Morgonjogg och släpp i sommarhagen

(null)

Red ett lättare pass med Sune på ängen ( sommarhagen) i morse. Efter lunch släppte jag alla hästarna i rätta sommarhagen. Där är det mycket mat nu. 😁

(null)

(null)

Maj månad har verkligen bjudit på fantastisk sommarvärme. Det gäller att ta tillvara på detta. Hoppas juni, juli och augusti blir lika fin! Det kan få regna lite på nätterna. 😁

Elke vilar idag eftersom Mirre ska jobba ikväll. Dessutom ska hon gå Jeanna träning lörd-sönd och då brukar Mirre jogga henne lite lätt dagen innan ( på fred). 

Kvällsjogg

Sune har vilat månd-tisd, efter helgens tävling. 

I kväll red jag ett lösgörande pass på honom och han kändes så pigg och fin. 

(null)

Jag och Mirre red senare, eftersom det är så varmt. 

Elke så verkligen superfin ut för Mirre i kväll. De jobbade förvänd galopp, enkla byten, öppnor, slutor. Ska blir roligt att höra vad Jeanna tycker om henne till helgen. 😊

Mot nya mål

Tyvärr blev det inte ett till SM kval i helgen och därmed inget SM heller. 

Jag är så förbaskat stolt över Mirre, vilken resa hon gjort! Hon har utvecklats enormt både som ryttare och människa. Att kvala till SM är inte lätt, det ska inte vara lätt. De tog ett kval och har varit nära ett till. Det tycker jag är fantastiskt bra, med tanke på deras förutsättningar! 

Det som drog ner i helgen var, att Sune blir lite hackig i traven då han har mer energi på banan än vad han haft tidigare. Det är så klart väldigt roligt, med en 19- åring, som bjuder helt av sig självt inne på banan. Nu ska Mirre bara hitta flytet i traven så blir  det toppen! De har fina poäng i galoppen och Sune gör alla rörelser väldigt bra! 

Mirre känner sig ändå nöjd med det hon har gjort och har redan satt nya mål. Nu blir det DM om två veckor och start i Msv A. De kommer nu att satsa på att starta så höga klasser som det går. De tog ändå en fin 3:e placering i Msv c på dryga 67% i lördags. 😊

Vi har haft en fantastiskt rolig och trevlig helg med härliga människor. Måste även tacka Mirres tränare, Isabell Serrander, för hennes engagemang, hjälp, peppning och stöttning av Mirre. Det är ovärderligt! 


 


Tävling

I helgen är vi i Timrå på tävling. Det är sista chansen för Mirre att sätta det sista SM kvalet. Eftersom det nu är fler än 40 anmälda till SM och det är bara 40 som får rida, så måste Mirre ha ett kval på 67%. 

Vi kom ner redan igår, så att Mirre kunde rida Sune på banorna. Han var avspänd och fin. 

(null)

Idag rider de först en uppvärmningsklass, Msv C och sedan är det kvalprogrammet, Msv B. 

Multihorse-Elke

Igår kväll var jag och Marco ner till Timrå, där Josefin Falk-Multihorse gick igenom Elke. Elke verkligen njöt av behandlingen och skötte sig super! 

Hon hittade endel saker som hon behandlade. Bl.a. var det nerver vid vänstra örat som var i kläm, detta åtgärdade hon och vi fick även övningar på detta som vi ska göra. 

Den vänstra äggstocken hade också rört sig/ flyttat sig, så den gick hon på ganska tufft och nu ska vi fortsätta massera där.

Det var även en låsning/ minskad rörlighet vid ländryggen på högra sidan. Detta behandlade hon också, samt lite andra småsaker. 

Vi fick några övningar vi ska fortsätta med hemma och denna vecka ska hon bara joggas helt kravlöst. Jag har joggat henne nu i kväll och hon kändes pigg och framåt.  

Sune fick ett lite tuffare pass och han känns så himla fin, pigg och framåt. 😊 Ska bli så spännande att se han och Mirre till helgen. 


