Planering hästarna v. 14

Så här ser veckan ut för hästarna :

Sune:                                                        Xet:
Månd: lösgörande inför träning.                Vila
Tisd: träning för Peter, Ånge.                     Tömkörning, massage
Onsd: vila.                                                  Start V 86, B- åker
Torsd: travbommar.                                    Vila
Fred: vila.                                                    Vila
Lörd: uteritt/ dressyrpass.                          Dressyr/ vila
Sönd.: uteritt/ dressyrpass.                        Dressyr/ vila

Blir oerhört spännande med Xets start på onsdag. Tyvärr kan jag inte vara med själv då..... :-(

Uppmjukning inför morgondagen

I morgon är det alltså dax för Peter träning igen. :-)

Därför bestod dagens pass av endast lösgörande arbete i rund och låg form. Sune var väldigt pigg idag, vilket bara är roligt. Precis när jag red, så började det naturligtvis att regna/ snöa och blåsa. 

Nu har jag packat och gjort rent kandaret tills i morgon. Vi är redo för ett nyttigt träningspass! 

Mirres tävling

Idag har vi varit i Timrå, där Mirre har tävlat. Hon red en LB och en LA:1. 

I första klassen blev Pumba jätte seg inne på banan. Miranda var jätte besviken när hon kom ut, men de fick ändå 62,9 %. Ganska bra ändå, när man tycker att det gått skit! Hamnade strax utanför placering...igen. Hade samma procent som den 3:e placerade, men hon hade bättre poäng "där nere". 

Inför LA:n gasade hon igång Pumba ordentligt. Han blev bättre och de fick ihop dryga 63%. Det var hon ändå nöjd med. När vi får igång bjudningen i honom, då kommer det att bli super bra!   De får bra kritik av domarna, men det är bjudningen som brister, just nu. 

Det är bara att fortsätta träna, så kommer både vinster och placeringar! :-)

Underbar lördag

Vilken härlig dag det har varit idag! Vi har varit ute hela dagen. Började att äta frukost ute på altanen. Sedan gjorde jag rent Xets sele och träns, inför starten på onsdag. Därefter red jag Xet. 

Har hittills bara mjukat upp honom i skritt, för att jag vill att han ska bli starkare, men idag provade jag även att trava på honom. Från början förstod han inte att han skulle trava. När jag väl fick honom i trav, var det väldigt jobbigt att trava på en volt. Efter några varv blev det ändå ngt bättre, men det märks att han har varken styrka eller balans. Det blir något att jobba med. I skritten är han ju mycket bättre nu, än från början.

Efter lunch, även den ute, red jag Sune. Ett kortare pass på träns idag. Miranda red efter mig och Pumba var ännu finare idag, än igår ( han var jätte fin igår också). Idag fick hon ihop honom ett snäpp  till och Miranda tyckte själv att han var väldigt mjuk redan från start. Bådar gott inför morgondagen....

Hästarna har verkligen njutit av solen idag....

Två bra pass

Både igår och idag har jag ridit med lite större krav på Sune. Har dessutom ridit utan spö, för att kolla så att han verkligen är framme för skänkeln. Fick faktiskt säga åt honom några gånger att fortsätta ta i framåt! 

Har båda dagarna jobbat rörelser ur olika program i både trav och galopp. Marco tittade idag och han tyckte det var stor skillnad. Nu kan han ju ha den stora traven i rörelserna!  Även han tyckte att jag måste våga tänka lite mera framåt i traven ( inte rida så kontrollerat). 

I piruetterna får jag inte samla för mkt på träning. Viktigt att jag bibehåller en bra galopp! 

Som avslutning skrittade vi av hästarna ute efter vägen.

V 86

Jihoooo, vi anmälde Xet till V 86 på onsdag...och kom med! Vi trodde vi skulle ha för lite poäng. Dessutom fick vi spår 1! :) Det blir spännande, mkt bra hästar med, men man vet aldrig. Huvudsaken han gör ett bra lopp. Det är vi nöjd med.
Sunes mamma och pappa

En kompis hittade de här bilderna på Sunes mamma, på Facebook . 31 år är hon och still going strong! :-)

Katja


Sunes pappa, Warsteiner...


Och Sune själv...

Det blev en 4:e plats

Super duktiga killen blev 4:a idag! Han gjorde en jätte bra insats och sprang i 4:e spår på slutet, blev knappt slagen till en 4:e, från en 3:e plats. Dessutom var han inte långt från sitt rekord. Sprang på 15,6 idag, rekordet är på 15,2. Det blev några nya friska poäng! :)

Nu far vi

... och startar med Xet. Han ska gå ett P-21 lopp, så vi hoppas på många fina poäng! :) uppdatering kommer....

