Tömkörning och vaccinering

Idag har jag tömkört Elke och hon var super duktig. Sune har vaccinerats så han får ta det lugnt nu några dagar. Passar bra efter helgens tävling också. 


Apropå helgen, så hittade jag dessa ord på ngn sida på nätet:

"När det inte går som man har tänkt sig. Låt dig själv bli besviken/arg/ledsen men endast under en begränsad tid. Låt de inte gå ut över allt och ta all energi. En timme räcker, sen blickar man frammåt. Vad är nästa mål? 

Självkänslan är det absout viktigaste och en ryttares självkänsla ska Inte sitta i resultatet. Den ska finnas där oavsätt om det är en bra dag eller dålig dag. Det är inte dagens start som ska definera dig som ryttare. Oavsätt 50% eller 75% så ska du veta hur duktig du är som ryttare."


Inte alltid så lätt

För att summera helgen, så gick det väl inte riktigt så bra som Mirre ville....


Mest besviken var hon nog ändå i dagens klass som var en Msv B:5. Där fick de drygt 58% ( lite snålt tycker jag, men det är bedömningssport vi håller på med).

Lördagen började med en Msv B:2, där de fick 63,6% , vilket ändå var helt O.K. De hade några små missar och Sune var väldigt pigg! 😊


Andra klassen var debut i Msv A. En svår klass med både piruetter och serier. Här fick de också väldigt mycket missar, men ändå ett väl genomfört program. Här fattas det rutin. Det behöver man i dessa klasser, så bara att träna vidare. 

Idag, söndag red de alltså en Msv B:5. Ett nytt program för båda. Även här lite missar och inget riktigt flyt i travdelen. Det är väl där svårigheten har varit i helgen, att hitta ett bra flyt i traven. Sune har varit pigg och glad i helgen, vilket varit en ny erfarenhet för Mirre. Hon har inte riktigt fått till hur hon ska rida honom i dessa lägen och han har gärna kört sitt eget race. 😜


Nu ska vi prova in kandaret igen, så Mirre får prova rida med det och så ska vi boka in träningar med Issa. Mirre har faktiskt inte tränat ngt med Sune, efter hans skada ( för tränare alltså) och det behöver ALLA! De behöver få hjälp att hitta flyt och bärighet, så blir det jätte bra! 

Mirre blir så otroligt besviken när det inte går som hon vill och det får man så klart vara. Dessutom går det aldrig ut över hästen och inte omgivningen heller, hon vill bara vara i fred ett tag. 😊 Oftast behöver hon bara smälta allt, så knyter hon näven och vill komma igen ( även om självförtroendet åker i botten för ett tag). 

Det är ingen lätt sport det här och det är levande varelser vi håller på med. Jag känner igen mig så mycket i Mirre, var lika dan själv. Man vill så mycket och så går det inte alltid som man vill, då blir man jätte besviken! MEN, det är bara att träna på, så släpper det! 


Idag är det dax

Vi kom fram till tävlingsplatsen vid 17.15 i går. Då packade vi ur allt och gjorde sedan iordning Sune så Mirre kunde rida ett pass på banan. Han såg fin ut. 


Kolla in maskotarna! 😊


Mirre startar inte förrän på e.m idag, sista klassen vid 17.50 i kväll. Då debuterar hon Msv A! Håll tummarna! 


Vem har sagt att det är lätt?!

Det här med ridning kan verkligen vara så svårt ibland. Vissa pass vill man bara slita sitt hår, när man tycker att ingenting funkar. 


Men så helt plötsligt kommer det där passet/ passen när allt funkar. Allt känns jätte enkelt och det bara flyter på! 

Mirre har haft båda versionerna senaste dagarna. Med Elke är det nu mycket grundarbete och styrka. Hon vill gärna gå med bakdelen innanför sig i vänster varv, så det är lite jobbigt för henne när vi kommer åt detta. I går tömkörde jag henne. Det var ett tag sedan sist, men OJ så nyttigt det är. Elke jobbade på riktigt bra och vi ska försöka lägga in detta en gång i veckan. 

