Planering inför Lag SM

Har försökt att gjort en planering fram till lag SM. Den kan förståss ändras, men ungefär så här tänker jag mig...

Sönd: joggingpass efter två dagars vila. 
Månd: programridning i Ånge.
Tisd: Sune skoning. Joggingpass
Onsd: Programridning Ånge
Tors: skrittpromenad
Fred: markarbete/ bommar
Lörd: vila
Sönd: dressyrpass/ jogging
Månd: dressyrpass
Tisd: Sune vilar, ska bara tvättas.  Hämta hästbilen och packa! 
Ons: åker till Hammarö, tidigt på morgon. Ridning på banan på kvällen.
Tors: tävla nationell Msv A
Fred: tävla min lag klass, elit Msv A
Lörd: titta på 3:e lagmedlemmens ritt, innan vi åker hem. 


Elke var woaow, idag!

Eftersom Mirre hade värsta träningsvärken idag, efter gårdagens match, hade jag turen att få rida Elke. 

Jag började att longera henne, eftersom hon vilat i två dagar. Redan här såg jag en stor förbättring av galoppen sedan sist. Tog lite åt båda hållen innan jag hoppade upp. Jag börjar alltid att göra några skritt-halt-skritt, för att få henne kvick och uppmärksam. Därefter gick jag över till traven där jag växlar vägar och övergångar. Hon kändes fantastiskt fin! Känslan jag hade på henne i traven stundtals, ja den har jag inte känt på ngn annan häst....och då finns det ju så mkt mer att utveckla. 

Tänk inte på min stil! :)
Galoppen, har som ni vet varit lite jobbig för henne. Först kunde hon knappt fatta höger galopp och vänster funkade bra. Sedan funkade höger hyfsat och då var helt plötsligt vänster svår?! Typiskt unghästar! Nu, idag känns det som det lossnat med båda. Jag jobbar galoppen på en stor volt och mkt övergångar, men förut har hon hela tiden glidit iväg ut på den öppna delen av volten och inte fortsatt att galoppera volten runt. Idag, som sagt gick det jätte bra, åt båda hållen och nu känns det som vi faktiskt kan börja arbeta med galoppen. Jag avslutade passet direkt efter att galoppen gick så bra. Duktiga, fina Elke! 

En galoppbild , ibland blir det lite korsgalopp men det blir bättre med styrka! 


Sune har också vilat två dagar, så det blev ett bra lösgörande pass idag. Är väldigt noga med att han ska vara riktigt eftergiven i sidorna och det blir bättre och bättre. I morgon kväll tänkte jag åka upp till Ånge och rida igenom Msv A programmet. De har ju gjort om det och jag har aldrig ridit det nya. Lag SM närmar sig...måste göra en planering för Sune nu fram tills dess...

Mirre och Elke

I går gjorde Elke sitt bästa pass hittills. Passet med mig dagen innan hade nog gjort resultat. 

Traven var  super fin och de travade över lite bommar. 


Höger galopp gick helt O.K, även om vi vill att hon orka hålla igång den mer, men nu kan hon åtminstone fatta höger galopp! 

Vänster, som var så svår dagen innan. Här gjorde de en klock ren fattning på tygeln och fortsatte så... Innan jag skrek: bryt av!  Sen gav vi oss för den dagen. 
Idag provlastade vi henne....Hon gick in direkt, så då for vi en sväng. :) Nu ska vi ut och miljöträna! 

Sune var mkt bättre från start igår. Mkt mjukare i sidorna. Tog även lite bommar med honom. 


Sune vilar fredag, lörd sedan börjar vi uppladdningen mot Lag SM! :)

Svettigt pass

Idag började vi morgonen med att hämta ett andra lass med hö ( hämtade ett igår också). Därefter red jag Sune ett pass på ridbanan. Jag jobbade mycket med att få honom mer eftergiven i sidorna i öppnorna. Det var lite kärvt och jobbigt från början, men när jag väl får igenom innersidan och bakdelen är på plats, då blir det jätte bra. Kommer att fortsätta jobba på med detta nu. Galoppen känns just nu lättare och bättre på honom. 

