Fantastisk dag på Globen

Vi började med ponny kur, där duktiga Amanda Svanberg på Lykkes Chester vann. Därefter var det GP dressyren. Där såg vi bl.a. Edward Gal och Hans Peter Minderhoud, som gjorde fantastiska ritter, MEN bäst var Tinne Vilhemsson på  " Anton"! Vilken häst OCH ryttare! 

På e. m såg vi matinén, som var jätte bra! Vi avslutade med att sitta en stund nere i hotelfoajen. Där såg vi endel"kändisar". Mirre passade på att få autograf och en bild av Tinne Vilhemsson! Där såg vi även Gal, Baryard mfl.
Start på torsdag

Här är det snabba ryck. X et ska starta på Bergsåker på torsdag. Ska bli så spännande, vi har inte haft starthäst sedan Majsan. 

Det blir bra att se vart han står ngn stans och vi kör inte bort några poäng heller. 
Globen shopping

Nu har vi kommit in på hotellet igen efter lite shopping. I morgon blir det mer shopping, inne i Annexet! :-)

Vi är ganska så trötta efter en tidig morgon, blir Idol på TVn och tidig kväll. I morgon kl. 9.00 börjar GP dressyren.
Stockholm here we come!

Ny sitter vi på bussen och väntar att den ska gå mot Stockholm. Det ska bli sååå roligt! Tyvärr har jag ont i halsen,  tog en Ipren i morse. Hoppas jag inte bli värre nu...

När vi kommer fram ska vi installera oss på hotellet, sen får vi se vad vi hittar på. Vi ska inte gå på ngn show idag, utan det blir i morgon f.m

Mer uppdatering kommer...Globen!

På fredagmorgon drar jag, Miranda och mamma till Stockholm inför Globen horse show. Det ska bli jätte kul! Vi ska se GP- dressyren och ponnydressyren på lördag f.m. Vi ska även se matinén på lördag e.m. På söndag morgon ska vi se GP-hoppningen. Dessutom ska vi förstås shoppa.... massor. Bor gör vi på självaste Globen hotellet. Där brukar alla ryttarna bo, så vi lär nog stöta på endel "kändisar".
 
Tinne Wilhelmsson kommer...
 
Sune vilar den här veckan, det blev så. Han har inte vilat en hel vecka sedan i somras, utan ngn dag då och då, så det gör inget att det blir så. det är därför jag aldrig planerar in vila i förväg, för jag vet att det kan komma sånna här veckor/ dagar och då är det bättre man lägger vilan då. 
 
Nästa vecka blir det träning inför uppvisningen i Ånge den 7/12. Då är vi taggade till tusen och förhoppningsvis fulla med inspiration efter helgen. 

"X et": klippt

Nu har jag klippt "X:et". Vilken häst, han rörde inte ett ben på hela tiden! Jag har kunna gjort vad som helst med honom, han bara stod. Klippte hela hästen, utom huvud och ben. Tyvärr är han nu inte svart, utan grå. :( Nå, ja det växer ju till sig. Det var i allafall nödvändigt att klippa honom, för han blev svettig bara av att skritta.
 
Lite under klippning och efter...
 
Det blev en rejäl hög....
 

Excellent Launcher- nya hästen

Klockan 08.00 i morse for vi till Njurunda och hämtade hem "Exet"- nya travhästen som vi ska prova. Det är en riktig liten snygging. Svart med vitt i pannan. Vääääldigt långhårig, så i morgon ska han klippas. 

När vi kom hem fick han gå ut i sin hage. En hage bredvid de andra. Oj, vad Sune blev intresserad, men ingen annan fick gå fram och hälsa på honom. Det tar nog ett tag innan han tillåter det. Exet åt och rullade sig så fort han kom ut i hagen, ett gott tecken.

Vi har även gjort premiär turen med honom idag. Körde bara en liten bit ( skrittade), mest för att känna hur han är och hur han fungerar. Det gick jätte bra. Han är så snäll och trevlig, utan att vara mesig på ngt vis. Han är pigg och glad! :-)

Det ska bli väldigt spännande att se vad vi kan göra med honom...Precis när vi var klara, kom Mirre hem. Då var det bara att ta in nästa häst, Pumba och göra klar honom inför träningen för Peter. Träningen gick jätte bra och både Pumba och Mirre fick jobba ordentligt. ( se www.mirandapadellaro.horseworld.se)

När vi kom hem var det dax att ta in hästarna och se om Exet skulle trivas i sin nya box. Det verkar det som han gör, för han  mumsade och åt direkt när han kom in. De andra hästarna var också lugna med sin nya kompis, ja förutom Majsan som sparkar i väggen då och då, men det gör hon ändå.