Issa träningen

I söndags var vi ner till Timrå, Mirre och Sune tränade för Issa. Det var sista träningen inför Timrås tävlingar som är till helgen. 

Sune var på "G" redan i stallgången och på träningen ( lilla ridhuset) var han så fjantig och tittig! Ju mer Mirre kom åt honom desto tittigare blev han. Issa tyckte att det var jättebra, då fick ju Mirre verkligen träna på hur hon ska rida i detta och hon fick till det riktigt bra. Mirre måste vara jätte bestämnd och inte låta Sune få " vinna". En väldigt nyttig träning, där Sune var så himla fin ( mellan tittigheten). 

(null)

(null)

Issa är verkligen en fantastisk tränare och mentor för Mirre. Hon lotsar, stöttar, peppar och hjälper Mirre hela tiden. 

Till helgen är det sista chansen att sätta sista SM kvalet. Sätter hon kvalet nu så blir hon efteranmäld. Det är även 40 anmälda nu och det är max 40 st som får starta! Nu tror jag inte att alla 40 kommer till start, men annars går man på den högsta snitt procenten. Allt bestämms alltså efter helgen...

Oavsett hur det går, så har Mirre gjort en otrolig resa. Hon har utvecklats enorm mkt både i ridningen och mentalt. Naturligtvis kommer hon att bli jätte besviken om hon inte lyckas, men jag tror ändå att hon, när värsta besvikelsen lagt sig, kan vara nöjd med det hon gjort och blicka framåt. Men, nu tar vi Timrå först! 😁

I kväll ska jag och Marco till Timrå med Elke. Josefin Falk, Multihorse ska hå igenom henne. 

Några missförstånd, men ändå bra

I andra klassen, LB, blev det några missförstånd där Elke ville fatta galopp där det skulle vara trav. Det blev även en kick i galoppen så Mirre tog om den och fick då även en felridning ( -2). Detta gav två 4:or och en 3:a. Trots detta , så får de 63,21%!! De hade även ngn 5:a på ngn halt, så det finns massor att förbättra!!!!

Positivt är, att Elke kickade ingenting på framridningen idag och endast en gång i programmen. Det blir bättre och bättre. De kom 7: a av 20 i LBn. Andra utanför placering. 😊

Nu ska hon få vila en vecka och så ska Josefin, Multihorse titta på henne på tisdag. Tror det blir bra för henne att få smälta allt. 

Vi ska även åka och rida på lite olika platser. Då mycket av detta kommer av att hon blir lite spänd. 

Vinst i första klassen!

(null)

Ännu ett steg framåt idag. Inte en endaste kick på framridningen och bara en gång i programmet. Vi är så himla nöjda och glada. Jag är så glad att Mirre får lite lön för allt hon lägger ner på detta! 

Dagens ritt räckte alltså till vinst i LCn. De fick drygt 65% och dåfinns det så mkt mer att hämta. Just nu är vi nöjd med detta. Segertäcke fick de också! 

Vi sitter just nu i solen och väntar på nästa start som är kl 14.00. Har precis varit ute och betat med Elke, annars  står hon så snällt i transporten. 

(null)


Förvänd galopp

Igår red jag Elke igen ( Mirre red Sune). 

Hon är ju så himla fin hemma, inga kickar alls. Jag jobbade mkt med rakriktning och bogarna på plats. Lite jobbigt tyckte hon att det var, men hon försöker ändå. Ibland gör hon nästan för mkt. 

Jobbade endel med den förvända galoppen. Den är superbra för rakriktning och att få bogarna på plats, tycker jag. Elke har verkligen blivit både starkare och stadigare i den. Hon har lite jobbigare i vänster galopp i den förvända just nu. Det är för att vänster bogen inte är riktigt på plats. I höger går det lite lättare ( den var svårast förut). Ändå kan hon nu göra tre bågar i båda galopperna ( på kort bana). De är inte perfekt, men det är en bra början. 😊

Idag har båda vilat, men i morgon rider vi igen. Då rider jag Sune och Mirre rider Elke. På lördag är det tävling för henne igen. På söndag är det träning med Sune och nästa helg är det dag för SM kval igen.....fullt upp kan man säga! 