Mirre och Sune har tränat på Msv A programmet och tragglat piruetter. Den vänstra går bra, men till höger är det svårare. Det är verkligen inte lätt när man ska göra så svåra saker, samtidigt som hästen inte har så lätt för det heller! 


I går red de igenom programmet en sista gång inför tävlingarna till helgen och allt satt! I höger piruett sa jag att hon skulle tänka mer som en volt tillbaka. Bättre att göra den så, än att Sune ska bli jämfota och slänga sig runt. 

Idag vilar pållarna. I morgon blir det packning, putsning, tvättning...


Planering

Eftersom det är tävlingsvecka kommande vecka, så gäller det att planera ridningen för att få ihop allt med jobb, skola, ridning och fotboll! 

Månd: Mirre rider båda, dressyr.

Tisd: Mirre rider Elke, dressyr. Sune promenerar

Onsd: Mirre rider båda, dressyr.

Tors: båda vilar ( Mirre har match).

Fred: Mirre rider Elke innan vi åker. 
Sune joggas på tävlingsplatsen. 

Lörd: tävling Msv B:2, Msv A
Sönd: tävling Msv B:5


Härlig helg!

Vilken underbar helg det varit. Fint väder ( äntligen lite värme) och fina hästar. Faktiskt lite skönt med en tävlingsfri helg, även om jag tycker det är super roligt med tävlingar, så har det varit ganska intensivt ett tag. 


Mirre har ridit båda hästarna ihelgen och både har varit så fina. Elke blir alltid så fin efter vila och nu ska hon stärkas ytterligare. 

Med Sune har hon ridit igenom Msv B:5, som de aldrig ridit tidigare. Andra gången satt allt som en smäck! Det är ett av tre program de ska rida till helgen. Under veckan som kommer ska de rida igenom Msv A, som också är ett nytt program för Mirre. 

Vi har även köpt nya tävlingsjackor, snygga va?!

Till helgen ska vi alltså till Hudik med Sune. Åker redan på fredag e.m, då man får rida på tävlingsbanan på fred kväll. Ska bli spännande och roligt att få åka med Sune. Han gör då sin andra tävling för säsongen och jag tror även han kommer tycka att det blir roligt att komma ut lite. 


Fredag

Vilket betyder att jag är ledig! 😊Äntligen är det lite värme också, även om det inte är så mkt sol idag. 


Blir lite si och så med uppdateringen här, men jag skriver lite när andan faller på.

Mirre och Sune är som jag sagt, starkt på G. Det är nu en vecka kvar till tävlingarna i Hudik. Ska bli himla roligt. 

Tävlingen efter det blir SFRKs nationella. De ska de rida ett junior SM kval, samt DM för seniorer. DM för juniorer går i LA bl.a och det vill inte Mirre rida. 

Elke som vilat i tre dagar och longerats en, ska idag joggas. Själv verkar hon tycka att vila är överskattat och motionerar själv i hagen i stället. Hennes nästa start blir i början av juni och då endast en LC och LB. 


De är på gång!

Nu har Mirre ridit Sune några pass och det märks att de börjar hitta varandra igen. Nu börjar Mirre även få mer koll på piruetterna. Hon känner när det blir bra och när det blir mindre bra och kan även parera mkt bättre. 


Nästa tävling för de är nästa helg i Hudik. De ska de debutera Msv A! 😊


Stipendium

I går kväll var vi på Knaust i Sundsvall för Stipendie utdelning. Det var Idrottens vänner som delade ut dem. 


Miranda sökte alltså detta för ett tag sedan och igår var det utdelning. En väldigt trevlig kväll och vilka ungdomar vi har i Medelpad ( tror det bara var från Medelpad). 

Mirres stipendium sponsrades och delades ut av VDn för Permascand. Det var även fotografering enskilt och i grupp och idag var alla i tidningen. Så himla roligt att Mirre fick detta. Hon är så otroligt ambitiös och lägger ner så mycket tid på detta, plus att hon dessutom spelar fotboll! Väl värd det! 


