Dåligt med uppdatering nu

Ja, det händer inte så mkt. Det har blivit höst, på riktigt. 

Jag red Sune idag. Hans kändes helt O.K, lite seg för skänkeln från början men blev sen bättre. Efter passet red jag ut en sväng. I morgon ska jag också rida honom. 

Elke hon vilar ju nu i väntan på återbesöket nästa vecka. Jag hoppas verkligen att de kan hitta vad som stör henne. Fina ponny! 

(null)
Kompisar 😍

Utredningen fortsätter

Idag har vi varit ner på kliniken igen med Elke. 

Hon är fortfarande inte bättre, fattar inte höger galopp och den vänstra är inte bra. 

Veterinären började ultraljuda båda bakknäna. Elke var lite gallig på vänsterknä. Hon lade då bedövningar på båda knäna och sen fick jag rida henne....tyvärr ingen skillnad. 

Vi kan nu konstatera att det sitter inte i varken kotor eller bakknän, men vi har fortfarande inte hittat vad som stör henne. Därför har vi nu fått en ny tid nästa vecka. Då kommer en specialist på " djupare och mer ingående" ultraljud. Hon kan undersöka S.I leden, ligament osv. 

Både veterinär och vi tror att det sitter högre upp, eftersom hon visar det så tydligt vid ridning. Det kom ju även väldigt plötsligt, som om hon skulle ha gjort ngt i hagen. Det känns ändå bra att vi verkligen letar rätta orsaken till detta och hoppas att vi nästa gång kan hitta  vad som stör Elke. 

Fyra år!

Igår var det fyra år sedan mamma gick bort. Kan inte fatta att det gått så lång tid. Det känns inte så...

Jag saknar henne så fruktansvärt mkt. Vissa dagar mer än andra. ❤️

(null)
❤️❤️❤️

Warsteiner

(null)

Läste om detta på Hippson idag. Warsteiner är ( var) Sunes pappa. Han är ganska lik sin far! 

(null)

(null)

(null)


(null)


Känns inte bra

Idag har jag ridit Elke igen. 

Började på ridbanan. Red ngt varv i trav och testade galoppen. Traven känns väl ganska o.k. Vänster galopp fattar hon men går knappt framåt. Höger är fortfarande jätte svår. Lyckades en gång, men då bröt hon av nästan direkt. 

Red utan både spö och sporrar för att kolla hur hon va då. Hon brukar kunna gå utan, men idag tog fet verkligen emot. Det känns som det tar emot mer och mer för varje pass. Jag avslutade snabbt idag och red ut en sväng i stället. 

Det känns inte bra att rida henne nu, så hon får vila nu torsd-lörd. Rider henne lite på söndag och på måndag ska vi äntligen in och göra en riktig utredning med ridning. 

(null)

Fina lilla ponny! Hoppas verkligen att allt blir bra snart. Då kommer hon tillbaka till nästa år på tävlingsbanorna, bättre än någonsin. 

Mirre red ett svettigt ( är varmt ute) pass på Sune idag. Han börjar se riktigt fin ut igen! 

Lika idag

Jag började longera Elke idag för att riktigt se hur hon rör sig. Man kan ju inte se ngn hälta, men i vänster galopp tar hon inte ut baksteget. Höger galopp, som hon inte fattar när man sitter på, går bättre i longering??!!

Därefter red jag henne  igen. Hon känns ganska bra i skritt och trav, men idag testade jag lite skänkelvikningar och den till höger, när jag flyttar för vänster skänkel flyter på bra. Den till vänster, när jag flyttar för höger skänkel känns emellanåt orytmisk och nästan så hon känns halt ibland. 

Jag tror eller inbillar mig att det är ngt i höger bak. Att fatta höger galopp var lika svårt idag också. Går typ 2 ggr av 10! 

Jag tänker ringa kliniken i morgon för jag vill att de tittar på henne under ryttare. Någonting stör henne.... men vad. 

Allt detta kom ju så plötsligt. Eller är det ngt hon haft som hon gjort värre ihagen? Ja, jag vet inte. Blir tokig på detta!

(null)


Blir inte klok på detta!

Elke har nu vilat en vecka med Metacam. Igår var det dax att prova rida igen. 

Mirre red henne och tyckte att traven kändes bättre, men så fort hon skulle fatta vänster galopp, började hon gå på tvären och ville inte alls. I höger varv fattar hon bara vänster galopp hela tiden.

Idag var det min tur att prova henne. I traven känns hon ganska bra, men när jag skulle fatta vänster galopp....lika dant igen. Jag provade då i höger varv, att fatta höger galopp, men hon fattade bara vänster. Tillslut fick hon gå i vänster galopp i höger varv och så gick jag bara över i vänster varv och då gick det! Hon stod emot men galopperade och jag kunde påverka henne. 

I höger varv provade jag alla möjliga olika sätt för att få henne att fatta rätt galopp, men inte! Det enda som funkade i bland, var om jag svängde på en lite volt och typ tippade åt höger samtidigt som jag fattade galopp. Då kunde det gå. När hon väl kommit in i rätt galopp då gick det bra att galoppera. 