Fina hästar...i värmen

28 grader idag! Det var ungefär lika varmt igår också. Sån här värme hade vi inte på hela förra sommaren. 

Jag har ridit Sune sönd, månd och han känns så himla pigg och fin. 

(null)

Mirre har ridit Elke sönd och idag tisd. Hon testade att rida med tävlingsstövlarna hemma, för att se om det var dem som störde....men icke. Det är nog bara att inse att hon gör bara detta på tävling och därför är det bara att nöta på. Det har ju ändå sakta blivit bättre och bättre. 

Hon var så himla fin nu ikväll när Mirre red henne. Hon har mkt bättre bjudning nu, när vi är super konsekvent hela tiden. Tänk när hon går så här på tävling! 😍

På lördag är det alltså dax igen! 😁Det blir tidig morgon, eftersom Mirre startar tidigt. 

På söndag ska Mirre och Sune träna för Issa, här hemma hos oss! 😊

Tävling och gråa hår

Igår var vi iväg till Sundsvall på tävling igen. Mirre och Elke startade en LC och en LB. 

Den här gå gen var hon ännu bättre i traven och skritten och får fina poäng där, MEN hon strular till det i galoppen.  Tappar bjudning och kickar. Det var ändå ännu ett steg framåt och trots missar i galoppen pga kickar, så fick hon dryga 64% i båda klasserna ( 64,8 i LBn). Detta räckte till en 4:e placering i LCn och precis utanför i LBn. Tänk utan missarna i galoppen! 

Både jag och Mirre funderar över detta så vi blir gråhårig. Elke gör bara så här på tävling. Hemma går hon jätte bra! Vad är då skillnaden....ja, stövlarna tänkte Mirre. Hon har ett par hårda tävlingsstövlar. Så, idag testade hon att rida med dessa hemma. Nu red hon inte länge alls, men inga kickar!!!

I morgon vilar Elke, men på tisdag ska hon rida lite längre i dem ( tävlingsstövlarna), så får vi se om det kommer ngt då. 

På lördag är det tävling igen, i Nansta och då ska Mirre prova att tävla i träningsstövlarna ändå, för att se om det gör ngn skillnad. Annars är det nog bara att nöta på. Elke har ju ändå blivit lite bättre för varje tävling. 

(null)

(null)


Så fin Elke

Ännu en dag med fantastiskt väder, underbart! 

Mirre var ju iväg och tävlade i tisdags. En LC och en LB. I LCn fick de drygt 66%. Där kickade hon bara en gång. Mirre tyckte inte hon kändes som hemma, men det var ändå ett litet steg framåt. 

I LBn kickade hon inte, men ville inte riktigt gå fram i galoppen i stället. Mirre tyckte ändå hon fick igenom henne hyfsat på slutet och bjudningen blev bättre i avslutande traven. 

Det är fortfarande långt ifrån hur hon kan gå, men det är bara att fortsätta kämpa på. Återigen fick hon väldigt fina kommentarer från domaren, om att hon är en lovande ponny med potential! 

Idag red jag henne och det var fokus på framme för skänkeln och att vara konsekvent hela tiden. Hon kickade inget och då tror vi hon är brunstig också. Jag fick vara ganska aktiv och fick påminna henne om att gå framåt! Tycker hon känns så fin och hon var duktig idag. Tänk när hon kan visa detta på tävling...

I morgon rider Mirre henne och på lördag är det tävling igen. Då ska Mirre prova att rida fram lite längre. Hon tror att det är för att hon blir lite spänd som kickarna kommer och att hon då inte går fram riktigt. Vi måste ju prova oss fram. Det är precis som om hon har fastnat i detta efter första brunsten. När detta släpper kommer det bli så bra! 

Mirre red Sune idag och han ser som vanligt väldigt mjuk och fin ut. Efteråt fick hästarna gå en stund i ena sommarhagen och äta lite gröngräs. Därefter tog de siesta! 😊

(null)Tydlighet

I kväll har jag och Mirre ridit varsin häst igen. Jag på Sune och Mirre på Elke. 

