3:à på Lilla VM!

Även om den här bloggen handlar mest om hästar, måste jag berätta att Mirre och hennes lag kom 3:à på Lilla VM i Matfors i dag!


Princessan fin idag!


Kvällsritt

Mirre och jag red ut i kväll, men oj vad kusigt det va!!!! Det gick nästan inte att skritta. Det blev lite bättre när det kom en regnskur. :)


Blött och jobbigt pass

Det blev ett pass på ridbanan idag, i regnet. Sune vilade igår, så idag körde vi på igen.

Fortsatte att kolla av olika rörelser i bl.a. Int. Piruetten till höger är jobbigare än till vänster. Överlag så är det jobbigare åt höger just nu. Han har svårare att runda sig ordentligt i högersidan. Jobbade iallafall piruetten med att han skulle behålla rundheten och mjukheten i högersidan. Red sluta på volt- öppna ngt steg- sluta igen osv. Väldigt jobbigt med andra ord!

På slutet jobbade vi med skolorna i traven. Samma här, åt vänster flyter det på riktigt bra. Till höger är det lite jobbigare att få ett flyt. Nu var han nog även lite trött vid det här laget, men jag fick ändå till det hyfsat till slut.

Nu har han jobbat så bra denna vecka, så i morgon rider vi ut. Sen tror jag att han ska få vila resten av veckan.

Tror han kan behöva hämta igen sig och vila musklerna, eftersom vi tränat endel nya rörelser ganska intensivt.


Programdelar ur Intermediere

Idag blev det ett intensivt pass på ca 35 minuter för Sune.

Red igenom olika delar av Int1. Jag lyckades faktiskt få till saxen, trots att banan bara är ca 50 meter lång. Blev lite trångt med sista bytet. :) Jag kunde ändå träna på övergångarna mellan slutorna och det blir bättre och bättre. Jag måste bli lite snabbare.

Helpiruetten till vänster är bättre än höger. Här behöver han sätta sig mer, men det får vi jobba vidare med hela tiden.

Öppnorna och slutorna i traven har blivit bättre. Jag jobbar mycket med att hitta ett jämnt flyt och kunna behålla schvungen. Försöker rida lite mera framåt nu, så att vi behåller energin, men utan att det blir springigt. Måste även tänka på att inte dra ihop honom framtill.

De går ju framåt i allafall, men frågan är hur färdig vi är till 20-21juli....


Ombytta roller

Idag bytte jag och Mirre häst, från början. Mirre ska ev tävla Sune i Ö-vik, så hon behöver ju rida honom lite innan. Det var drygt ett halvår sedan sist, men det kan man inte tro! :)

Jag red Cocco först. Hon var lite kärv idag och bet fast i vänstersidan. Dax att byta bett igen?!

Efter ett tag bytte vi tillbaka häst. Jobbade lite linjer ur Int. och det gick riktigt bra! Mycket kvar att slipa på, men det ska de va! Sune kändes fin, pigg och framåt.


Intervaller på midsommarafton!


Glad Midsommar!!

I dag är det midsommarafton... och solen skiner! Härligt! Vi ska bara ta det lugnt och rida, köra, fiska och äta gott. 
 
 

Motion

Igår blev det "bara" ett motionspass för Princessan, på ca 1 mil. Hon var ganska så taggad när Marco vände hemåt! :)
 
Arkivbild

Ridpasset igår

Sune vilade måndag, tisdag, så igår blev det ett kort pass på ängen. Bra att variera underlag!

Efter uppvärmning, jobbade jag några öppnor och slutor. Gick riktigt bra faktiskt! Jag jobbade de ganska mkt framåt, samtidigt som jag stämde av. Vill ju ha både energi och bärighet, schvung.

Red bara ca 30 minuter, sedan fick han lite massage. Idag, torsdag får han vila igen. Ska köra Princessan i e.m.


Är jag tokig, eller?!

