Si och så med uppdateringen

Som ni kanske märkt så uppdateras inte bloggen lika ofta nu. Det beror på saker som händer inom familjen, vilket gör att tiden prioriteras till annat nu. 

Mirre ska tävla Sune på lördag och det är ngt som inte prioriteras bort, trots allt som händer runt omkring oss just nu. Miranda är ju det finaste och viktigaste vi har! 

Mirre red igenom La:3 igår med Sune. Det är ett av programmen de ska starta i på lördag. Det gick jätte bra! Såg super fint ut! :) Idag har Sune vilat och Mirre har hoppat lite med Pumba. 


I morgon rider hon Sune ett lättare pass, inför lördagens start. Vi ska även putsa både utrustning och häst. Därefter blir det nig en tidig kväll, måste nog åka vid 7-tiden på lördagmorgon. 

Mera travbommar

Idag har hovslagaren varit här och skott om Sune och Pumba. Jag har även longerat båda idag, över travbommar. Båda var jätte duktiga! Bommar är verkligen jätte bra. Hästarna kommer igång bra med hela kroppen och får en helt annan trav. Jag ska använda mig av de ofta nu.
Fina pållarEtt bra pass idag

Idag red jag över bommar igen, för att få in rätta känslan i traven. Efter ett tag blev han super fin och vi gjorde både öppnor och slutor i den luftiga traven. Sune blev ganska svettig, så det var skönt att rulla sig efteråt....


Mirre nöjd

Det blev 58,6% i La P:1 idag och det är Mirre nöjd med! Det är bara tredje gången de rider programmet och detta var bästa gången. Dessutom fick de väldigt bra kommentarer av domaren, som bådar gott inför framtiden! :) Nu vet vi vad som ska tränas på i vinter. 

Nu är det en tävling kvar för Pumba och två för Sune, med Mirre. Den ena redan nästa helg i Östersund. 
2:a placering i div 2

Det blev en 2: a placering totalt för laget idag! Mirre var precis utanför placering individuellt, 4 poäng ifrån. Hon fick 65,5%! :)


Nu laddar vi inför nästa klass, som även är DM för D- ponnyer. 

Livet är orättvist

Det händer mkt i våran familj just nu..... Något som gör att man får sig en tankeställare om vad som är viktigt i livet och att livet kan vara så orättvist! Det känns helt overkligt.... Ta hand om era nära och kära. Det ska jag göra! 

Mitt i allt som händer försöker vi leva som vanligt, tar en dag i sänder. Jag har ridit Sune och det gick riktigt bra. Använde mig av travbommar. Idag blev det lite longering, för att sedan hjälpa Mirre med Pumba och förbereda inför morgon dagen. Då är det nämligen dax för finalen i div 2 ( ponny dressyr) och dessutom DM. Det blir en låååång dag i Njurunda. 

DMet för D-ponnyerna går i en svårare klass än DMet för Young riders på storhäst! Ja, ganska konstigt, men så är det. Mirre har bara ridit den klassen två gånger förut och det har varit ganska tufft. Nu är de laddade för nya tag i morgon, med egna mål uppsatta. Det har hänt massor med Pumba sista veckorna, men det är helt annat att få till det på tävling. Jag tycker ändå att de har rimliga mål uppsatta och tror på en bra tävling! :)
Ombyte är bra

Idag red jag Pumba och Mirre red Sune. Det är så himla nyttigt för oss båda, att byta hästar ibland. Nu är det ju så att Mirre ska tävla Sune om ca två veckor och sen även rida DMet, så då behöver hon rida ihop sig med honom. 

För mig är det också nyttigt att sitta på ngn annan häst ( ponny) i bland. Det är dessutom väldigt roligt att jobba med Pumba! :) Det känns som vi hittat en växel till nu, så nästa år kommer Mirre och Pumba bli riktigt farliga! 

Idag satte jag på gramanen, så att han inte ska bli så stark när vi rider ett högre grundtempo. Det funkade jätte bra. Jag hade Mirres korta sporrar och ett spö från början. Var jätte noga att han tog skänkeln direkt, annars sa jag åt honom ganska bestämt. Därefter kunde jag lägga bort spöt och han var jätte känslig för skänkeln. Red lite öppnor och slutor i ett högre grundtempo, funkade bra. Både jag och Mirre travade över bommar också idag. Det ska jag fortsätta med i morgon. Tänkte även jobba lite mer galopp med Pumba i morgon. Även då med gramanen på. 
Longering idag

Det blev longering med Sune idag. Skulle ha gjort det igår, men det blev en X-tra vilodag istället. 


I morgon rider Mirre på Sune och jag ska rida Pumba. Idag har Mirre ridit Diego ( mammas häst). Det gick jätte bra! 
Vilket drama!

