Morsdag

Idag är det min första morsdag, utan min älskade mamma. Jag saknar henne så otroligt mycket....<3


Var rädd om era mammor, man vet aldrig vad som händer. 

Börjar hitta knapparna

Idag red Mirre på Sune igen. Fokus låg på bytena. Att kunna byta när hon vill och med kvalité. 

Från början vart det lite si och så, men ju mer hon fick igång galoppen desto bättre blev bytena. Det gäller att ha Sune framme för skänkeln och att ha en bra galopp! Dessutom måste Mirre bli lite tydligare i sina hjälper, så att Sune förstår vad hon vill. När galoppen är bra, blir inte bytena ngt problem. Till slut red de tre byten på diagonalerna,flera gånger. 

Vi avslutade med lite trav där hon fick hitta takt och schvung. Nu börjar verkligen Mirre att hitta knapparna! Ska bli så roligt att följa de.

Piruett jobbEn väldigt inbjudande ridbana, där Sune bjöd på ett bra pass idag. 

Efter uppvärmning och lite bytes jobb ( där han kommer igång väldigt bra), gick jag över till lite piruett arbete. Började md att bara hitta en lugn galopprytm på en volt. Emellanåt tig jag tyglarna i en hand och med den andra "duttade" jag med spöt ganska långt ner på innerbak. 

Efter ett tag är galoppen mer energisk och stampig och då kan jag börja med arbetspiruetterna. Jag var hela tiden noga med galoppkvaliten och att hålla lugna luftiga språng ( även om de inte är så jätte luftiga ännu). Sune gjorde ett bra jobb och kändes positiv hela tiden.

Avslutade med traven och skolorna. Som vanligt är vänster svårare, men vi börjar få till det bättre och bättre. Skrittade ut en bit när jag var klar. Det är bra att variera underlag så mkt som möjligt! 
I morgon går han nog vila och i helgen ska Mirre rida honom igen. :)Roligt att rida

Tänk vad roligt det är att rida! 

Idag red jag ett pass på banan med Sune. Känns som det var ett tag sedan jag red honom nu. Det är ju mest Mirre som ridit på slutet, men jag tycker att det är lika roligt när hon tränar och tävlar med honom. 

Jag började med lite byten, efter uppvärmning. Jag ville känna hur jag "gör", för att kunna hjälpa Mirre ännu mer med bytena. Sune kändes fin och vi gjorde klockrena ner till vartannat. Provade ngn byt-byt också. Det gick helt O.K. 

Efter galoppen avslutade vi med travarbete, skolor på olika linjer. Här var han jätte fin, redan i första travsteget. Han travade med luft, gung och schvung. Han har lite svårare för vänster öppna och sluta, så vi tog de några gånger X-tra och jag tycker att vi hittade ett bra flyt. 

Mirre rider verkligen Sune jätte bra! Hon är mkt noggrannare med skritten än vad jag är och det kände jag idag. :-) Nu var det ju inte bara skritten som var bra, utan hela passet kändes bra. Det är så roligt att se hur de utvecklas tillsammans, Mirre och Sune. 
Skogspromenad

Idag tog jag med mig Sune ut på en drygt 35 minuters skogspromenad. Bra att få lite motion själv också! Sune är som en hund att gå med, hur snäll som helst. 
Vackraste

Lite gräs måste man ju få...


Nu ska jag följa med Mirre och Pumba ut en sväng, hon bad så snällt! ;-)

Hästarna vilar

... men inte vi.


Det har varit en underbar eftermiddag, med solsken och faktiskt lite värme. Eftersom hästarna har vilat, så har vi passat på att ta itu med lite trädgårdsarbete. 

Sune har tagit sin vilodag på största allvar...
Vinst i Msv C

Miranda och Sune slog till med en vinst i Msv C igår, på fina 68,6%.

Mirre red så bra och Sune var så himla fin! 


Det blev en väldigt kort vila mellan klasserna, så Sune var lite trött i andra klassen, en Msv B. Miranda gjorde en bra ritt, men Sune kör lite " sitt eget race". Byten är inga problem, men han byter före henne. ;) På ett byte blev det dessutom en 0:a, eftersom Sune slog om på diagonalen och bytet ( som inte blev ngt byte) ska ligga mitt på kortsidan. Med mera rutin vet och tänker  Mirre på att hon ska fatta om den förvända galoppen och sedan göra bytet. 

Nu är det bara att fortsätta träna på bytena och att placera de där hon vill att de ska vara. Mirre behöver mer träning och rutin i dessa klasser ( Msv B) och det enda sättet att få det, är att träna och tävla. Tillslut kommer den högre % att komma! 

Tyvärr är det inga tävlingar nu för oss, förrän i slutet på juli, men vi får väl träna i stället. 