Sune som tagit det lugnt några dagar efter vaccinering, fick idag komma igång lite mer. Kvick och framme, det är det som gäller! Även om man får påminna honom lite X-tra när han tagit det lugnt några dagar, så kommer han ganska snart in i det igen. 

Elke var superfin idag. Jag tycker Mirre skrivit så bra om det själv, så gå in och läs mer här

Håll tummarna för de två i morgon på tävlingen! Själv får jag vara hemma, då jag inte kan ta ledigt från jobbet. Det blir Marco och Mirre som far. Lite ovant att att vara hemma faktiskt, men jag går hålla koll på Equipe! 😁


Bristande rutin och trotsålder

Idag har vi varit till Bräcke där Mirre och Elke startat en LB och en LA. 

Elke var jättefin på framridningen (som var ute, tävlingen inne). Mkt bättre bjudning än sist. Väl inne på banan gjorde hon ett helt O.K travprogram med många 7:or och ngn 8:a, men i galoppen tjurade hon till och kickade ngn gång. Mirre fortsatte ändå att rida och tog sig igenom programmet. Det blev en felridning eftersom Mirre valde att göra om ena galoppvolten och även flera andra missar. Procenten blev 62,6. 

Inför LAn provade Mirre först att rida utan sporrar, men tyckte inte riktigt hon fick fram henne då. Så sporrarna åkte på ändå. Samma sak igen, ett ganska bra travprogram, där ändå Mirre tyckte att hon kan SÅ mkt bättre.   Sen i galoppen blev det många missar, då Elke tjurar ihop, kickar och inte bjuder fram!!!! All heder till Mirre som fortsätter att rida för att "skola" Elke. 

Mirre blev såklart väldigt besviken, eftersom vi vet vad hon kan hemma. Men, efter lite funderande, så tror vi att Elke spänner till inomhus ( visar det genom att bli opåverkbar inne på banan). Hon är ju van att gå ute och är ju jättefin på framridningen ute. Hon är såklart orutinerad och behöver träna på att tävla. Vi tror även att hon är i ngn sorts " trotsålder". Hon är 7 år och har ju även visat mkt mera brunst i år än tidigare. 

Jag älskar Mirres " fighting spirit". Hon är först jäkligt besviken ( typ 10 minuter), sedan sitter hon och tittar på vilka tävlingar det finns. Elke behöver ju träna på att tävla, för att komma över detta. Sagt och gjort, nu är hon anmäld till tävling: tisd, torsd ( är reserv där) och lördag, samt lördagen efter det. Hon har även valt att bara rida LC och LB, tills det släpper. När det väl släpper blir inte LA några problem, för hon gör det super bra hemma. Dessutom är kommande tävlingar ute, blir spännande att se om det gör ngn skillnad ( jag tror det). 

Positivt är att vi fått många fina kommentarer om Elke, även från domaren. Vi vet ju att hon kan! Det är en väldigt fin och utvecklingsbar ponny! 

Nu får hon vila i morgon och så rider Mirre henne på måndag. 

Bilder från helgen kommer. 

Vaccinering och tandkoll

Oj, det var ett tag sedan jag skrev nu. 

Hästarna går superbra nu, båda två. Mirre har ridit Elke den här veckan och jag Sune. 

Sune har idag vaccinerats och kollat tänderna. Inga konstigheter, bara lite vass. Nu är han " fit for fight" i för kommande tävlingar och förhoppningsvis ett SM. 

(null)

Mirre ska rida Elke idag när hon kommer hem. I morgon är det tävling i Bräcke och nu hoppas vi att hon får visa vilken fin ponny hon är. Hon visar iaf inga brunsttendenser och ska inte vara brunstig nu heller om hon håller sin cykel. Hon ska gå en LB och en LA. Blir spännande! 😁

Sen blir det duschning, rengöring och packning. 

RSS 2.0