Jag har anmält mig till en Intermediere i Bollnäs 20-21 juli! Är jag tokig ,eller....
 
Jag har ju kvalat så jag får rida klassen och jag tänker rida den helt kravlöst, bara för att veta vad vi ska träna mer på. Det är ju faktiskt svår dressyr...
 
Rent tekniskt så gör vi alla rörelser i programmet och vi har ju faktiskt en månad till på oss att träna också. :) Ska bli roligt att åka på ett nytt ställe att tävla. Har aldrig varit i Bollnäs och tävlat. Cocco kommer ju därifrån, så vi har varit på själva anläggningen.
 
Skulle jag känna att det absolut inte går, så kan vi ju alltid byta klass. Jag ska även rida en PSG där.
 
 
 
 

Fler bilder från helgens tävlingar

 
 
 
 
 
 
 

Några bilder!

Idag har Sune och Cocco fått nya skor...
 
 
Vänner...
 
 
 

Nöjd, ändå!

Ja, jag är faktiskt nöjd med dagens ritt, trots en inte allt för hög procent. Vi fick 61,97% idag. Två domare hade mig på dryga 62% och en på drygt 60%. Synd att de inte var jämnare...
 
Framridningen:
Idag hade jag bestämt mig för att stämma av i travdelen lite mer. Han kändes superfin på framridningen, lätt och luftig. Red bara ca 30 minuter idag också och det räckte.
 
Programmet:
Jag vågade faktiskt stämma av även här och han var stundtals riktigt fin. Vi fick inte till ökningarna riktigt som jag ville. De blev lite tam. I höger piruetten tappade Sune lite balans och hävde sig runt. Det blev en 5:a på den. Med tre domare och koffecient, så innebär det endel tappade poäng.
 
Skritten var seg, även idag. Upptaget efter sista galoppökningen blev på tvären. Ja, det var ju lite småsaker, men jag är ändå nöjd för det känns som vi är på rätt väg.
 
Som vanligt när jag har fått smälta allt och gått igenom protokollet flera gånger, så inser jag att det skulle ha varit ngt mellanting, mellan igår och idag framför allt i traven. Jag ska stämma av, som jag gjorde MEN jag måste även våga rida framåt. Han ska ju kännas som han flyger fram, lätt och luftig. Som det känns på träning! ;)
 
Positivt var även att han var stadigare i formen. Jag drog inte ihop honom idag. Nu får Sune ta det lugnt några dagar, ev en uteritt på tisdag.
 
 
 
 
Fler bilder kommer....
 

Sammanfattning av dagens start

Idag red vi alltså en Msv A (reg). Jag startade sist idag, för en gångs skull! ;)
 
Framridningen:
Jag valde att rida fram ca 10-15 minuter kortare än jag brukar, eftersom underlaget var ganska tungt. Jag red intensivare, men ändå med skrittpauser. Det funkade bra och Sune kändes jätte fin på framridningen. Red även med spö på slutet av framridningen idag, för att få fram det där lilla x-tra. Det fick jag också, på framridningen.
 
Inne på banan:
Travade på ordentligt när vi kom in och visade han runt. Sune kändes ganska avspänd och bjöd bra framåt. Själva programmet var jag ganska nöjd med, men fortfarande har jag inte ett jämnt flyt och tryck i travdelen. Detta gjorde att han blev lite ostadig i formen i traven. Ryggningen, som jag var lite orolig för, fick jag 7,7 och 8 på! :) Den samlade skritten blev seg, även den ökade.
 
Summering:
Så här i efterhand kan jag tycka att jag stressade på ngt i traven och att jag drog i hop honom för mkt. Kan vara därför han blev orolig i formen och att han gapade ibland. I morgon ska jag låta han ha ngt längre hals och rida lite mer samlat i traven, våga stämma av.
 