Orm bo

Har tvättat lite benlindor....

Instagram: @sunepune

En sån tur jag har

... som kan vara ledig en dag i veckan! Jag kan ägna hela dagen åt det jag gillar allra mest...hästarna. Att det sedan är underbart väder, gör ju inte saken sämre!!-;)

Idag har jag tömkört och mjukat upp Xet. Vi travade t.o.m lite idag. Han känns fin, så nu hoppas vi på att han är laddad inför morgondagens start.

Sedan red jag Pumba och Sune. Pumba kändes mjuk redan från början. När jag ökade kraven lite på honom ville han från början gå emot, men efter lite jobb blev han jätte fin. Det är lite svårt att få upp honom på yttertygeln i vänster varv.  Jag red även början till stora arbetspiruetter på honom. Duktig kille! 

Sune red jag rund och låg i formen, utan krav på den stora traven. Red byten och skolor. Sista minuterna kollade jag bara av om jag kunde plocka upp honom i formen och få den luftiga traven i honom. Det gick hur bra som helst, så då la jag ner och travade av. 

Han är förresten mkt piggare i dag. Måste vara att han blir kall....


Känslig mage

Sune har även idag haft lite känning av magen. Inte mycket, men han står och sträcker sig. Som om han ska kissa, men han gör inte det. 

Marco och Miranda bytte täcke på honom när de kom hem idag. Tror nämligen att det kan hänga ihop med att han blir lite kall. Han verkar väldigt känslig för det. Så nu är vintertäcket på igen! ( hade ett tunnare regntäcke innan) Nu får han ha det på sig tills det blir riktigt varmt ute! 

Planering hästarna v.13

Sune:                                                             Xet:

Måndag: vila.                                                Vila
Tisdag: joggingpass/ lösgörande.                 Tömkörning, massage
Onsdag: dressyr, programdelar.                    Start, Bergsåker
Torsdag: vila.                                                 Vila
Fredag: uteritt.                                               Vila
Lördag: lösgörande, rörelser.                         Dressyr ridning
Söndag: troligen vila, Mirre tävlar i Timrå.      VilaPromenad och uppmjukning

Idag blev det en promenad med Sune. Mirre red barbacka på Pumba. Vi tänkte gå av de ev träningsvärk från igår. Dessutom verkade Sune ha lite känning av magen. Inte mycket, men så pass att man såg han var lite påverkad. 

Xet gick ett uppmjukningspass på ridbanan idag. Han har blivit mycket bättre! :-)

I morgon blir det vilodag för Sune och Xet. Ska ta och fundera på nästa veckas planering också. ;-)
Nu är jag anmäld...

...till årets första tävling, för mig och Sune. Det blir i Söderhamn 10-11 maj ( nationella). Rider en PSG och Intermediere I. Ska bli såååå roligt!

Eftersom anmälan öppnade 18.00 var jag beredd just då. Tydligen var det fler än jag som tänkte det samma, för helt plötsligt gick det inte att komma in! Fatta paniken när det inte funkade! Kl 18.06.01 blev min anmälan registrerad. Jag kom med i klasserna. Nu är det bara att hoppas på att jag fick Uppstallning också. Det fanns nämligen bara 10 boxar.....

Härlig lördag

Vilket härligt väder det har varit idag! Vi började dagen ( morgonen) med att äta frukost ute. :-)

När vägen tinat upp lite var det dax för en tur med Xet. Marco kör och jag åker med ( han kan bli lite vass, då orkar jag inte riktigt med honom). Xet kändes fräsch och fin. 

Efterlite lunch packade vi in hästar och utrustning och for till Ånge för lite trimning i ridhuset. Kandaret var på idag igen och Sune kändes fin från start. 

Efter uppvärmning red jag delar ur både PSG och Int1. Galoppsaxen fick jag ta om några gånger, så att jag fick plats med sista bytet. Red helpiruetterna ur Int och där satte han sig riktigt bra. Tappade lite energi, men var ändå bra. 

Sune var så med mig idag, att det kändes nästan enkelt med alla rörelser. Avslutade med trav och delar ur programmen. Här kunde vi äntligen genomföra hela travprogrammet i den stora, luftiga traven! Fick ta om ngn gång från början, eftersom vi tappade takten i trav volterna, men sen gick även de bra. Just nu är dessa 8-meters volterna i trav svårast! 