Mer bilder kommer.

Miranda och Sune

Tisdag och onsdag denna vecka har Mirre trimmat med Sune, inför lördagens tävling i Östersund. Det har varit mycket fokus på bytena. Att kunna placera dem, att få till de på hjälpen, att ha kvalité i de.... ja, det är inte så lätt. Enda sättet att lära sig är att byta, byta och byta. Gör Mirre rätt, gör Sune rätt! Allt handlar om tajming och koordination från ryttaren. Mirre lär sig snabbt och de blir bättre och bättre hela tiden. 

De har även ridit igenom Msv B :4, som de ska rida på lördag, för andra gången! Det ser jätte bra ut ! Målet är att ha en bättre % än första gången. 


Det har gått väldigt fort framåt för Mirre och Sune. Målet denna säsong var att sätta kvalen till Msv B ( minst 62%, två ggr i Msv C). Det gjorde de på tre försök! Nu vill hon så klart sätta minst 62% i Msv B, för att få starta dessa klasser Nationellt. Det är ju i Nationella Msv B- klasserna ( junior programmen) hon ska försöka kvala till junior SM! 

Idag vilar Sune och i morgon blir det ett lättare pass, samt rengöring och packning av utrustning. 

Kattungarna

Våfflans ungar är nu ca sex veckor och jätte busiga! 

Nu vågar de sig äntligen ner för trappen och kan vara på andra ställen än bara i Mirres rum. Våfflan tycker att det är lite jobbigt, när hon inte har full koll på dem, men det går nog över. 

Smulan och Flingan har funnit sig tillrätta i soffan...

....även "Rudolf" hittade dit. :-)Fantastiska häst

Trots att Sune har vilat i fyra dagar, var han idag lika mjuk och fin som vanligt. Man kan ju ändå tro att han ska kännas lite stel och kantig. Han är ju ändå 16 år, men inte Sune inte. 

Det enda jag kan "klaga" lite på idag, var att jag hade önskat lite mera stöd fram i handen ( om jag ska vara petig).  Joggade honom rund och låg i alla gångarter. Jobbade även lite byten, eftersom det är lösgörande. Avslutade med att känna några varv på traven. Ville bara känna att jag kunde hitta gunget i honom och det gjorde jag. Då avslutade jag honom.

I morgon rider Mirre honom. Då blir det fokus på programdelar och byten.

ArkivbildHelgen

Helgen har varit väldigt lugn. Sune har vilat och även Pumba vilar (, så klart). Mirre har varit hos bekanta i Östersund. Där har hon ridit två fina hästar. 

Inga tävlingar för oss denna helg,men nästa åker vi till Östersund på lördag. Mirre ska tävla Sune igen i en Msv C och Msv B. Sune har haft en liten viloperiod nu några dagar, så i morgon tänkte jag jogga igång honom igen. Resten av veckan kommer Mirre att rida honom och då blir det trimning inför tävlingen. 

Foto: Lina Wikberg

Bilder från Ånge

Fick några fina bilder på mig och Pumba, när vi tävlade i Ånge. Han gjorde det bra. Debut i Msv C på 64% och en 6:e placering bland alla storhästarna. 

Foto: Lina Wikberg 
Grönbete

I går fick hästarna för första gången gå i en av sommar hagarna. Det var väldigt nöjda och glada hästar som betade av det gröna gräset. Pumba stod i en sjukhage igår, men idag släppte vi honom med de andra. Han rör sig så lite ändå! 


Sune får några dagars vila nu, eftersom denna vecka varit ganska intensiv med mycket dressyr. Nästa helg ska Mirre tävla igen,  i Östersund! :)
Nära placering och bra debut

2 ynka poäng ifrån placering i Msv C:1 idag, på lite drygt 62% och en bra debut i Msv B på dryga 57%.

I första klassen red Mirre lite försiktigt, men inte just några missar. I andra klassen satte hon lite mera tryck i Sune och han var stundtals riktigt fin! Sune blev lite taggad och tyckte "det här kan jag", så han bytte för Mirre och det blev lite små missar här och där. Största " missen", blev när han stannade i första öppnan, för att bajsa! Där tappade de mycket poäng, när de fick en tvåa och det är kofficient! 

Överlag var det en bra debut och med lite mera träning och rutin, så sätter de kvalet till nationell klass.  
Bilder kommer...

Mirre debuterar Msv B

Mirre och Sune kom med i Msv B:n i morgon på SFRK. Det blir alltså debut för Mirre i denna klass. Herregud, 13 år och debuterar i denna klass! Duktiga unge! 

Nu har vi sagt att morgondagens start är endast som en träning. Det är ganska stor skillnad att rida en Msv B, motför Msv C, men det är bra träning att få tävla dessa program. Dessutom rider de en Msv C också i morgon. 

