Dagvill..,

... men idag är det lördag...tror jag...

Snart är det nyår. Tänk att Sune blir 20 år! Det kan man inte tro. Han känns mjuk och fin. 😊

Mirre får jobba mkt på Coop, men håller igång sina hästar ändå. Jag hjälper henne så mkt jag kan. 

Idag skrittade jag fram Janeiro medan hon red Elke och sedan skrittade jag av Elke när hon red Janeiro. Båda hästarna var jätte fina idag. Med Elke ökar vi på både ridtid och krav. Med Janeiro jobbar hon på med kontakt och styrka. 

(null)

(null)
Juldagen

Idag har det varit kring 0 grader, eller t.o.m ngn plusgrad?!

Alla hästarna har vilodag idag och vi med, ja inte Mirre då. Hon jobbar hela dagen, till 18.15. Hon får jobba en hel del och verkar omtyckt. 😊

I morgon ska alla tre hästarna få jobba igen. Hoppas temperaturen håller i sig😊

Första träningen med Janeiro

Dagen före julafton var vi iväg och tränade med Janeiro för Issa ( Mirre tränade) Vi har gjort det som en tradition att träna dagen innan julafton. 😊

Janeiro har ju vilat länge, så det blev en lugn träning med fokus på att hitta ett jämnt stöd och en bra bjudning. 

Eftersom Janeiro rör sig ganska stort så tycker Mirre att det går fortare än vad det gör när hon rider. Hon fick vara noga med att han var framme för skänkeln och rida upp honom på yttertygeln. Både stödet och formen blev då mkt bättre. 

I galoppen jobbade de lite med den förvända. Ett bra verktyg för rakriktning och styrka. Janeiro jobbade på bra, men blev lite trött. Inte så konstig då det fattas både kondition och styrka. Dock ser man redan nu att det finns en otrolig utvecklingspotential i denna häst. Redan när han joggar rör han sig bättre än Sune...och vi vet ju hur långt Sune tagit sig. 😊 

Janeiro skötte sig även utmärkt och brydde sig inte om andra hästar och verkar inte tittig ( ett stort plus med tanke på hur Sune kan vara 😜). 

Nu har Mirre lite att jobba på här hemma innan nästa träning, som vi tänkte hinna med innan jullovet är slut. 

God Jul


(null)

(null)

Julafton idag. Jag och Mirre har ridit Sune och Elke. Elke är magiskt fin nu! 

Janeiro longerade jag bara idag, för att jogga bort ev träningsvärk efter gårdagens träning ( skriver om den i morg ). Han såg dock väldigt pigg och fräsch ut. 

Jag och pappa var och tände ljus i minneslunden, sedan följde han med hem hit och åt och firade jul. Saknar mamma x-tra mkt en dag som denna. ❤️❤️❤️

Tre hästar motionerade

Idag jobbar Mirre hela dagen, så jag tar hand om hästarna. Även om jag fick be smällt om att få rida Elke 😜

Började longera Sune, därefter tömkörde jag Janeiro och sist red jag Elke. 

Elke är så fantastiskt fin att rida nu. Pigg och fräsch och otroligt mjuk och följsam. Hon går varannan dag och det verkar passa henne bra. 

I morgon ska Mirre och Janeiro träna för Issa, för första gången. Vi tycker det är bra att ta hjälp från början, även om det blir en väldigt lugn träning då han inte är igång än. Ska bli då roligt att se de på träning😊

Tömkörning

Janeiro har nu funnit sig tillrätta riktigt bra och han verkar trivas här hos oss. De andra hästarna verkar också har accepterat honom nu, för det är så lugnt i hagen. 

I kväll har jag tömkört Janeiro för andra gången. Han är riktigt fin på töm. 

(null)
Bild från tidigare i veckan

I morgon ska alla tre ridas. Både jag och Mirre slutar tidigt. 😁Snart är det julledigt och då har vi mycket mer tid för alla hästarna, även om alla rör sig regelbundet nu med. Vi hjälps åt jag och Mirre. 

1:a ridpasset hemma

Äntlugen lite bättre temperatur, ca 15 grader på dagen idag. 

(null)

Idag var det dax för första ridpasset hemma på Janeiro. Jag började att longera honom och därefter hoppade Mirre upp. 

De är ju så klart ännu i " lära känna" stadiet och därför blir det väldigt basic så här i början. Han har dessutom vilat länge så han behöver bli starkare i kroppen. Det märks även på att han blir lite bakom i formen ibland och har lite svårt med kontakten emellanåt, MEN med tanke på detta är han fantastiskt fin! Mirre passar såå bra på honom. 😍

Ska bli så roligt att följa de här två och se de utvecklas tillsammans. I morgon tänkte jag tömköra honom. Han är mkt tömkörd och det är ju toppen. 

Mirre red även Elke idag och jag fick nästan säga åt henne att sluta rida😜. Skämt å sido, Elke var super fin! Nu verkar hon helt fräsch och så positiv och taggad. Vi fortsätter sakta öka på ridningen med henne. 

Jag red Sune idag och han är också pigg i kylan 😁

Ihopsläppt

I morse var det -25 grader!!! Marco gav hästarna hö vid 6-tiden, sen fick de gå ut 8.30. 

Idag släppte vi ilag Janeiro med de andra. Elke visade att hon bestämmer, även om hon tycker om honom också. 😜Janeiro är klok och går undan. 

Sune verkar ha hittat en ny kompis och är väldigt nyfiken på honom. 