Tävlingen igår-bilder

I går var vi till Nansta, som egentligen ligger i Näsviken, och tävlade. Elke startade Elke sin andra LB och fick drygt 65%, vilket räckte till en andra placering. 😊 Hon går från klarhet till klarhet och börjar förstå vad det handlar om, underbara ponny. Sen är hon gudomlig att ha med sig, så cool fast vi är på nya ställen. 


Vi fick många fina kommentarer, av domaren och andra, om vilken fin ponny vi har. 

Elke måste träna på att "posa". 😂

Andra klassen var en LA:1. Det var andra gången de red igenom detta program på tävling och nu blev det en klar förbättring, dryga 60% med många missar, så det finns massor att hämta. Första gången fick de bara ca 50%, så 10% upp är ju klart godkänt. Det som fattas nu är styrka och bärighet, sen blir de farliga. 

Lite synd nu att det blev inställt i Brunflo. Hade varit spännande att se vad de hade kunnat gjort i LA starterna däruppe, med tanke på gårdagens förbättring. I och med att det blev inställt i Brunflo, försvann även chanserna att kvala till Ungponny SM, men det gör inget. Elke har redan fått med sig lite rutin och utvecklats ngt enormt. 

Vill även säga att Nansta's tävlingar var verkligen jätte bra ordnad. Rekommenderar alla att åka dit. Alla tävlande fick en Goodie bag när de kom. Jätte fina priser, bra framridningen och tävlingsbana. Vi kommer definitivt att åka dit igen. 


Två veckor kvar

Om två veckor ska Mirre och Sune tävla i Hudik, debutera Msv A! 😊


Så nu är det dax att trimma igång på allvar. Jag red Sune igår och då kändes han lite seg för skänkeln, men det är inte så konstigt när han tagit det lugnt i ngn dag. Idag däremot, kändes han jätte fin! 😊 Kommande veckor ska Mirre rida honom mer. 


Men först är det fokus på Elke och tävlingen i morgon. Mirre joggar henne i kväll och så ska vi packa och putsa. Det blir en tidig morgon. 


Brunflo inställd

Nästa helg var det meningen att Elke skulle ha gjort sitt första meeting. Brunflo skulle ha lokala-nationella dressyrtävlingar på Östersunds travet. Tyvärr var det för få anmälda, så de tvingades ställa in. Jätte tråkigt, då det var ngt vi sett fram emot men det blir fler tävlingar. Först ska vi ju iväg nu på lördag! 😊


Händelserik kväll

Igår kväll var vi på tävling med Elke igen, på Färsta. 


När vi kommit ungefär till Töva, ser jag hur hjulet på transporten kommer rullande på andra sidan vägen och ner i diket! Vi stannar och tar reda på däcket, men alla muttrar är borta så vi kan inte sätta tillbaka det. Kör till Färsta på tre däck och kommer dit ngt sent. Slänger på Elke grejorna så Mirre kan rida fram. 

De vinner LCn på 68%! 

Medans Mirre har ridit, har pappa ringt till han vi köpte transporten av. Han kommer ut till Färsta med nya muttrar och sätter tillbaka däcket! En rädda de ängel! 


Mirre debuterar sedan LB med Elke på 62%. Några missar och en ngt lång och låg Elke, ändå ett bra program ( även om hon visar att hon är ett sto ibland 😜).

Nu laddar vi om för nya starter i Nansta på lördag. 


I morgon är det dax igen

I morgon tisdag, ska Mirre och Elke tävla igen. Det är Färsta som ordnar kvällstävlingar. 