Avslutade passet när vi fått till det. Är super nöjd med Sune idag...igen!


Även Pumba var jätte fin idag, se Mirandas blogg.

Dressyr på blöt bana

Igår red vi ut, jag och Mirre. Idag blev det ett dressyrpass, på en blöt ridbana ( i blåst). Bra att träna på olika underlag, man vet ju aldrig hur det ser ut när man tävlar. ;-)

Hade kandaret på idag, måste bli bättre att rida på det. Från början tyckte jag Sune var lite nonchalant mot skänkeln, men efter jag sagt till ngn gång blev det mkt bättre. Jobbade lite skolor och arbetspiruetter. 

I morgon åker vi nog till Ånge och rider. Då ska jag nog rida lite programdelar...

Försöker spara lite pannlugg...

Start med Xet

På onsdag är det dax för start med Xet igen. Det är ett P-21 och han har spår 3, står på 20m tillägg. Det är Martin som kör.

I morgon ska han gå en sväng här hemma, sen blir det nog bara uppmjukning på tisdag. Håll tummarna, vi behöver poäng! 
Veckoplanering, resten av v. 12

Torsdag: uteritt Sune
Fredag: dressyr- ridbanan
Lördag: Xet köras/ vila. Dressyr Ånge/ uteritt, Sune.
Söndag: Xet köras/ vila . Dressyr Ånge/ uteritt, Sune.

Som ni ser vet jag inte vilken dag vi ska åka till Ånge och vilken dag vi ska köra Xet, men en av dagarna blir det. Sen kan det ju alltid ändras, men det här är grundtanken iallafall. 

Planering

Många som tränar och tävlar är duktiga och gör veckoplaneringar, varje vecka. Jag brukar göra det ibland.....Framför allt en par veckor innan det är dax för tävling. Det betyder ju inte att jag inte har planerat alls vad jag ska göra med hästarna under en vecka. Tvärtom, jag har ganska klart för mig hur upplägget ska se ut, men jag är dålig på att skriva ner det! 

Eftersom bloggen även är en sorts träningsdagbok, så kan det ju vara bra att skriva ner sin veckoplanering om man vill gå tillbaka och titta. Så....jag får försöka skärpa mig! ;-)
Fina pållar idag

Har jobbat med Sune, Pumba och Xet idag. 

Började med Sune. Joggade igång i rund och låg form. Mkt övergångar, både skritt-trav och trav-galopp. Från början var han lite kort i formen och ngt ostadig i kontakten. Efter ännu mera övergångar, blev han mkt bättre. Avslutade med en härligt luftig trav! :-)

Pumba var väldigt mjuk och fin i handen redan från start idag. Jobbar mkt med stora framdelsvändningar med honom. En väldigt underskattad rörelse. Där får jag tag i bogarna och får de på plats. Pumba vill gärna skjuta ut en bog här och en bog där. När man väl har honom i ramen blir han jätte fin. Kunde rida öppnor, slutor i både trav och galopp. Gjorde mkt övergångar även med honom. 

Pumba

Xet verkar nu helt bra igen. Jag klämde där han har glipan och nu ömmar han inget. Tyvärr har han tappat en baksko, men det gjorde inte så mkt idag. Det gick bra att tömköra ändå på ridbanan. Han blir bara bättre och bättre för varje gång. Fina Xet !

Vad är detta!?

Så blev det då helt plötsligt vinter igen, typiskt. Jag hatar detta! Nu när all snö ( så gott som) var bort, då måste det nödvändigtvis vräka ner snö igen. Tydligen ska det bli kallare också. 

Nog för att det har väl varit för bra för att vara sant med våren, som kom så tidigt. Men man vill ju gärna att det ska fortsätta vara så. 

Eftersom jag jobbat hela dagen, plus möte på kvällen, så har Sune vilat idag. Inte så roligt att rida i snöstorm ändå. Tydligen hade hästarna motionerat själva i hagen. Även Xet är sitt vanliga pigga, glada jag. Inte nå ont nu inte! :)

I morgon tänkte jag rida både Sune, Pumba och även göra ngt med Xet. Är ju ledig i morgon... :-)

Nu får hon komma hem

Miranda har varit hos en kompis i Gävle sedan i fredags. Jag ska hämta henne vid tåget i Sundsvall i kväll. Nu vill jag ha hem henne! Så ovant att hon är borta.