Har ni läst om den stora spel skandalen?! Om inte, läs på: www.aftonbladet.se/sport

Aftonbladet.se/ trav365

Hela händelsen utspelade sig på Östersundstravet i går kväll, i det lopp Xet startade i. Inte nog med det, Xet var en av de tre hästarna( häst nr 4,5 och 6)som det spelades på. 

I morse när Marco lyssnade av sitt mobil svar, hade Svensk Travsport ringt, på uppdrag av bl.a. ATG och de ville ta dopingprov på Xet. Så idag har det varit en kvinna här och tagit blodpropp på honom. De försökte även i drygt 2 timmar att få honom att kissa, men det gick inte. 

Hela händelsen känns så osannolik och overklig! Att detta hände i ett breddlopp i Östersund och en av de spelade hästarna var våran!? 
Vi får väl se vad som händer vidare....

Tävling idag

Idag har Mirre och Pumba tävlat på Färsta. Det var även andra omgången för div 2. 

Första klassen var en LB och där tog de en individuell 3:e placering, på drygt 66%! Laget kom 2:a, igen. Väldigt bra och jämna resultat av alla ryttarna i laget! Sista omgången är nästa helg i Njurunda. 

Andra klassen för Mirre var en LA. Där tappade de bjudningen i skänkelvikningarna och i galoppen. Drygt 59% blev det i den klassen. Mirre är ändå nöjd, för nu är vi på rätt väg med Pumba. Många delar var mkt bättre idag än tidigare. Dessutom träffade vi Pumbas gamla ägare ( hon som hade honom före de vi köpte av) och av henne fick vi också bekräftat att vi tänker rätt och är på rätt väg. Hon är ju den som haft Pumba längst och tävlat höga klasser med honom. Nu är det bara att jobba vidare som vi gjort sista tiden, så blir det bra! :)

Idag är det även på dagen 1 år sedan vi köpte Pumba. Mirre gjorde en tårta åt honom när vi kom hem, den gillade han verkligen. 
Gick dåligt

Sitter i bilen på väg hem från Östersund, där Xet startat i kväll. Det gick inte bra. Xet låg trea in på upploppet, men där lägger han av och sjunker som ett sänke genom fältet, slutar oplacerad. 

Nu får vi fundera och analysera detta och se hur vi ska gå vidare. Som plåster på såren, fick alla oplacerade i kväll en säck med foder, alltid något! 
Tungt

Det känns väldigt jobbigt just nu och orättvist! Man blir påmind om vad som är viktigt i livet, sina nära och kära! Tur att man har världens bästa beridare/ dotter som kan rida Sune, när jag inte är på topp själv. Miranda var snäll och joggade med Sune idag. <3

ArkivbildPeter träningen idag

Vi började lite trevande, men avslutade super bra! 

Jag berättade för Peter att jag tycker jag tappat traven och att det var den jag ville jobba idag. Peter såg ( så klart) direkt mitt problem: jag försöker att stressa fram traven, vilket gör att Sune bara blir spänd och inte hänger ihop fram och bak!!! När inte det funkar, så försöker jag ännu mer och så blir det bara pannkaka av allt! 

Peter la ut ca 8-10 bommar, som jag fick börja trava över, för att hitta känslan igen. Efter några gånger över dessa började jag hitta rätt igen. Det går inte att ta miste på när det är rätt. Det är sån skillnad när han hänger ihop och jag har ryggen med. Plötsligt började Sune att trava bättre och bättre. Det var en ren fröjd att rida! :) Vi kunde göra superfina öppnor och fina övergångar från mellan trav- samlad trav osv. Bommar är suveränt att ta till hjälp, både för ryttaren och hästen. Man hjälper hästen på ett mjukt och snällt sätt att komma igång. 

Sammanfattningsvis så måste jag:
- våga lita på att Sune fortsätter att trava, utan att jag är på honom hela tiden. 
- inte stressa fram traven, genom att bara "sparka"på framåt.
- ta det lugnt och metodiskt.
- våga göra små avstämningar.
- rida mer över bommar hemma! 

Inte så svårt, eller hur?! ;) Det blev ett träningspass med bara trav idag, men det gör inget, för det var ju den jag ville ha hjälp med. Galoppen har vi ganska bra koll på, tycker jag. 
Start i Östersund på fredag

Japp, det blir start med Xet på fredag. 2140m och autostart, kusk blir Kjell Svanstedt. 

ArkivbildNy månad

Då var det ny månad då, september och hösten är här. 

Idag blev det endast ett kortare joggingpass på banan, innan jag och Mirre skrittade ut en sväng med pållarna. 

I morgon blir det träning för Peter, men först ska jag och pappa åka och vaccinera Diego. 

<3RSS 2.0