Den här gången startar de LC och LB. Blir debut i LB och även första gången de startar två klasser på en dag. Det blir spännande att se, dels hur hon tar två klasser och hur LBn går. 😊

I kväll var det meningen att Mirre skulle rida igenom LBn på banan, men då fick hon publik i hagen bredvid, så vi gick upp till ängen i stället. ( Mirre tycker inte om kor, Elke tror jag inte bryr sig så mkt). De red i stället igenom alla delar och det så riktigt bra ut. 😊


Även om Elke tävlar mycket nu, så tar hon det väldigt lugnt emellan tävlingarna. Enda sättet att träna på att tävla, är att tävla! 😜


Lite ofokuserat

Har joggat Sune idag, i regnet. Det var lite ofokuserat ett tag. Det kom nämligen en vagn med kor, som skulle släppas i hagen bredvid ridbanan! Jag försökte bara rida på som vanligt och få Sune att lyssna på mig. Det gick ganska bra ändå. Många övergångar och halvhalter, så blev han ganska fin ändå. 


Elke har vilat idag. I morgon ska Mirre rida igenom LBn, som hon ska rida för första gången på henne på tisdag. Då är det tävling igen! Färsta har kvällstävlingar då. På lördag ska vi till Nansta. Elke får verkligen träna på att tävla, precis vad hon behöver. 😊


Brister i rutin

Idag red Mirre igenom hela programmet, men det blev mycket missar. Elke blev lite spänd och blev då lite på och av i bjudningen. Det är rutinen som fattas helt enkelt. Så klart blir det svårare i en LA när hon har så lite rutin ( 4:e starten). Det fanns ändå bitar då hon glimmrar till, då det kommer att bli super bra så småningom. 😊


Det är tävling igen på tisdag, men Mirre valde att byta från LA ungponny till LC i stället. Hon har inte hunnit tränat ngt alls på serpentinerna, så det blir bättre med en LC och LB. Kan vara bra att Elke får gå en lättare klass också, så kan de förhoppningsvis hitta ett flyt i programmen. 

Vi hann bara hem och lasta ur och äta, så var det dags för fotbollsmatch! 😜😱Mirre håller verkligen igång! 


Tävlingsdag

Nu ska vi strax gå ut i stallet och göra klar Elke för ännu en tävling. Idag ska vi till Njurunda och Mirre rider en LA:1. 


Igår när hon red henne var hon väldigt pigg, så hon har iaf återhämtat sig efter förra helgen. 

Uppdaterar senare...


Strålande väder

Idag har det varit strålande solsken och äntligen lite värme! 


Sune vilade igår, då jag och Marco öste in en STOR vagn med spån. Skönt att ha allt under tak. Idag har Mirre ridit honom. De värmde lite och jobbade sedan med piruetterna. Den till vänster har hon fått riktigt bra kläm på. Den högra är lite svårare just nu, men det kommer. 

I morgon ska Sune få komma ut. Mirre ska jogga Elke inför lördagens tävling. Sen ska det putsas, tvättas och packas. Sune

Har ridit Sune nu i kväll och han kändes fin, efter två dagars vila. Mirre red honom i lördags innan vi for på träning och jäklar vad han travade med henne! 😊


Red ett kort pass ( ca 25 min), där jag inte red upp honom i ngn tävlingsform, utan red honom rund och lite lägre.  Jobbade mest galoppen och några stora arbetspiruetter. 


I morgon blir det nog en promenad ut. Senare i veckan är det Mirre som rider honom igen. 


En trött Elke

Idag har vi varit på tävling i Ånge hela dagen. Jag skrev i de första två klasserna. 


Elke har stått inne hela dagen med undantag för några promenader som Mirre gjort med henne. Inte förrän 16.50 startade de i LA, som var Elkes debut och blott 3:e start i livet! 

Elke skötte sig bra och gjorde så gott hon kunde idag, men hon var trött i kroppen. Inte så konstigt efter 2 dagars träningar. Hon orkade inte hålla ihop det hela, så Mirre valde att utgå. Klokt tycker jag, då Elke ändå inte var i form. Tycker ändå att hon gjorde endel bra saker, så det är bara att ta nya tag och det blir det på lördag. Då startar hon också bara en LA. 

Nu blir det vila,  uteritt och ett joggingpass på fredag. 


RSS 2.0