Jag har ridit Pumba en gång medans hon varit borta. Jag jobbade mkt med att lossa honom i sidorna, flytta undan för skänkeln och få ett jämnt och lätt stöd i handen. Fick trixa lite, men till slut blev han jätte fin! ;)

Sune longerade jag idag. Nästan hela ridbanan har tinat. Underbart att kunna jobba med hästarna där! 

Vädret har varit jätte fint idag, men lite kallare. I morgon ska det tydligen bli snö... Blä!

Bild från min Instagram
@sunepuneInte så farligt

Ville inte skriva om detta igår, då vi befarade det värsta på en gång....

Igår när Xet gått sitt monte jobb och jag hade duschat honom, var han jätte halt på vänster fram. Han kunde nästan inte sätta ner hoven, utan gick mest på tå. Hovbensfraktur tänkte vi då! 

Efter att kollat och klämt och känt på hoven, så hittade vi ett "jack" , på ena ballen. Han ömmade rejält när vi tryckte där. 

Vi bestämde oss för att avvakta och se hur det skulle vara idag. Som tur är, är han mkt bättre idag. Han går på hela hoven, men är fortfarande öm. 

Jag tror till 99% att det är "jacket" i ballen som orsakat detta. Det kan då inte vara en fraktur. Då skulle han gå på tå även idag. Nu håller vi alla tummar på att han blir bra snart!

Monte jobb

Idag har vi varit ner på Bergsåker och Michelle har ridit ett monte jobb med Xet. Han var jätte pigg och glad! 

Michelle var jätte nöjd med honom efteråt. Han gick 14,5 sista 200m. Även kurvorna var bättre den här gången. 

Vi fick förmånen att stå i stallet där Michelle har sina hästar, eftersom det var jätte mkt folk inne på banan. Där vi stod var det lugnt och skönt. Tack för det! 

Michelle och XetPromenad i vårvädret

I dag har det varit fortsatt härligt vårväder. Önskar att det kunde vara så här nu, men tyvärr ska det bli kallare redan i helgen.

Sune vilade igår, så idag passade vi på att ta en promenad. Ett bra alternativ till det vardagliga arbetet med hästarna, tycker jag. Dels får hästen ut och skritta utan ngn på ryggen och dessutom får jag som promenerar också motion. 
Mugg tider, redan

Usch, det börjar redan bli lerigt i hagarna. Det betyder mugg tider/ karledsinflammationer. Sune har haft det väldigt besvärligt några gånger, på sin vita hov! Ja, det är nästan uteslutande på den det har varit. Inte bara i karleden, utan även på framsidan. Huden verkar vara mycket mer känslig där det är vita hår. 

Jag frågade en veterinär en gång, hur man kan göra för att förebygga. Han sa att man kan tvätta med VetriDerm ( chlorhexidine) och gärna raka bort allt hår där hoven är vit.

Ny har jag inte rakat bort håret, men jag tvättade hoven idag.... ( han har inga problem ännu...peppar,peppar).

Tvättar hoven fram och bak...

...med VetriDerm .

Hästarna idag

Idag är det tisdag, lika med ledig dag för mig. Har jobbat alla tre hästarna idag och har precis kommit in nu. 

Jag började med Xet. Tömkörde han och nu kan jag ställa liiite till vänster, utan att hela hästen ramlar ditåt. Han blir helt klart bättre och bättre. Stretchade honom i sidorna när jag var klar.
Xet


Pumba har gått jätte bra i två dagar nu, så idag red jag bara ca 30 minuter på honom. Han känns jätte fin nu. Miranda har verkligen hittat rätt med honom. Fick ta igenom lite ställning till vänster och lätta ofta på den handen, för att han inte ska lägga sig på. Överlag är det stor  skillnad på honom nu.

PumbaSist, men inte minst var det Sunes tur. Idag hade vi kandaret på. Rider alldeles för sällan på det. Jobbade endel med bytena idag och jag fick ta om några gånger innan jag hittade rätt. Det gäller att jag har honom rak och jämn på bägge tyglarna. Annars börjar han att svaja, blir inte helt på hjälpen o.s.v.

Avslutade med travarbete, öppnor och slutor. Traven var jätte fin, men jag fick ta igenom vänster ställningen lite och då blev det bättre. Det är små grejor, men det gör så mycket! 

Sune, idag i ett tunnare täcke.En bra dag, som vanligt. Nu längtar jag tills ridbanan tinat och torkat upp...