Som ni ser har det varit en ganska hektisk dag, men rolig. Har även hunnit göra lite "advent" nu i kväll. Även fast jag inte ska vara hemma, men Marco och Våfflan får det lite fint. ;-)

Nu är det klart, vi hämtar en ny travhäst i morgon

Ja, i morgon bitte hämtar vi hem Excellent Launcher. En varmblodsvalack på 10 år, som sprungit in drygt 500-tusen. 

Ägaren har haft honom utleasad nu, men det har inte gått så bra. Han är övertygad om att det finns mer att hämta i honom och vill ge han en chans till. Då tänkte han på oss! :-) Ibland kan miljöombyte och annan träning få fart på de igen. Han startade för ca en månad sedan, så otränad är han inte. Dessutom är han monte kvalad. 

Nu ska vi prova honom i ca 3 veckor, så vi får känna att det känns rätt. Det är ju viktigt att han trivs och att vi trivs med varandra. 

Vi tycker att det här är en så bra chans, att det är värt att prova. Nuvarande ägare har även sagt, att har vi inte fått han att funka på ca 6 månader, ser han till att vi inte behöver ha ännu en till travare som bara står. 


Nytt (ev.) på G

Ja, ev. kommer det hända lite nya saker här.... Vill inte berätta förrän allt är spikat. Kanske blir det klart i kväll. Kan nu gissa vad det är?

Pigg häst! :-)

Ja, Sune känns verkligen pigg, glad och fräsch nu. Det är så roligt att rida! Idag kunde han nästan inte skritta...

Mirre och jag fortsatte träna på spegelritten idag. Det gick ganska bra, men vi behöver åka in till Ånge och rida igenom det där. Det är inte helt lätt att få till allt med taiming o.s.v. Både Pumba och Sune taggar till och verkar tycka att det är roligt i allafall.

Sune efter dagens pass...Tränat spegelritt

Ja, som sagt idag har jag och Mirre försökt att sätta ihop en spegelritt. Det gick ganska bra, vi ska fortsätta träna på det i morgon.

Sune kändes pigg och fräsch idag, efter ngn dags vila. Pumba såg också jätte fin ut idag! ;-)

Lördag

Äntligen helg igen. Idag är det ett fantastiskt fint väder ute, strålande sol och några grader kallt.

Jag och Mirre ska rida på ängen idag. Vi ska försöka sätta ihop en spegelritt, till juluppvisningen på klubben den 7/12. Får se hur det går... :-)

Vi har även bestämt oss för att lösa ridhusabonnemang för 2014, så att vi kan träna med någon ordning. Annars går det så mkt av försäsongen innan man kommer igång ordentligt. Det ska bli roligt att åka och träna tillsammans. Tyvärr blir Majsan ensammes när vi far båda två, men det går bra om man tar in henne. Vi skulle haft en häst till....
Gunde utmanar....

Såg ni programmet där Gunde utmanar Malin Baryard? För övrigt ett jätte bra program. Intressant att se hur Gunde tar sig an olika sporter. Vilken tävlingsmänniska han är! 

Tycker det är fantastiskt, att han endast på 6 månader lärde sig rida så pass att han klarar av att hoppa en bana på 60-80 cm. Imponerande! 
Se klipp på Hippson.se 
Lite vintrigt

I morse när man vaknade var det lite snö ute! :-) Inte så mkt men man får ändå lite vinterkänsla och längtan till jul ( 1:a advent). 

Mirre och jag skrittade ut en sväng idag. Gick inte att göra så mkt mer eftersom vägen är så hård. Det får gärna komma lite mer snö, så det blir mjukare. Hästarna verkade ändå nöjda och glada.

Ridningen idag

Har ridit båda hästarna idag, som vanligt på tisdagar. Vädret har varit tråkigt, började med regn/ snö, för att sedan bli grådimma.

Det är väl inte direkt som allra roligast nu, men man får göra det bästa av det. Jag red i allafall båda på ängen. Där kan man ändå trava lite och göra övergångar galopp-trav.

