Pigga och glada hästar!

Igår longerade jag Sune på ängen och han var jätte pigg! Han gjorde världens bocksprång, glad jag inte satt på. Roligt att han är pigg och glad i allafall, gubben. 

Elke fick börja galoppera igår och hon var helt galen från början. Hoppade och spratt, gick i passage med svansen i vädret. 😁Som tur var lugnade hon ner sig och kunde galoppera normalt tillslut. 

Idag var Elke jätte duktig, lugn och fin. Galoppen ser jättebra ut nu. Ska bli så spännande när vi ska börja rida henne igen, men vi tar det lugnt med henne. Vi har ju ingen brådska. 
(null)

Mirre red Sune idag och han fortsätter att se fin ut. 

Kallt

Usch, -13 grader nu på morgon. Man är inte van detta. Det har ju varit en fin höst. 

I kväll ska vi ( alla tre) på en föreläsning på Bergsåker om sporthästars prestation. Det är kliniken och NAF som anordnar, helt gratis! Ska bli intressant. 

Elke ser fin ut och är väldigt pigg. Vi longerar nu i skritt och trav och hon har lite svårt att hålla sig från att bralla 😊 På fredag tänkte jag lägga in lite galopp och snart ska vi börja rida henne igen. 

Sune hålls igång nu och är pigg och fin! Vi hoppas det kommer lite snö snart så det blir mjukare att rida på. 

Lördag

Det har varit en fin höstdag idag med lite sol och några plusgrader. Tyvärr har ridbanan frusit, så idag blev det ridning på ängen i stället. Det funkade bra. 

Det var Mirre som red Sune idag och hon tyckte han kändes fin och pigg! Det blir nog ett pass där i morgon också. 

I går fredag red jag Sune. Blev mkt övergångar och travbommar. 
(null)
Soligt och fint då med.

Elke får nu gå i stora hagen igen och jag har även longerat henne i lite trav. Hon är pigg och glad! 😁

Träningsvärken från h-vete

Jag har börjat styrketräna med Mirre! Ja, det är sant! Vi tränar fyra dagar i veckan och kör olika delar av kroppen. I söndags var det ben! Jag tycker själv att jag är ganska stark i armarna, men inte i benen....

I går och idag har jag haft världens träningsvärk!!! Jag kan knappt gå och inte sätta mig ner. Är alldeles öm i lår och rumpa. 

Idag kravlade jag mig iallafall upp på Sune för att försöka rida lite. Första travstegen under lättridning gjorde så himla ont. Efter ett tag gick det dock bättre och att galoppera var inga problem. 😊 Sune kändes pigg och fin! 
Hoppas det känns lite bättre i morgon. 

I kväll har vi kört axlar och rygg. Det är Marco som hjälper oss. Jag hoppas att jag kan hålla i detta. Det är ju alltid bra att vara stark och tränad i kroppen. 

Sune ja, han känns bara bättre och bättre för varje pass nu. Snart är han igång på riktigt igen. Jag försöker variera mkt med honom. Dressyr, travbommar och lite uteritt. 

(null)


Återbesöket

Har ju alldeles glömt att berätta om Elkes återbesök som var i onsdags förra veckan.

Det gick bra! Veterinären var väldigt positivt överraskad att hon var så pass mkt bättre. Det blev en till behandling som vi trodde och även ville. Annars hade det varit som " att snubbla på målsnöret", somvwterinären sa. Eftersom hon var så pass mkt bättre, så tror vi att hon efter detta blir helt bra. 

Nu blir det lugn igångsättnin igen, även om vi kan gå lite snabbare fram än sist. Hon går nu i en egen hage, för att hålla sig lugn och skrittas för hand varje dag 20-30 min. 

På fredag tänkte vi släppa henne med de andra. Då kan vi även börja longera/ tömköra i skritt och trav varannan dag. 

Därefter blir det lite galopp och så småningom ska vi rida henne igen, men vi kommer att bygga upp henne sakta men säkert. Mkt travbommar blir det. 

Nästa återbesök blir inte förrän i januari och då hoppas vi att vi får klartecken att träna fullt ut! 

Under den här tiden ska vi massera henne lite själv och vi kommer även att boka in en " riktig" massage behandling för henne. 

(null)
Elke lite trött efter behandlingen i onsdags. 

Ännu bättre

...men inte 100% bra. 

Idag red jag Elke. Bra att jag också får känna på henne innan återbesöket i morgon.

 Jag tycker ändå det är stor skillnad på henne nu, än innan behandlingen. Hon är mkt mer framåt, hon känns jämnare och mer liksidig, dessutom funkade det idag att fatta höger galopp från trav flera gånger. MEN...det är inte helt bra. Hon står emot lite i själva fattningen och det verkar fortfarande ta emot ngt. 

Vi tycker att en till behandling vore nog bra. Har hon ändå blivit så här pass bra efter första, så är det lika bra att ta en till så hon förhoppningsvis blir helt bra. Får väl höra vad veterinären säger i morgon...

Bättre,men inte helt bra

Idag har Mirre ridit på Elke, första gången på nästan 5 veckor. 

Elke både såg och kändes bättre tyckte Mirre. Hon bjöd mkt bättre framåt i både trav och galopp. Den högra galoppen gick bra att fatta från skritt, men är fortfarande svår i från trav, även om det gick några gånger. 

Vi är glada att hon verkar bättre, även om man så klart hade hoppats att det skulle vara helt bra! Veterinären sa även från början att vi skulle inte misströsta om det behövdes en till behandling, då det nästan alltid behövs två. Vi ska rida henne på tisdag också och på onsdag är det återbesök.

Det känns ändå positivt tycker jag. Framför allt att veterinären hittade ngt att behandla och att Elke nu faktiskt är bättre. Idag kunde hon fatta den högra galoppen, hela tiden från skritt och ngn gång från trav. För 5 veckor sedan gick det inte alls att fatta höger galopp och hon stod emot hela tiden, ffa i galoppen. Det gjorde hon inte idag! 

(null)
Snart är de på G igen! ❤️

Nominerad

I januari 2019 ska Matfors Ryttarförening ha en ryttargala där det bl.a. kommer att delas ut olika priser. Ett av priserna, Årets storhäst ekipage, är nu Mirre nominerad till. 

För mig är hon så klart en självklar vinnare. Som hon har kämpat och hon lyckades nästan att sätta andra kvalet till junior SM. Efter det valde hon att satsa mot högre klasser ( trots att hon har ett juniorår kvar nästa år) och på säsongens sista tävling satte hon två rejäla personliga rekord i Msv a och St Georg! Riktigt fina procent på dryga 64 och 65! 

Mirre är så otroligt ambitiös och ödmjuk. Hon har verkligen inte fått ngt gratis, utan fått lära sig att ta motgångar. Detta har gjort att när hon lyckas, verkligen uppskattar det! Jag vet också att hon är en god förebild för många yngre! 

(null)

Vill man rösta kan man gå in på www.matforsryttarforening.se

(null)
Som sagt, för mig är hon en vinnare redan! ❤️

RSS 2.0