan

Princessan stod över ett vanligt tränings pass idag och blev tömkörd i stället. Hon var jätte duktig och mjuk och fin!

Efteråt masserade jag och stretchade henne ordentligt. Det tyckte hon om! :) I morgon får hon nya skor, ska lätta henne runt om. På fredag kör Marco intervaller igen.


Ut med julen!

Ja, nu har jag städat ut julen. Skönt faktiskt att det är slut och att det blir lite vardag igen. Nu går vi ju mot ljusare tider, vår och sommar! Tycker att det märks med ljuset redan på eftermiddagarna, det är ljust liite längre.
 
Som vanligt går det lättare att städa när man lyssnar på musik, speciellt det här....
 
 
 
Nu ska jag gå ut i stallet!

Princessan går intervaller

 

Just nu

Ute på en promenad


Mirre och Cocco hoppar!

Idag var Miranda och Cocco med på hoppträning. De var super duktiga och hoppade en hel bana med olika hinder på 55-60 cm. Läs mer HÄR.
 

Vi hittade minneskortet!

Helt otroligt, vi hittade minneskortet...på läktaren i ridhuset! Här kommer bilder ifrån gårdagens markarbete:
 
 
Trav och övergång till skritt över bommen, sedan trav igen
Lite kortare avstånd...
 
 
Längre avstånd...
 
Jätte kort avstånd...
 

Markarbete/ dressyr

Nu har vi kommit hem från träningen. Det var markarbete/ dressyr, ganska mycket bommar, men inga hinder. Det var alldeles lämpligt för mig att börja med! :)
 
Sune skötte sig utmärkt, som vanligt. Lite spänd var han från början, men han har inte varit in i ridhus sedan oktober!!! Jävlar vad fin han är, sa Ulla! (Alltid lika roligt att höra. )
 
Vad gjorde vi då? Jo, efter en uppvärmning där vi kollade gas och broms, travade vi över bommar med långt avstånd, kort avstånd och vanligt avstånd. Gick jätte bra! :)
 
MEN TYVÄRR, har vi tappat bort minneskortet som vi hade i kameran, där bilderna från idag är! Ja, det är sant! Gahhh!!!!!! 
 
Miranda och Cocco red i gruppen före oss. Cocco var lite tjafsig med munnen från början och Miranda var lite spänd. Efter att ha höjt upp bettet ett hål blev det ngt bättre. Men Miranda måste rida fram henne till handen! I morgon ska de vara med på markarbete/hopp. det går säkert bättre då!

Något jag inte gjort på länge!

Jag nämnde för ett tag sedan i bloggen att jag funderade på att vara med på en markarbete/hopp träning med Sune... sagt och gjort, i morgon kl 17.00 ska jag till! Ska bli roligt och spännande, jag som dressyrtant ska vara med på detta! :)

Miranda och Cocco rider i gruppen före mig. Miranda tyckte det var jätte roligt sist hon var med. Förhoppningsvis kommer det bilder!

Förresten, idag fick vi ridbanan skottad. Jag provred där direkt och nu kan man äntligen börja med lite rörelser. Sune var lite seg för skänkeln från början, men blev bättre efter ett tag. Jag har ju inga sporrar heller, har inte ridit med de på några månader nu, kanske ska börja med de igen......


Intressant om träningslära

Läs om träningslära HÄR, på Stall Bredbyns hemsida. Många bra artiklar från flera kända travtränare.
 
 
 

Nytt foder

Princessan har ätit så dåligt några dagar nu. Äter inte upp sin havre, bara om hon får den blandad med Coccos Edel Avel! Så, idag for Marco och köpte Krafft Sport. Vi tänker blanda den med havre och ge henne, hoppas hon äter då!
 
 
Marco tyckte även att hon inte var lika bra i träningen idag. Kan vara en blandning av olika faktorer, så som dåliga broddar. Hon kanske känner att hon har dåligt fäste?! Att hon har ätit sämre... eller en dålig dag helt enkelt! Vi måste även klippa henne, hon är fruktansvärt långhårig!!

Sammanfattning av 2012, del 2

Juli:
Sune vilar en vecka efter tävlingarna i UmeåPrincessan tränar på igen, men vill inte riktigt ta i som vi vill. Vi tar en kiropraktor som går igenom henne och kan konstatera låsningar i höger bak, som åtgärdas. Miranda och Cocco gör sin tävlingsdebut i Njurunda. Blir några småmissar, men ser ändå jätte bra ut!
 
Augusti:
Princessan börjar röra sig bättre och så smått även ta i mera i jobben. Brittiska Charlotte Dujardin på Valegro tar hem OS-guldet! Vi åker tilll Ö-vik och tävlar med både Sune och Cocco. Sune och jag tar en 1:a i Msv B:4 på drygt 65%  och en 2: placering i Msv B:3 på 67%. Miranda och Cocco gör också jätte fina resultat på sin andra tävling och dessutom fyller hon 11 år när vi är där.
 