Pumba behandlad

Det var som vi befarade. Pumba är nu behandlad i båda framkotorna och höger bakknä. Mest visade han på höger fram. Inget som syntes som hälta vid longering, utan det kom fram vid böjprovet. Det positiva är att det var i get i knäna denna gång. Dessutom tog vi röntgen på framkotor och bakknä och han har inga pålagringar! 

Nu blir det vila och återbesök om tre veckor. Då hoppas vi att han är bra igen! 
Mirre och Sune

I kväll var det Mirres tur att trimma lite med Sune, inför onsdagens kvällstävling. Blev ett lugnt pass med delar ur Msv C och Msv B. De avslutade med att rida igenom Msv B:4. Det gick jätte bra! Tyvärr ser det ut som de inte kommer med i den klass på onsdag, utan de får rida LA:4 och Msv C då. De hinner nog rida klassen sen. 
Tid på kliniken i morgon

Vi fick en tid med Pumba redan i morgonbitti på kliniken. Det blir bra att få kolla upp honom. Är nästan säker på att han är ofräsch igen. Vi longerade honom igår och han tar väldigt korta steg i galoppen! Han visar samma symtom som förra gången vi fick behandla honom. :(
Peter träning

Idag har jag och Sune tränat för Peter. Det gäller att suga åt sig av träningen nu, innan han flyttar till USA för att jobba. 

Jag pratade med Peter om att jag vill ha hjälp med piruetterna. Vi behöver hitta ett bra sätt att jobba och utveckla dem. Det är ju inte så mycket själva piruetten/ vändningen som är det största problemet. Utan det är kvalitén på galoppen när jag samlar den. 

Efter uppvärmning började vi med galopparbetet direkt. 

Uppvärmning trav

Jag måste tänka på att våga rida lugnare språng. Inte hetsa på honom, bara "utifall att". "Det värsta som kan hända är ju att han bryter av, då är det ju bara att göra om". Efter lite jobb med de lugna sprången, fick jag ta tyglarna i ena handen och peta lite med spöt på innerhasen med den andra. Detta för att få lite mera "jump" sprången. 


Sune blir lätt lite platt i språnget när jag samlar galoppen, så han behöver lära sig att vinkla sina bakben mera, så det blir mera lyft i steget. Vi fortsatte lite samma arbete efter spåret, men då sprang Peter efter och petade lite med ett spö. Vilken skillnad det blev på galoppen! Nu ska Mirre få hjälpa mig med detta, så hoppas och tror jag att även piruetterna kommer bli mycket bättre! 

Testade någon piruett på slutet och fick till några fina språng.

Avslutade med lite trav, där han var som en gummiboll :-)


Hoppas vi hinner en träning till innan han flyttar...

Ingen bra tävlingsdag

Idag var det inte Mirre och Pumbas dag.  Tyvärr befarar vi att han inte är riktigt fräsch, då han stod emot ovanligt mycket i framför allt LAn. Han är ju en ponny som har svårt med sin bjudning ändå, men när han knappt bjuder fram till galopp, då är det ngt fel. 

Vi ska longera och kolla honom i morgon, men det blir nog till att kolla upp honom. Dessutom har vi nog kommit till insikt.... mer om det en annan dag, eller på Mirres blogg.

Fredag

Äntligen fredag och ännu en tävlingshelg...

Vi har haft tävlingar mest varje helg nu och det rullar på så tom 6/6. Därefter blir det en veckas semester och en lite lugnare period, även om vi tränar. I morgon är det Mirre och Pumbas tur, på Näset. Det är alltid lika roligt att åka iväg på tävling, vare sig det är jag eller Mirre som tävlar. 

Jag jobbar långdag idag, så Sune vilar. Tänkte jogga honom i morgon, innan vi åker på tävling. 
Blöt, blötare, regn

Dagen började med strålande solsken och värme, för en gångs skull.... Fram emot eftermiddagen började det däremot dra ihop sig till regn och åska! 

Det har regnat till och från hela eftermiddagen och även nu i kväll, så att rida på en tung ridbana idag igen, kändes inte så lockande. Sune gick ett pass där igår med Mirre, som för övrigt gick jätte bra! De tränade delar ur Msv B! Roligt att de äntligen kan börja med bytena! :-) 
Mirre och Sune

Jag red ut med Sune idag istället. Vi jobbade dressyr ändå, efter vägen. Går så bra att rida öppnor, slutor, byten osv. efter vägen. Sune kändes jätte fin, när jag jobbade traven på hemvägen. Jag kunde bara sitta och göra små halvhalter och han travade på med takt och schvung. Härlig känsla! 