Är ändå ganska nöjd med dagen. Det blev ju trots allt en 3:e placering, även om procenten inte var så hög. Domarna var jämna och två stycken hade mig på 62,558 % och en på 63,023%. Nu såg jag inte så många ekipage, men det var överlag ganska låga poäng. (bra när det är lika för alla)
 
Det går inte att ladda upp bilder nu!!! Gahhh! Titta på Instagram i stället, sök på sunepune!
 
I morgon startar vi 13.33, en PSG (nat).

Tredje placering!

Det blev en tredje placering idag! Är ganska nöjd med ritten, även om mkt kan bli bättre. Skriver mer sen.


Bedömningssporter

Att tävla dressyr, som är en bedömningssport är inte så lätt alla gånger. MEN har man gett sig in i leken, får man leken tåla! På JMDressyrs sida står ett jätte bra inlägg om just detta, läs inlägget här.
 
 

Inför tävlingarna

Har ridit ett lättare pass med Sune nu i kväll. Rund och låg i formen. Jobbade inte så mkt trav, eftersom vi tog den i tisdags på träningen. Kollade av galoppslutorna, piruetterna och en ryggning. Sune kändes mjuk och fin! :)
 
I morgon ska vi rida en Msv A (reg). Den har vi inte startat sedan mars i år, så det ska bli spännande. Målet är att komma till ridning och att få ett jämnt flyt och tryck i travprogrammet. Vi startar 14.26 i morgon och tävlingarna går att följa via equipe.
 
Mamma är snäll och följer med mig i morgon, eftersom Marco och Mirre har match. De följer med på söndag i stället! :)

Skolavslutning

Idag har det varit skolavslutning för Mirre. Vi klarade oss från regnet ända tills de var klart i kyrkan!

Princessan har gått intervaller idag, för vagn. Hon känns fin nu och det börjar bli dax för banjobb snart.

Sune och Cocco vilar idag. I morgon ska vi rida.


Fina "Coccolina"!

Ja, som jag redan skrivit, så har jag ridit Cocco idag igen. 
 
Redan från start idag kändes hon väldigt mjuk och fin och jag kunde dessutom trava ganska långsamt. Gick över ganska snabbt till galoppen. Här fick jag lossa henne lite mer i sidorna, men även här var hon fin efter ett tag. Jobbade endel med den förvända galoppen, på lite olika linjer. Vilken skillnad det blivit på den. Nu orkar hon mycket bättre och är mkt mer stadig än tidigare. (Bra jobbat Mirre!)
 
Red inte så länge på henne idag, behövdes inte. Avslutade med en ryggning och det tar sig! :)

Peter träning! :)

I dag har Sune och jag tränat för Peter igen! :)
 
Efter uppvärmningen provade jag på galoppsaxen, som den är Int 1. Fick ta om den ngn gång, men annars gick det faktiskt ganska bra tycker jag. Det jag måste träna på är att räta ut och flytta över bakdelen innan bytet, så att jag direkt efter bytet kommer in rätt i den nya slutan. En väldigt teknisk rörelse.
 
Fokus idag låg annars på öppnor och slutor i trav. Det är de vi behöver jobba med för att få ett bättre flyt och samtidigt behålla takt och schvung. Peter hjälpte mig lite genom att springa och peta lite på honom....och jäklar vilka öppnor och slutor han gjorde Sune! Tänk när vi får till de så där på tävling, då ni!
 
Jag tänkte faktiskt lite öppna, i diagonalslutorna, för att få han mellan inner skänkel och ytter tygel. Det funkade riktigt bra. 
 
Ev. kommer Peter och hjälper mig på framridningen till helgen, om han hinner....hoppas!
 
 

Just nu!

Nu ska jag rida Cocco.

Träningen för Peter gick super bra idag! Skriver mer om den senare. :)


Jag ropar på hästarna!