Ryttareliten

I morgon tisdag, börjar en ny program serie om några av Sveriges elitryttare och deras hästar. Ryttareliten heter den och sänds på svt kl. 20.00 ( tror jag det var). 

Man får följa några hopp- och dressyr ryttare under deras vardag och tävling. Ska bli spännande att se tycker jag. Ska ni titta? 
Att inte krångla till det

Har precis landat i soffan efter en dusch. Jag och Mirre red vid 17.30 nu i kväll. Tänk vad härligt att det är ljust så länge. Det hann förstås bli lite skumt innan vi var färdig, men vad gör det!? :)

Vi red på ängen idag med. Underlaget är fortfarande hyfsat, även om det börjar bli lite löst. Idag trappade jag upp ett snäpp på ridningen, jämfört med igår. Jobbade endel slutor, både i trav och galopp. Jag försökte tänka på det Peter sa; krångla inte till det så mycket. Rid bara, gör det enkelt! Det gjorde jag och det funkade! Sune kändes jätte fin. Kvick i bakbenen i galoppen och stora schvung fulla steg i traven.
Pumba och Miranda- film

Miranda och Pumba idag! :-) De var super duktiga!


Idag trotsade vi blåsten

Red Xet på f.m idag ( då blåste det inget). Han har blivit mkt mjukare i sidorna, även vänster sidan är bättre. Efteråt masserade jag honom och smorde med liniment. Det tycker han om! 

Precis när jag och Mirre skulle ge oss ut med Sune och Pumba, började det tokblåsa! Typiskt, men idag trotsade vi blåsten och red ändå ett pass på ängen. Båda hästarna var lugna och avspända, men jag hade lite svårt att fokusera. Bra träning för mig alltså. 

Sune kändes mjuk och fin. Jag red bara lösgörande och hade honom rund och låg i formen.

Vilket pass Pumba gjorde! Har aldrig sett honom så fin! 

Bild från min Instagram. Heter @sunepune där.


Städat och rensat

Vaknade i morse av att det blåste ganska ordentligt och det har hållit i sig mer eller mindre hela dagen. Vi hoppade över ridningen i dag, även om vi faktiskt brukar rida i alla väder (blåst, regn, snö...). I stället har vi ägnat dagen åt städning och rensning. Inte så roligt, men väldigt välbehövligt.
 
I morgon ska jag rida både Sune och Xet. Lösgörande och uppmjukande på båda. Hoppas det blåser lite mindre då...
 

En "ohästig" eftermiddag

Ja, det är sant. Kan faktiskt ha sådana dagar också, även om de inte är många. :-)

Jag och Mirre har haft en mysig e.m/ kväll i Sundsvall. Vi började med att hämta biobiljetter, som vi förbokat. Sedan for vi till travshoppen i Bergdåker. Xet behövde en kryss spärrgrimma. Hittade även ett rött pannband och röda lindor.....hm, det blev visst lite häst ändå...

Ja, och sen for vi förstås in på Hööks och handlade lite... :-) Nåja, efter Hööks for vi faktiskt in på Birsta. Mirre köpte skor och sedan köpte vi varsin glass på Jam Jam.... gott!

Sen var det dax för bion. Vi såg Hallå hallå. Det var helt O.K, lite smårolig. 

Avslutade med att köpa mackor med oss hem, från Sub Way! Mmmm....

Ett måste på bio....Longering idag

Longerade Sune idag för att jogga bort ev. träningsvärk från gårdagens träning. Det blev ju en hel del samling, så jag kan tänka mig att det känns lite i kroppen för honom idag. Longerade utan inspänning och bara en stund åt bägge hållen. I morgon och fredag blir det nog vila.
Xet idag

Som jag skrev tidigare, startade Xet  i Östersund  idag. Miranda och Marco for själva, tyvärr kunde jag inte ta ledigt och följa med. Jag brukar vara den som agerar hästskötare, men Miranda hade varit super duktig idag, så nu är man bara 2:a . :-)

Xet hade spår 11:a (autostart) och kusken ( Jimmy H Andersson) tyckte han kändes så bra, så han körde från start och blev hängande i tredje spår innan han la sig i "dödens". Där blev han sedan avlöst. På upploppet kom några hästar på utsidan, men han lyckades ta sista "pengen". 

Även den här gången gick han hela vägen in i mål. Vi är super nöjd med Xet. Kusken var också jätte nöjd med honom och ville gärna köra han igen.
Sista pengen

Xet tog sista pengen idag, när han startade i Östersund! Vi och kusken är super nöjd! Jag var tyvärr inte med, utan det var Marco och Mirre som for med honom. Skriver mer om hur det gick när de kommer hem...

