Jeanna träning

Vilken helg vi har haft ( ja, den är ju inte slut än)! Både träningsmässigt och annars. 


Mirre har alltså tränat för Jeanna Högberg lördag och söndag. Det var första gången Elke var med. Dessutom var det första gången, sen hon kom till oss, som hon som hon sov borta. Det har gått bra. Hon har legat, ätit och druckit. Dock inte ätit upp allt krafftfoder. 

Elke sköter sig som vanligt utmärkt. Träningen har gått suuuper bra! Elke har varit jätte fin och Mirre har ridit så bra. 

I går kväll satt vi ett gäng och surrade ( endel häst😜) och åt ost och kex. Väldigt trevligt! 


Dessutom fick Mirre ett telefonsamtal att hon fått ett stipendium för sin ridning. Det ska hämtas den 15/5 på Knaust i Sundsvall. Så himla roligt för henne. Det är hon så värd som hon satsar. 

I morgon ska vi vara i Ånge hela dagen. Vi ska hjälpa till på ponnydressyren och så ska Mirre debutera LA på Elke! 😊


Vitt på backen!

Vaknade upp i morse och såg att det var vitt på backen! Vad är detta, nu är det iof nästan helt borta, men april månad har verkligen visat "april väder". 


Idag vilar Elke inför helgens träningar och tävling. Sune däremot ska jobbas. Mirre ska rida honom. Dessutom tänkte vi duscha Elke och så ska vi packa inför helgen. Det blir som ett tävlingsmeeting med Elke, så det blir bra att se hur hon funkar med mat,dryck, sömn O.s.v. 

Idag har vi dessutom haft Elke precis 1 år! Tänk vad mycket som hänt på denna korta tid, vilken utveckling! Träning på banan

I kväll var det städning och fix på klubben inför tävlingarna på måndag. Staketet var redan på plats när vi kom upp och det mesta var klart ( de började redan kl 17.00). 


Vi hade även med oss Elke så att Mirre kunde visa henne banan. Hon har ju aldrig tävlat ute förrut. 😊

Elke såg jätte fin ut och var lugn och avspänd. Brydde sig inte om staketet ( och hoppade inte över 😜).  Dock verkar det som hon blivit lite brunstig, men det var inget värre än ngn liten spark mot skänken. Hon vill inte att man petar för mycket i henne när hon är brunstig. 

Mirre red igenom LA:1 igen och det var ngn lite miss som hon sedan tog om, annars ser det jätte fint ut. Blir så spännande på måndag! Först blir det träning lörd-sönd för Jeanna. 


Jiippiii!

Idag har hovslagaren varit här och satt på bakskorna på Elke. Det gick inte sist! 


Idag behövdes inte ens bremsen. Tror det var en kombination av allt... vi har tränat att slå på hovarna varje dag. Jag smorde in Feromongelen ca 30 min innan. Vi satte på en huva OCH sedan mycket morötter och hon stod då helt stilla! Tjoho, va skönt att det gick så bra! 

Nu fortsätter vi med detta så ska hon nog lära sig till slut! Debuten närmar sig

Elkes LA debut närmar sig nu, nämligen på måndag i Ånge. 


Mirre red igenom programmet i kväll igen och de visar nu att de är redo för detta. Jätte fina skänkelvikningar och ett fint travprogram överlag. Handbromsen som hon hade lite i tidigare, har nu släppt och hon bjuder jätte fint framåt. Känns ändå bra att hon är redo för det hemma, sen är ju tävling alltid tävling, men vi åker upp till Ånge på torsdag kväll så att de kan träna lite på banan. Det blir även första tävlingen ute för de ( har bara startat två ggr tidigare). 😊

Jag tror även Mirre bestämt sig för att debutera med Sune i Msv A i slutet av maj!!! 😊 I går red hon igenom galoppdelen för första gången, på för kort bana och det gick helt O.K ( även om Mirre vill att det ska gå ännu bättre). De har ännu inte helt ridit ihop sig efter Sunes skada, men det kommer. De har fortfarande tid att träna, så det blir inga problem. Tänk att ungen ska rida i frack! 