Veckans planering

Det här är veckans planering för hästarna:

Måndag: vila/ hagen
Tisdag: Träning för Peter med Sune. Rida Cocco hemma . Rid- eller kör intervaller med Princessan.
Onsdag: lätt joggning pass/ skritta ut med Sune
Torsdag: Sune vila , intervaller med Princessan.
Fredag: lätt pass med Sune
Lördag: tävling SFRK med Sune. Regional Msv A.
Söndag: tävling SFRK med Sune. Nationell PSG.


Dagens pass med Sune

Idag red jag lite linjer ur Intermediere.

Piruetterna gick hyfsat, blir lite stora. Serierna i vart 3e och vartannat går bra. Skolorna i traven var lite klurigare. Där var det svårt att hålla traven ( schvungen), men med träning så!

I övrigt var Sune jätte fin idag, igen. :) Ser fram emot Peter träningen på tisdag!


Instagram

Följ oss på Instagram! Sök på sunepune.


Revansch efter en black out!

Efter en black out i LCn, där Mirre får förklara själv på sin blogg, tog hon revansch i LB 1 på drygt 63%! Endast 2 poäng från placering.

Bra jobbat!!!!


Woaow!!!

Jobbade mkt med skolorna i traven idag, framförallt slutorna ( diagonal). De blev mkt bättre när jag red de med svagare tvärning. Annars ramlar han åt sidan och tappar takt och schvung. På slutet var traven super fin!!!


Sveriges nationaldag....

... har jag inte märkt nå av, men det har varit skönt att vara ledig en x-tra dag!

Mirre och jag red ut idag, i det härliga vädret. Vi jobbade lite dressyr efter vägen.

Var tänkt vi skulle köra Princessa också idag, men vi hann inte. Har varit så mkt annat att göra. Det får bli på söndag i stället. Hon gick ju ridintervaller i tisdags. Då var hon riktigt pigg från början! :)


Bilder från Härnösand

 

Ändrade planer

Eftersom ridbanan är full med vatten, blev det en skrittpromenad idag i stället. Regnet har ÖÖÖST ner mer eller mindre hela dagen! I morgon rider vi ut och på fredag har, förhoppningsvis banan torkat upp så pass att vi kan rida där.
 
 

Haha!

Hej hej Miranda här ;) Mamma vet inte om att jag gör detta inlägg men hon märker väl kanske det ;) Men nu är det så att jag har startat en ny blogg, och ni skulle vara bäst om ni kikade in på den och gärna lämnade en kommentar! Jag har ju förut bloggat på www.ponnymirre.blogg.se men nu bloggar jag på www.mirandapadellaro.horseworld.se!
 
Så nu tycker jag att ni ska kolla in på min nya blogg! Tyck HÄR så kommer du dit ;)
 
Kram
 
//Miranda
 

Är det jag som har fel?

 
 
Enligt några kommentarer skulle St Georgen i Härnösand varit en regional klass!? Men vad jag kan se här: http://online.equipe.com/sv/competitions/6887, så var den nationell. Brukar ju inte vara tre domare annars heller! Eller har jag helt fel?
 
Detta är ett utdrag från propositionen : ( vad jag kan se, står det Nat på FEI Prix S:t Georg)
 
  NrProgram StatusNamnAvgE.Avg 
  H 5 Lätt A:4 2008   Reg   200 kr 0 kr  
      Rosett, Plakett, Hederspris, Anm.avg. åter Max 30 st.
  H 6 Medelsvår C:2 2010   Reg DM för juniorer 220 kr 0 kr  
      Rosett, Plakett (600, 400, 300, 220 till placerade) Max 30 st.
  H 7 FEI Lagt.program Msv B (för juniorer) 2009   Reg DM för seniorer 240 kr 0 kr  
      Rosett, Plakett (700, 500, 300, 240 till placerade) Max 30 st.
08:00 H 8 FEI Prix S:t Georges 2009   Nat   300 kr 0 kr  
      Rosett, Plakett (1000, 700, 500, 300 till placerade) Max 10 st.
Antalet starter för dagen är begränsat till 100


Fina Cocco!

