Vilka fina hästar vi har!

Idag red jag Elke och Mirre red Sune. Båda fick jobba lite mer idag. Elke var så himla fin. Vi gjorde förvänd galopp, 10-meters volter. I traven jobbade jag skänkelvikningar och slutor. Hon ger en jätte härlig känsla nu! 

När Mirre ridit klart Sune fick jag hoppa upp och känna. Hon har varit på mig att jag måste ha honom känsligare och mer framme för skänkeln. Idag förstod jag vad hon menade. Jag kände mig som en nybörjare på min egen häst! Sune är i sitt luvs form nu. Inte kan man tro att han är 19 år. 

(null)


Är det Magic eller?!

Jag har ridit Elke nu i kväll och det var ingen tendens till att kicka i galoppen. Nu har hon ju bara fått det nya medlet en gång, men det kanske är en kombination av det och att brunsten är slut?!

Hur som helst var hon jättefin. Jobbade mkt övergångar, skritt-trav. Sedan jobbade jag trav-nästan skritt-trav.  Av detta blev hon kvickare och mer på bakbenen. I galoppen red jag bara på framåt. I morgon tänkte jag jobba den förvända. 

Sune ser bara oförskämt fin ut när Mirre rider honom. Han är pigg, mjuk och spänstig i kroppen. Så roligt att se! 

Magic

(null)

Då testar vi det här då. Detta är det ingen karens på, så vi hoppas att det funkar! 

Igår red Mirre Sune, som kändes pigg och fin. Jag red Elke, som också kändes pigg och fin...i traven. 😊Fortfarande brunstig, så då kickar hon i galoppen. Jag kunde ändå jobba skänkelvikningar och öppnor i traven. 

Idag har bådat vilat, men i morgon och hela helgen ska vi rida. 

Pigga hästar men tråkig nyhet

Igår longerade jag Sune och idag Elke. Båda har varit pigga och glada! Sune ( 19 år), gjorde världens bocksprång! 😁

Ridbanan är nu så gott som helt tinad, men lite blöt. Det går iaf att vara där med hästarna och det är ju bra.

(null)

Igår fick vi den tråkiga nyheten att Hudik är tvungen att ställa in sina nationella tävlingar i mitten av maj. De har fått feber på flera hästar och det är såklart bra att de inte riskerar ngt. 

Dessvärre försvann två kval möjligheter för Mirre. Nu har hon endast två chanser kvar i Timrå i slutet av maj, endast två veckor innan SM! Det var ju inte riktigt planen, men det är inget att göra ngt åt. 

Jag hoppas verkligen hon får sätta det andra kvalet, för hon har verkligen satsat hårt mot detta, både förra året och i år. MEN, man kan inte mer än göra sitt bästa. 

Mirre kommer bli fruktansvärt besviken om hon inte lyckas ....men jag tror verkligen hon kommer att fixa detta. Det blir så klart en väldig press sista tävlingen, men på ngt konstigt vis rider hon som bäst då! 😊

Tävlingsdag-inte som vi tänkt

I morse 6.30 for jag, Mirre och Elke till Tunalid ridklubb i H-vall. 

Vi har gett Elke NAF Oestress för sina hormonproblem och det har funkat jättebra. Eftersom det är 48 timmars karens på detta, så var vi tvungna att sluta med det inför tävlingen. Redan igår märkte vi av lite av hennes problem igen. Hon kickar i galoppen. 

Idag på framridningen kickade hon också, men Mirre gjorde ett försök ändå. Startade programmet ( LC) jätte fint! Tre 8:or och 7:or! Travdelen var superfin! Ändå stod hon emot ngt i traven. Skritten var också helt O.K, men sen kom galoppen och då kom kickarna! Mirre försökte, men valde till slut att utgå, det var ingen ide. Hon valde även att stryka sig från LBn. 

(null)

Tyvärr kom Elkes brunstproblem tillbaka. Nu har vi beställt ett nytt medel, som är karensfritt. Funkar det, så kan hon ju få det hela tiden. Det är tävling igen om två veckor, så jag hoppas verkligen det fungerar. 