Det gäller att passa på att rida dessa klasser medans hon kan. Man vet aldrig när det blir nästa gång och vi vet ju aldrig vad som händer med Sune. Även om jag hoppas att han blir gammal och håller länge än, så är han ju ändå 18 år nu. 


Fantastiska ponny

Elke bara fortsätter att överraska oss. Idag red Mirre igenom LA:1, för andra gången i Elkes liv och hon bara sätter allt! Visst, vissa saker kan ju förståss slipas på men det kommer med mera styrka. Ska bli så spännande med debuten på måndag! Först blir det Jeanna träning lörd-söndag. 😊


Rolig att rida

Sune känns bara bättre och bättre för varje pass nu och jag tycker han börjar kännas finare än på länge! 


Han är så rolig att rida. Idag växlade vi allt mellan arbetspiruetter och lite passagejobb. 😊 Tänk att kunna rida dessa rörelser på en egenutbildad häst, är såå tacksam. Blåsigt!

Idag har det varit väldigt blåsigt, men sol emellanåt. 


Mirre longerade Elke och jag tömkörde Sune. Vi konstaterade att Elke är liite känsligare och mer vaken än Sune ( vilket är positivt). Jag viftade med både spö och töm för jag ville att Sune skulle svara bättre framåt...den som lyssnade var Elke, på andra sidan ridbanan. 😜

Sune var ändå duktig. Jag kunde köra i både passage och piruettgalopp. Elke gick också bra. 

Sune känns ändå bra igång och Mirre har nu börjat rida honom. De tränar vidare på Msv A rörelser och det går riktigt bra. 

I morgon vilar nog båda två ( ska bli ännu blåsigare). 

Mirre tränar förresten att slå på Elkes hovar nu varje dag...och det går jätte bra?! Ston kan vara lite svår att förstå sig på?!😜😊


Billig

Idag har Sune fått på sig sommarskor, så nu slipper han äntligen ha på sig bootsen. 


Elke har också fått på sig sommarskor...fram! Hon var nämligen en riktig bråkstake idag, så det blev bara sommarskor fram, idag. Det har alltid funkat med brems när man slår på skorna, men idag hjälpte inte det. Det är nämligen bara när man ska slå fast skon, som hon rycker...hela tiden. I stället för att fortsätta bråka med henne, så tar vi bakhovarna en dag när jag kan vara med. 

Det är det enda som är ett "minus" på denna ponny, så idag var hon nog billig. 😜Skämt å sido, vi måste bli bättre på att träna henne VARJE dag, med att slå på hoven. Så det ger sig nog så småningom. Vi är inte van heller, att ha några problem vid skoning, så det här är nytt för oss! 

Red ett joggingpass på Sune i kväll. I morgon ska Mirre rida honom och longera Elke. 


Träning Mirre och Elke-bilder

Idag har Mirre och Elke tränat för Issa igen. Den här gången i Timrå.


Elke har nu kommit så pass långt att nu kan de jobba tempoväxlingar i både trav OCH galopp. Jobbigt, men väldigt nyttigt! De jobbade även med 10 meters volter i galopp, genom att växla mellan 20 meter och 10 meter. Också det väldigt jobbigt för Elke, men precis vad hon behöver, så hon blir starkare och orkar bära sig mer bak. 

Läxan till nästa gång blir att "trava fort", samt de ovan nämnda övningarna. Elke behöver även komma igenom lite mer i höger sidan, så det jobbade de också med. 

Det blev ett styrke träningspass idag, men Elke var så duktig och kämpade på jätte bra, även om hon blev lite trött i slutet. Tänk att de på ett år gått från att Elke inte kunde galoppera till att träna LA och kunna peta i detaljer, fantastiskt tycker jag! 

Lite bilder, men det var svårt att få de riktigt bra...

I morgon blir det en promenad för Elke, hon lär nog kunna ha lite träningsvärk. Sune och hon ska även få sommarskor på sig i morgon! 😊


Ponnyridning

Idag har jag trimmat Pumba, samtidigt som Mirre red Elke. Pumbas ägare är bortrest, så då får vi låna honom. 😊 Så roligt att rida ponny och Pumba är så lydig och fin. 


Så här trött var han inte när jag red. 😜


Sune vilar idag. Han har gått två bra pass på banan, så han förtjänar en dag i hagen. 