Pumba fick jag lossa lite från börja och flytta mycket undan för vänster skänkel upp mot yttertygeln. Han lossade efter ett tag och var då jätte fin

Sune flyttade jag också undan för skänkeln endel. Red många galopp-trav övergångar. "Lekte" lite med passage-trav och varierade formen- låg och hög. Båda två jobbade bara ca 30 minuter, behövdes inte mer idag! :-)

Dressyren på Globen

Startande i dressyren på Globen Horseshow:  
( tyvärr ingen start för Minna Telde)

Australien - Lyndal Oatley  – Sandro Boy
Danmark - Maria Anita Andersen – Leredo, Lone Bang Larsen – Fitou , Nanna Skodborg Merrald – Millibar
Spanien - Alexandra Barbancon Mestre – Don Lorean, Morgan Barbancon – Heimliche Liebe
Finland - Mikaela Lundh – s Mas Guapo
Tyskland - Jessica von Bredow-Werndl – Unee, Fabienne Lütkemeier – D´Agostino, Qui Vincit Dynamis
Holland - Edward Gal – Voice, Hans Peter Minderhoud – Romanov
Norge - Lillann Jebsen – Pro-Set
Ryssland - Jelena Sidneva – Romeo-Star
Sverige - Cecilia Dorselius – Lennox, Charlotte Haid – Triviant, Malin Hamilton – Fleetwood, Patrik Kittel – Scandic, Tinne Vilhelmson – Don Auriello.

Tänder fixade!

Nu har bästa Kjell varit här och raspat tänderna på Sune och Pumba, utan ngn bedövning. 

Sune var ännu duktigare än förra året och det gick sååå bra. Han var bara lite vass upptill, inte mkt.

Pumba var även han jätte duktig. Däremot var han riktigt vass upptill på vänstersidan. 

Skönt att inte behöva ge de lugnande när tänderna ska raspas. Kjell är så otroligt lugn, så det är inga problem. Nu kan vi vänta ett år igen till nästa koll.

Vinst i KM idag

Miranda och Pumba vann KM:er, dressyr - ponny. De red LB:1 och fick 64,8%. Med mer energi genom programmet blir de livsfarliga! :)

Som uppvärmningsklass red de LA:1, första gången på Pumba och tredje gå gen någonsin. Även här saknas energi, men de fick ändå drygt 60%.

Så fina....Makalöst

Idag är det fantastiskt väder! Hästarna fick gå ut utan täcken. Det lär inte hända så många dagar till den här hösten/ vintern.

Idag blir det ridning, går nog tom att galoppera idag. :-) Man får passa på att rida ordentligt när det går.

Kolla in temperaturen, i och för sig i solen, men ändå....
Inspiration??!!

Ja, den här tiden är inte den roligaste tiden direkt. Jag och Mirre red lite på ängen idag, skritt och trav. I morgon ska  det bli varmare, kanske man kan galoppera lite då?'

Nu behöver man verkligen lite inspiration, tur vi ska till Globen om två veckor!! Någon som ska dit???

Då var det fredag, igen!

Ännu en vecka har gått. Nu börjar jag faktiskt tycka att det kan komma lite snö. Både för att det blir ljusare och mjukare.

Sune har tagit det lugnt efter Peter träningen. Mirre och jag ska rida på ängen idag tänkte vi. Miranda och Pumba ska vara med på KM på söndag, så de ska trimma lite inför det. Sune får en lite lugnare period nu tills det kommer lite snö. Vi håller igång, men det blir inte lika intensivt. Mkt skritt, övergångar, uteritter osv.

Trevlig helg på er!

Peter träning- trav


Peter träning- galopp


Peter träning

Idag har jag och Sune tränat för Peter. Det var ett tag sedan sist, eftersom Mirre tränat tidigare gånger. Sune har dessutom vilat i helgen och veckan som varit har varit väldigt lugn för honom. Som jag nämnt tidigare brukar det bara ha en positiv inverkan på Sune och det märktes idag! 

Vi fick göra många bra övningar idag, som vi tar med oss hem i vardagsarbetet.

I galoppen började vi med att rida tagen bakdel på kvartslinjen en bit, därefter en halv volt med tagen bakdel, för att sedan fortsätta på kvartslinjen igen. En mycket bra övning för piruetterna.

Sedan red jag på diagonalerna och fick verkligen fokusera på att rida rakt! Varierade med tidigt byte, sent byte osv. Hela tiden fokusera på att hålla linjen.