Hon är ju så himla fin nu och jag hoppas att hon snart kan få visa detta på tävlingsbanan också. I övrigt sköter hon sig super bra. Hon brydde sig inget varken på framridning eller tävlingsbanan. 

(null)


Issa träning på Frösö hästgård

Igår fred och idag lörd, har Mirre och Sune tränat för Issa på fina Frösö hästgård. 

De har nu under två dagar slipat på och fått ihop ett Kur program, med Issa's hjälp. Blir det SM ( vilket jag hoppas och tror), så måste de ha en kur. Det är nu bara musiken som ska läggas till, där har vi Johanna till hjälp. 😊 

Sune var superfin på träningen, lite spänd på fredagen men ändå jättefin. Det känns faktiskt som han är finare än någonsin, trots sina 19 år. 

(null)

Vi har bott hos våra bästa hästvänner, Bergkvists, som vi alltid har så roligt med. 

I morgon är det årsdebut för Elke. 6.30 i morgonbitti åker vi mot Hudiksvall och Tunalid. Mirre red henne i eftermiddag och hon såg jättefin ut, även om hon kickade ngn gång. Det kan verkligen gå hur som helst i morgon. Hon har ju inte så mkt rutin så hon behöver komma ut och träna på att tävla. 

Oj, vad det tinar

Det har verkligen tagit hårt på snön denna vecka. 

Ridbanan är så gott som tinad, men den är blöt. Det går ändå att rida där. Mirre red Elke idag och hon såg jättefin ut. De red igenom LCn, som är ett av programmen i årsdebuten på söndag. Det andra är en LB. 

Sune vilar idag. I morgon åker vi till Östersund, där Mirre tränar fred-lörd för Issa. 😊

Hästig helg att se fram emot

Dagarna och veckorna går så fort. Helgen som har varit, har bjudit på underbart väder! 

Ridbanan håller på att Tina, men är lite svårriden ännu. Igår började Mirre att rida ut på Elke och avslutade lite på ridbanan. Gick mest att rida på en volt och det blev mkt övergångar ( vilket alltid är bra). Sune fick också jobba mkt övergångar. 

Kommande fred och lörd ska Mirre och Sune träna för Issa, i Östersund. Vi ska bo hos våra hästvänner däruppe. Det ska bli jätte roligt! 

På sönd åker vi åt andra hållet, nämligen H-vall och Tunalid. Där ska Elke göra sin årsdebut. En LC och en LB. Blir spännande! 😊

Tänk att det var bara för drygt ett år sedan hon gjorde tävlingsdebut. Det har hänt så otroligt mkt med henne på bara ett år! 

Vilken dag!

Idag har det varit helt fantastiskt väder. Vi har varit ute hela dagen och idag åkte faktiskt långkalsongerna av! 😜

Mirre red ut på Elke idag igen, gjorde det i går också. De tränar övergångar , skänkelvikningar m.m. Elke är så himla fin att rida ut på! 😊 

Ridbanan är katastrof nu, med snö/ is som hästarna kliver igenom. Mirre kunde mest skrittjobba med Sune där (inte dåligt det heller iof). I går red jag honom och då höll banan lite bättre. Han känns så mjuk och fin nu. 

(null)

Det ser jätte konstigt ut, när Mirre rider i kortärmat och det är så mkt snö kvar! 

I morgon vilar båda hästarna. Mirre har träningsmatch. 

Clinic och en mkt bättre Elke

Igår kväll var jag och Mirre på en clinic med Elisabeth Lundholm, i Timrå. Den var jättebra och gick ut på grunder och avspändhet, oavsett vilken nivå man rider på. Hon var väldigt bra och rolig att lyssna på. Fina ekipage att titta på, bl.a. våran vän Johanna och Mirres tränare, Issa. 😊

Idag har vi ridit båda hästarna. Jag red Elke och Mirre red Sune. Elke börjar nu kännas som vanligt igen. Hon kickade lite från början i galoppen, men har jag inte skänkeln för långt bak så går det bra. Jag red mkt övergångar, jobbade rakriktning, förvänd galopp. 

Sune ser som vanligt riktigt fin ut när Mirre rider. De jobbade lite med piruetterna idag och hon får mer och mer kläm på de nu! 👍

(null)

I morgon ska jag ta Sune och Mirre rider Elke. 