Dyrgrip

Nu är han dyr, Sune. Skämt å sido, det är han alltid. :)

Träningen för Peter idag gick så himla bra. Det låter kanske löjligt, men det går faktiskt alltid bra när jag tränar för Peter. Det har hänt så otroligt mkt med Sune och det känns som vi går framåt för varje träning. Fick mkt beröm, både av Peter och folk som tittade på.

Vi började passet med att checka av att Sune var riktigt loss. Red förvänd galopp och motställde, samma i båda varv. 

Därefter fick jag göra en annorlunda, men väldigt bra övning. Jag red fem serpentinbågar och vid passerande av medellinjen bytte jag till förvänd galopp. Här gäller det att ha hästen riktigt på hjälpen och dessutom hinna få den rak innan och efter bytet.

Nu var Sune bra igång och vi jobbade då med travslutorna. Först efter spåret och sedan på diagonalerna. Från början red jag alldeles för kontrollerat. Du rider som om du skulle rida passage! Släpp lite på kontrollen och lita på att han fortsätter i samma trav. När jag gjorde det blev det mkt bättre. Fick även tipset att i slutorna, luta mig lite framåt inåt. Utan  att släppa det yttre sittbenet ur sadeln. Detta gjorde att jag satt med, mera i slutan och att jag fick bättre tramp i inner stigbygel.

På slutet tog vi galoppen och den övning jag jobbat med ett tag nu, som förbereder piruetterna. Peter tyckte att han blivit både kvickare och starkare, så jag fick gå in och göra en riktig halvpiruett. Här måste jag nästan tänka ryggning, för att få den mer centrerad och jag måste förhålla i varje språng på yttertygeln, så att han inte går i väg. Efter några försök, gjorde vi de bästa piruetter vi någonsin gjort! :-)

Avslutade sedan med lite trav och oj, oj vad han travade! Så nu är han riktigt dyr min prins.
Godmorgon tisdag

Nu har hästarna fått frukost och är ute i hagen och mumsar hö. Jag ska också äta frukost nu, innan jag väcker Mirre. Idag ska vi upp till Ånge och träna, båda två för Peter. Ska bli jätte roligt! :)

Ska även tömköra Xet senare idag och göra ren selen, inför morgondagens start.
Ha en bra dag!

Grönt kort

Idag har Miranda gjort provet för Grönt kort och klarat det! Nu får hon tävla utan mig. ;-)

Jag tittade när jag tog mitt kort...jo, 1995! Ha, det var ett tag sedan. Tror det var när de började med Grönt kort. Ngn gång då i allafall.

Ändrade planer

Det blev ridning ändå idag och vila i morgon i stället.

Jag tog på Sune kandaret idag och red ett lugnt pass på ridbanan. Inga större krav, utan låg och rund form. Red inga stora steg i traven, utan korta kvicka i stället. 

I morgon får han alltså vila och på tisdag tränar både jag och Mirre för Peter. Vi rider 11.30 och 13.00.
Nu kör vi på

På onsdag ska Xet starta i Östersund, 2140m, autostart. Han fick spår 11 och Martin ska köra igen. Ska bli oerhört spännande att se hur det går. Optimala vore att kunna köra barfota, men kan han gå med brodd endast bak, så är det också O.K. 

Xet har vilat sedan senaste starten, som han verkar ha tagit väldigt bra. Idag red jag ett uppmjukande dressyrpass på honom. Det behövs verkligen. Han är väldigt stel i vänstersidan, men blir bättre och bättre. På onsdag ska jag tömköra och massera honom, inför starten. Vi kör samma upplägg som sist! :)
Uteritt med kondition och dressyr

Igår red jag ett lite mer krävande dressyrpass på ängen, med Sune. Jobbade med att förändra traven och galoppen och att han ska ta i med bakbenen både när jag samlar och rider framåt. Fick jobba lite med honom, men efter ett tag var han riktigt duktig.

Idag red jag och Mirre ut. Det blev både dressyr och kondition. Det är verkligen super bra att rida dressyr efter vägen. Hästarna har hela tiden en naturlig framåtbjudning och tycker dessutom att det är roligare. Vi tog en härlig frisk galopp uppför långbacken också, innan vi vände hemåt. Då med ännu piggare och gladare hästar! :)

I morgon får Sune vila och på måndag blir det ett lättare pass, inför träningen för Peter på tisdag. :)
RSS 2.0