Ja, vi blir inte klok på detta! Jag tror ändå ngt stör henne. Varför skulle hon annars, helt plötsligt inte kunna fatta höger galopp??!! Kan det vara ngt höger bak? 

Vi rider i morgon igen och på måndag ringer jag nog kliniken. 

Mirre red Sune samtidigt med mig idag och han så väldigt fin ut! 😊

Tar emot lite

Sune håller på att sätta vinterpäls nu och då tycker han ridningen blir lite kämpigare. Det tar emot lite, men han försöker ändå. 

Passet idag bestod av mest galopp. Jag ville ha honom rakare i vänster varv och kvickare för skänkeln. Det märks att han tycker att det är lite jobbigt, men han är så duktig och kändes fin till slut. 

Avslutade med att skritta ut en bit. Har varit härligt höstväder idag. 😊 Sune får b-vitaminer och jag ska även börja ge jäst nu. Jag ger vanlig bakjäst ( söt). Gav honom det i fjol och det mådde han bra av. 

Mirre är nu anmäld till årets sista meeting med Sune. Blir Färsta mitten av oktober. De startar då Msv b, Msv a och St Georg. 

(null)

Hur det blir med Elke vet vi inte ännu. Mirre ska rida henne idag, för att se om hon är bättre... Tyvärr blir det inget DM. Även om hon är bättre så är det ju karens på Metacam. 

Fina Sune

Tur vi har Sune att rida nu när Elke vilar en vecka. 

Idag red jag honom och vi fokuserade på att vara kvick och framme för skänkeln. Redan i skritten från början kände jag att han inte svarade riktigt för vänster skänkel. Fick säga åt honom ordentligt ngn gång, sedan dansade han lätt åt sidan åt både höger och vänster. 

Jobbade även endel med att bibehålla bjudningen i piruetterna. Sune vill gärna bromsa så fort man går in och ska vända. Jag vände ca två språng sen gasade jag framåt, vände igen och gasade o.s.v. Efter ett tag kunde bag hå in på linjen och göra en halvpiruett där han bibehöll galoppen och bjudningen. Då är piruetterna så mkt enklare och de blir även mkt bättre! 

Härligt höstväder har det varit idag, ca 19 grader! Hoppas det fortsätter så här...Inte så mkt klokare...

...men, känns ändå positivt tycker jag. 

Vi har alltså varit med Elke på kliniken idag. Ohalt i skritt och trav på rakt spår. OK i longering i alla gångarter, liite släpande höger bak. 

På böjprov är hon öm i framkotorna lågt och lite öm högerbak högt. Det finns ingen direkt utgångshälta och ömheten fram är inte orsaken till hennes protester i ridningen och då framförallt i galoppen. Just att det är i galoppen tyder på att det kan vara ngt bak. 

Eftersom detta kom snabbt, efter två dagars vila, så kan hon ha gjort sig illa i hagen. Hon far ju fram som en tok ibland. 

Nu ska hon få Metacam en vecka och därefter ska vi rida henne igen. Är hon inte bättre då, ska vi boka ny tid och då ska jag även rida henne och så får vi utgå från det. 

Känns ändå ganska positivt och skulle hon inte bli bättre nu, så känns det bra att vi gör ridprov, så att vi verkligen behandlar rätt orsak. 

Jag tycker det känns toppen att Husaby Hästklinik är majoritetsägare nu av kliniken. Detta gör att de får tillgång till mer avancerad utrustning och även specialiserade veterinärer. Tror det kommer bli jättebra! 

Det är inte Elke

Nej, det är verkligen inte våran Elke i ridningen nu. 

Mirre provade att rida henne hemma idag och hon var faktiskt ännu sämre än igår! Motvillig redan i skritten och traven. Galoppen går inte alls! 

Som tur är fick vi tid på kliniken redan i morgon. Skönt, så man slipper fundera ihelgen. Ögat var iaf bättre idag. Där var det nog flugor som irriterat henne. Hon är väldigt känslig på detta öga efter skadan. 

Har ridit ett pass på Sune också idag. Lösgörande gymnastik i alla gångarter.  Han känns fin! ❤️

(null)


Lider med Mirre

Ngt är inte som det ska med Elke, igen. 

Dels är ögat som hon skadade, svullet igen. Jag hoppas att hon bara är irriterad av kusar...

Men, hon är inte sig lik i ridningen. Mirre märkte lite redan igår när hon red. I kväll var vi på ett nytt ställe och red. Banan där var lite hårdare än hon är van och hon blev bara mer och mer ovillig! Sprang på tvären i vänster galopp och ville inte fatta höger! 

Det som känns oroligt, är att hon bara varit igång i ca 4 veckor och innan det vilade hon nästan 5! Vi rider inte hårt och ändå tror vi att hon inte är fräsch. 

Jag lider så med Mirre, tycker så synd om henne. I morgon ringer jag kliniken...

RSS 2.0