Efter Sune var det dax för mig att rida Elke igen. Nu ställer jag lite mera krav på henne och det är då klart lite jobbigt. Högergaloppen, som varit så svår för henne att fatta, är nu helt plötsligt bättre än vänster! Lite typiskt unghästar! (Även om Elke är 5, så är hon mer som en 4-åring ridmässigt. )

I vänster varv, framförallt i galoppen, vill hon gå emot vänster skänkel och sätta in bakdelen. Hon vill inte riktigt komma ut på yttertygeln.  Det blir svårt att galoppera på en volt på det viset. Jobbet idag bestod därför av att flytta ut henne för vänsterskänkel och få henne mer eftergiven i innersida och ur detta fatta galopp. Phu, vad jobbigt det va! Jag har verkligen jätte dålig kondis, det märks när jag rider Elke. I morgon rider Mirre henne och fortsätter med samma arbete. Har jag sagt att hon har en underbar trav?! 

Gammal bild på Mirre och Elke<3Dåligt med uppdatering

Första semesterveckan kunde inte ha börjat bättre. Fantastiskt väder! Vi har ridit på förmiddagarna och sedan legat på badet. Därav även dålig uppdatering.

Hästarna jobbar på bra och jag har även ridit ett pass på Elke. Mirre kände att hon ville ha lite hjälp då höger galoppen är lite svår. Vilken fantastiskt fin ponny hon är! Det är ju även lättare för mig att hjälpa Mirre från backen nu när jag känt på henne från ryggen. Dessutom är det inte så lätt, när man aldrig ridit unghäst tidigare, att veta hur och vilka krav man ska ställa på hästen.

Det vi behöver jobba med är att få bogarna på plats. Hon vill gärna flyta utåt, ha henne rakare helt enkelt. Sedan fortsätter vi nöta på med galoppen. Idag red Mirre henne på ängen för första gången. Där märktes det direkt att hon flyter iväg utåt( när det inte finns väggar/ staket som stöd). Väldigt nyttigt och Mirre fick bra koll på henne till slut.

Sune börjar kännas jätte fin. Vi trimmar på och Mirre hjälper mig lite från marken. Så bra att vi kan hjälpa varandra nu! :)


Härligt semester väder

Vi njuter av semester och vackert väder. Rider och fixar stallet på förmiddagen och ligger på badet på eftermiddagen. 


Red lite tuffare på Sune idag och han var jätte fin. Jobbar med piruetterna och att han ska vara uppe i formen. 

Elke går fortsatt framåt och nu börjar det lossna även med galoppen. Båda funkar nu uppsuttet, så nu är det bara att träna på. Vi har även börjat med lite sidförande. :) I morgon ska de få komma ut en sväng.Finaste lilla Moyalie

... har idag galopperat vidare till de evigt gröna ängarna, vid en ålder av 32 år! Little Moyalie, som hon heter egentligen har varit i våran ägo sedan hon var 7 månader gammal. Pappa köpte henne faktiskt osedd, på telefon. Fantastiskt att få ha en häst så länge! Vi har alla lärt oss så mycket av henne. Hon ligger nu begravd hemma hos pappa. 
Älskade lilla häst.... <3

Här var hon ung
Mamma och Moyalie, kanske de träffs nu....


Mirre och Moyalie, det var så det började...


Moyalie idag....finaste...


När allt var klart tände jag och Mirre ett ljus...
Upp och ner

Gårdagens tävling i Härnösand bjöd på blandade resultat. Första klassen som Mirre red var en MSV C. Där valde hon att värma i endast 10 minuter, plus framskrittning. Hon tog den klassen som uppvärmning. Det var en jämn ritt utan några stora missar, men själv var hon inte nöjd med travdelen. Resultatet blev 64,5% och det räckte till en delad 3:e placering!

Nästa klass var en MSV B:4. En klass som Mirre inte ridit så himla många gånger. Hon vill så himla gärna sätta kvalen till MSV A, hon vill nog lite för mkt....

Tyvärr blev det bara trassel i denna klass. De började ganska bra, men efter att Sune tjurat ihop lite i ett enkelt byte, så blev det bara strul sen. Dock fortsatte Mirre att kämpa på igenom hela programmet och fick Sune att gå framåt, men tyvärr blev det många missar i stället. Det var betyg från 0-8! Det är bara att bryta ihop och komma igen och det kommer de att göra. Redan samma kväll anmälde hon till en ny tävling.

Det är inte så lätt att rida dessa klasser och det är inte så lätt att rida Sune heller. Man får verkligen rida för varje poäng, även om han kan sina saker. Mirre har inte så stor rutin i dessa klasser, men det kommer. Nu kommer hon att fokusera på Elke ett tag och jag på Sune, för nu ska vi träna inför Lag SM! :) Först får han vila ngn dag, innan vi kör igång.