Red Cocco idag igen och hon var riktigt fin i skritt och trav. I galoppen fick jag jobba med vänster sidan lite mer, men hon blev mkt bättre på slutet.
 
Hon vill gärna bita fast lite i vänster, så jag jobbar mkt med att lossa och böja igenom henne där. Samtidigt måste jag vara snabb att lätta av i handen och sedan ge henne ett lätt stöd. Blir jag fast och dragandes, då biter hon fast ännu mer.
 
Sune fick faktiskt vila idag med. Jag har ju turen att ha en häst, som oftast blir bättre om han vilar en dag x-tra! :) I morgon blir det ett lättare dressyrpass.
 
 

Planering för veckan

Denna vecka med hästarna kommer att se ut så här: (tror jag)
 
Måndag: vila
Tisdag: dressyr på Cocco och Sune, intervaller i backe på Princessan.
Onsdag: dressyr Sune
Torsdag: uteritt Sune, körning Princessan (intervaller).
Fredag: dressyr Sune
Lördag: tävling Miranda, övriga vilar
Söndag: uteritt

Några bilder från helgen

 
Fler bilder kommer.....

Kvalet fixat!

Jag uppnådde mina mål i dagens start, trots endel missar! Vi fick 63,99%, så nu får vi rida Intermediere.

Som sagt vi hade lite småmissar, som jag tar på mig. Bl.a. ett byte i inridningen, en räknemiss i 4: orna. Dessutom blev öppnorna lite vingliga . Vi har ännu inte rätta flytet i de, men vi är på rätt väg. I dag kunde jag känna den luftiga, fina traven bitvis, men Sune blir fortfarande lite på och av.

Måste ändå säga att vi gått framåt. Hade vi haft dessa missar i fjol, har vi nog knappt fått 60%.

Domarnas kommentarer var:
Lotta Finstorp:
"Häst med goda gångarter och spänst! Är idag ngt av och på i sin bjudning. Stundtals mkt lätt och fin i framdelen men orkar inte hela vägen". 63,553%

Gunilla Åkerman:
"Trevlig uppvisning på häst som ger ett mkt uppmärksamt intryck. Ganska bra form blir ibland ngt låg. Kunde visas med mer energi. Väl ridet!." 64,342%

Sonny Elfvin:
"Fin häst som behöver komma jämnare mellan hjälperna så att du får en jämnare bjudning och eftergift." 64,079%

Bilder kommer senare....


Mina mål inför söndagens start

Jag har satt upp några mål för mig själv inför morgondagens start i PSG (nationell): 
 
  • våga rida på framåt...
  • MEN även våga stämma av, så att Sune blir luftigare
  • komma till ridning, sitta i sadeln
  • rida noggrannt, varje steg!
  • rida på minst 62%
Ja, det är mina mål inför i morgon. Sune kändes jätte fin idag när jag red. Fick ta om öppnorna några gånger, för han missförstod mig, men sedan blev de jätte bra! Slutorna är fortfarande inte som jag vill, men dem får vi träna vidare på sen. 
 
Jag har ju turen att starta först igen! ;) Så i morgon blir det till att kliva upp tidigt. Jag och Mirre åker senast kl 6.00. Jag startar 9.00. Håll tummarna!
 

Princessan löpsugen

I dag var Princessan verkligen löpsugen. Hon har inte gått för vagn på ca 2 veckor, eftersom jag ridtränat henne.
 
Marco körde några intervaller med henne och de var riktigt bra! På hemvägen körde jag henne och jä--lar vad hon låg på! Jag fick kramp i armarna! ;)
 
Tyvärr blev det inget provlopp och inget banjobb idag, men det gör inget när hon gick så bra hemma. Nu ska vi fortsätta att variera hennes träning med ridintervaller och intervaller för vagn.
 

RSS 2.0