September:
Sune tränar på bra och vi är med på en clinic i Ånge för Peter Nordlander. Miranda och Cocco är endast 1 poäng från placering i en LB! Deras andra start i en LB och de fick 62 %. Sune tävlar en Msv A i Östersund på dryga 61%, blir några grova missar, men känns fin ändå. Överlag är det piruetterna som måste bli bättre. Princessan bllir bättre och bättre, men kan fortfarande ta i ännu mer tycker vi. 
 
Miranda och Cocco blir klubbmästare och 3.a i Sogeti Cup, bra avslutning på säsongen!
 
Oktober:
Princessan har nu inga problem att gå ensam på banan. jonas Martinsson kör henne i ett jobb för första gången. han tycker vi måste ha henne mera på bettet och "tagga" upp henne mera hemma. Vi kör ganska tungt med henne hemma och kräver nu mera av henne. Jag startar en ny blogg, men har hemsidan kvar. Sune känns jätte fin på Peter träningen, som blir våran sista för året. Han har nu blivit starkare och luftigare. Vi avslutar även tävlingssäsongen med en Msv A på nästan 64%, trots jättemissar! Sune kändes seg och jag beslutar att inte tävla dagen efter, utan vi avslutar ändå säsongen med ett ganska bra resultat.
 
November:
Jag och Miranda byter hästar i två veckor. Vi rider ut mycket, hoppar, löshoppar m.m.
 
December:
Julen närmar sig och jag och Miranda rider mkt. Fortfarande mest lösgörande, men även lite mera samling nu.  Vi ökar på Princessans träningsdos till 3 dagar i veckan och längre sträcka, försöker få mera "speed" i henne. Dessutom rider jag henne ibland.

Så fin

Sune kändes verkligen jätte fin idag när jag red. Han var luftig i traven och taktmässig. Annars kan han lätt tappa takten och bli springig i stället. I galoppen varierade jag mycket och duttade med spöt på bakdelen när jag samlade. Effekten blir då att han sätter in bakbenen mer inunder sig .

Jag kan ju tillägga att jag red på ängen i ganska mkt snö och ett knaggligt spår att rida i. Just därför var han ännu duktigare! Blir roligt att rida på ridbanan när vi får den skottad!

Jag var dessutom noga med att inte mina tår petade rakt ut och att jag inte skulle klämma med skänkeln! :)


Sammanfattning av 2012, del 1

Januari:
Var med på en träningstävlling i Ånge med Sune i början på månaden. Gick helt O.K, förutom piruetterna. I slutet av månaden får Sune ett rejält kolik anfall. Jag går och går med honom och Marco masserar. Till slut släpper det, veterinären var även hit och tittade till honom. Sune tar sina första passageliknande steg. Den 29/1 är det andra gången jag rider på Princessan, som annars går med Majsan i träningen vid den här tiden.
 
Februari:
Jag bestämmer mig för att lägga hatten på hyllan och bara tävla i hjälm. Princessan växer mkt och får en viloperiod på 10 dagar. Tidningen travtränaren gör ett reportage om oss.
 
Mars:
Princessan går sitt första 30-provlopp, fortsätter att rida henne varvat med körningen. Vi bestämmer oss för att pensionera Majsan helt, då hon får ont i sina knän av träningen. Träningstävling i Ånge, med en spänd men framåt Sune.
Årets tävlingsdebut på SFRK i slutet av månaden, en Msv B:4. Vi fick 63,26% och det räckte till en 4:e placering!
 
April:
Tävling på Färsta, Msv A och vi får 64, 65%, hamnar precis utanför placering. 10/4 var vi och provred Cocco. Det var kärlek direkt för Miranda. Princessan tränar på och jag tränar för Peter Nordlander igen. Första gången på säkert 13 år!
 
Maj:
Princessan växer mkt igen. Sune och jag tävlar i Härnösand, Msv A och St.Georg på drygt 61% respektive drygt 62%. Strax utanför placering igen. I Östersund slår vi till med dryga 66% i Georg och rekord för oss. Dessutom nästan 64% i Msv A.
 
Juni:

Princessan blir halt. Vi befarar först det värsta och tror att det är en blödning, men så var det inte. Efter en par veckors vila så är hon bra igen, kan ha varit en liten hovböld. I slutet av månaden åker vi till Umeå för att tävla. Vädret visar sig inte från sin bästa sida, men Sune fortsätter att göra resultat över 60%. Vi gjorde jämna, men inga bländande ritter. Är ändå nöjd, gjorde även våran första nationella start.

Något att se fram emot!

Nu har vi bokat rum på Globen hotel i slutet av november. :) Jag, Miranda och mamma ska nämligen åka på Globen  Horse show då. Det är sista året den är i Globen, sedan flyttar de till Friends Arena. Vi har bott på Globen hotellet en gång tidigare (2009) när vi varit där och det var jätte roligt! 
 
Globen Hotel 2009, jag Mirre och Minna Telde och hennes hund!

2013

Jaa, då var det 2013 då! Vi hade en lugn nyårsafton hemma. Det var endel raketer vid 12-slaget, men hästarna och Våfflan var lugn, skönt!
 
Hästarna har nu blivit ett år äldre också...
 
Princessan 4 år
 
Sune 14 år
 
Cocco 14 år
 
Majsan 11 år
 
 
Visst bor vi vackert!?
Nyårsafton 2012

RSS 2.0