Blöt blev vi

I morgon får Sune vila och på lördag tänkte jag rida ett lättare pass innan jag åker på tävling med Mirre och Pumba, till Näset. På söndag är det träning för Peter! 


Rakriktning efter vägen

Idag red jag ut Pumba igen, dressyr efter vägen. 

Jag började att stretcha honom i sidorna, eftersom han var lite stel. Fick jobba lite med att få honom nedåt i form och upp med ryggen. Han vill gärna bli hög i nacken. 

Det är verkligen avslöjande med rakriktningen när man rider ut och perfekt tillfälle att träna detta. Pumba tar gärna alla tillfällen han kan att sticka ut en bog, ett bakben eller ramla åt sidan. Framför allt om man ber honom att ställa igenom i nacken. Idag jobbade vi med att kunna ställa igenom  och samtidigt gå med kroppen rakt in under sig. Det var jobbigt, men han blir så fin när bitarna faller på plats. 

Jobbade mest galoppen idag. Det är i den han måste vara " mer på plats" och samtidigt kunna behålla rytm. I morgon rider Mirre ut honom och fortsätter jobba lika dant. 


Han ska endast gå ett pass på banan denna veckan och det är dagen innan tävlingen, som är på lördag. 

Sune fick endast en lugn promenad idag Xet såld

Det har varit så himla mycket i helgen, att jag inte hunnit med att berätta att Xet nu är såld! 

På fredagen när jag och Mirre var i Ånge på tävling, kom de och hämtade honom. Vi önskar nu hans nya ägare all lycka till i framtiden. Vi kommer naturligtvis hålla kontakten. Hon har redan hört av sig att allt går bra! 

Xet i sin nya hage

Det känns väldigt bra med den här tjejen och nu får han den uppmärksamhet och stimulering han förtjänar. 

Tävling dag 3

Så var en hel tävlingshelg då slut. Det har varit jobbigt, men roligt! Har träffat många super härliga människor, som det blivit många glada skratt med. 

Hur gick det då? Jag och Pumba debuterade ju Msv C tillsammans idag och lillkillen slår till med  dryga 64% och en 6:e placering bland alla storhästarna. Han gjorde det så bra och var så lydig, även om vi fick kämpa endel. 
Mirre då? Ja, denna otroliga unge går och sätter sitt andra kval till Msv B, på endast tre försök! Idag fick de 63,5%, med lite missar. Nu kan de koncentrera sig på Msv B i stället. Kommer de med i MsvB på Färstas kvälls tävlingar så rider hon den då (står som reserv nu). Så himla roligt! 


Vi är nöjda med helgen, även om man alltid vill lite till. Mirre tog en placering på fin procent med Pumba i fredags. Dessutom är hon nu färdig kvalad till Msv B med Sune och jag fick tävla med fina Pumba idag (och gjorde det riktigt bra faktiskt). 

I morgon får hästarna en välförtjänt vilodag. Därefter ska Pumba laddas om inför tävling nästa helg, på Näset. Det är full rulle, men himla roligt också! 

Tävling dag 2

Ja, då har vi gjort en andra tävlingsdag i Ånge. Jag skrev första klassen, som var en LB. 

Därefter startade Mirre och Sune en LA:3. De gjorde en jätte fin ritt med ett avbrott i en galopp, som gjorde att de lade en X-tra volt och därmed en fel ridning. Resultatet blev 63,8% och endast 1% från en delad 4: e placering! 

Andra klassen för de, var en Msv C:2. Debut i detta program. Ett jätte fint program med några små missar. Mirre var jätte nöjd med ritten och vi trodde nog att det skulle räcka till ytterligare ett kval, men det gjorde det inte. De fick 61,44%. 

Så är det i denna sport och det är bara att gilla läget, domaren dömer. Sen är man inte alltid överens, men så måste det också få vara. Ibland får man mer än vad man tror och ibland mindre...

I morgon är en ny dag och nya tag. Då ska även jag och Pumba debutera Msv C! :) Mirre rider samma klass och då hoppas vi på ytterligare ett kval! 

Tävling dag 1

Idag har vi varit i Ånge på tävling, hela dagen! 

Jag började att skriva i första klassen och sedan var det Mirres tur att tävla Pumba i LBn. Det var dessutom andra omgången i div 2. 

Mirre och Pumba tog en individuell 3: e placering i LBn på nästan 67%! Laget kom 2: a och alla hade fantastiskt fina %. De var det lag som hade de högsta och jämnaste %. Det lag som vann hade en B-ponny med, som red på 70% och dessutom får kofficient på det! Lite konstig regel kan jag tycka..., men bara att gilla läget. 
Nu taggar vi om till i morgon, då det är Sunes tur, med Mirre. Själv ska jag skriva första klassen igen. 

RSS 2.0