April då och nu

(null)

Så här bart vart det den 11/4 i fjol! Känns långt borta innan ridbanan ser ut så där! 

Jag red Elke idag och hon blir bättre och bättre för varje dag nu. Idag kunde jag faktiskt lägga på skänkeln och påverka henne i galoppen, utan att hon kickade, OM inte skänkeln kom för långt bak😜

I morgon får båda vila, för jag och Mirre ska åka och titta på en clinic i Timrå. 

Promenad

Mirre hade endel att plugga idag, så jag tog en promenad med Sune och Elke fick vila. Det har faktiskt varit kanska varmt idag, ca 7 grader och mulet. 

Till veckan tror jag det ska bli ganska fint väder, härligt! På tisdag ska jag och Mirre åka och titta på Elisabeth Lundholms clinic i Timrå. Blir roligt och inspirerande. Nästa söndag ska Mirre och Sune träna för Issa i Matfors. 

(null)

Nu längtar jag tills ridbanan ser ut så här. 

NAF Oestress

(null)

Igår kom medlet vi ska testa på Elke, för att hjälpa henne vid brunst. Hon fick första dosen igår och som tur är verkar hon tycka om det. 

Mirre har ridit henne igår och idag och nu går det iaf att rida i alla gångarter, även om hon fortfarande kickar i början av galoppen. Jag kände också på henne lite idag och jag tycker hon känns mera framåt igen. Oestress har så klart inte hunnit ge ngn effekt ännu. Det tar nog ngn dag innan vi ser ngn skillnad. 

Jag har ridit Sune igår och idag och han är så himla fin att rida nu! 😁👍

(null)


6:e april och mer snö!!!

Vaknade upp i morse till mera snö....nu är jag jä..igt less på det här. Vill ha vår, NU! I eftermiddag tror jag iaf att solen skulle titta fram...hoppas.

I går skoddes Sune om, men jag tordes inte ta av snösulorna än. Longerade honom igår och ska rida honom idag. 

Mirre ska prova rida Elke idag igen. Tyvärr har inte Oestress kommit ännu, men jag hoppas ändå hon är bättre nu. Det har ju gått en vecka sedan sist. 😊

(null)


Härlig påsk

Vilket fantastiskt väder det varit hela påsken! Vi avslutade påsken med att åka och titta på Giffarnas premiär igår. Det blev 0-0. 

Vi har varit ute i solen hela påsken, det gäller att passa på. Även idag har det varit fint. Jag slutade tidigt idag, så Mirre red Sune när jag kom hem. Han har nu tappat båda bakskorna, men det gick bra att rida ändå. Hoppas hovslagaren har tid att sko om honom denna vecka...annars tappar han nog en till sko snart😜

(null)

Elke har vilat två dagar nu och i morgon ska vi longera henne. Hoppas att Oestress kommer i morgon. På fredag tänkte Mirre prova rida henne igen. 

Verkar vara brunsten som ställer till det

Idag provade både jag och Mirre att rida Elke , för att se om var lika dan som fred och lörd. 

Mkt riktigt, traven går bra men i galoppen kickar hon så fort du nuddar med skänkeln. Det är mest i höger varv, men även lite i vänster. Provade att longera henne i galopp och det går bra. Hon gillar alltså inte när man rider henne och kommer åt med skänkeln. 

Allt tyder ju på brunst eller att den är på väg. Hon har ju varit jätte fin nu sista månaden och var jättefin när Mirre red i torsdags. Så åkte vi på ett nytt ställe med andra hästar, då blev hon en helt annan häst. Ngt satte väl igång i henne då?! 

I fjol visade hon lite så här i början, men inte lika mkt. Tror det är värst från början också. Jag gar iaf beställt Oestress , för att se om vi kan lindra hennes besvär. För besvärad är hon helt klart! Som tur är , är hon sitt vanliga jag i övrigt! 😊

Nu får hon vila i två dagar, sedan longerar vi henne och kanske provar rida mot slutet av veckan. 

Sune har tappat en baksko, så det fick bli longering för han idag. Sedan fick alla hästar vara nakenfisar 

(null)RSS 2.0