Vi avslutade med traven. Här fick jag hela tiden göra små ändringar och samtidigt behålla takt och schvung. Sune var jätte duktig och han var bra i formen.

En jätte bra träning! Ska försöka få upp några små filmklipp senare....
Borta bra, men hemma bäst

Nu är vi hemkommen efter en jätte trevlig helg i Stockholm. Vi har varit på Monster JamFriends Arena. Det var en upplevelse kan jag säga. Som vanligt är det skönt att komma hem, men man måste ju åka bort för att känna det. 

Mirre har tillsammans med mamma och pappa tagit hand om hästar  och katt. Tack för det! 

Sune verkar pigg och glad. Han hade sprungit som en tok i hagen idag...vårkänslor?! :-) Hur som helst är det roligt att han är pigg och glad. På tisdag ska vi träna för Peter också. Då är det bra att han är pigg.

Dålig uppdatering

Ja, det har varit lite dåligt med uppdateringen. 

Sune vilar över helgen. Han har haft en lugn vecka, men det brukar bara göra honom gott. På tisdag är det träning för Peter igen. Den här gången ska jag vara med. :-) . Då får vi se om vilan gjort verkan....Jul på Ånge Ridklubb

Lördagen den 7/12 är det en hel dag med massa "jul kul" på stallet i Ånge.

Det börjar redan kl 8 på morgon med gröt och därefter pyssel i stallet, för de som vill. 

Kl 11.00 börjar sedan uppvisningar av olika slag, bl.a. Dressyr, hoppning, lucia tåg, kadrilj, western m.m. Jag och Mirre ska rida en dressyruppvisning, ca 11.20. Kom och titta! 

För mer info, se Ånge ridklubbs hemsida.

Lite bus och lek!


Sune och Pumba

I dag har jag ridit båda hästarna igen och båda gjorde ett bra pass tycker jag.

Med Pumba jobbade jag mycket skänkelvikningar, öppnor och slutor. Han kämpade på bra, har lite svårare för  vänster slutan, men gjorde det ändå bra .
Sune fick växla mellan lite passage och vanlig trav. Försökte behålla energin och    trycket i honom när jag gick in i traven. Från början var han lite bekväm, men blev bättre mot slutet.
Veckans planering för Sune

Månd: skritt promenad
Tisd: dressyrpass ( ängen)
Onsd: vila
Torsd: dressyrpass (ängen)
Fred: vila
Lörd: vila
Sönd.: vila

Som ni ser, en väldigt lugn vecka för Sune. Det kan han behöva nu. 


Vi tar en promenad...

... jag och SuneSöndag

Det har varit en lugn söndag. Mirre och jag har ridit ett pass på ängen igen, som för övrigt gick riktigt bra. :-)

Vi har mockat och fixat i stallet. Ja, de vanliga helt enkelt. 

Grusvägen utanför är fortfarande jätte isig. Även om hästarna är broddade nu, så blir det att man spänner sig. I morgon får nog Sune vila, tror jag....

Tävlingsplanering 2014

Jag och Mirre har suttit och tittat igenom nästa års tävlingar tillsammans. Vi har gjort en preliminär planering för oss båda. Flest tävlingar blir det för Mirre. Hon ska även göra ngn fler start på Sune. 

Tyvärr är det inte så många tävlingar för mig och Sune i vårat distrikt, så vi har även tittat på några lite mer söderut. Vi får väl se hur det blir....

Tanken är att vi ska rida några fler Intermediere nästa år och fortsätta träna på de svåraste rörelserna ( GP-rörelser). Det blir även några starter i Msv A och PSG.


Lugnt pass

I dag blev det ett lugnt pass, på ängen. Grusvägen är stenhård och blankis, så det bästa alternativet idag var att rida på ängen.

Red Sune i en låg och rund form. Det blev mkt övergångar, skänkelvikningar, tempoväxlingar. Pumba var jätte fin idag, igen. De blir bara bättre och bättre! 
Ljus

Ja, då var det fredag igen då och dessutom 1:a november! Ännu en vecka närmare ljusare tider. I helgen är det "all helgona helgen". Vi brukar då tända ljus på kyrkogården, så det ska vi göra även idag...
 
 
 
I helgen ska vi rida. ( Sune får nog vila i dag med)Tyvärr verkar det som det börjar bli hårt nu, men det är bara att göra det bästa av det. Hoppas ni får en trevlig helg!

RSS 2.0