I morgon ska Mirre och Elke träna för Issa igen, i Timrå. Blir roligt att höra vad hon tycker igen. Allt går i rasande fart med Elke och nu har hon släppt på handbromsen också, tycker vi. 😊


Mirre och Sune

Så skönt att vara ledig några dagar. Lite typiskt att man ska ha ont i halsen och lite feber! 😬


Idag har Mirre ridit Sune. Första gången, sedan han blivit bra efter skadan. Hon tyckte det kändes så bra, så de provade både piruetter och byten i varje! 😊

Så roligt att se de båda på G igen. Ser fram emot deras nästa tävling, i Hudik i slutet av maj. 


Snö!!!

Vaknade denna långfredag....till snö på backen!!! Pumba har sommarskor, så uteritten vi planerat med Elke och han, blev ett pass på banan i stället. 


Så roligt att rida Pumba, han är så lydig och gör allt man ber om. Hans paradgren är förvänd galopp. 😊

Mirre red som sagt Elke samtidigt. Alltså, denna ponny är så fantastiskt fin! Det ser så mjukt och harmoniskt ut. De tränar på LA delar nu och det går bara bättre och bättre. Elke lär sig så fort! Dessutom är det Mirre själv, som utbildar henne. 

Red även Sune idag. Han känns bara bättre och bättre för varje pass nu. I morgon ska Mirre rida honom. 😊

I kväll kommer pappa på middag. Saknar mamma x-tra mycket sånna här helger...

Ha en fortsatt trevlig påsk! 


Bättre piruetter

Det första jag fick göra idag, innan jag kunde rida Sune, var att agera hovslagare. 😜Ena bakskon satt på sne när jag tog in honom, så jag tog av den. Tänkte att det är lika bra att ta av den andra bak också. Han brukar inte ha några problem att gå utan några dagar och ridbanan är ju mjuk. JÄKLAR va jobbigt det var att få av skon. Jag har ju inte rätta tekniken och så fick jag inte tag riktigt på sömmen, men skam den som ger sig! Efter ett antal svordomar och skakiga ben, så var den av! 


Sune kändes pigg och fin idag. Liite mer i handen från start, men efter ett tag blev det bättre. Jag jobbade lite arbetspiruetter idag med och jag tycker faktiskt att han gör de bättre nu än innan skadan?! Jag vet inte, eller så känns det bara så. Får väl höra vad Mirre tycker när hon ska rida honom. 

Elke vilar idag och Sune vilar i morgon. Då ska Mirre rida Elke. Vi har ökat på med havren till Elke nu. Hon verkar behöva det.  Det går ju åt xtra energi och protein vid pälsfällning också och så jobbar hon på ganska mkt nu. Vi får väl se om det gör ngn skillnad. 😊


Hoppning med Elke i kväll

I kväll ska Elke få gå med i hoppgruppen igen. Det var ett tag sedan sist. Det är svårt att hinna med att hoppa varje vecka nu, eftersom vi satsar mot ungponny SM, i dressyr. 


I går red Mirre ett dressyrpass på henne, som de avslutade bra. Började inte lika bra....😜

Sune, longerade jag och idag vilar han. 

Läs här

Tävlingar

Maj blir en hektisk tävlingsmånad, ffa för Elke. Det är för att vi har bara till 6/6 på oss med SM kvalen. Så här ser planeringen ut:1/5 Ånge debut LA Elke( ser det som en programträning).


6/5 Njurunda en LA, Elke.


9/5 SFRK LB, LA. Elke


13/5 Nansta LB, LA. Elke


19/5 Brunflo LA, LB, LA ( tre dagar, en klass/dag) Första meetinget för Elke! 


27-28/5 Hudik. Meeting med Sune. Msv B, ev debuterar Mirre Msv A. 4/6 Ljusdal LB,LA ( sista chansen att kvala till ungponny SM). 


Som ni ser ganska intensivt, men Elke behöver rutin, då det blir bra. Sista april ska Mirre och Elke dessutom träna gör Jeanna. 😊


Äntligen

....börjar ridbanan bli riktigt bra! Snart är hela torr och ridbar. Även nu går det att rida på större delen av den. 