Majsan brydde sig inte så mkt från början men blev nyfiken efter ett tag och även hon blev så klart kär i honom😍 Det verkar faktiskt ömsesidigt, då även Janeiro blev lite intresserad av Majsan. 

I det stora hela gick det väldigt bra och nu hoppas vi det fortsätter så. 

(null)

(null)

(null)

Idag fick alla vila. De har ändå rört sig endel i hagen och även vi tycker att -25 är i det kallaste laget. I morgon ska det bli bättre och då ska alla ridas, även Janeiro för första gången här hemma. 

Kallt!

I morse var det -22 när jag klev upp. Usch, det är för kallt. 

Red Elke på förmiddagen och hon känns jätte bra! Ställer inte just några krav, mer än att hon ska spåra och vara följsam. Rider mest rakt fram och stora volter. 

Efter lunch red jag Sune och han känns pigg och fin. Ngt tung i handen, men han är inte riden på några dagar ( longerad), så det är inget konstigt. Han kändes pigg! 

Det märks att Janeiro nu börjar få lite tråkigt i sin hage. När jag red Sune sprang han runt lite. I morgon släpper vi lag dem! 😁

När Mirre kom hem longerade jag Janeiro också. Då var det -21 grader! Det verkar som det blir kallt i natt, men på söndag ska det bli bättre. 

(null)Äntligen snö!

Äntligen har det kommit ngn decimeter med snö. Nu är det perfekt att rida på ridbanan, äntligen. Idag har det varit ca -12 grader och sol. 

Idag slutade jag 14.00, så jag passade på att rida Elke i dagsljus. Hon var så duktig. 

Sune har varit svälld på insidan av ena frambenet i några dagar. Antagligen hade han slagit på sig. Han ömmade inget och var inte halt, men fick ändå vila. Idag såg det bra ut så då longerade jag honom. 

Janeiro står fortfarande i en egen hage och de andra verkar acceptera honom väldigt bra. Majsan och Elke är nog lite kär. 😍 Han fick vila mån-tisd, men idag tog vi honom på ridbanan och longerade. Han var så duktig och pigg och glad. Han rör sig riktigt bra och det finns massor att utveckla. Galoppen är riktigt bra! Vi tänkte longera el tömköra honom även i morgon.

 Till helgen släpper vi nog i lag dem. Det blir nog roligt för Janeiro, som inte har så himla roligt själv i sin hage. Han vill nog busa och leka. 😁Till helgen blir det nog ridning också på honom. 

Ny häst- Janeiro Jaz

Idag har vi varit och provridit ( Mirre har ridit) och även tagit med oss hem en ny häst. 

Janeiro Jaz som han heter, är en 7- årig valack som vi fått förtroendet att låna. Först en månad för att se att allt går bra och sedan 1 år. 

Mirre gillade honom direkt och jag tror detta kan bli riktigt bra! Han har bättre grundgångarter än Sune, men han behöver bli starkaste. Vi behöver även sätta igång honom, då han vilat i tre månader. Med tanke på det var han otroligt fin idag när Mirre red. 

(null)

Han har jätte trevligt temperament och tog allt med ro när han kom in i ett nytt stall. De andra hästarna verkar också gilla honom. 😊

Detta ska bli riktigt roligt och spännande! 

Kolikkänning

I går e.m när vi skulle gå ut i stallet såg vi att inte allt var som det skulle med Sune. Han ställer sig som om han ska kissa, men han gör inte det. Då vet vi att han har ont i magen. 

Jag tog ut han på ridbanan och longerade honom och då släppte det!  

I morse när jag skulle rida tyckte jag också han var lite låg från början, men efter ett tag blev han som vanligt. Han gjorde t.o.m ett bocksprång när jag galopperade uppför en backe! 😊 

Red Elke också idag och hon känns fortsatt fin. 😊

Det snöar lite idag, men det skulle behöva komma ngn decimeter, så det blir mjukare att rida på. Då kanske hästarna rör på sig lite mer i hagen också. 

Mysig helg!

Nu är jag och Mirre på väg hem efter en mysig helg i S-Holm och Friends. 

I går kväll var vi på kvällsföreställningen och den var jättebra! Den innehöll både hoppning och olika uppvisningar, bl.a. i frihetsdressyr.

Idag var vi på Topp 10 finalen i dressyr och den var också jätte bra, många fina ekipage. Isabell Werth vann som väntat, men Patrik Kittel var tvåa! Ärevarvet efter prisutdelningen var sååå häftig. Isabell Werth bjöd verkligen på show när hon uppmanade bubliken att jubla mer och högre. Riktigt häftigt! 

(null)


Vi lyxade till det den här helgen och bodde på Friends. Det var så skönt att ha så nära till allt. Det var även roligt att se så många " kändisar". Vi mötte de överallt och på frukosten höll Mirre på att krocka med Hans-Peter Minderhoud, utan att se att det var han. 😂 Även Edward Gahl, Isabell Werth mfl var där. 

Utsikten från 25:e våningen
(null)

Nu är vi fulltankade med massor av inspiration och redo att ta oss an vinterträning och nya utmaningar...

1:a ridpasset och SIHS

Igår red jag Elke, första gången på drygt tre veckor och hon kändes så fin! Galoppen gick jätte bra! Nu hoppas jag att vi får fortsätta så här, så att hon får komma ut nästa år och visa vilken fin ponny hon är! 

(null)

Idag, lördag, är jag och Mirre på väg ner till S-Holm och Friends. Vi ska se showen i kväll och dressyren i morgon. Ska bli sååå roligt. Dessutom bor vi på Friends hotellet, nära och bra. 😊

RSS 2.0