Kallt!

Vi är ju inte vana ngn kyla denna vinter, så när det är -14 grader, då är det kallt! 

Nu är det skit underlag överallt! Det går inte ens att vara på ängen. Ridbanan är isig, men igår tömkörde jag Janne och longerade Sune där. Det går i skritt och trav. 

(null)

Janne var väldigt lugn och avslappnad och jobbade bra i en lång och låg form. Desto piggare var han i hagen sen. Han galopperade runt och busade😱Film finns på min Insta: @lizettepadellaro 
Det är is i hela hagen! 

Idag tar jag med honom upp till ridhuset, så får Mirre rida honom där. Tror jag longerar lite först....

Förra veckan tränade hon för Issa via Ridesum. Tyvärr var bildkvalitén inte så bra, men Issa kunde hjälpa henne bra ändå och ge verktyg de kan jobba på med. Nästa gång ska vi testa att köra via Whats up i stället. 

Det är verkligen jätte tråkigt att underlaget är så här nu. Har aldrig varit med om detta. Förr har det kunnat vara isigt under en period, men inte hela vintern! Vi håller igång hästarna så gott det går, mkt tömkörning. Det blir inte så mkt " riktig ridning", men det är inte så mkt att göra ngt åt. 

Mirre kommer inte att göra årsdebut förrän i maj.  Ingen idé att starta när hon inte kan rida riktigt hemma. Hon jobbar på med Janne så gott det går och även om det inte går i den takt som hon tänkt, så utvecklas han ändå sakta framåt. Han är mjuk och fin att rida och jag tycker att han lagt på sig lite muskler. Kanske är det ngn mening med detta...Lördag sol, söndag regn

Igår var det så härligt väder, sol och ngn plusgrad. Jag och Mirre red vid 16-tiden och det är såå skönt att det är ljust längre och längre. 

Vi kunde faktiskt rida på ängen, både igår och idag. Det blir mest övergångar, men det är bra träning det med. Janne har verkligen blivit mkt bättre på övergången från galopp till skritt. 

(null)
Härlig eftermiddags sol

Vi hade ändå tur som kunde rida idag medans det var uppehåll, nu regnar det! 😒 Hoppas det inte blir blankis överallt igen nu. Veckorna rullar på

Vipps, så har ännu en vecka gått. Bra att det rullar på så det blir vår snart. Har ändå varit några fina dagar denna vecka. 

Janne fick vila tre dagar efter Jeanna träningen. Eller ja, han motionerar själv i hagen. 😂 Efter det har jag tömkört honom och idag tog jag med honom upp till Ånge. Nu lastar jag honom själv när jag åker. Mirre var redan i Ånge så hon kom till ridhuset. 

Mirre har, sedan en tid tillbaka, ett samarbete med Norrskenshälsan. Hon har som mål att bli en starkare ryttare och få en bättre sits. De har lagt upp ett träningsprogram som hon tränat efter. Eftersom Andrea ( Norrskenshälsan) är ryttare själv, så kom hon idag och tittade och filmade Mirre när hon red.   Mirre fick lite att jobba på och hon ska nu försöka tänka på detta en stund varje gång hon rider. Andrea ska även jobba fram nya övningar som kommer hjälpa Mirre ytterligare. Troligtvis sitter det i höften. Mirre behöver bli rörligare och starkare där.  

(null)
Janne i väntan på Mirre

Jeanna träning

I helgen har Mirre tränat med Janne, för Jeanna för första gången. 

Träningen har gått jätte bra, båda dagarna!! Jeanna är väldigt bra på att plocka fram det lilla x-tra ur både häst och ryttare. ( tror faktiskt att Jeanna gillade Janne😊)

De jobbade mkt Msv c rörelser, eftersom det är det som Mirre vill debutera nu i vår. Janne jobbade på jätte bra med både enkla byten, skolor och förvänd galopp. 

Nu har Mirre lite saker att jobba vidare med och vet vad hon ska tänka på. Det här kommer bli super bra! 🤩RSS 2.0