Här kommer några bilder från igår...


Inte bästa uppladdningen

I morgon är det tävling för Mirre och Sune och enligt planeringen vilade Sune igår och skulle joggas idag....då hade han tappat en sko!!!

Typiskt, men som tur är har vi världens bästa hovslagare som fixar så skon kommer på i morgon. Dessvärre blev det ingen ridning idag, men det är bara att göra det bästa av situationen. 

Elke gjorde ett kanonpass ( igen). Idag tog Mirre galoppen uppsuttet och det gick bra! 

Om en vecka, idag

...kommer vi låta Moyalie galoppera vidare till de Evigt gröna ängarna. Åldern börjar nu ta ut sin rätt. Hon är ju fantastiska 32 år!!!

Tänk vad hon varit med länge och lärt upp både mig och Miranda. Moyalie var bara 7 månader när vi köpte henne. 

Här är det Mirre som rider henne. Mirre är väl runt 6 år. Vi gjorde en låtsastävling där hon visade upp vad hon kunde för mig, Marco, mormor och morfar. Tävlingsvecka-Mirre och Sune

Till helgen är det dax för tävling igen. Vi åker till Härnösand där Mirre startar en Msv C och en Msv B. 

Sunes vecka ser ut så här:

Månd: båda vila ( jobbat på bra i helgen)
Tisd: jag jobbar Elke, Mirre rider Sune
Ons: Mirre rider båda
Torsd: Sune vilar, Elke promenad
Fred: Mirre rider båda
Lörd: tävling H-sand, Elke vilar
Sönd: Sune vilar, Mirre rider Elke

Därefter får Sune vila några dagar, sedan börjar vi ladda upp inför Lag SM! 

Härlig helg

Vilken helg det varit ( är)! Strålande sol båda dagarna. En vecka kvar till semestern, jag längtar...

Mirre har jobbat på bra med båda hästarna senaste dagarna. Hon rider även Sune nu och kommande vecka, eftersom de ska tävla nästa helg. Målet hon har nu är att sätta kvalen till Msv A och de kommer de snart att fixa. 

Elke gör framsteg för varje dag nu. Hon är otroligt lättlärd och positiv. 


Finns filmklipp på min Insta: @lizettepadellaro

Elke och Sune

Jag fortsätter att jobba Elkes galopp på lina och idag kunde jag göra trav-galopp övergångar åt båda hållen, ganska bra ( bra för att vara Elke), UTAN hinder. Snart kan nog Mirre ta tag i galoppen uppsuttet igen.

I traven händer det grejor för varje gång nu och igår var hon superfin när Mirre red. De börjar nu jobba övergångar och tempoväxlingar och hon svarar kvickt och bra.

Igår använde jag ett litet hinder och hon börjar nu bli mkt piggare! :)

Elke har det väldigt jobbigt med alla insekter, men kan ändå fokusera ganska bra när hon får en uppgift.

Har även ridit Sune idag och han kändes fin. Gjorde jätte fina arbetspiruetter. Jobbar korta sekvenser med att få upp nacken och fram med nosen. Det gjorde han ganska bra idag. I morgon rider Mirre honom.


Söndag

Så var det söndag igen då. Helgerna går så fort, tyvärr. Två veckor kvar till semester! 

Mirre har varit borta i helgen så jag har jobbat med Elke. Jag fortsätter jobba henne på lina i galoppen. Det är ju ffa höger galopp som behöver stärkas upp. Jag longerar henne över ett litet hinder och så får hon fortsätta i höger galopp.  I går provade jag även att sätta på henne en snodd och det funkade väldigt bra. Det känns som det börjar lossna även i galoppen ( höger) nu med henne. Hon har  fått lite mer styrka och balans med detta arbete. Vi fortsätter nog jobba så här ett tag till, innan vi jobbar den mer under ryttare. 


Sune har joggats igång lugnt denna vecka, vilket även var tanken. Nästa vecka trappar vi upp träningen lite mer. 

Red på ängen idag och han kändes lite seg ( red utan både spö och sporrar), så vi gasade på lite i galoppen och då blev det bättre. Avslutade sista fem minutrarna med att rida upp honom i formen i traven. Det är där vi måste jobba nu, då det är det som dragit ner poängen när vi tävlat. Galoppen är bättre än traven. 
RSS 2.0