Sune var mkt bättre redan från start idag, inte så mkt i handen. Idag red jag både skolor i trav och galopp och endel arbetspiruetter. 😁Så roligt att han är igång igen!

Nu ska vi gå en promenad med Elke. 


Promenad

Idag blev det en promenad på 40 minuter för Sune och mig. Bra för oss båda! 

Mirres träning igår gick jätte bra! 😁 


Läs mer här

Fina fina häst

I dag tog jag ett spö när jag red Sune, för att kunna få in bakbenen lite till under sig. Från början tyckte han det var lite jobbigt men sen började han jobba och då kändes han jätte fin! Så fin, att jag testade några arbetspiruetter och det gick över förväntan. 😊 Jag gjorde de efter spåret, som jag sett endel göra nu. Det är faktiskt bra att göra dem där. . Avslutade med att skritta av honom efter vägen. En härlig start på fredagen med andra ord! 

I eftermiddag, kl 17.00, ska Mirre och Elke träna för Issa igen i Matfors. Alltid lika roligt att titta på detta fina ekipage. 


Härliga kvällar

Så härliga kvällar nu. Skönt väder och ljust länge. Det gör att man inte behöver känna stressen att hinna rida innan det blir mörkt. 


Jag och Mirre gick ut efter att vi ätit middag. Vi mockade först och därefter red Mirre ett lättare pass på Elke. Nu börjar fattningarna från skritt sitta. Elke lär sig så fort! Tycker även att bjudningen börjar bli jämnare och bättre nu. Hon är inte lika "proppig" längre. 

När Mirre ridit, red jag Sune. Jag fortsatte idag med att få honom mera på bakbenen och det blir bättre och bättre. Mkt övergångar, förvänd galopp, öppnor och byten idag. Inte så långt pass, men vi ökar på eftersom. 😊


Ridpass på Sune

I kväll har jag ridit första gången sedan skadan, på Sune. Har longerat honom en vecka nu, så idag tyckte jag det var dax att börja rida. 😊

Har tagit det väldigt lugnt med igångsättningen, men vill ge honom tid då han inte är "pur ung" längre. 

Hur som helst så kändes Sune pigg och glad. Han var känslig för skänkeln och verkade tycka att det var roligt att få jobba lite igen. Red ett kort pass i alla gångarter, mest övergångar. Dessutom mest på en stor volt, då våran ridbana är ganska blöt ännu ( även om den börjar torka nu). Ngt liiite mer i handen än vanligt var han, men det är inte alls konstigt. Han var ändå mjuk och fin. Nu är det bara att öka på successivt, så blir det nog bra. 


Uteritt i kväll

I går kväll kl 21.00 var vi i Ånge för ett dressyrpass med Elke. Hon lär sig verkligen allt snabbt. Fattningar från skritt och förvänd galopp gick riktigt bra. Mirre jobbade även endel med traven på slutet och fick henne väldigt mjuk och följsam. 

I kväll har jag och Mirre varit ute på en dryg timmes härlig uteritt. Mirre på Elke och jag på Pumba. 😊

Elke som inte varit ute så mkt skötte sig bra, som vanligt. Pumba som skulle vara den lugna, var JÄTTE pigg! 😊 Han verkade tycka det var skitroligt att få komma ut och springa med Elke. 


I morgon vilar Elke. Sune har vilat idag och i morgon tänker jag nog rida honom lite lätt. Har longerat honom i snart en vecka nu, så nu tänker jag börja rida lite lugnt. Tyvärr är underlaget på ridbanan inte det bästa, men det får gå ändå. 


Tävling idag med Elke

Vi är precis hemkommen från Elkes andra dressyrtävling, som var i Timrå. 


Idag blev hon ngt spänd och därav flera missar, men det gör inget för när hon fått rutin kommer hon bli så himla bra! ( idag fick de 60,7%).

Har fått flera kommentarer från olika människor om vad fin hon är och att hon kommer bli jätte bra med tiden. 😊Vi fick t.o.m en förfrågan om hon var till salu! Jag svarade, inte än men hon kommer att bli, om ett år eller så kanske...😜


Nu blir det träning mot start i LA, om precis en månad! Då är det första ute tävlingen också. 


RSS 2.0